kurczak z pieczarkami i - 1455 przepisów (strona:34/97)

Pieczarki w cieście 248

Pieczarkowy tydzień czas zacząć..na początek pieczarki w cieście..Robiąc kurczaka zostało mi kleiwa....i postanowiłam je wykorzystać do pieczarek...były bardzo smaczne...najlepsze na ciepło..Takie pieczarki można zrobić również w panierce jak schabowe...najpierw maczane w jajku, a potem w bułce tartej..lub w cieście naleśnikowym.. pieczarki kleiwo panierka american crispy chicken Kleiwo: Na 1 l roztworu

Moje domowe kucharzenie
Pizza z kebabem : Lutowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 121

letniej wody* łyżeczka cukru* szczypta soli - takiej od serca* 3 łyżki oliwy* pół kilograma mąki pszennej u mnie typ 650 Dodatki :* sos pomidorowy * czerwona cebula* duszone pieczarki  * mięso z kurczaka w przyprawie kebab * tarta mozzarella Przygotowanie :Drożdże rozkruszyć, dodać cukier oraz wodę. Wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Do mąki dodać drożdże, oliwę oraz sól. Wyrobić ciasto

Magiczne Życie Marty
Kotlety drobiowe zapiekane z serem i pieczarkami 5829

The post Kotlety drobiowe zapiekane z serem i pieczarkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Francuskie paszteciki 161

się z sosem (polecam  bbq ), może być również potraktowana jako dodatek- tradycyjnie- do barszczu czerwonego lub jako danie obiadowe- z duuużą porcją surówki :) Polecam! * ugotowane/upieczone mięso z kurczaka- 250 g * pieczarki- 250 g * cebula- 1 duża * jajka- 2 szt. * ciasto francuskie- 1 duży arkusz * chili, bazylia, czosnek, pieprz, sól- do smaku * olej- do smażenia * sezam, przyprawa prowansalska- do posypania

Kraina Miodem Płynąca
Szaszłyki z kurczaka z pieczarkami 155

pieczone w piekarniku, ale ze względu na sezon grillowy, równie dobrze mogą być grillowane... pewnie będą jeszcze smaczniejsze Składniki: 1-1,3 kg mięsa z udek kurczaka 3 duże cebule 500 g pieczarek ulubiona przyprawa do mięsa ok. 3-5 łyżek oleju (Rapso) Dodatkowo: patyczki do szaszłyków (ja mam długie metalowe) Wykonanie: Mięso z kurczaka pokrojone w kostkę doprawiamy przyprawą(...)mięsa Każdą cebulę dzielimy na 4 części i oddzielamy pojedyncze warstwy, następnie doprawiamy olejem i tą samą przyprawą którą użyliśmy do kurczaka Na każdy patyczek nabijamy mięso, cebulę, pieczarkę (jak jest duża to dzielimy na pół), mięso, cebulę itp. aż do wykończenia składników. Tak przygotowane szaszłyki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 C ok. 30-40 min. na środkowej półce

IMPRESJA SMAKU
rolada drobiowa. 163

Składniki: świeży kurczak przyprawa pikantna do drobiu ser żółty 100 g pieczarki(...)papryka świeża 1 szt olej Sposób wykonania: Kurczaka oczyściłam umyłam a następnie wytrybowałam. Rozcięłam na pół i uformowałam prostokąt. Mięso posypałam pikantną przyprawą do kurczaka. Na patelni podsmażyłam pokrojone na drobno pieczarki i paprykę. Mi ęs o po sypa łam potarkowanym serem żółtym pieczarkami i papryką. Wszystko razem ciasno zwinęłam i związałam nitką.Włożyłam w rękaw do pieczenia.Dodałam odrobinę

Darcia w kuchni
Ryżowa sałatka 316

dodatek kurczaka sprawia, że jest ona wyjątkowa,  jednak inna od tych "standardowych". Serdecznie polecam wypróbowanie;)  Składniki:  2 woreczki ryżu  0.6 kg pieczarek 2 czerwone papryki  2 podwójne piersi kurczaka 12 ogórków kiszonych  4 cebule  0.4 kg sera żółtego w plastrach opakowanie kukurydzy  sól do smaku  pieprz do smaku  przyprawa gyros(...)kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę, posypać przyprawą gyros (dość sporo), dodać 5 łyżek oleju, wszystko razem wymieszać, przykryć folią i odstawić do lodówki na  minimum 2-3 godziny, jednak najlepiej na całą noc. Po tym czasie mięso usmażyć na tłuszczu w którym się marynowało i przestudzić, lekko ciepłe dodać do reszty składników. Ryż ugotować tak jak zawsze,wystudzić. Pieczarki

Krakowskie smaki Ani
KOTLETY Z PIERSI KURCZAKA TROCHĘ INACZEJ 916

często później królowały na moim stole :)  Pomimo to nadszedł taki czas, że odeszły w zapomnienie, aż do dziś. Są naprawdę smaczne polecam. SKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka 2 jajka 8-10 pieczarek 1/2 cebuli 1/2 dużej czerwonej papryki sos sojowy sól, pieprz odrobina mąki lub bułki tartej do zagęszczenia oliwa do smażenia A jak to zrobić: Piersi z kurczaka

Kuchnia w opałach
Zupa pieczarkowa ze śmietaną i koperkiem 364

jest w pierwszej piątce moich ulubionych zup. Zupa pieczarkowa ze śmietaną i koperkiem,  z dodatkiem ziemniaków i warzyw. Lubicie takie zupy? Gęste, pełne warzyw, mięsa z kurczaka, na prawdziwym bulionie. Pycha! 40 dag pieczarek 1 cebula 1 marchew 1 pietruszka 1 mały por 1/4 selera 2 podudzia z kurczaka sól, pieprz 3 duże ziemniaki 100 ml śmietana 36 % 1 łyżka(...)oliwy Przygotowujemy bulion warzywny z warzyw, ugotowany na podudziach z kurczaka. Rozgrzewamy na głębokiej patelni oliwę,wsypujemy 3/4 umytych, osuszonych i pokrojonych w plastry pieczarek, wraz z pokrojoną w kostkę cebulką i dusimy pod przykryciem. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, lekko doprawiamy solą, wlewamy  bulion warzywny, resztę pokrojonych pieczarek i gotujemy dalej na małym ogniu pod przykryciem, co jakiś czas

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
strogonow z piersi kurczaka 3715

jeszcze podkreśli delikatną naturę tego dania, no i oczywiście będzie nie bez znaczenia dla stanu naszej kieszeni.  składniki  dla sześciu osób 1 kg piersi z kurczaka 0,5 kg pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 papryka 1 puszka pomidorów 100 ml słodkiej śmietany 2 kiszone, niewielkie ogórki 2 łyżki masła 2 łyżki oleju 1 łyżki octu jabłkowego(...)posiekany drobno czosnek,  oraz wcześniej umyte i pokrojone w ćwiartki pieczarki. Całość lekko przyprawiamy solą, oraz pieprzem i smażymy przez 7-10 minut.  Następnie  grzyby zdejmujemy z patelni  ( odkładając je do miski) i wkładamy na patelnę  łyżkę oleju, łyżkę masła, oraz mięso kurczaka, smażąc je na dość dużym ogniu przez pięć minut. Teraz możemy

Miód i pieprz
Zmodyfikowana, dyniowa wersja ratatuj (z kawałkiem kurczaka) 137

zaproponować lekkie, a jak smaczne danie z wykorzystaniem dyni, czyli moją zmodyfikowaną wersję ratatuj z dynią i odrobiną kurczaka. Składniki: ok. 0,5kg dynii cukinia kilka pieczarek puszka pomidorów  1/2 pojedynczej piersi kurczaka (opcjonalnie) przyprawy Dynię kroimy w kawałki wielkości ok 1 x 2 cm, cukinię w ćwiartki grubości ok 1cm, a pieczarki w plasterki. warzywa przekładamy do garnka

Taste Of My Day
Stir fry z kurczakiem 194

podać z ryżem lub z makaronem sojowym czy też ryżowym.   Stir fry z kurczakiem Czas przygotowania: 30 minut Proporcje dla 3 osób Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 cebula 5 pieczarek 1 marchewka garść kiełków fasoli mung kilka różyczek brokuła sos sojowy czarny pieprz olej do smażenia Wykonanie: Kurczaka kroimy w cienkie paseczki, delikatnie skrapiamy sosem sojowym, pieprzymy

Kulinarne przygody Gatity
Zapiekanka z kurczakiem i warzywami 4162

można szybko zrobić i zjeść smacznie? Zapiekankę taką sycąca, smaczną i przy której jest  pracy mało. Składniki: 400 g makaronu 1 podwójna pierś z kurczaka 3 łodygi selera naciowego 200 g pieczarek 1 duża kalarepa lub dwie małe 1 łyżka masła klarowanego 1 czerwona papryka 100 g sera żółtego 400 ml śmietany (dałam 18%) 1 łyżeczka papryki słodkiej(...)pieprzem i papryką słodką. Na patelni rozgrzać masło i przyrumienić kurczaka. Do naczynia żaroodpornego na dno włożyć ugotowany makaron, papryki pokrojone w grubą kostkę, pieczarki pokrojone w plasterki, seler i kalarepę w kostkę oraz kurczaka. Śmietanę doprawić solą, pieprzem i oregano, wymieszać i polać zapiekankę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec około 35-40 minut. Wyjąć

O kuchni z uczuciem
Leczo 129

Składniki: 2 kg czerwonej papryki, 1 kg pieczarek, 0,5 kg cebuli, ok. 12 parówek Berlinek, 2 podwójne piersi kurczaka, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 6 łyżek oleju, 2 łyżeczki bukietu smaku Kamis, sól morska Kamis Specialite, pieprz czarny Kamis Specialite, ognista mieszanka Kamis Specialte podajemy z ryżem jaśminowym Sonko. Przygotowanie:     Paprykę i pieczarki dokładnie myjemy, paprykę kroimy(...)Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce, piersi kurczaka w większą kostkę, a  parówki w większe kawałki. Do garnka wlewamy olej i wrzucamy pokrojone piersi kurczaka (przyprawione pieprzem i solą). Dodajemy cebulę oraz pieczarki. Dusimy ok. 15 minut. Następnie dodajemy paprykę i na samym końcu parówki. Mieszamy. Doprawiamy koncentratem, bukietem warzyw oraz solą, pieprzem oraz ognistą mieszanką przypraw. Gotujemy jeszcze

Aga w kuchni

Proponowane wyszukiwania