Składniki: 3 papryki świeże (czerwona, żółta i pomarańczowa), 3 nieduże cebule, 250g pieczarek, 400g piersi z kurczaka, sól, pieprz, czerwona słodka papryka, bazylia, oregano, olej. Przygotowanie: Wszystkie składniki pokroić i wymieszać z przyprawami i 3 łyżkami oleju. Ponabijać na patyczki do szaszłyków. Poukładać na blaszce do pieczenia i piec w rozgrzanym piekarniku do 200stopni C. Piec do momentu aż mięso
W kuchni u Monikismaczna sałatka, idealna na wszelkie imprezy. Jej zrobienie nie zabierze nam zbyt dużo czasu, co jest dodatkową zaletą. Składniki: 1 po dwójna pierś z kurczaka 4 ogórki konserwowe kilka konserwowych pieczarek 3 ugotowane jajka mała (200g) puszka kukurydzy mała kapusta pekińska sól pieprz słodka papryka majonez szczypiorek olej Wykonanie: Pierś myjemy, osuszamy, posypujemy dokładnie solą, pieprzem i słodką(...)papryką. Odstawiamy na 30 minut. W tym czasie kroimy w paseczki pekinkę, w kostkę jajka, ogórki konserwowe i pieczarki. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Na niewielkiej ilości oleju smażymy filet z kurczaka. Studzimy. W misce mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy majonez. Doprawiamy do smaku. Posypujemy szczypiorkiem i odstawiamy w chłodne miejsce
Walijskie PichcenieKurczak na ryżu z pieczarkami i papryką - danie godne polecenia wszystkim zapracowanym. Składniki: 3 torebki ryżu 15 udek 2 cebule 1 papryka czerwona 25 dag pieczarek 6 łyżek ketchupu 3 szklanki bulionu warzywnego lub rosołu pieprz sól 3 łyżki oleju oregano wegeta słodka papryka 80 g masła Mięso myjemy i nacieramy solą, pieprzem, papryką oregano, wegetą, olejem, ketchupem
Salonik smakówPomysł na niebanalny odświętny obiad, a może całkiem zwykły. Nie wymaga zachodu, jedynie umiejętności wytrybowania kości z udka. Ale jeśli ktoś tego nie potrafi może użyć
Bernika - moj kulinarny pamietnikmleka) 1/2 szklanki wody ( mineralna gazowana daje puszystość) 1/3 łyżeczki soli szczypta cukru (w dwa palce) 1 łyżka oliwy farsz 1 duża cebula 1 duża papryka 10 pieczarek 1 filet z kurczaka 1 pomidor lub koncentrat sól,pieprz 1/2 łyzeczki bazylii 1 jajko 10 dkg sera żółtego ( może być inny rozpuszczalny) oliwa do smażenia Wykonanie
Eli Gotowaniesię w ustach natomiast same polędwiczki poprzez krótki czas smażenia stały się bardzo soczyste. Całośc podałam z puree ziemniaczanym posypanym koperkiem. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 0,5 kg pieczarek 3 cebule 250 ml śmietany 18% 3 serki topione śmietankowe Hochland sól pieprz kucharek Dodatkowo śmietanka i mąka potrzebne do wykonania zaklepki Sposób 1. Filety
Kuchenne aromatySzybkie dania to moja specjalność. Po pracy nie mam za wiele czasu ani sił na czasochłonne i pracochłonne posiłki. Ma być smacznie, łatwo i szybko. Idealne
Wypieki i Rumieńcepiersi z kurczaka Farsz: cebula, papryka, pieczarki, kukurydza konserwowa Ketchup ½ szklanki Chipsy drobno pokruszone - ½ szklanka Żółty ser w plastrach Piersi rozciąć i bardzo cienko rozbić, przyprawić. Cebulę, pieczarki i paprykę podsmażyć, dodać kukurydzę i ketchup. Blaszaną formę do pieczenia mufinek wysmarować tłuszczem i wyłożyć plastrami mięsa. Do środka włożyć farsz, oczywiści można go bardziej urozmaicić, można dodać fasolkę
Jadło i czytadłosyte i bardzo szybkie w przygotowaniu danie. U mnie dziś podane z ryżem, ale równie dobrze smakuje z makaronem czy ziemniaczkami. Polecam :) Składniki - dwie pojedyncze piersi z kurczaka ( lub jedna podwójna ) - pieczarki 15-20 dkg. - śmietana 12% 4 łyżki - mąka 3 łyżeczki - woda ok. 6 łyżek - domowa wegeta, papryka czerwona mielona, czosnek granulowany, sos sojowy -olej Wykonanie. Piersi oczyszczam
Kuchnia z widokiem na ogródfajna potrawa, bo można ją wcześniej przyrządzić. Ja przygotowuję ją dziś na jutrzejszy obiad- jutro tylko do piekarnika przed podaniem i gotowe. SKŁADNIKI: 1 podwójny filet z kurczaka, 0,5 kg. pieczarek, 2 małe cebule, 10 dag. sera żółtego, kuleczki młodej mozzarelli(150gr.), przyprawy:sól, pieprz, chili, papryka słodka, włoskie zioła WYKONANIE: filet tniemy skośnie, lekko rozbijamy, posypać solą, pieprzem
Kuchnia BeatySałatkę podpatrzyłam na jednej z rodzinnych imprez. W lokalu, ale z bardzo domową tradycyjną kuchnią. Pierwsza wersja miała kawałki grillowanego kurczaka, druga była z pieczarkami. Obie warte polecenia :)Czytaj więcej
bistro mamaskładniki* 3 pojedyncze filety z kurczaka* 1 średnia czerwona papryka* 20 dag małych pieczarek* 5-6 łyżek śmietany* kostka knorr paprykowa i pieprzowa* sól* oliwa do smażenia* kuskusSposób wykonaniaKuskus (można zastąpić makaronem lub ryżem) przygotować według przepisu na opakowaniu.Filety pokroić w paski. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w paski, pieczarki obrać i pokroić w ćwiartki.Na patelni rozgrzać
Mix smakuNastępną zaletą jest to, że można ją ugotować w kilku wariantach. Na samych warzywach – wersja wegetariańska lub z dodatkiem boczku, gotowanego (czy też pieczonego, bądź usmażonego) kurczaka, a także z pieczarkami. Tym razem, dodatkiem jest podsmażony, chrupiący boczek.Składniki: - ok. 3 l bulionu- 400g czerwonej soczewicy- puszka (400ml) mleka kokosowego- kilka ziemniaków- 250g boczku- 1-2 marchewki- por- cebula
mojewypiekiinietylkoSkładniki : filet z kurczaka 4-5 średnich pieczarek 2-3 plastry sera żółtego pół średniej papryki - u mnie żółtej ewentualnie 2-3 suszone śliwki - wcześnie je namoczyłam sól, pieprz jajko, cebula olej do smażenia, tarta bułka Przygotowanie: Po przekrojeniu mięsa uzyskałam 8 dość cienkich plastrów, które lekko rozbiłam i posypałam pieprzem Pieczarki i cebulę pokroiłam drobno, przesmażyłam na oleju
Proste Potrawy