Paprykowy hummus to kolejna propozycja kanapkowej pasty, lecz przygotowałam je na przyjęcie urodzinowe mojego najstarszego mężczyzny. Przyjęcie na dworze, mięso z grilla: karkówka, hamburgery, mocno marynowane
Magiczny Garnekumami, podawane również z takim samym pureé. Te ostatnie zdecydowanie zdobyły moje uznanie. Jako dania główne Korba proponuje dwie lekkie sałatki: jedną z serem rougette, a drugą z grillowanym kurczakiem. Dość proste i smaczne. Zaś dalej są te nieszczęsne makarony. W sumie jeden jest tylko nieszczęsny, bo drugi jest okej. Do tagliatelle al nero di seppia z krewetkami, pak choi(...)nadziewana, papryka grillowana, seler naciowy, humus klasyczny, chutney z czerwonej cebuli, kindziuk, szynka parmeńska, pieczywo. Grzanki: z pomidorami, z mozzarellą i szynką parmeńską oraz z pastą, przypominającą tapenadę z oliwek i suszonych pomidorów. Krewetki w tempurze z 3 sosami: mango, limonkowym i kabayaki. Carpaccio z marynowanego antrykotu z roszponką, serem kozim i czosnkiem niedźwiedzim. Smardze faszerowane musem z kurczaka podawane
Food SquareZupa krem z kalafiora Sałatka z kurczakiem i kalafiorem Zupa krem kalafiorowa Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą Sałatka z kalafiorem i majonezem Kotlety mielone z kalafiorem Sałatka z kalafiora Kalafior marynowany z marchewką Surówka z kalafiora i warzyw a’ la tabbouleh krok po kroku. Składniki: ½ surowego kalafiora 1 duży pomidory 1 ogórek gruntowy ½ papryka czerwona natka pietruszki 2 ząbki czosnku
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięlitośc boską ile można jeść kurczaka z ryżem? Dlatego też chciałam Wam pokazać moją ulubioną sałatkę z kaszy gryczanej, robi się ją błyskawicznie, można tak naprawdę dodać do niej wszystko, dzisiaj wariant z wędzonym twarożkiem, a niedłogo pojawią się nowe opcje tej sałatki :D Składniki: 200 g prażonej kaszy gryczanej 1-2 papryki konserwowe z zalewy 50 - 100 g wędzonego
Malinowo w kuchnichłodne, zimowe dni! składniki: udko kurczaka ok 1 szkl drobnego makaronu (moje cienkie niteczki) cebula 2 ząbki czosnku ok 400 g warzyw świeżych lub mrożonych (marchew, pietruszka, brukselka, por, seler, fasolka szparagowa) 2-3 cm korzenia imbiru 4 łyżki sosu sojowego 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki oliwy przyprawy: słodka mielona papryka, papryka ostra, sól, pieprz natka pietruszki Udko
6nieboSałatka z kaszy gryczanej nieprażonej, żółtej papryki, selera naciowego i moreli w winie, sałatka z quinoi z dynią, marchewką, curry i imbirem. Krupnik z kaszą perłową, żur z pęczakiem, rosół z kostką z kaszy manny. Na obiad cannelloni z kaszą gryczaną, serem białym i boczkiem albo spaghetti z pulpetami z kaszy orkiszowej i kurczaka z sosem pieczarkowym. Na kolację burgery
GRUBY WAŁEKmorza, podsmażone tofu lub pierś kurczaka. Możecie dodać wszystkie składniki na raz lub tylko niektóre z wymienionych. SKŁADNIKI / 2-3 porcje 300 ml gorącego bulionu lub wody 300 ml mleka kokosowego 300 g filetu z dorsza 200 g krewetek / świeżych lub mrożonych, oczyszczonych i pozbawionych pancerzy 1 cebula pokrojona 1 mała czerwona papryka 1 łyżka oleju kokosowego / lub innego
cool and mintysól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę oraz selera przelewamy wodą i odcedzamy. Selera siekamy drobniej, podobnie marynowane kawałki cukinii. Szynkę kroimy w drobną kostkę, jajka przepuszczamy przez kratownicę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez i doprawiamy solą oraz pieprzem. Zamiast szynki konserwowej możemy użyć fileta z piersi kurczaka
Kuchnia w czekoladziewarzywka bez ryżu np. z kurczakiem, i podać ryż na sypko osobno, ale ja lubię dania jednogarnkowe, więc wymieszałam wszystko w jednym garze :)) Szybko, prosto i smacznie :)) i wyjątkowo ... bezmięsnie ;-) Składniki: 2 op. mrożonej mieszanki chińskiej Hortex 1 puszka czerwonej fasoli 200g ryżu 200g pieczarek 2 łyżki przecieru pomidorowego ostra i słodka papryka sól, pieprz olej bulion Wykonanie
Walijskie PichcenieLubię ryż z pieczarkami, lubię z kurczakiem i sosem słodko-kwaśnym. W tym przepisie połączyłam ryż z przyprawą curry, pieczarkami i cukinią. Do tego olej z pestek dyni i chrupiące chipsy z boczku. Musicie spróbować tego połączenia koniecznie. Składniki : * torebka białego ryżu * cukinia * 5-6 pieczarek * 2 plasterki boczku wędzonego * curry, wędzona papryka czerwona, sól, pieprz czarny * łyżka oleju
Magiczne Życie Martynajlepsze przygotuj przekąski na zimno. W roli przekąsek na imprezę najlepiej sprawdzą się małe kanapki z bagietki lub krakersów, meksykańskie tacos albo roladki z tortilli. Tortilla z kurczakiem lub tacos z kurczakiem to prosty przepis na imprezową przekąskę np. na Sylwestra. Guacamole pasta z awokado podana z bagietką, krakersami lub chipsami smakuje obłędnie. Obficie posmaruj pieczywo lub krakersy pastą guacamole(...)kabanosy, żółty ser np. Gouda, papryka czerwona i ogórek konserwowy lub pomidorki koktajlowe. Koreczki z pieczarkami : marynowana papryka, pieczarki konserwowe, kabanosy, żółty ser, zielone oliwki Koreczki wegetariańskie : rzodkiewki, czerwona papryka, zielone oliwki, pomidorki koktajlowe i ewentualnie ser mozzarella Koreczki w stylu tureckim : twardy ser kozi lub owczy w solance, oliwki, świeży ogórek, papryka Małe kanapki z wędzonym łososiem
Cztery Fajerypojawi się również na Waszych kuchenkach. Polecamy! Danie dla 4 osób Patelnia chłopska z kapustą i ziemniakami Składniki: ziemniaki: 500 g kapusta biała: 300 g kiełbasa swojska: 300 g papryka: 1 szt. cebula: 1 szt. czosnek: 3 ząbki majeranek: 1 łyżka ziołowy pieprz: 1 łyżeczka kminek mielony: 1/3 łyżeczki czarny pieprz: 1/2 łyżeczki sól: 1 łyżeczka tymianek suszony: 1 łyżeczka(...)plasterki, a obrane ziemniaki w średniej wielkości kostkę. Podobnie paprykę. Kapustę dość grubo szatkujemy. Cebulę kroimy w piórka. Do wody lub rosołu dodajemy wszystkie przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie mieszamy. W głębokiej patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy kiełbasę. Po ok. 5 minutach dodajemy cebulę, paprykę i ziemniaki. Kilka minut razem smażymy. Następnie dodajemy kapustę i zalewamy mieszanką
Kuchnia Na WypasieMAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ Boeuf strogonow na maślanym purée: – Rozgrzewające i aromatyczne – Proste, sycące i frapująco pyszne – Miękka, rozpływająca się w ustach wołowina – Maślane ziemniaczki – Nieziemski sos od którego nie można się oderwać ILOŚĆ PORCJI: 4 CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT CO POTRZEBUJESZ: – Mięso wołowe – 500g – Cebula – 2 sztuki – Pieczarki – 500g – Papryka czerwona, duża – Bulion wołowy
globuskulinarnykurczakiem Pieczona pierś kurczaka z domowym pesto Trudność Początkujący Czas przygotowania 10 min. Czas gotowania 15 min. Całkowity czas 25 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA 2 PORCJE) 4 duże pomidory 2 ząbki czosnku 1 mała cebula garść świeżej bazylii oliwa z oliwek 1 łyżka cukru, najlepiej brązowego przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka
A to pestkapizza Koreczki imprezowe Śledzie z papryką i ogórkiem Mozzarella z pomidorami i oliwkami - szybka przekąska , Ciasteczka owsiano- kokosowe z morelą Mini ptysie z krem budyniowym Ciasto francuskie z czekoladą Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem Sałatka "Król imprezy" Sałatka z porem, kukurydzą i ananasem Salatka warstwowa ze śledziem Sałatka serowo - czosnkowa Sałatka z kurczakiem i pomarańczą Karnawałowa sałatka z kurczakiem
Lena Gotuje