kurczak z papryką - 10695 przepisów (strona:520/713)

Pomysł na obiad 2 201

kaszą, oczywiście w towarzystwie ulubionej surówki Składniki na obiad: mięso z udek kurczaka bez kości ( 10 sztuk ) 500g kapusty kiszonej 10 plastrów sera żółtego 20 plastrów boczku surowego wędzonego 300ml śmietanki 30% 2 szklanki wody 4 ząbki czosnku 2 garście posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, mielona papryka słodka Przygotowanie obiadu: Mięso myjemy, osuszamy i oprószamy solą, oraz pieprzem. Do każdego

NiePieprz.pl
Udka zapiekane z ryżem i warzywami 156

gryczaną . Składniki dla 3-4 osób: 0,5 kg wyluzowanych udek z kurczaka (bez skóry i kości) 1 szklanka surowego ryżu (200 g) 2,5 szklanki wody 1,5 marchewki 1 mała czerwona cebula 2 łyżki masła, np. klarowanego 1 łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz papryka ostra Najlepiej kilka godzin przed pieczeniem mięso umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze części

Ugotować
Kiełbasa domowa wieprzowo-drobiowa 215

ugotowaniu) 500 g mielonej łopatki wieprzowej 600 g mięsa z indyka lub kurczaka (mogą być skrawki gulaszowe nawet częściowo ze skórą) 3 - 4 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę) 2 łyżeczki ziaren gorczycy 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka mielonej kolendry 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki wędzonej 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu  1 łyżka czosnku

Kuchcik gotuje
SAŁATKA GYROS 183

takiej wersji w jakiej ja ją robiłam ale   Wy możecie dodać paprykę świeżą lub nie:)Zapraszam.   2 duże piersi kurze kapusta pekińska( połowa) 5 dużych ogórków konserwowych 3 duże cebule 1 puszka kukurydzy 1 op.przyprawy do gyrosu majonez keczup pęczek szczypiorku posiekanego drobno ******************************** Filety z kurczaka płuczemy i kroimy w kostkę, posypujemy przyprawa do gyrosa i na oliwie

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
FASZEROWANE PIECZONE ZIEMNIAKI 149

proponuję: Posiekaną białą kapustę,marchewkę,starte jabłko, kukurydzę i pokrojonego wędzonego kurczaka. Dodałam majonez, jogurt grecki,sól,pieprz. Wszystko wymieszałam i odstawiłam na pół godziny żeby składniki przeszły   smakiem i kapusta zmiękła. W międzyczasie włożyłam do miseczki łyżkę masła, roztartych parę ząbków czosnku, słodką czerwoną paprykę,koperek i sól. Ziemniaki wyłożyłam na blachę i wstawiłam do piekarnika

potrawyregionalne
Lazania z brokułami i indykiem. 215

czasu Żona Ma namawiała mnie na zrobienie zapiekanki makaronowej z brokułami i kurczakiem. E tam myślę, będę jakieś zwykle zapiekanki robił i wymyśliłem sobie lazanię z tymi produktami. Co i jak? (na dwie rynienki, czyli około 4-6 porcji) -300 gram mielonego fileta z indyka -brokuł -papryka czerwona słodka -sól, pieprz -3 ząbki czosnku -3 duże łyżki startego parmezanu -cheddar

BaRepas
Pasztet drobiowy 194

Składniki: 1 kg filetów z kurczaka 2 ugotowane marchewki 1 duża cebula 3-4 ząbki czosnku 30 dag pieczarek 3 łyżki bułki tartej 1 1/2 łyżki majeranku 1 jajko 1 1/2 pieprzu cytrynowego sól, świeżo zmielony pieprz po szczypcie papryki mielonej słodkiej wędzonej, gałka muszkatołowa, mielona kolendra, mielona kurkuma, tymianek, rozmaryn 1 pęczek szczypiorku 50 ml brandy olej Wykonanie

kgwjanczewo
Pikantne bułeczki z nadzieniem z kurczaka z oliwkami 178

posmarowania sezam do posypania Nadzienie: mięso z 1 jednego ugotowanego udka kurczaka (bez skóry i kości) 250 g gęstego serka śmietankowego 2 łyżki Ajvaru kilka posiekanych suszonych pomidorów z oliwy 2 łyżki posiekanej natki łyżeczka ziół do pizzy 1 łyżka koncentratu pomidorowego szczypta ostrej czerwonej papryki 1 mały woreczek zielonych oliwek, odsączonych i przekrojonych na pół kawałek drobno posiekanej czerwonej

Czerwień i błękit
Szynka pieczona w kremowym sosie z kurkami 408

możecie wykorzystać również do innych rodzajów mięs. Idealnie pasuje zarówno do wołowiny, kurczaka czy cielęciny. Czas przygotowania: 90 min. Porcja dla 4 osób Koszt przygotowania: 26,00 zł SKŁADNIKI do przygotowania szynki pieczonej: 500 g szynki wieprzowej świeży rozmaryn 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe czerwona papryka mielona 3 łyżki oliw pieprz sól SKŁADNIKI na sos z kurkami

kulinarnyJa
Udka faszerowane 219

udka z kurczaka ( duże ) 1 duża marchewka 1 duża czerwona cebula 200 g sera feta 2 jajka 2 łyżki bułki tartej sól do smaku pieprz czarny do smaku czosnek granulowany do smaku chili do smaku słodka papryka ( do posypania ) Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
szybkowar-rosół i galaretka z drobiu mieszanego... 266

szyjka 1 sztuka, gęsie udka 2 sztuki, kacze udka 2 sztuki, udka kurczaka 2 sztuki, włoszczyzna 1 pęczek, ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, kucharek 1,5 łyżki, kurkuma mielona 3/4 łyżeczki, woda 4 litry GALARETKA: żelatyna 5 łyżeczek, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, papryka - kolorowa, papryczka chili 1 mała, wywar drobiowy 1 litr, sok z cytryny

W Mojej Kuchni Lubię
Karaibski sos do kurczaka z grilla 205

paprykę. Mieszankę odstawić na bok. W rondelku rozgrzać oliwę z oliwek, dodać chwilę wcześniej przygotowaną mieszankę. Gotować przez około 1-2 minuty cały czas mieszając. Do rondelka dodać keczup, ocet, zioła i pozostałe przyprawy do smaku. Całość dokładnie wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez około 6-8 minut. Zdjąć z ognia i ostudzić przed użyciem. Karaibski sos do kurczaka

naRuszcie
Tagliatelle z pesto pietruszkowym 236

W przypadku tego dania nie napracujecie się za dużo. Tagliatelle z pesto pietruszkowym przygotujecie w kilkanaście minut. Można powiedzieć – na przygotowanie tej potrawy będziecie potrzebowali

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tagliatelle z pesto pietruszkowym 230

W przypadku tego dania nie napracujecie się za dużo. Tagliatelle z pesto pietruszkowym przygotujecie w kilkanaście minut. Można powiedzieć – na przygotowanie tej potrawy będziecie potrzebowali

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Grillowanie – porady 258

zawierają tłuszczu wcale lub bardzo mało – np. warzywa, filet z kurczaka czy niektóre ryby. Możemy je wówczas położyć bezpośrednio na ruszcie, ale musimy zrobić też coś dokładnie odwrotnego niż w przypadku tłustych mięs, a więc dodatkowo nawilżyć odpowiednim do danego produktu tłuszczem. Dlatego grillując bakłażana, cukinię, paprykę czy pstrąga nacieramy je najpierw niewielką ilością oliwy. W przeciwnym razie mogą się(...)mięso zmniejszając ryzyko przypalenia i wysuszenia, tworzy na powierzchni warstwę chroniącą przed szkodliwymi produktami spalania. Jak nietrudno się domyślić, marynatę stosujemy zwykle do mniej delikatnych mięs (jak karkówka i kurczak), aby przyspieszyć proces grillowania i ograniczyć negatywne efekty dłuższego przebywania produktów na ruszcie. Natomiast nie jest ona zwykle potrzebna w przypadku warzyw i większości ryb, co nie znaczy, że nigdy

Kulinarna Pokusa