kurczak z czosnkiem - 9349 przepisów (strona:262/624)

Wiosenne curry z kurczakiem i groszkiem (Curry di primavera con pollo e piselli) 122

immersione in salsa, il pane azzimo allo yogurt . Buon appetito :) SKŁADNIKI 500 g piersi z kurczaka 200 g groszku świeżego lub mrożonego 200 g mleczka kokosowego 1 cebula 1 cukinia 1 marchew 3 łyżeczki curry  2 ząbki czosnku 2-3 cm korzenia imbiru oliwa z oliwek s ó l, pieprz  **** INGREDIENTI 500 g di petto di pollo(...)patelnię z 2-3 łyżkami oliwy z oliwek wrzucamy  cebul ę, marchew, drobno posiekane 2 ząbki czosnku oraz korzeń imbiru starty na tarce. Całość podsmażamy na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Na patelnię wrzucamy kurczaka, którego delikatnie podsmażamy. Na samym końcu dodajemy groszek, cukinię, 3 łyżeczki curry, mleczko kokosowe; doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy

La grande e la piccola cuoca
Prosiak z galarety. 149

wieprzowych. Jeśli macie ochotę uświetnić kolejną Waszą imprezę podaniem prosiaka z galarety, to zapraszam!!! Składniki na prosiaka z galarety: 1 kurczak włoszczyzna natka selera, pietruszki, lubczyku 3 liście laurowe 8 ziaren ziela angielskiego sól pieprz 4-5 ząbków czosnku żelatyna butelka po wodzie 5 litrowej z szeroką szyjką plastry szynki i goździki do dekoracji      Kurczaka obieramy(...)zastąpić suszonym) zalewamy 4,5-5 litrami wody i gotujemy na wolnym ogniu, aż mięso się rozgotuje (około 2-3 godziny). Na 20 minut przed końcem dodajemy pokrojone ząbki czosnku. Po tym czasie całość odcedzamy pozostawiając płyn! i mięso. Mięso oddzielamy od kości, kroimy na mniejsze kawałki, studzimy. Odmierzamy 4-4,5 litra rosołu. Płyn znów zagotowujemy, doprawiamy sola

Rozpustne gotowanie
Zupa kalafiorowa bez śmietany 175

spróbowania! 2 skrzydełka z kurczaka 3 marchewki 1 pietruszka 1 cebula pół dużego kalafiora 3 ziemniaki koperek sól pieprz czarny lubczyk czosnek pieprz ziołowy liść laurowy ziele angielskie mąka smalec (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ugotować wywar ze skrzydełek kurczaka i przypraw (ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk). Marchew i pietruszkę pokroić w półplasterki, dorzucić do wywaru. Cebulę przypiec na patelni, ziemniaki pokroić(...)Skrzydełka wyjąć z garnka, obrać ze skóry i kości, a mięso dorzucić do zupki. Ze smalcu i maki zrobić zasmażkę i zagęścić nią zupę. Doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem. Na koniec posypać posiekanym koperkiem.   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Przy świecach... czyli sałatka z kurczakiem! 142

ostra mielona 1 łyżeczkę curry 1 łyżeczkę Sos Winegret: (4 łyżki oliwy , sok z połowy cytryny (do smaku) ząbek czosnku , natka pietruszki, sól pieprz jak ktoś lubi ostra papryczka :) A więc zaczynamy : 1) Rozgrzewamy patelnie grillową 2)Myjemy piersi z kurczaka ,przecinamy je na pół pod kątem . 3) Łączymy wszystkie przyprawy ze sobą i obsypujemy piersi z kurczaka 4) Wrzucamy(...)początek 1/4 soku z cytryny , kroimy drobno umytą natkę pietruszki dodajemy do miseczki przyprawiamy solą pieprzem oraz czosnkiem wyciśniętym przez praskę a na sam koniec  dodajemy oliwe mieszając sos . 11) Układamy na samą górę piersi z kurczaka polewamy sosem winegret przed samym podaniem !:) Nakrywamy do stołu ,układamy świece na stole następnie włączamy nastrojową muzyczkę i rozkoszujemy się swoim towarzystwem

Wspólne smaki
POTRAWKA Z KURCZAKA Z DYNIĄ + RECENZJA 232

poniżej! SKŁADNIKI: ( porcja dla 3 osób ): * miąższ z dyni – ok. 300 g * duża cebula – 1 szt * pierś z kurczaka – 1 szt * soja w zalewie – 100 g * pomidor – 1 szt * koncentrat pomidorowy – 4 łyżki * czosnek – 3 ząbki * papryczka chili – 1 szt * cukier – 1 łyżeczka * papryka słodka – do smaku * sól(...)pieprz – do smaku * oliwa – ok. 100 ml .   SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Pierś z kurczaka oczyszczamy, kroimy w kosteczkę , posypujemy solą , pieprzem i słodką papryką. Na patelni/woku rozgrzewamy oliwę, dodajemy drobno posiekaną cebulę, przesmażamy. Dodajemy pokrojoną w kostkę dynię , a następnie posiekaną papryczkę chili i czosnek. Smażymy przez ok. 3-4 minuty, uważając , by nie przypalić czosnku. Dodajemy pokrojone mięso

Ostra na Słodko
Perliczka z czosnkiem i sokiem pomarańczowym z wolnowaru 156

wstawić mięso do piekarnika z włączoną opcją grill.  składniki 1 perliczka 1-2 łyżki mąki 3 łyżki masła lub oliwa z oliwek 3 główki czosnku - ząbki bez obierania 1/2 szklanki bulionu z kurczaka 1 szklanka soku z pomarańczy 2 - 3 gałązki rozmarynu 2 listki szałwii sól, pieprz przygotowanie Wolnowar rozgrzać zgodnie z instrukcją. Perliczkę umyć osuszyć i podzielić(...)się zrumienią - około 3 minut z każdej strony. Perliczkę odłożyć na bok. Na patelnię wlać sok i bulion, zagotować, zeskrobując ewentualne resztki z dna. Do misy wolnowaru włożyć czosnek i zioła, na nich ułożyć perliczkę. Dodać gorący sok i bulion. Przykryć i gotować w ustawieniu low przez 6 do 7 godzin. Sos przetrzeć przez sito, doprawić solą i pieprzem, ewentualnie

Stare Gary
Wolnowar Crock-Pot recenzja. 186

godzinie zmyłam, a w między czasie wolnowar nastawiłam na pozycję „high” i roztopiłam słoninę z przyprawami (liście laurowe, ziele angielskie, ziarna pieprzu), ząb kami czosnku i świeżymi ziołami (rozmaryn i tymianek), potem włożyłam kawałki kurczaka na 6 godzin. Wytopiony smalec przykrył kurczaka, który powoli w nim się dusił. Przygotowany tak kurczak nie wysycha i pozostaje soczysty. Tym sposobem można przygotować

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Dorsz z cukinią w kokosowym sosie 170

danie było bardziej pożywne dołożyłam pokrojoną w grubą kostę cukinię. Przyprawy i sos dokładnie jak z dania tutaj, które nam wyjątkowo smakowało. Skoro imbir, czosnek i mleko kokosowe sprawdziło się z delikatnym mięsem piersi z kurczaka, spróbowałam z dorszem. Jest wyśmienity, polecam! Prosto i dietetycznie. Składniki: 400-500 g filetu z dorsza 200 g mleka kokosowego 1 ząbek czosnku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Soto Ayam (indonezyjski rosół) 241

wyglądzie. Klarowny, złoty wywar, bardzo łagodny, delikatny, ale z wyraźnym charakterem, którego dodają mu azjatyckie przyprawy - trawa cytrynowa, czosnek i liście limonki kaffir, udekorowany akcentami soczystej zieleni cząstek limonki i kolendry oraz jaskrawej czerwieni papryczki chili. Doskonałym uzupełnieniem jest delikatne mięso kurczaka i przezroczysty makaron sojowy. Wykonanie tej wspaniałej potrawy nie jest ani bardzo pracochłonne, ani skomplikowane (choć przepis może(...)odrobiną gotowego "rosołku". Wywar w smaku powinien przypominać rosół. Gotowy wywar przecedzamy, kurczaka zostawiamy do przestygnięcia, resztę wyrzucamy. Mięso obieramy i rwiemy na małe kawałki, odstawiamy. Wywar stawiamy na minimalnym ogniu, żeby nie tracił temperatury. Pasta/baza: 1-2-centymetrowy kawałek imbiru, utarty 3 ząbki czosnku, utarte 1\3 łyżeczki pasty krewetkowej (opcjonalnie) 1 zielona papryczka chili, bardzo drobno posiekana

Kuchnia Prezydentowej
Soczysty cytrynowo-tymiankowy kurczak 140

jest kurczak w takiej panierce- i to bez żadnego glutaminianu sodu! CYTRYNOWO-TYMIANKOWY KURCZAK Z MAKARONEM I SAŁATĄ LODOWĄ (na 6 osób) 2 podwójne piersi kurczaka 2 jajka 1 duża cytryna 2 ząbki czosnku 2 łyżki listków tymianku 1 szklanka bułki tartej 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu oliwa do smażenia 3 łyżki masła  1 opakowanie makaronu Casarecce(...)otrzymamy cztery kotlety. Nastawiamy wodę na makaron. Dwa jajka wbijamy na głęboki talerz i rozbełtujemy. Na płaski talerz ocieramy skórkę z całej cytryny, dodajemy przeciśnięte przez praskę dwa ząbki czosnku i łyżkę świeżego tymianku. Dosypujemy bułkę tartą, sól i pieprz- dobrze mieszamy. Rozgrzewamy patelnię z oliwą do smażenia. Kotlety maczamy w jajku, panierujemy i smażymy na złoto. Do wrzącej wody

les mirabelles
Gulasz wieprzowy z warzywami 122

obiedzie czeka w lodówce deser ... Gulasz wieprzowy z warzywami podwójna porcja (dla około 8 głodnych osób) 1 kg szyki wieprzowej 2 duże cebule 1 ząbek czosnku 4 duże pieczarki 200 ml bulionu z kurczaka 3 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 czerwona papryka 1 puszka pomidorów bez skórki ( 400 g ) sól Szynkę umyć, usunąć błonki i pokroić w kostkę(...)tłuszcz wrzucić cebulę, pieczarki i od razu posolić 1 łyżeczką soli (aby cebula i pieczarki szybciej puściły sok i połączyły się ze smakiem ze smażenia mięsa). Zetrzeć również ząbek czosnku i dodać do cebuli. Smażyć, aż cały płyn wyparuje mieszając od czasu do czasu. Wtedy wlać bulion, dodać usmażone kawałki szynki, przykryć pokrywką i dusić przez 45 minut. Następnie dodać

Posadzone i zjedzone
SAŁATKA WARSTWOWA Z KURCZAKA i BROKUŁA + FILMIK 209

jogurtu greckiego naturalnego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru 2 łyżki ostrego ketchupu sól do smaku                                                               PRZYGOTOWANIE :  Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Doprawiamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Gulasz drobiowy z papryką i pieczarkami. Błyskawiczny gulasz z piersi kurczaka. 185

towarzystwie świeżego pieczywa  a konkretnie bagietki. Doskonale pasuje z ryżem, makaronem, kaszą, kluskami czy plackami. Polecam :) Składniki - 1 podwójna pierś z kurczaka - 1 czerwona papryka, - 15 dag pieczarek - śmietana 18% - 2 łyżeczki mąki - sól, pieprz - czosnek mielony - papryka słodka mielona - sos sojowy - olej - zielona cebulka lub szczypiorek ( opcjonalnie ) Wykonanie Piersi z kurczaka, paprykę, pieczarki kroję w paseczki. Na patelni

Kuchnia z widokiem na ogród
Grillowane szaszłyki z kurczaka marynowane w Coca-Coli 236

się Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej. Marynata na bazie Coca-Coli dodaje niezwykle miły smak kawałkom kurczaka. Wszyscy pokochają tak przygotowane szaszłyki z kurczaka. Składniki: 2 szklanki Coca-Coli 2 łyżki sosu sojowego 1/2 łyżeczki mielonego czosnku 1/2 łyżki brązowego cukru 1/2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka soku pomarańczowego 6 piersi z kurczaka pokrojonwego w 2 cm kostkę

naRuszcie
Szaszłyki z kurczaka w majonezie i cebuli 261

jednak pogoda nie dopisała i wylądowały w piekarniku. Ostateczny rezultat przerósł moje oczekiwania - koniecznie spróbujcie! Szaszłyki z kurczaka Składniki pierś z kurczaka (lepsze by były filetowane udka ale nie mogłam dostać ;-( ) 2 - 3 łyżki majonezu duży ząbek czosnku jedna(...)spora cebula sól, pieprz, papryka słodka Do dzieła!!! Pierś kroimy w dość grubą kostkę. Majonez mieszamy z przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na dnie naczynia układamy cebule pokrojoną w grube talarki a na niej układamy kurczaka wymieszanego w marynacie. Odstawiamy na klika godzin a najlepiej na noc. Kawałki kurczaka nabijamy na patyczki do szaszłyków i wersja na grill : układamy

sierotka maRysia w kuchni

Proponowane wyszukiwania