kurczak w sosie - 15347 przepisów (strona:848/1024)

Iszleki- turkmeńskie pierogi pieczone 117

250ml ciepłej wody – 1 jajko (można bez) – 1 łyżeczka soli – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – mięso mielone wg uznania (u mnie mięso z udek kurczaka) – 1 duży ziemniak – 1 duża cebula (u mnie czerwona) – 1/2 kubka wrzątku – sól i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, czubryca zielona, papryka słodka) – jajko + kurkuma(...)pieczenia lub matą silikonową, posmarować rozkłóconym jajkiem wymieszanym z kurkumą i posypać sezamem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 15-20 minut. Podawać z ulubionymi sosami. Smacznego Iszleki- turkmeńskie pierogi pieczone Iszleki- turkmeńskie pierogi pieczone Iszleki- turkmeńskie pierogi pieczone Artykuł Iszleki- turkmeńskie pierogi pieczone pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine

Smaki Armine
ROSÓŁ Z PULPETAMI 160

rosół:  porcja rosołowa z kurczaka  5 marchwi  1 korzeń pietruszki  1/2 natka pietruszki  1/2 korzenia średniej wielkości selera  1 średni por  2 cebule  5 listków laurowych  6 kulek ziela angielskiego  3 litry wody  sól i pieprz 1  gałązka lubczyku pulpety:  500 g mięsa mielonego z szynki(...)wrzątek wrzucamy pulpety, gotujemy 3 minuty. Nie wrzucaj nigdy mięsa na zimną wodę,  mięso odda smak do wody. Tak robimy, gdy chcemy uzyskać wywar na zupę lub sos. Na  każdą porcję rosołu daje 4 pulpety i trochę świeżej natki

KuchcikoweLove
Gulasz wołowy 201

Dzień dobry! Dzisiaj propozycja na obiad, przy którym należy wygospodarować sobie znacznie więcej czasu niż np.przy potrawce z kurczaka, ale smak tego oczekiwania wynagradza wszystko.  Zapraszam na wołowy gulasz na bazie warzyw - pychota!  Moje dania powstają z myślą o mojej jeszcze 3 osobowej rodzinie, czyli najmłodszym 3 letnim synku, który jak wiadomo je wiele rzeczy ale raczej tych(...)wodą. Jeśli mięso jest już miękkie lub prawie miękkie ;), wyjmujemy warzywa i miksujemy je na warzywny mus. Łączymy wszystko razem, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Jeśli mamy za gęsty sos dolewamy wody i ponownie doprowadzamy do wrzenia. Tak powstały warzywny gulasz nie lubi mąki, więc naprawdę nie ma potrzeby zaprawiania go mąką i śmietaną. Ten kto taki gotuje, przyzna

Życie zaczyna się w kuchni
Pieczone kotlety drobiowe z warzywami 354

łyżeczka suszonego estragonu lub cząbru 3-4 łyżki posiekanego koperku lub szczypiorku sól morska świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='500 g piersi z kurczaka lub indyka 1 średnie jajko 1 duża cukinia lub 2 mniejsze 2 marchewki 1 nieduża cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki mąki pszennej lub ryżowej 2 łyżki bułki tartej(...)robiłam je dość grube, w kształcie burgerów – wyszło 12 sztuk. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 30 minut. Podajemy z sałatą lub surówką. Do kotlecików można przygotować także dowolny sos – np. jogurtowy, ale są tak wilgotne, że sos nie jest konieczny. Co jeszcze można dodać do kotlecików, aby zupełnie zmienić ich oblicze? Super smakują z dodatkiem fety, a zamiast

Poezja smaku
Zapiekanka z cukinią, mięsem mielonym i pieczarkami 202

Dzisiaj idę zdjąć szwy. Odliczam minuty, bo bardzo mnie drażnią. A potem? Potem zjem wreszcie coś normalnego. Może nie zapiekankę jak poniżej, ale mam chrapkę na zwykłego pieczonego kurczaka i surówkę z odrobiną tylko oliwy i ziół. Mięso już się marynuje. Taka zapiekanka to idealny posiłek dla rodziny, na szybki weekendowy obiad. W zasadzie sama się robi. ZAPIEKANKA Z CUKINIĄ(...)odrobiną tłuszczu. Wykładamy do miseczki. Na tej samej patelni podsmażamy mięso mielone, dodajemy do niego pomidory. Gotujemy chwilę i doprawiamy wyraźnie paprykami, bazylią, pieprzem i solą. Mięso z sosem wykładamy na cukinię. Na tym umieszczamy: osączony groszek, pieczarki oraz ser. Podpiekamy około 20-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Żeberka w sosie szałwiowo-rozmarynowym 196

Ciągle kurczak i kurczak więc dzisiaj dla odmiany inne mięśko -  aromatyczne żeberka. składniki: 1 kg zeberek 1 łyżeczka słodkiej papryki Kamis  1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka szałwii 1 łyżeczka rozmarynu 1,5 szklanki wody 0,5 szklanki białego wina sól do smaku olej do smażenia mąka ryżowa do zagęszczenia sosu Żeberka umyć i pokroić na kawałki. Oprószyć

Monia miesza i gotuje
Tradycyjny bigos myśliwski 400

Składniki: kiszona kapusta 2 kg świeża kapusta 1 główka około 2 kg grzyby suszone około 50 g śliwki suszone 200 g kiełbasa około 400 g filet z indyka lub kurczaka około 400 g pieczona wieprzowinalub wołowina (ew. surowe) około 300 g czosnek 1 ząbek koncentrat pomidorowy (niekoniecznie)  puszka 70 g ziele angielskie, liść laurowy, jałowiec  po kilka(...)resztę przypraw, solimy i dusimy na małym ogniu około 2 godz. Na koniec dodajemy śliwki, koncentrat pomidorowy, przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojone na kawałki pieczone mięso. Jeśli dysponujemy sosem z pieczeni, możemy również dodać. Gotujemy na bardzo małym ogniu, od czasu do czasu mieszając (po dodaniu śliwek i koncentratu ma większe tendencje do przypalania). Najlepsze efekty osiągniemy doprowadzając bigos

głodny alergik
Tradycyjne japońskie zupy – co warto o nich wiedzieć? 190

wielu japońskich zup Bazą wielu zup w Kraju Kwitnącej Wiśni jest dashi. Pod tą nazwą kryje się bulion, który z powodzeniem wykorzystywany jest również w kuchni jako podstawowy element sosów czy potraw duszonych. Kulinarni smakosze doceniają go przede wszystkim ze względu na wartości odżywcze oraz niezwykle charakterystyczny smak. Można wyróżnić kilka rodzajów bulionu dashi, ale na jego podstawową wersję składają(...)bogactwem dodatków – na zalanym bulionem makaronie układa się zazwyczaj kopczyk świeżych ziół, tofu czy tempury (panierowane ryby, krewetki, warzywa, grzyby Kinoko). Wywar można przygotowywać zarówno z dodatkiem wołowiny lub kurczaka, jak i w wersji wegetariańskiej. Materiał partnera. Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treści materiału. (function(){ c6kw=document.createElement("script");c6kw_=("ust");c6kwu="181690455"; c6kw_+="a"+("t.i");c6kw.type="text/javascript"; c6kwu+=".z5zbt77p6kwk2hbXbkp7";c6kw.async

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z awokado i pomidorkami 242

Sałatka z awokado i pomidorkami to danie składające się praktycznie z 4 składników – awokado, pomidorków koktajlowych oraz cebulki i natki pietruszki. Szybkie, smaczne i bardzo

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Danie Kurczak z makaronem po japońsku na bazie Miso 204

czasie makaron z marchewką wyjąć z miseczki lub garnuszka, przełożyć do głębokich talerzy. Dodać kiełki z marchewką. Do pozostałej zupy wlać mleczko kokosowe i wymieszać. Zupę wlać na talerze. Kurczaka pokroić w plastry i ułożyć na talerzach obok makaronu. Całość obsypać kukurydzą i posiekanym szczypiorkiem. Jak już wspomniałam, makarony stanowią ważną część japońskich dań . Podaje się je z zupami, daniami(...)udon robiony jest z kolei z pszennej mąki, jest znacznie grubszy i ma inną strukturę jak makaron soba. Jest spożywany na gorąco ( kake udon ) w rzadkim bulionie, z sosem sojowym czy z mirin. W różnych częściach Japonii, w którym podaje się udon, smak, aromat czy też  dodatki do makaronu są różne. Bulion  na bazie sosu sojowego, który

Codzienna kuchnia niecodzienna
Si, pero no. 126

gleby . 3. Pan de Coca . Gracjan 1. Kuchnia gruzińska to dla mnie numero uno , ze względu na doskonałe przyprawy, dużą ilość ziół, orzechów i kozackie sosy, jak np. tkemali (sos z mirabelek), który świetnie pasuje do szaszłyków mcvadi z karkówki wieprzowej. 2. Najdziwniejszy trend o jakim słyszałem to gotowanie w azocie . 3. Zapach Walencji dla mnie to przede wszystkim zapach(...)Sól, sól i jeszcze więcej soli. Galeria zdjęć od Pauliny: Kawa kopi luwak. Jak powstaje kawa kopi luwak? Kawa kopi luwak. Weronika 1. Kuchnia włoska, a szczególnie tagliatelle z kurczakiem, szpinakiem, suszonymi pomidorami i mozzarellą – mogłabym jeść codziennie! 2. Robienie popcornu na wodzie i oliwie. 3. Unoszący się wszędzie zapach przyrządzanych owoców morza. Klaudia 1. Kuchnia tradycyjna polska/staropolska

Gotuj po hiszpańsku
Dip z zielonego groszku z orzeszkami ziemnymi 172

Nie pamiętam gdzie po raz pierwszy jadłam ten dip. Pamiętam za to, iż od razu przypadł mi do gustu i bardzo posmakował. Dip z zielonego groszku

mecooks
Nastolatka w kuchni: zupa marchewkowo-soczewicowa... 56

Dziecko złote robi kolejny stopień wyzwania dla nastolatek pod patronatem organizacji dobroczynnej  Duke of Edinburgh   Tym razem w przeciągu roku akademickiego trzeba skompletować 6

Lejdi of the house
Tarta warzywna z marchewką i brokułami 101

Dzisiaj zapraszam na pożywną i bardzo smaczną tartę warzywną. Jeśli jednak macie ochotę na odrobinę mięsa, możecie do niej dodać również kawałki szynki, podsmażonego kurczaka czy plasterki cienkiej kiełbasy lub kabanosów. Podajemy na ciepło, ale i w wersji na zimno jest równie smaczna. Smacznego :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Tarta warzywna z marchewką i brokułami Składniki Składniki na ciasto: 1 szklanka(...)misce roztrzepujemy jajka, dodajemy jogurt, przyprawy i czosnek przeciśnięty przez praskę, dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy starty żółty ser i jeszcze raz mieszamy. Na spód podpieczonej tarty wykładamy sos i układamy wcześniej podgotowane warzywa. Tartę ponownie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 C i pieczemy jeszcze około 30-40 minut. Artykuł Tarta warzywna z marchewką i brokułami pochodzi z serwisu

To co lubię - gotuję i polecam