pożywnie. To również świetna sałatka jako dodatek do grilla. Słodycz arbuza, słoność fety oraz orzeźwiająca limonka sprawiają, że doskonale do marynowanych potraw z grilla, jak skrzydełka czy udka z kurczaka. Przepisy na sałatkę z arbuza zawierają również często świeżego ogórka, oliwki oraz owoce granatu. Przepis na sałatkę z arbuzem i fetą polecamy wszystkim, którzy szukają orzeźwiającej przekąski na lato. Spróbuj(...)miski. Fetę można pokroić lub połamać na kawałki. Dodajemy do pokrojonego arbuza. Wsypujemy podprażony słonecznik oraz czyste borówki. Z soku z limonki, oliwy z oliwek oraz posiekanej mięty przygotowujemy sos. Doprawiamy go delikatnie solą. Jeśli nie masz lub nie lubisz mięty, możesz ją zastąpić świeżą bazylią. Składniki sałatki polewamy dressingiem i delikatnie mieszamy. Polecamy także pyszny fit deser z mascarpone
Kuchnia Na Wypasierównież świetny pomysł na wykorzystanie wczorajszych bułek. Idealne na kolacje lub jako przekąska imprezowa... Składniki: 2 półbagietki 1 cebula 6-8 pieczarek 200 g kiełbasy z piersi kurczaka Morliny 10 pomidorków koktajlowych 1 łyżka przecieru pomidorowego 100 g tartej mozzarelli 1 pęczek szczypiorku 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz 1-2 łyżki oleju do smażenia Wykonanie: Z półbagietek ścinamy(...)półbagietki, a wierzch posypujemy tartą mozzarellą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut. Przed podaniem posypujemy pozostałą ilością posiekanego szczypiorku. Podajemy na ciepło z ulubionym sosem lub ketchupem. Przepis bierze udział w konkursie
Kuchnia MagdaLenyrównież świetny pomysł na wykorzystanie wczorajszych bułek. Idealne na kolacje lub jako przekąska imprezowa... Składniki: 2 półbagietki 1 cebula 6-8 pieczarek 200 g kiełbasy z piersi kurczaka Morliny 10 pomidorków koktajlowych 1 łyżka przecieru pomidorowego 100 g tartej mozzarelli 1 pęczek szczypiorku 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz 1-2 łyżki oleju do smażenia Wykonanie: Z półbagietek ścinamy(...)półbagietki, a wierzch posypujemy tartą mozzarellą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut. Przed podaniem posypujemy pozostałą ilością posiekanego szczypiorku. Podajemy na ciepło z ulubionym sosem lub ketchupem. Przepis bierze udział w konkursie
Kuchnia MagdaLenyZlewam do słoika także pozostający od obiadu czysty tłuszcz, który również mrożę. Czym więcej rodzajów mięs, tym smaczniejszy pasztet. U mnie tym razem był: kapłon, perliczka, gęś, kaczka i kurczak. Można dać dowolne rodzaje mięs. Ten przepis ma być inspiracją. Mięsa mogą być gotowane, smażone, pieczone, itp.... U mnie było dość dużo tłuszczu, dzięki temu pasztet jest bardziej smarowny, idealny(...)mnie prawie 400g, miałam chude mięsa, praktycznie bez skór), ja daję tłuszcz od smażenia mięs, ale można dać oliwę, olej, masło klarowane, kremówkę, itp., ilość dowolna) - 2 łyżki sosu sojowego (nie trzeba, ostatnio zapomniałam i wyszedł super...) - 1 łyżka roztartego w dłoniach aromatycznego majeranku (nie trzeba) - tłuszcz do smażenia: pieczarek, wątróbki, cebuli, czosnku i ewentualnie mięsa, gdy mamy surowe Mięso
Smaczne Zdrowezrobić tak: najpierw ugotujcie ziemniaki i później, w tej samej wodzie, makaron. Sprawdź pozostałe nasze propozycje na menu w tym tygodniu! Menu na tydzień – przepisy dla rodziców Niedziela: Szybki kurczak w marynacie zielonej bogini Poniedziałek: Pasta alla vodka z groszkiem i prosciutto Wtorek: Spaghetti z pesto i szparagami Środa: Picadillo z ryżem Czwartek: Włoska zupa pomidorowa z makaronem orzo Piątek(...)orzechy, czosnek, oliwę i parmezan. Krok 3 Odcedź makaron i warzywa, przełóż do misy z pesto. Wymieszaj i wcinaj! Smacznego! Lubisz szparagi? Sprawdź również szparagi z makaronem w maślanym sosie oraz pęczotto primavera . Artykuł Wtorek: Spaghetti ze szparagami, ziemniakami i pesto pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzpierś z indyka ważącą 1 kg, raz jeszcze przeczytałam pierwszy punkt przepisu i… wybuchłam śmiechem :D Noo, coś tutaj ewidentnie nie gra. Bardziej to pasuje na piersi z kurczaka. Więc na pewno jest błąd! Super. Ale co z moją wielką indyczą piersią? Nie zastanawiając się długo, stwierdziłam, że pójdę na żywioł i upiekę całą pierś w piekarniku(...)nią chlust różowego wina, jakie miałam akurat w lodówce. Kiedy alkohol odparował postanowiłam dodać trochę rosołu, który parując podczas pieczenia, będzie nawilżał moją pierś z indyka oraz będzie moim sosem do pieczeni. W najgrubszym miejscu piersi wbiłam termometr i całość przykryłam pokrywką. Wstawiłam wszystko do nagrzanego pieca. Wiedziałam, że 73-74°C to temperatura jaka powinna być w prawidłowo upieczonej
Moja DelicjaGotowanie gulaszu pod szczelnym przykryciem nadało potrawie wyjątkowego smaku i aromatu. Krótki przewodnik obsługi urządzenia można zobaczyć pod tym linkiem https://www.youtube.com/watch?v=V4wAUVDd2ZM Składniki: 2 duże piersi z kurczaka sól, pieprz, 1 łyżka masła klarowanego 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 papryka zielona 1 puszka pomidorów w kawałkach 3 szkl bulionu Przyprawy: 1 łyżeczka(...)ustawiając regulator ciśnienia w pozycji zamkniętej. Wybrać program "Duszenie - Stew" i ustawić czas na 25 minut. Po tym czasie odparować urządzenie i zdjąć pokrywkę. Do kremówki wlać 2 łyżki sosu wymieszać i całość wlać do gulaszu. Więcej informacji na temat Multicooker Camry CR 6408 tutaj
Ala piecze i gotujepęczakiem to prosty sposób na obiad dla całej rodziny, jak i lunch do pracy. Pamiętajcie, że możecie użyć także innych grzybów (a nawet suszonych). Można również zamienić wołowinę na kurczaka, jednak danie będzie dużo mniej aromatyczne. Składniki (dla około 4-5 osób): 100 g wołowiny (użyłam rostbefu) 100 g kurek 2 szklanki nieugotowanego pęczaku cebula szalotka ząbek czosnku łyżeczka słodkiej(...)Krok 2 Kurki oczyszczamy. Dodajemy do mięsa. Dusimy kolejne 30 minut. Krok 3 Doprawiamy całość papryką i tymiankiem, zdejmujemy pokrywkę i gotujemy, aż woda nieco odparuje i utworzy się sos. W międzyczasie gotujemy pęczak. Krok 4 Kiedy woda z sosu odparuje dodajemy masło, a kiedy się rozpuści, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Krok 5 Mieszamy mięso i grzyby
Kuchnia Bazyliimarchewki i groszku to propozycja nie tylko na niedzielne drugie danie. To obiad, który robi się sam, więc i w tygodniu możemy śmiało go przygotować. Składniki: 6 pałek z kurczaka, 300g niedużych pieczarek, 150 g groszku (użyłam mrożonego), 150 g marchewki (użyłam mrożonej), 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, słodka papryka w proszku, ostra papryka w proszku, maggi, suszona natka pietruszki(...)naczynia i dodać marchew z groszkiem, przemieszać – całość piec bez przykrycia jeszcze około 15 minut (do czasu zrumienienia się skórki na pałkach). Podawać z ziemniakami lub ryżem. Powstały sos (pieczarki puszczają sporo soku) można zaprawić słodką śmietanką. Smacznego
Nie tylko w kuchniSkładniki: 1 podwójna pierś z kurczaka, 10 mniejsze pieczarki, 1 sztuka cebula czerwona, 3 łyżki olej rzepakowy, 1 łyżeczka vegeta, 3/4 łyżeczki chilli suszone zmielone, 2 łyżki tarta bułka,- ile potrzeba ser żółty gouda, 4 łyżki olej rzepakowy, 1 łyżka mąka pszenna do obsypania, 5 szklanek woda, 1 kubek śmietana, 2 łyżki mąka pszenna, 2 łyżki natka pietruszki na oleju(...)przykryciem dusić z 30 minut na mniejszym ogniu roladki wyjąć z rondla na talerz i do wywaru wlać śmietanę 12% słodką wymieszaną z mąką i mieszając zagęścić sos i dodać natkę pietruszki przed podaniem na obiad usunąć wykałaczki......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięopakowanie ciasta francuskiego 2 łyżki masła 1 łyżka mąki 3/4 szklanki mleka zioła prowansalskie przyprawa do kurczaka sól pieprz 1 jajko Wykonanie:Pierś z kurczaka nacieramy przyprawą do kurczaka i ziołami prowansalskimi. Odstawiamy na 10 minut, po tym czasie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut ( tak aby mięso nie było surowe).Cebulę kroimy w kostkę(...)przez 15-20 minut.Upieczoną pierś kroimy w kostkę i dorzucamy do cebuli i pieczarek. W garnku roztapiamy masło, dodajemy mąkę, smażymy, dolewamy mleko. Ciągle mieszając, czekamy aż sos zgęstnieje.Tak przygotowany sos przelewamy do pozostałych składników farszu i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi.Farsz przekładamy do upieczonych kominków, na wierzch kładziemy przykrywkę.SMACZNEGO
Czerwona Porzeczkawyrosło, po czym nakłute ciasto odstawiamy do ponownego wyrośnięcia. Patelnię z ciastem wstawiamy na ogień i najpierw podpiekamy jego spód. Kolejno, ciasto przewracamy a na podpieczoną stronę wykładamy sos pomidorowy , ser żółty oraz wszystkie składniki, którymi wykładamy pizzę. Po ułożeniu na pizzy składników kontynuujemy pieczenie pizzy pod przykryciem, co pozwoli żółtemu serowi fajnie się roztopić. Pizzę podajemy od razu(...)małej miseczce wymieszać sos pomidorowy z ziołami prowansalskimi i solą. Patelnię z wyrośniętym ciastem wstawić na mały ogień, przykryć i piec ciasto przez 12-13 minut, sprawdzając od czasu do czasu czy ciasto pośrodku wygląda na w miarę upieczone. W tym momencie ciasto przewrócić na drugą stronę, nie wyłączając ognia i cały czas piekąc, ciasto posmarować sosem pomidorowym, posypać tartą
MeCookssklepowych lodówkach przechodziłam zawsze obojętnie, aż tu pewnego dnia postanowiłam go kupić i spróbować tego jakże wartościowego mięsa. I wiecie co, wyszło super! mięso w smaku bardzo podobne do kurczaka, więc spokojnie można oszukać dziecko ;-) Składniki; 1 tusza królika (ok 1,2 kg) 2 marchewki 1 mała cebula 2 łyżki masła klarowanego sól i pieprz do smaku,( opcjonalnie słodka papryka(...)Około 40 min. Jeśli jest taka potrzeba doprawiamy jeszcze do smaku. Mięso wyjmujemy, w szklance z kilkoma łyżkami wody mieszamy mąkę aby nie było grudek, wlewamy do wywaru tworząc sos. Następnie dodajemy śmietanę wcześniej wymieszaną z kilkoma łyżkami gorącego sosu, dorzucamy posiekany koperek. mieszamy i wkładamy znów mięso do sosu. Podgrzewamy 2 minuty, odstawiamy. Podajemy z ziemniakami lub z pieczywem
Radość kipiąca uśmiechem.Nadeszła jesień, a wraz z nią chłodniejsze noce i poranki, krótsze dni. To pora roku w której króluje dynia, moja ulubiona to hokkaido, z której można przygotować rozgrzewające zapiekanki, sosy do makaronów, zdrowe frytki z piekarnika czy kremowe zupy z rozgrzewającymi przyprawami jak imbir, chili czy kardamon i cynamon. Jesień w kuchni kojarzy mi się z gorącymi zapiekankami, gęstymi(...)makaronem i majerankiem Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pikantna wieprzowina w pomidorach Polędwiczka
Moja smaczna kuchniawiem, nie jadłam, nie mam porównania :) Tak czy owak mięsko nam smakowało. Do tego jakiś sosik, frytki, surówka i mamy fast food w domu :) Składniki: 500 g filetów z kurczaka 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne (lub mniej) Ciasto naleśnikowe: 1 jajko 1/2 szklanki mąki 1/3 szklanki mleka(...)tłuszczu podczas smażenia. 5. Gotowe stripsy powinny być mięciutkie i soczyste w środku i mieć chrupiącą panierkę. 6. Podawać wedle smaku z frytkami lub pieczonymi ziemniakami, surówką i sosem, np. czosnkowym . Smacznego!!! Źródło: Przy kuchennym stole
Kuchnia domowa Anicukinii. Zrobiłam je z dodatkiem kasy bulgur, choć tą możesz zamienić na kuskus lub quinoa. Polecam Wam także: – kotlety rybne – kotlet quinoa – kotlety mielone z kurczaka – kotlety ziemniaczane – wege burger z kalafiora – kotlet schabowy – schabowy inaczej KOTLETY Z CUKINII PRZYGOTOWANIE: 35 minut Ilość porcji: 6-7 niewielkich kotletów SKŁADNIKI: – 100 g kaszy(...)kotleciki dość mocno je ściskając jak byś wyciskał z nich nadmiar płynu, obtaczaj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Kotlety podawaj same lub z ulubionym sosem, idealny jest sos tzatzyki lub gęsty jogurt grecki z skórką cytryny i miętą. Smacznego! Artykuł Kotlety z cukinii pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże
nietylkopasta.plBardzo szybkie danie, warto je mieć w swoim zeszycie z przepisami. Robi się je błyskawicznie. Czasami ktoś nas zaskoczy z odwiedzinami i nie wiemy co zrobić
Kuchnia Pokoleńwstawieniu go do piekarnika . Paczka gotowego ciasta francuskiego Porcja mięsa rosołowego (u mnie cały kurczak, choć przyznam ze było go nieco za dużo, dlatego podam proporcje na połowe kurczaka) Słoiczek suszonych pomidorow w oleju 1-2 cebule 1-2 ząbki czosnku 2 łyżeczki kaparów 100ml kwaśnej śmietany Sól, pieprz Zioła: majeranek, oregano, bazylia Przyprawy: papryka słodka i ostra 1 jajko(...)pieczenia blasze i piec w 180 stopniach kilkanaście minut lub do momentu aż paszteciki się zrumienią. Podawać z czerwonym barszczykiem. Paszteciki mozna takze jeść z keczupem lub sosem sweet chilli – smakuja wybornie. Smacznego
Codzienne Gotowanieczemu by tego nie połączyć? Schab zwijany z jajecznicą i szpinakiem to idealne połączenie smakowe i wizualne po pokrojeniu w plastry. To pyszne połączenie, podobnie jak w roladkach z kurczaka z mozzarella i szynką szwarcwaldzką. Jak przygotować roladki ze schabu faszerowane jajecznicą? Składniki : 3 plastry schabu, 3 jajka, 1 mała cebula, listki świeżego szpinaku bez ogonków,, 2 łyżki masła, natka(...)włączonym termoobiegiem. Wyjmujemy, rozwijamy z papieru i pozwalamy chwilkę mięsu „odpocząć” następnie kroimy w grube plastry, podajemy na mixie sałat, np. rzymskiej z rukolą, pomidorkami i czerwoną cebulą, skropionym sosem winegret. The post Schab faszerowany jajecznicą appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsię uśmiech największy. Pierś delikatnie we włoską szynkę owiniemy, Jako dodatek paprykę kuskusem nafaszerujemy. Mój przepis zakłada porcję dla dwóch osób. PO PIERWSZE - ZAKUPY: 2 piersi z kurczaka 6 plastrów szynki prosciutto połowa cytryny zioła prowansalskie sól pieprz 3 papryki pół szklanki kuskus pół szklanki kukurydzy 1 pomidor 1/3 sera feta garść czarnych oliwek natka pietruszki sól(...)mięso, które wyjmujemy z lodówki układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st. na 20 minut. Gdy danie mamy w piekarniku, możemy przygotować sos pomidorowy. Przecież wlewamy do garnka i podgrzewamy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, odrobinę cukru. Gdy sos zgęstnieje dodajemy pieprz cayenne oraz masło. Gdy danie będzie gotowe, na talerzu
Mój Smak na ŻycieSkładniki: 250g makaronu penne brokuł -1 sztuka czerwona papryka- 1 sztuka 1 udko wędzonego kurczaka czerwona cebula kukurydza konserwowa 2 ogórki konserwowe 3 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego typ grecki 2 łyżeczki musztardy sarepskiej pieprz ziołowy zioła prowansalskie około 2 łyżki czosnek granulowany 3 ząbki czosnku Wykonanie: Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Brokuł dzielimy(...)soli i odrobiny cukru. Udko obieramy, mięso kroimy w kostkę. Paprykę i ogórki kroimy w kostkę, a cebulę w pół-piórka. Wszystko razem mieszamy, dodajemy kukurydzę i zioła prowansalskie. Sos: Mieszamy majonez, jogurt i musztardę. Dodajemy drobno posiekany czosnek, pieprz ziołowy i czosnek granulowany . Zalewamy sosem składniki i mieszamy. Wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę do schłodzenia. SMACZNEGO
Czerwona Porzeczkamakaron z boczkiem – makaron z kurkami – makaron z krewetkami z białym winem – makaron z polędwicą – makaron z tuńczykiem – makaron z cukinią – makaron z kurczakiem – makaron z szynką – domowy makaron MAKARON Z POREM I BOCZKIEM PRZYGOTOWANIE: 20 minut ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI: 250 g makaronu spaghetti lub innego 3 ząbki czosnku(...)więcej wody z makaronu, przyda się na kolejnym etapie. Wymieszaj i porozgrzewaj3-4 minuty po czym dodaj śmietanę i 3 łyżki tartego parmezanu , dopraw do smaku solą, pieprzem. Do sosu dodaj ugotowany makaron, jeszcze nieco wody z gotującego się makaronu aby odpowiednio rozrzedzić sos. Podgrzewaj około 2 minut. Przekładaj na talerze, posypuj parmezanem i świeżo mielonym pieprzem. Smacznego! Artykuł Makaron
nietylkopasta.plmiejscem jest także kantyna na u-boocie, który jest główną kryjówką naszego bohatera. Mamy tam nietypowe maszyny z podgrzewanymi daniami, widocznymi przez szyby – m.in. kolby kukurydzy, pieczone udka kurczaka czy pancakes. Co więcej, w pewnym momencie fabuły za sterami kuchni na statku staje Polka, Anna Wolańska – w jednym z jej monologów słyszymy, że wspomina o kulinarnych zwyczajach Warszawy(...)przetransformowane na niemiecką nutę jest zdatne do przełknięcia. Oczywiście nie obyło się bez małych modyfikacji, a raczej upgrade’u dania – uważam, że niezbędny jest tu także dodatkowy sos, który doda całości charakteru i soczystości. W przepisie mamy także boczek – pewnie w oryginale dodanoby gruby kawałek wędzonego boczku, tzw. „Specka”, ale my pokusimy się jeszcze
Nerds Kitchenmiejscem jest także kantyna na u-boocie, który jest główną kryjówką naszego bohatera. Mamy tam nietypowe maszyny z podgrzewanymi daniami, widocznymi przez szyby – m.in. kolby kukurydzy, pieczone udka kurczaka czy pancakes. Co więcej, w pewnym momencie fabuły za sterami kuchni na statku staje Polka, Anna Wolańska – w jednym z jej monologów słyszymy, że wspomina o kulinarnych zwyczajach Warszawy(...)przetransformowane na niemiecką nutę jest zdatne do przełknięcia. Oczywiście nie obyło się bez małych modyfikacji, a raczej upgrade’u dania – uważam, że niezbędny jest tu także dodatkowy sos, który doda całości charakteru i soczystości. W przepisie mamy także boczek – pewnie w oryginale dodanoby gruby kawałek Wielbiciele kiszonek proszeni do stołu! Einer kleiner Test mit Sauerkraut Burger
Nerds Kitchenkażdy opis jest zbędny :) Jedynie co mogę dodać, to to, iż doprawiam ją wędzoną papryką, która nadaje charakteru temu daniu, a zamiast tradycyjnie boczku daję chudą, wędzoną kiełbaskę z kurczaka, dzięki czemu danie wcale nie jest tłuste, jak również lekkostrawne i niewzdymające- dzięki odpowiedniemu procesowi gotowania fasoli i sporej ilości majeranku. Jednogarnkowa, pyszna i aromatyczna potrawa, najlepiej smakująca na drugi(...)cebulę, kolejno dodać sprasowany czosnek i pokrojoną kiełbaskę. Całość podsmażyć. Kiedy kiełbaska będzie rumiana, w lać passatę pomidorową, wrzucić listek laurowy, ziele i całość s mażyć do momentu, aż sos lekko zgęstnieje. Pod koniec gotowania, jakieś 2-3 minuty, dodać odcedzoną fasolę, doprawić suszonym majerankiem oraz wędzoną papryką. Na koniec doprawić solą oraz pieprzem do smaku. Smacznego
Kraina Miodem Płynącaduszy gra . Z tych składników otrzymamy dwa wielkie klopsy. Jeden może posłużyć na obiad dla całej rodziny, a drugi możemy przeznaczyć właśnie na kanapki. 500 g piersi kurczaka 500 g karkówki 3 jajka 1 kopiasta łyżka bułki tartej 3 kopiaste łyżki mąki 1 duża cebula 6 plasterków topionego sera tostowego keczup (może być z TEGO przepisu) natka pietruszki 1 płaska(...)minut przed końcem pieczenia wlewamy grzyby. Jeżeli używamy szklanego naczynia żaroodpornego to grzyby przed wlaniem musimy zagotować. W przeciwnym razie różnica temperatur może spowodować pęknięcie naczynia. Klopsy wyjmujemy, a sos przelewamy do rondla i zagęszczamy 1 łyżką mąki. Podajemy pokrojone w grube plastry i zalane sosem. Można również kroić cienko i jeść z kanapkami. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto
Marder&Marder Manufacture150 g mięsa mielonego z kurczaka150 g mięsa mielonego wieprzowego1 Fix Spaghetti Napoli Knorr1 cebula czerwona1/2 szklanki czerwonej fasoli z puszki1/2 szklanki kukurydzy z puszki1 papryka
Świat Domowej Kuchniwłaściwie jak je mogę zastąpić. Przecież mogę zrobić swoje wydanie i to dużo zdrowsze niż sklepowe, moje kostki rosołowe, a właściwie bulionówki z lodówki. Składniki: 2 ćwiartki z kurczaka, lub inna część drobiu z kością 3 średnie marchewki plaster selera 2 ząbki czosnki 1 cebula przypiekana nad ogniem 1 por, tylko biała część zielona natka pietruszki świeża bazylia(...)pietruszki i świeże liście bazylii.3. Do małego słoiczka przekładamy część bulionówki, którą zużyjemy w krótkim czasie i możemy ją przetrzymywać w lodówce do używania na bieżąco do zup i sosów. Pozostałą część pakujemy w folię do żywności w małych porcjach, układamy w pojemniku i przekładamy do zamrażalki
Apetyczna babeczka