garnka. Gulasz podgotować do momentu zgęstnienia sosu i na końcu danie doprawić do smaku cynamonem oraz ewentualnie ulubionymi przyprawami. Opcjonalnie można wmieszać posiekaną zieleninę. Gulasz wieprzowy w delikatnym sosie z cynamonem - dodatkowe informacje: (*) Tym razem u mnie karkówka, ale można użyć szynki, łopatki, chudego boczku lub mięso pomieszać. Gulasz można również przygotować z mięsa drobiowego. (**) Można użyć świeżych warzyw(...)Stonecast BarleyWhite , które w rzeczywistości prezentuje się bardziej uroczo, a staranność wykończenia naprawdę przykuwa oko. Naczynie nadaje się do serwowania przeróżnych potraw. Już jakiś czas temu prezentowałam w nim kurczaka . Zerknijcie na stronę Kuchenne Promocje , gdzie znajdziecie nie tylko szeroki wybór porcelany, ale również sztućce i inne cudeńka przydatne do gotowania oraz serwowania potraw
Di gotujeMarchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Zieloną cebulę drobno pokroić. W małej miseczce wymieszać sok z pomarańczy, olej, sól oraz pieprz. Pokrojone warzywa włożyć do miski, zalać sosem. Dobrze wymieszać. Surówka z kapusty czerwonej z koprem włoskim Smacznego! O czym warto pamiętać robiąc surówkę. Surówka z kopru i kapusty Kapustę jak i koper włoski poszatkowałam na szatkownicy. Jeśli(...)kawałki były jak najcieńsze. Nie sięgajcie po kupny sok pomarańczowy. Ten świeżo wyciśnięty będzie smakował najlepiej. Surówka bardzo dobrze komponuje się z daniami mięsnymi. Idealna jest do kaczki, kurczaka czy mielonych. Lubisz surówki z czerwonej kapusty? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Surówkę z czerwonej kapusty i papryki . The post Surówka z czerwonej kapusty i kopru włoskiego appeared first
mecooksfilet z kurczaka a'la carbonara. A z czym go podamy zależy wyłącznie od nas, nie musi to być makaron. My zjedliśmy z ziemniakami:). 2 filety z kurczaka 100g wędzonego boczku 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 200 ml śmietanki 30% 1 łyżka oleju sól, pieprz natka pietruszki 1. Filety kroimy w paski, boczek w drobne paski, cebulę(...)rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę i boczek do zarumienienia. Wtedy dodajemy filety obsypane solą i pieprzem. Smażymy 5-10 minut pod koniec dodając czosnek. Wlewamy śmietankę, dusimy jeszcze chwilę aż sos zgęstnieje. W razie potrzeby doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem dekorujemy natką pietruszki
Szefowa kuchniDanie wyszło bardzo smaczne, polecam. Kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, doprawić solą, delikatnie pieprzem, papryką słodką, kurkumą. Na patelnię wlać olej i rozgrać. Na mocno rozgrzanym oleju obsmażyć kawałki kurczaka. Jak już mięsko jest delikatnie zarumienione, wrzucić cebulkę pokrojoną w piórka i chwilkę smażyć. Wlać odrobinę wody lub wywaru, dodać curry pastę, curry w proszku i zagotować. Wymieszać. Cukinię umyć(...)półplasterki. Dodać do mięsa. Wlać mleko kokosowe, dodać listki keffir i gotować na małym ogniu około 15-20 minut. Teraz to już zależy od Was, niektórzy nie lubią zagęszczania sosów. Wtedy nie dodawać wody od razu wlać mleczko kokosowe. Gotować do momentu zredukowania wody z mleczka kokosowego. Ja jednak zagęściłam. Jedną łyżeczkę mąki ziemniaczanej rozmieszać w odrobinie wody i wlać
Kuchnia Pokoleńskład której wchodzi grillowane mięso podawane na pszenicznej lub kukurydzianej tortilli. Początkowo fajita przyrządzana była wyłącznie z mięsa wołowego, jednak w chwili obecnej popularne są również wersje z mięsem kurczaka, wieprzowiną lub krewetkami. W hiszpańskim fajita jest zdrobnieniem słowa faja, oznaczającego pas lub obręcz. Rzeźnicy w obszarach przygranicznych Teksasu i Meksyku używali tego określenia w odniesieniu do wołowej przepony. Dziś(...)podajemy do placka jak i warzyw. Ja dziś za sprawą Ani użyłam awokado piklowanego i mięsa wieprzowego, wcześniej porwanego na mniejsze kawałki - zostało mi z dnia poprzedniego. Użyłam tutaj sosu ostrygowego i idealnie się tu sprawdził. No to gotujemy? Fajitas z mięsem i piklowanym awokado. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepuszka krojonych pomidorów 300ml bulionu 250g śmietany 18% puszka kukurydzy 150g sera żółtego w kostce 400g piersi z kurczaka ser feta pomidorki koktajlowe sól,pieprz szczypiorek WYKONANIE Piersi z kurczaka gotujemy żeby były miękkie.Odstawiamy do wystygnięcia. Następnie na głębokiej patelni lub w rondelku rozpuszczamy masło,po chwili dodajemy mąkę,energicznie mieszamy i wlewamy pomidory z puszki.Chwilę gotujemy.Następnie(...)Mieszamy.Zestawiamy z ognia. Czas na przygotowanie farszu.Do miski wsypujemy pokrojone w kostkę mięsko dodajemy kukurydzę i żółty ser.Mieszamy i doprawiamy do smaku. Na samym końcu dodajemy parę łyżek naszego sosu i dokładnie mieszamy. Część sosu wlewamy do formy do pieczenia.Na gotowy placek tortilli nakładamy farsz tak bardziej na środek i zwijamy. Zwiniętą tortillę wkładamy do formy do pieczenia,polewamy sosem
Mała w garnku mieszamasła i smażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy się zeszkli należy dodać posiekany czosnek, chili, imbir i drugą połowę mieszanki przypraw. Smażyć 2 - 3 minuty. Dodać na patelnię kawałki kurczaka w jogurcie z przyprawami i smażyć około 7-10 minut dopóki nie staną się miękkie. Dodać pomidory, koncentrat i dusić całość około 5 minut, a następnie wlać mleczko kokosowe. Dodać(...)gotować około 15 minut bez przykrycia tak, aby całość zgęstniała. Można dodać soli do smaku. Na osobnej suchej patelni prażyć przez kilka minut płatki migdałowe aż lekko się przyrumienią. Sos posypać posiekaną kolendrą i migdałami. Podawać z ryżem (mój ulubiony Basmati) lub chlebkami Naan
Karola gotujeMicrosoftInternetExplorer4 Kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, oprószamy solą i pieprzem. Na rozgrzanym tłuszczu obsmażamy po kilka minut z każdej strony, przekładamy na talerz. Następnie na patelnię w której smażyliśmy kurczaka, dolewamy olej, obniżamy temperaturę, wrzucamy posiekaną cebulę, rozgniecione ząbki czosnku, szklimy. Do cebuli wrzucamy pokrojoną w kostkę paprykę, papryczkę, chwile podsmażamy, dodajemy pomidory wraz z zalewą, bulion, posiekaną natkę, bazylię(...)wrzucamy do całości, dusimy do momentu rozpuszczenia serka (cały czas mieszamy), lekko studzimy. Całość miksujemy z dodatkiem mleka kokosowego i soku z limonki na gładko. Na dno naczynia wylewamy sos, układamy mięso i zalewamy pozostałym sosem. Naczynie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C (środkowy poziom), pieczemy 35-40 min. Podajemy z posiekaną natką pietruszki i bazylii. Dodatki ulubione
R'n'G Kitchensobie bezmięsnej pizzy, nie musisz rezygnować z mięsa. Wystarczy, że tłustą wieprzowinę zamienisz na chudego kurczaka. Jako dodatek świetnie sprawdzi się pokrojony w cienkie paski lub kostkę filet z kurczaka. Jak jeszcze „odchudzić” pizzę? Pamiętaj, że na kaloryczność pizzy wpływa wiele czynników. Przykładowo, klasyczna pizza margherita to zaledwie 200-250 kcal, podczas gdy pizza pepperoni dostarcza ok. 420 kcal! Jeżeli(...)grubego ciasta w stylu amerykańskim. Ogranicz także ilość sera do minimum – nie jest zatem wskazana pizza serwowana jako „quattro formaggi”. Ponadto jedz pizzę na wzór włoski – bez dodatkowego sosu na wierzchu. A jeśli już musisz mieć sos, wybierz ten na bazie jogurtu, rezygnując z majonezu
W kuchennym oknie Ewybyło smacznie. Jadłam kotlety wieprzowe w towarzystwie polskich jabłek z francuskim winiakiem Calvados podane z zasmażanymi ziemniakami z boczkiem. Najbardziej smakowały mi właśnie te ziemniaki z boczkiem i sos z sera pleśniowego, którego niestety mogło być ciut więcej :). Po za tym miła obsługa i bardzo przytulny wystrój. Dopiero dzisiaj znalazłam w końcu czas, żeby do Was zajrzeć. Jutro i pojutrze(...)przyszłego Teścia. :) Ale mam nadzieję, że znajdę chwilę dla Was w ciągu tych dwóch dni. Tym czasem zapraszam Was na pyszny obiad! Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 cebula 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 1/2 słoiczka fasolki szparagowej konserwowej przyprawa do fajity (u mnie SKWORCU ) 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego opcjonalnie garść startego sera żółtego ryż lub tortille
Trufelkoworobimy ciasto naleśnikowe, smażymy naleśniki odstawiamy do przestygnięcia. Filet z kurczaka gotujemy w osolonej wodzie. Do miski wkładamy rozmrożony szpinak, dodajemy pokrojony w kostkę ugotowany, przestudzony filet z kurczaka, pokrojoną w kosteczkę i podsmażoną na oleju cebulę oraz pokrojony w kosteczkę ser feta, przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym dokładnie łączymy ze sobą farsz. Smarujemy farszem naleśniki na 1/3 części(...)sztuk dość ciasno. Patyczki do szaszłyków wbijamy w ułożone naleśniki w odstępie 3 cm. Odcinamy końcówki naleśników z obu stron. Przecinamy nożem wzdłuż między patyczkami. Szaszłyki naleśnikowe podajemy z sosem czosnkowym lub keczupem. Można również podsmażyć na oleju podając na gorąco
kgwjanczewołyżeczki suszonej pietruszki 1 łyżeczka suszonego koperku 1 łyżeczka suszonej cebuli sól i pieprz masło do natłuszczenia formy świeży szczypiorek Wykonanie: Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Pierś kurczaka pokroić w około 1 cm kostkę. Kukurydzę odsączyć na sitku. Wszystkie składniki (oprócz 2 łyżek startego sera) wymieszać w dużej misce i przełożyć do naczynia żaroodpornego natłuszczonego masłem. Wstawić do piekarnika(...)przykryciem 30 minut. Zdjąć przykrycie, posypać pozostałym cheddarem i piec jeszcze 5 minut. Przed podaniem posypać obficie posiekanym szczypiorkiem. Można podać z salsą meksykańską, keczupem , relishem paprykowym lub sosem barbecue i dodatkową porcją startego sera
zadanie-gotowaniestrony ( na dużym ogniu). Przesuwamy na bok, a w wolne miejsce wlewamy pozostałą łyżkę oleju. Dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy cały czas mieszając przez około 1 minutę. Mieszamy z kurczakiem. Zmniejszamy płomień do średniego i dorzucamy różyczki kalafiora. Obsmażamy przez kolejne 2 minuty uważając, aby nie zrumienić warzyw zbyt mocno. Wlewamy gorącą wodę, zmniejszamy moc palnika i przykrywamy patelnię(...)kalafior będzie al dente ( w zależności od wielkości różyczek). Stopniowo, nie przerywając procesu gotowania, dolewamy mleko kokosowe. Zagotowujemy na większym ogniu i gotujemy przez 4 minuty, aż sos lekko zredukuje się i zagęści. Dodajemy pokrojone pomidory i gotujemy jeszcze 2 minuty. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy listkami bazylii. Gęstość sosu regulujemy mleczkiem kokosowym
cool and mintypapryka wędzona w proszku sól oliwa do smażenia cieniutka kromka chleba z dynia i żurawiną 2 liście kapusty włoskiej kilka listków młodej boćwiny 2 gałązki porzeczki czerwonej Piersi z kurczaka marynujemy w soli i papryce wędzonej kilka godzin , następnie smażymy je około 5-7 minut na oliwie , odstawiamy na bok przykrywając folią aluminiową na około 5 minut by odpoczęły(...)ogniu kapustę z każdej strony po około 2-4 minut . Cukier karmelizujemy na patelni dodając porzeczki czerwone oraz miód i zgniatamy je delikatnie łyżką drewnianą i chwilę smażymy , gdy sos wydaje się zbyt gęsty można dodać kilka łyżek wody, sos przecieramy przez sitko jeżeli okaże się że pestki porzeczek są zbyt twarde.Wszystkie produkty układamy na talerzu , podajemy z grillowanymi kromeczkami
na gazieW akcji gotowanie za głosowanie wybraliście sałatkę, która na pewno będzie hitem na nie jednej imprezie. Może także stanowić świetną alternatywę dla kanapek do pracy lub
Fabryka pomysłówwieloma postaciami. Dlatego postanowiłam, że muszę dodać ten przepis na bloga. Dziś proponuję... Kotlety mielone z pieczarkami Potrzebujemy: 0,5 kg mięsa mielonego (u mnie z kurczaka) sporą bułkę namoczoną wcześniej w wodzie 1 cebulę pokrojoną w małą kostkę 0,5 kg pieczarek 1 jajko przyprawy: pieprz, sól, granulowany czosnek, majeranek, bazylię, oregano (lub dowolne, ulubione zioła) bułkę tartą olej(...)Formujemy nie za duże kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano. Takie mielone lubię zjeść nawet same, albo z bułką, w towarzystwie sałaty, ogórków konserwowych i sosu czosnkowego. Taki hamburger jest doskonałą przekąską, gdy mamy mało czasu. Kiedy jednak mam chwilę, przygotowuję... Marchewkę z porem w sosie beszamelowym Będziemy potrzebować: 4 niewielkie marchewki 1 średniego pora
Ratunku obiadzapakować do lunchboxa. To takie trochę kotleto-placki, więc niekoniecznie potrzebują węglowodanów. Wystarczy dodać do nich sałatkę, fajnie też smakują w towarzystwie sosów, np. jogurtu z czosnkiem, sosu tzatziki czy ketchupu. I najważniejsza ich zaleta (bo mocno prosiliście mnie w ankiecie o takie przepisy) - kotleciki drobiowe świetnie smakują też na zimno. Wypróbowane - jadłam je w ten sposób, gdy pilnowałam remontu(...)papryczka chilli (w wersji dla dzieci pominąć) ok. 6 łyżek posiekanych ziół, takich jak natka pietruszki, szczypiorek, bazylia, oregano, kolendra 400-420 g mielonego mięsa drobiowego (u mnie z kurczaka) 4 łyżki kukurydzy odsączonej z zalewy 1 łyżka musztardy sól, pieprz 2 jajka 4 łyżki mąki ziemniaczanej oliwa do usmażenia kotletów Przygotowanie kotlecików drobiowych: 1. Paprykę i cebulę pokrój
Chilli Czosnek i OliwaNie masz pomysłu na dzisiejszy obiad? Drobiowe kotleciki z dodatkiem kaszy to pyszna alternatywa dla tradycyjnych mielonych. Składniki: 30 dag kaszy gryczanej 30 dag mięsa drobiowego
Tradycyjna KuchniaŻeberka z paprykami i cydrem to klasyczne połączenie duszonych żeberek z polskim cydrem i kolorowymi paprykami. Cydr nada temu daniu głębi i spowoduje, ze sos będzie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!też domowego budżetu. Żeby zrobić smaczne przekąski na imprezę wystarczą bagietki, krakersy lub tortille, trochę kolorowych warzyw, serów i wędliny. Świetnym dodatkiem do niemal każdej przekąski i przystawki są sosy, hummus i twarożek. Rozpocznij nowy rok z naszymi najlepszymi przepisami na szybkie przekąski na imprezę. Przekąski na imprezę Przekąski na imprezę to szybkie niewielkie dania imprezowe na jeden kęs(...)trwa w najlepsze przygotuj przekąski na zimno. W roli przekąsek na imprezę najlepiej sprawdzą się małe kanapki z bagietki lub krakersów, meksykańskie tacos albo roladki z tortilli. Tortilla z kurczakiem lub tacos z kurczakiem to prosty przepis na imprezową przekąskę np. na Sylwestra. Guacamole pasta z awokado podana z bagietką, krakersami lub chipsami smakuje obłędnie. Obficie posmaruj pieczywo lub krakersy
Cztery Fajeryszczypta mielonej ostrej papryki Jak zrobić sos do sałatki Wszystkie składniki wymieszać razem i odstawić na 2-3 minuty, aby smaki połączyły się. Sałatkę można od razu wymieszać z sosem lub podać go osobno, aby każdy sam mógł dodać go tyle ile lubi. Zobacz przepis na domowy majonez - kliknij w nazwę lub zdjęcie, żeby otworzyć stronę z przepisem. Szukasz pomysłu(...)uczelnię? [kliknij w nazwę lub zdjęcie, aby otworzyć przepis] Cobb Salad, czyli kultowa sałatka z amerykańskich restauracji sieciowych Sałatka z ryżem, kukurydzą i fasolką flażoletką, z dodatkiem pieczonego kurczaka Sałatka jajeczna z awokado i roszponką
Codzienna kuchnia niecodziennasłodka mielona chilli mielone, PRZYGOTOWANIE : Ciecierzycę zalewamy 3 szklankami wody i odstawiamy na kilka godzin (najlepiej na noc), a następnie gotujemy do miękkości w świeżej, osolonej wodzie. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i dokładnie mieszamy z przyprawami (curry, majeranek, pieprz, papryka i chilli - przypraw dodajemy w zależności od mięsa - każdy kawałek powinien być nimi pokryty ), dodajemy trochę oliwy(...)podsmażamy w WOKu. Paprykę kroimy i dorzucamy do mięsa. Dusimy 10-15 minut. Dolewamy przecier pomidorowy, doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy ciecierzycę. Mieszamy dokładnie i dolewamy mleko kokosowe i śmietankę. Sos dusimy jeszcze chwilę i dodajemy sok z cytryny/limonki. Gotowy sos podałam z ryżem. Wychodzi go dużo i można nadmiar zamknąć w słoiki
Gotowanie jest łatwePomysł na śniadanie – jajecznica, boczek i papryka to bardzo pożywne śniadanie, które doda energii na długi czas. Takie śniadanie najlepiej jest przygotować w weekend, kiedy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Puszysta jajecznica ze szczypiorkiem to szybki danie na smaczne śniadanie. Pokażę Wam w jaki sposób sprawić aby jajecznica była jeszcze bardziej puszysta. Jajecznica ze szczypiorkiem najlepiej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!które dziś serwuję to lekkie, wiosenne zawijaski pełne kolorowych i chrupiących warzyw. Oczywiście do wiosennych zawijasków możecie włożyć nie tylko ulubione warzywa, ale także przesmażonego w przyprawach kurczaka czy ugotowane krewetki. Wiosenne rollsy świetnie smakują w połączeniu z awokado, które także włożyłam do moich zawijasków. Spring rollsy to świetny pomysł na lekką i dietetyczną przekąskę, świetnie sprawdzą(...)pięknymi kolorami. Jeżeli przygotujecie nadmiar wiosennych zawijasków możecie zapakować je do pudełka i zabrać jako lunch do pracy. Spring rolls wymagają oczywiście odpowiedniego dodatku, którym są oczywiście odpowiednie sosy. Ja przygotowałam do nich dwa nieco pikantne sosy: sos kokosowo - orzechowy i lekki sos słodko - kwaśny, oba gorąco polecam, choć są diametralnie różne, mam jednak nadzieję, że Wam zasmakują
Codzienne Gotowanieząbki czosnku filet z kurczaka 400 g cukinia 300 g pomidory w puszce łyżeczka przecieru pomidorowego 0,5 l wody sól pieprz oregano bazylia tymianek rozmaryn Mięso z kurczaka zmielić w maszynce. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie z oliwek. Dorzucić przeciśnięty przez praskę (lub drobno pokrojony) czosnek. Wrzucić mięso i podsmażyć. Dodać przecier pomidorowy i wymieszać(...)małą kostkę. Na patelnię dodać pomidory, cukinię i przyprawy. Wlać wodę. Dokładnie wymieszać i dusić do miękkości cukinii (nadmiar wody odparuje). Na koniec ponownie doprawić jeśli jest taka potrzeba. Sos jeszcze solo na patelni
Karola gotujeporcje kurczaka (udka) 2 szt pół puszki ananasa lub kawałek świeżego pół cebuli sól pieprz szczypta imbiru łyżeczka soku z cytryny łyżka mąki kukurydzianej tłuszcz do smażenia Udka myjemy, osuszamy i podsmażamy z obu stron na patelni podkładając odrobinę tłuszczu. Cebulę i ananasa kroimy i podsmażamy chwilkę, na wierzchu układamy udka, dodajemy przyprawy, podlewamy ok pół szkl wody i dusimy(...)wolnym ogniu ok 30 min. Wyjmujemy udka a sos doprawiamy sokiem z cytryny i zagęszczamy odrobiną mąki kukurydzianej by miał gładką konsystencję. Udka podajemy z ryżem i sałatą polewamy sosem z ananasami
Gotowanie jest łatwelazur 200 ml słodkiej śmietanki 18% 5 dag startego parmezanu lub cheddara Sól himalajska do smaku Pieprz cytrynowy do smaku 3 łyżki oliwy do podsmażenia Sposób przygotowania: Filet z kurczaka opłukać w zimnej wodzie, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać posiekać, umytą cukinię ze skórką pokroić na pół plasterki . Na głębokiej patelni rozgrzać(...)solą i podsmażyć kilka minut, dodać por oraz cukinię , całość smażyć pod przykryciem aż warzywa zmiękną, wlać śmietankę , dodać pokruszony ser pleśniowy , mieszać aż ser się rozpuści a sos zgęstnieje, doprawić do smaku pieprzem cytrynowym. Makaron ugotować wg wskazówek producenta na opakowaniu, odcedzić i gorący wymieszać z sosem, rozłożyć na talerze, posypać startym parmezanem lub cheddarem, od razu podawać
Wanilia i KardamonJeśli szukacie szybkiego i sprawdzonego pomysłu na niedzielny obiad- to polecam Wam polędwiczki w porach . Przepis jest niezwykle prosty, wymaga dosłownie kilku składników, a z całą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!jest tak, że zajęta swoim obowiązkami w biegu podjadam to co Josh przygotuje, ale tym razem postanowiłam go podglądać. Przedstawiam Wam przepis na szybki, cudownie aromatyczny i smaczny sos. Możecie dodać do niego makaron, ryż, ale my zjedliśmy go maczając pszenne tortille. Porcja dla trzech osób 1 czerwona cebula 3 czerwone papryczki chili Mały pęczek kolendry Cztery(...)imbiru Około 250 ml siekanych pomidorów z puszki Około 1/2 szklanki słodkiej śmietanki Cytryna lub limonka Ewentualne dodatki jak ryż, makaron, tortille. Nasze danie jest wegetariańskie, ale możecie dodać kurczaka. Czerwoną cebulę, papryczki chili, kolendrę, czosnek, imbir- siekamy drobniutko. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy delikatnie wszystkie posiekane produkty (około 3 -4 minut). Dodajemy pomidory
Piekarz-Kucharz-Garkotłukkurczak. Zresztą sami oceńcie. Polecam. Składniki: 1 perliczka Szklanka suszonych grzybów 1 cebula Zioła dalmatyńskie Sól Masło klarowane 150 ml słodkiej śmietany Wykonanie: Perliczkę kroimy na kawałki ( podobnie jak kurczaka ). Przyprawiamy solą i ziołami dalmatyńskimi. Pozostawiamy na 30 minut do zamarynowania. Grzyby zalewamy gorącą wodą aby namokły. Cebulę kroimy w kostkę. Na patelnię wykładamy masło klarowane i obsmażamy z każdej(...)razem przesmażamy. Wykładamy grzyby razem z płynem z moczenia. Doprawiamy solą do smaku i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Pod koniec dodajemy śmietanę. Na tym etapie możemy zagęścić sos mąką lub nie. Odlewamy niewielką ilość płynu i rozprowadzamy dokładnie mąkę ( ok. 1 ½ łyżeczki ). Ponownie umieszczamy w daniu. Zagotowujemy. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject
Smaki Ewypodlałam wodą (nie za dużo, lepiej podlewać w jakiś czas jak wyparuje niż później czekać aż odparuje jej nadmiar). 3. Kiedy warzywa trochę zmiękły, wrzuciłam na nie kawałki kurczaka lekko oprószone solą i pieprzem. Następnie dodałam przyprawy (dawałam do smaku, mniej więcej było to: po 1/2 łyżeczki kurkumy i kminku i po jednej łyżeczce ziół, ostrej i słodkiej(...)minutach dodałam kukurydzę, puszkę pomidorów i koncentrat pomidorowy. Słoiczek po koncentracie zalałam do 3/4 wysokości wodą, dodałam mąkę, zakręciłam, potrząsnęłam żeby się dobrze wymieszało i dodałam do sosu. Jeśli sos będzie zbyt wodnisty można dodać więcej mąki. 5. Całość gotowałam jeszcze ok. 7 minut aż mięso było gotowe. 6. Kaszę/ryż ugotowałam wg instrukcji na opakowaniu. SMACZNEGO! Wartość odżywcza
Vroblewska-fitlifechili do smaku.Dusimy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Makaron gotujemy w osolonej wodzie all dente. Przekładamy na sitko i przelewamy zimną woda. Do makaronu dodajemy usmażonego kurczaka, roztrzepane jajka ze śmietanką, mieszamy przyprawiamy ewentualnie do smaku solą, lub pierzem, jeśli lubicie na ostro możecie dodać kawałeczek pokrojonej papryczki chili. Wszystko mieszamy dodajemy 1 szklankę startego sera(...)smarujemy masłem przekładamy makaron. Pieczemy w temperaturze 190 stopni około 20 minut następnie wierzch posypujemy resztą sera i zapiekamy jeszcze około 15 minut.Zapiekanka ma być rumiana. Podajemy z dowolnym sosem lub ketchupem. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilioleju przesmażamy cebulkę, do której następnie dodajemy starte na dużych oczkach pieczarki. Przesmażamy całość aż do odparowania wody z pieczarek i ich podduszenia. 3. Mięso z uda kurczaka, kroimy na kawałki nożem a następnie blendujemy na gładką masę ( ja użyłam końcówki blendującej od miksera ) dodajemy do masy przesmażone pieczarki z cebulką. Przyprawiamy do smaku. 4. Na każdy naleśnik nakładamy(...)misce na ile starczy mi naleśników ) i zwijamy. 5. Każdego krokieta obtaczamy w jajku i bułce tartej i obsmażamy na złoty kolor na patelni. Możemy podać np. z sosem pieczarkowym <-- Klik. Smacznego
Gotowanie...to proste !placki tortilla 180-200g pieczonej piersi z kurczaka 200g żółtego sera 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki zielonej 1/2 małej cebuli Dodatkowo: dip paprykowy (przepis: tu ) Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, paprykę drobniej, cebulę posiekać, a ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Tortillę położyć na zimnej patelni, posypać serem, ułożyć mięso, paprykę, cebulę i posypać ponownie porcją(...)przykryć drugim plackiem. Podgrzewać - aż tortilla lekko się zarumieni, a ser roztopi. Po tym czasie quesadillę przewrócić na drugą stronę i zapiec na chrupko. Podawać z dipem lub dowolnym sosem
Di gotujeOstatnio ciągle używam sera gorgonzola, było kurczak faszerowany gorgonzolą , kurczak zapiekany z gorgonzolą i teraz czas przyszedł na łososia. Składniki 300-350 g łososia 3/4 opakowania śmietany 18% 100 g sera gorgonzola 1/2 pęczka szczypiorku 50 g masła Łososia smażymy na patelni grillowej. W garnuszku roztapiamy masło, dodajemy śmietanę i pokrojony w drobną kostkę ser gorgonzola. Dokładnie mieszamy(...)roztopienia się sera. Na sam koniec dodajemy posiekany koperek. Usmażonego łososia przekładamy na talerz i polewamy obficie sosem
Piekielna Kuchnia Patipłynie 1 łyżka, woda 2 szklanki, mąka pszenna 1 łyżka skórkę na udkach ponacinać skośnie - garam masala Royal Brand, obie papryki, kucharek, pieprz dobrze wymieszać i natrzeć mocno udka kurczaka, odstawić do lodówki na 3 godziny, na gorącym oleju na patelni zrumienić udka z każdej strony do garnka szybkowara włożyć udka, wsypać obrane ząbki czosnku, wlać 2 łyżki tłuszczu(...)zasyczeniu pary na mniejszym ogniu gotować 25 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie wyjąć udka, kilka ząbków czosnku, wywar zagotować, wsypać mąkę i pałką blendera zmiksować sos - udka w sosie czosnkowym są pyszne i można je podać z czym się lubi...................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięsyta. Smacznego! :-) 4 placki tortilli 2 filety z kurczaka 150g startego żółtego sera 100g startej mozzarelli sól, pieprz, chilli, papryka słodka, bazylia, oregano 2 łyżki oleju 1. Filety z kurczaka kroimy na małe kawałki i mieszamy z przyprawami w preferowanych proporcjach. Smażymy je na rozgrzanym oleju do zarumienienia. 2. Na połowie tortilli wykładamy ser, usmażone filety i ponownie ser. Tortillę(...)Gotową tortillę zapiekamy: w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 15 minut, na patelni do zarumienienia lub około 3 minut w grillu elektrycznym. 4. Podajemy z ulubionym sosem, można także jako dodatek do sałatki
Szefowa kuchniśmietany 4 łyżki wody 400 g makaronu 1 garść posiekanego koperku 1 duża cebula 1 łyżka klarowanego masła sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Pierś z kurczaka umyć osuszyć i pokroić w kosteczkę 1,5x1,5 cm. Cebulę pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać masło i lekko zeszklić cebulę, a następnie dodać mięso. Podsmażać ze wszystkich stron(...)wodą i dodać śmietanę, pokruszony ser gorgonzola oraz koperek. Wszystko wymieszać doprawić solą (ale delikatnie bo ser jest słony) i pieprzem i chwilę podgrzać. Na talerzu makaron polać gorącym sosem
O kuchni z uczuciemwersję, którą śmiało możemy podać podczas świątecznego obiadu. Grzyby nadają roladkom niezwykłego aromatu, śliwki słodkiej nuty, zaś wino wspaniale łączy się z tymi smakami... Składniki:4 filety z kurczaka, 5 suszonych pomidorów, 7 suszonych grzybów, 6 suszonych śliwek Kresto, 200ml czerwonego wytrawnego wina, sól, biały pieprz, łyżka oleju rzepakowego Rapso(...)pieprzem. Naciąć wzdłuż tak, by powstały kieszonki.Suszone grzyby, pomidory oraz śliwki zalać winem, dusić około 10 minut na małym ogniu. Odsączyć (nie wylewać pozostałego wina, będzie potrzebne do sosu!) i przestudzić. Następnie pokroić w kosteczkę, doprawić do smaku odrobiną pieprzu, soli i bazylii. Masą nadziewać mięso, spiąć wykałaczką. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, ułożyć mięso.Piec około 30 minut
Z miłości do słodkości