kurczak w sosie - 15347 przepisów (strona:757/1024)

Zapiekanka z kaszy gryczanej 317

sos i mamy całkiem inne danie. Tym razem postawiłam na kaszę gryczaną w roli głównej   za sprawą bloga Dietetyczne fanaberie , bo zapiekanka również może być fit. Do mnie takie lekkie dania zawsze trafiają, a w szczególności lubię kombinować ze zdrowszymi wersjami swoich obiadów :) Składniki na 2-3 porcje: 2 torebki kaszy gryczanej 30 dag piersi z kurczaka Kilka pieczarek

Fabryka pomysłów
Sajgonki I 88

kurczaka pokroić w kostkę. Chili pokroić w cienkie plasterki. Wszystkie te składniki podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, dodać 1/3 szklanki wody, poddusić. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. 2.Ogórki pokroić w słupki. 3. Pojedyncze arkusze papieru zamoczyć na chwilkę w wodzie. Nałożyć farsz i zawinąć sajgonki. 4. Sajgonki smażyć w głębokim tłuszczu. ( Sajgonki można podać z sosem chili, czosnkowym

A Ty Smakuj Mnie
CHIŃSZCZYZNA - bilet do orientalnych smaków. 171

nietolerancję kurczaka),- papryka - czerwona i żółta,- grzybki Mun, 25 dag, /Można kupić i poczytać o nich tu: kliknij- marchew, 2,- kukurydza, pół puszki,- ananas, pół puszki,- cebula, 2 czerwone duże i dwie żółte duże,- kapusta pekińska, pół dużej,- pędy bambusa, 1/3 do pół puszki,- kiełki fasoli MUNG, 1/3 słoika,- przyprawy: pieprz czarny, papryka ostra, papryka słodka,- sos sojowy - uwaga

Wypisz Wymaluj
gulasz z piersi kurczaka z pieczarkami... 1292

piersi kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i na gorącym oleju podsmażyć co jakiś czas mieszając dodać pokrojoną cebulę i pokrojone pieczarki, podsmażać wszystko z 5 minut na większym ogniu mieszając wlać wodę, dodać kostkę rosołową, pieprz i gotować na średnim ogniu do miekkości mięsa śmietanę słodką gęstą 18% wymieszać z mąką i ciut wodą i zagęścić sos mieszając, wsypać

W Mojej Kuchni Lubię
Pulpeciki w pomidorach 137

Delikatne, mięsa kuleczki z pysznym sosem na bazie krojonych pomidorów. Do tego młode ziemniaczki i może ogórek małosolny ? Rewelacyjny obiad, zdrowy i smaczny. Składniki : * 0,5 kg mięsa mielonego - u mnie z udek kurczaka * cebula * 2 ząbki czosnku * 2 łyżki płatków bądź otrębów owsianych * jajko * sól, pieprz  * puszka krojonych pomidorów * łyżeczka cukru trzcinowego * łyżka oliwy z oliwek  * świeże

Magiczne Życie Marty
Kulinarna podróż- ABC na talerzu.Tajlandia 226

starsza, biała odmiana tego warzywa- jedyna, którą można spożywać surowo- jest obecnie rzadko uprawiana. Azjatyckie niewielkie biało- zielone odmiany, wyglądem przypominające piłeczkę pingpongową lub kiście winogron, jada się z sosem nan prik lub często dodaje do curry. BAZYLIA- Najczęściej używane są jej trzy rodzaje. Bai horapha , odmiana o słodkawym smaku, jest stosowana do curry i krótko smażonych dań. Jej ciemnozielone(...)choć oczywiście można użyć gotowych kostek, rozrabiając je z wodą, jeśli zachodzi taka potrzeba. Do przygotowania bulionu można wykorzystać kręgosłup i ości ryb, skorupki krewetek albo korpusy czy skrzydełka kurczaka. C CHILLI-   To niezbędny składnik większości azjatyckich potraw, nie tylko ze względu na walory smakowe ale i praktyczne, gdyż ich jedzenie zapewnia uczucie chłodu, co w ciepłych krajach

ClauditteMissCooking
Karkówka w oleju na grilla 285

Szukając prostego dania na grilla przyszedł mi do głowy pomysł na niezwykle proste danie, ale zarazem niezwykle smaczne. Karkówka w oleju na grilla może wydać się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tajska zupa z dyni Hokkaido 110

jarzynowy, dodajemy liście limonki i pokrojoną, upieczoną dynię. Garnek nie do końca szczelnie nakrywamy pokrywką i gotujemy zupę na małym ogniu przez 10-15 minut.   Gotową zupę doprawiamy sosem sojowym i sokiem z limonki, który nada całości świeżości i lekkości. Ta zupa to typowo tajskie połączenie idealnie zbilansowanej słodyczy, słoności, lekkiej pikantności, świeżości i delikatnej kwasowości. Możemy zjeść zupę(...)przeszkód zrobić zupę na drobiowym rosole i podać ją z naturalnym jogurtem na bazie mleka krowiego, a uzupełnić makaronem udon i pokrojoną w paski gotowaną lub pieczoną piersią kurczaka lub kaczki. SKŁADNIKI proporcje składników na 4 porcje 1 dynia Hokkaido, ok 1,400g (1kg miąższu ze skórką) 1 łyżka oliwy lub oleju ryżowego 2 łyżki oleju kokosowego 1 średnia cebula

Karo in the Kitchen
JAK JEDZĄ MAROKAŃCZYCY? 91

tylko! ). Kolacja po zachodzie słońca nabiera jeszcze większego znaczenia! Mieszkańcy Maroka jedzą bardzo duże ilości mięsa ( oczywiście bez wieprzowiny – ze względów religijnych ). Najbardziej popularny jest tutaj KURCZAK, BARANIA I WOŁOWINA – to tzn. muzułmańskie jedzenie o nazwie HALAL ( „ halal ” określa ogólny zbiór tego, na co pozwala szariat, ale słowa tego używa się go głównie do określenia diety stosowanej przez(...)spędzić razem czas. Na stolach ląduje mnóstwo dań, a Marokańczycy często jedzą z jednego talerza. Z tego jednego talerza za pomocą PIECZYWA zabierają jedzenie lub nasączają to pieczywo sosem. Często pewnie widzieliście marokańskie czy tez arabskie stoły – zwykle jest na nich nieziemsko nakruszone. I nie wynika to w większości z niechlujstwa, ale właśnie z tradycji jedzenia. JAKICH PRZYPRAW NAJCZĘŚCIEJ

Ostra na Słodko
Sałatka królewska z kurczakiem 94

czubatych łyżek majonezu sól, pieprz do smaku pęczek szczypiorku Dodatkowo: 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka sól, pieprz 2 łyżki oleju Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i słodką papryką, wstawiamy na ok 40 minut do lodówki, a następnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Studzimy. Z zalewy(...)małe kawałki. Jajka oraz ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jogurt łączymy z majonezem, solą oraz pieprzem. Dokładnie mieszamy. Do miski (salaterki) wrzucamy wszystkie przygotowane składniki, dodajemy sos i mieszamy. Szczypiorek siekamy i posypujemy sałatkę po wierzchu (możemy także wymieszać). Z uwagi na to, że w sałatce jest ananas, nie powinna ona leżeć (oczywiście w lodówce) dłużej niż

Kuchnia w czekoladzie
Miska Burrito bez soli 85

Oliwny Kalorie – 640 Białko – 50 Węglowodany – 26 Tłuszcze – 38 Oczywiście o składnikach dobrej jakości nie trzeba przypominać 125 g piersi z kurczaka, który wolno uciakał 2 jajka tegoż wolnego kurczaka, chociaż jajka to raczej kogut chyba… 100 g avocado Pomidor bez skórki Szalotka 100 g czarnej fasoli z puszki Suszony tymianek i bazylia Świeżo zmielony(...)środek kurczaka i dodaj Jalapeño i kawałki limonki. W związku z tym, że założyłem grupę kulinarną na Facebooku, gdzie amatorzy i zawodowcy mogą się dzielić przepisami, pomysłami. Chcę Cię tam zaprosić. Dlatego, że to nie moje pierwsze danie bez dodatku soli, poniżej znajdziesz inne propozycje Kurczka z ryżem bez soli Łosoś ze słodkim ziemniakiem bez soli Indyk z sosem rzodkiewkowym

RafalCook
Kapsalon – holenderski kebab 88

Pierś kurczaka zamiast w kostkę pokroiłam w bardziej płaską kostkę, marynował się w misce, w lodówce całą noc, zmieszany z olejem (tak żeby w nim nie pływał) i przyprawie gyros. Rano usmażyłam go na sprężyste cząstki. Ser: dobrze topliwy, starałam na grubych oczkach. Dodatki: Sałata lodowa, pomidory, ogórek zielony ze skórką, cebula biała i czerwona, pokrojona w księżyce. Sosy

Wasze Przepisy
Domowy Gulasz z Żołądków Drobiowych z Przepisu Mamy 99

kurczaka lub indyka. Czas na przygotowanie podrobów w najlepszym wydaniu i przekonanie się do nich, obalając mit, że są niesmaczne. Poniżej znajdziecie przepis na gulasz z żołądków drobiowych w smacznym wydaniu. Z pewnością Wam posmakuje. Gulasz z żołądków to jedna z najprostszych potraw, które możemy przygotować z tego rodzaju mięsa. Jest ona pyszna i sycąca, a dodatek sosu sprawia

Przepiski.pl
Przekąski i przystawki na różne okazje 237

kurczaka Cukinia faszerowana sałatką jarzynową Galareta wieprzowa Francuskie ciastka z pomidorami i mozzarellą Ciastka francuskie z gruszką i serem pleśniowym Domowe chipsy Pikantne roladki z ciasta francuskiego Jajka z majonezem Jajka caprese Pieczarki faszerowane w sezamowej panierce Parówki w cieście francuskim Pizza caprese Roladki z ogórka z twarogiem i rzodkiewką Gruszka z szynką na liściach sałaty z sosem balsamicznym Roladki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Odrywany chlebek z kurczakiem i serowym środkiem 156

sosem czosnkowym smakuje rewelacyjnie. Dodatek masła sprawia, że chlebek ma maślany posmak. Bogaty środek sprawia, że danie jest bardzo syte! Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki cukru 3 łyżki oleju rzepakowego 20 g świeżych drożdży ¾ szklanki ciepłej wody Farsz: 150 g żółego sera 5 plastrów salami peperoni 150 g fileta z kurczaka Przyprawa

VioletoweKucharzenie