kurczak w sosie - 15347 przepisów (strona:759/1024)

Czwartek: Gyros z domowymi chlebkami pita 162

sos tzatziki, obowiązkowo czerwoną ceulę i lubią jeść gyros z frytkami. W gyros kluczowe są przyprawy. W sklepie można kupić gotową mieszankę, ale naprawdę lepiej przyprawić mięso samemu. Zestaw przypraw jest bardzo prosty i składa się z kilku powszechnie dostępnych przypraw. Mięso najlepiej marynować całą noc, wtedy wspaniale przejdzie aromatem przypraw. Jeśli chodzi o mięso to w przypadku kurczaka najlepsze

Niedzielny kucharz
Cukinia faszerowana mięsem z kurczaka, papryką i komosą ryżową 150

kurczaka i podsmażamy. Dorzucamy pokrojony środek cukinii, oraz posiekaną natkę pietruszki. Podsmażamy. 4. Na końcu dodajemy ugotowaną komosę ryżową, słodką paprykę i curry. Mieszamy, jeśli trzeba doprawiamy solą. 5. Farsz nakładamy za pomocą łyżki do naszych wydrążonych cukinii. Wierzch posypujemy startym serem.  6. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 40 minut. Podajemy z ulubionym sosem

kruche babeczki
Bulion warzywny 155

Bulion warzywny jest wykorzystywany w wielu potraw. Warto zatem wiedzieć jak go przygotować, aby był smaczny i aromatyczny. Jak poznacie ten przepis, nigdy więcej nie skorzystacie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czwartek: Gyros z domowymi chlebkami pita 145

sos tzatziki, obowiązkowo czerwoną ceulę i lubią jeść gyros z frytkami. W gyros kluczowe są przyprawy. W sklepie można kupić gotową mieszankę, ale naprawdę lepiej przyprawić mięso samemu. Zestaw przypraw jest bardzo prosty i składa się z kilku powszechnie dostępnych przypraw. Mięso najlepiej marynować całą noc, wtedy wspaniale przejdzie aromatem przypraw. Jeśli chodzi o mięso to w przypadku kurczaka najlepsze

Niedzielny kucharz
Curry z mięsem bażanta, ale może być kurczak lub indyk. 106

kurczaka lub innego mięsa. Mięso pokroić na małe paseczki. Jeśli macie całą trawę cytrynową należy ja rozbić, żeby uzyskać więcej smaku. Na koniec po ugotowaniu wyrzucić trawę. Czosnek obrać i posiekać na miazgę, imbir zetrzeć na tarce, chili rozciąć i usunąć nasionka i błonki. Do woka wlać olej, rozgrzać. Dodać czosnek, chili, imbir, pastę z krewetek, pastę curry, sos rybny

Kuchnia Pokoleń
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym . Przepis krok po kroku. 185

się podoba w tym daniu to fakt, że według schematu przygotowania tej zapiekanki, możecie przygotować różne wariacje. Zamiast mięsa mielonego podsmażony kurczak, zamiast kokardek, świderki, zamiast ementalera gouda itd.   Przepisy na inne fajne zapiekanki znajdziesz tu:   Z podanych ilości przygotujesz solidne naczynie do zapiekania potrawy która smakuje dorosłym(...)szkodzi, kolejnego dnia smakuje jeszcze lepiej i można zabrać ją do pracy. Jeżeli chodzi o zielony dodatek to polecałbym prostą sałatkę z sosem vinegret. Nie będzie dominować nad daniem głównym tylko wspaniale podkreślać jego smak. Kieliszek czerwonego wytrawnego wina, również jest wskazany   Jeżeli jeszcze nie próbowałeś takiej wersji zapiekanki makaronowej

kuron.com.pl
Pełnoziarnisty makaron w sosie śmietanowym ze szparagami. 93

kurczaka sól i pieprz do smaku 2 łyżki masła klarowanego przyprawa do gyrosa do smaku 200 ml śmietany kremówki 30% pół pęczka zielonych szparagów Przygotowanie; Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelnię wkładamy masło, mięso kroimy w kostkę dodajemy na patelnię. Po kilku minutach wlewamy śmietanę, doprawiamy do smaku przyprawami i gotujemy aż mięso będzie miękkie a sos zmniejszy

Radość kipiąca uśmiechem.
Piersi z kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami i mozzarellą . 148

kurczaka w plastry szynki lub boczku tak, żeby całe nacięcie było przykryte. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Na blaszkę lub inne naczynie żaroodporne wlać 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów, położyć na nim mięso, polać resztą oleju i wstawić do piekarnika. Piec około 25 minut. Podawać z ziemniaczkami i surówką, pokrojone w poprzek na 3 cm kawałki, polane sosem pozostałym

Moja Mama Gotuje
KRÓLIK DUSZONY S. ANASTAZJI 268

kurczaka,pieprzem oraz majerankiem.Włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia królika obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju. Cebulę pokroić,zeszklić na oleju bądź maśle,dodać ziele angielskie,liść laurowy,podlać wodą bądź rosołem,włożyć obsmażonego królika i dusić do miękkości. Wyjąć porcje królika,dodać przecier pomidorowy,dobrze połączyć i ponownie włożyć mięsko,dusić jeszcze chwilkę by sos zgęstniał

Niespełnione zdolności kulinarne
Ciasto czekoladowe z oliwkami 134

czekolady. Ostudzone ciasto pokroić na porcje, ułożyć na talerzu, polać sosem, ułożyć odsączone truskawki (marynaty z truskawek czy malin nie wylewamy! Marynatę zagęścić pr zez gotowanie i używać jako sos do sałatek, ciast....) lub maliny. Posypać cukrem pudrem. Takie ciasto przygotowałam podczas warsztatów z Hiszpańską oliwką,    które prowadził Sebastian Olma, zwycięzca 2 edycji programu Top Chef. Oprócz ciasta(...)przygotowane zostały: chłodnik z zielonych oliwek z grzankami, pastą z czerwonej papryki i czarnych oliwek. Dorsz gotowany w ziołach z kaszą burgul i dressingiem na bazie czarnych oliwek. Pierś kurczaka z risotto z zielonymi warzywami i oliwkami. Wszystkie dania zostały przygotowane z użyciem Hiszpańskich oliwek.    zastawa

królestwo garów
Pierś w czosnkowym sosie 136

kurczaka * 2 jogurty greckie (500 g) * 2 ząbki czosnku * 10 pomidorków cherry * płaska łyżka rozmaryny * sól, pieprz Sposób przygotowania : Piersi przekrawamy wzdłuż, żeby powstały 4 kotlety. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Pomidorki przekrawamy na pół. Jogurty mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy piersi. Układamy pomidorki, zalewamy sosem. Posypujemy

Pobite gary Barbary
Żołądki drobiowe w sosie chrzanowym 103

kurczak czy indyk ), gotujemy w małej ilości osolonej wody z dodatkiem przyprawy – vegety do miękkości oraz pieprzu  Po ugotowaniu część wywaru odlewamy do mikserka ( ewentualnie do słoika twist ) dodajemy 50 ml słodkiej śmietany i 2 łyżeczki mąki, wszystko razem mieszamy, następnie wlewamy do całości i dodajemy tary chrzan ( ilość zależna od upodobania, daję kilka łyżek ) . Gotujemy chwilę, aż sos

Smaki Ewy
Tajskie czerwone curry z kurczakiem i ziemniakami (Geang phed gai) 303

kurczaka z udek i podudzi bez skóry i kości, pokrojonego  na kawałki 2-3cm 200 g małych ziemniaków 1 łodyga trawy cytrynowej 1 łyżka oleju roślinnego 2 łyżki czerwonej tajskiej pasty curry 2 szalotki pokrojone na cienkie plasterki 2 duże ząbki czosnku grubo posiekane 2-cm kawałek świeżego galangalu lub imbiru 3 liście limonki kaffir 1 łyżka sosu

Kuchnia Prezydentowej
Makaron a'la chiński kubek 1752

Kurczaka pokrój w kostkę, przypraw vegetą, solą, pieprzem i curry i połóż obok warzyw na sitku. Przykryj. Gotuj tak około 15 minut, a następnie na sam koniec na warzywa wysyp przyprawę dodaną do opakowania. Wymieszaj.  Makaron odcedź i dodaj na sitko. Wszystko razem wymieszaj. Do jogurtu przeciśnij przez praskę czosnek, dodaj sól i pieprz. Makaron podawaj z polanym sosem

Anielska Kuchnia Ani
Jabłkowe kotleciki z kurczaka 138

Mielone z drobiu są jak dla mnie za suche . Pulpety gotowane mogą być -ale smażonym już coś brakuje . Wg mnie zwyczajnie brak im odrobiny tłuszczyku który

Buniabaje w kuchni