kurczak w porach - 4057 przepisów (strona:167/271)

ZUPA SZCZAWIOWA 77

moim domu lubia ja wszyscy domownicy. Składniki (na duży ok 5 litrowy garnek):  kawałek kurczaka, kury/kość schabowa/żeberka wieprzowe - jednym słowem coś mięsnego na czym będziemy nasza zupę gotować. 1 marchewka 1 pietruszka 1/6 bulwy selera 1/3 białej części pora 6-8 ziemniaków sloiczek szczawiu śmietana (opcjonalnie) 1 duży lub 2 male listki laurowe 2 male kulki

Kulinarnie z Polką na Kresach
Lasagne z cukinii 75

ostygnąć przez kilkanaście minut – dzięki temu będzie się lepiej kroić. Zobacz też inne przepisy na obiady : Kurczak w sosie mole Gulasz cebulowy Pasta alla norma Makaron z masłem szałwiowym Tarta z bobem Szwedzkie klopsiki Zobacz też najnowsze przepisy Kopytka dyniowe Tarta z porami, boczkiem i groszkiem Powidła z piekarnika Sos marinara Lody malinowe bez maszynki Artykuł Lasagne z cukinii

okolicepalnika.pl
Mięso z suszonymi owocami i opiekanymi ziemniaczkami 123

Dzień Dobry w niedzielę :)  Dzisiaj przychodzę do Was z pyszną propozycją na świąteczny obiad. Lubicie mięsa z owocami? Ja do tej pory to tylko kaczkę z jabłkami jadłam i pyszna była. A dzisiaj na niedzielny obiad przygotowałam fileta z owocami suszonymi, które otrzymałam od HELIO w ramach świątecznej współpracy. Do tego podałam ziemniaczki opiekane na patelni. Nawet(...)jest pyszne. Do tego opiekane ziemniaczki. Najlepszy obiad na świecie. Kto nie próbował polecam. Koniecznie na świąteczny stół. Smacznych inspiracji Wam życzę :) Potrzebujemy: Na mięso: 4 filety pojedyncze z kurczaka olej do smażenia 1 płaska łyżka masła papryka słodka mielona według uznania pieprz ziołowy według uznania przyprawa do kurczaka według uznania 2 łyżeczki cukru 300 g owoców suszonych HELIO Dodatkowo

Izabelawkuchni
Magiczne Ogrody – baśniowe miejsce na Lubelszczyźnie 95

sezonowo (koniec kwietnia-koniec września) w godz. 10-19. JEDZENIE – MAGICZNE OGRODY My z racji pory obiadowej pierwsze kroki skierowaliśmy do restauracji. I tu pierwsze zaskoczenie, bo ceny były normalne, wybór spory, a jedzenie właściwie domowe. Zamówiliśmy danie dnia, czyli pierś kurczaka w sosie kurkowym z frytkami, pierogi, żurek i chłodnik. Więc jeżeli nie zjecie w domu obiadu

Pasja Smaku
Rosół z azjatyckim akcentem 151

obiadu. Uwagi: Na stole powinny znaleźć się podstawowe przyprawy tj. sól i pieprz, bo udka z kurczaka były gotowane w wywarze bez przypraw i każdy musi je sobie sam doprawić na talerzu. Aby wywar był jeszcze bardziej aromatyczny, to można dodać również por i kilka kawałków suszonych grzybów

Passions hobbies life
Klopsy z kurczaka i grzybów 140

To jest druga wersja tych klopsów. Mam już wystawione gotowane w sosie, teraz są smażone. Pyszne klopsiki. Można te klopsy upiec w piekarniku wtedy będzie wersja

Kuchnia Pokoleń
BARSZCZ CZERWONY NA ŻEBERKACH 235

cytryny. Zupę można przygotować na ugotowanym wcześniej domowym rosole lub ugotować od podstaw na kawałkach kurczaka, np. skrzydełkach.  SKŁADNIKI / 4-6 porcji 400 g żeberek 400 g surowych buraczków (ok 4 szt) 2 litry wody włoszczyzna (marchew, pietruszka, kawałek selera i pora, cebula) 1 ząbek czosnku 4 ziarenka ziela angielskiego 4 listki laurowe sól, świeżo zmielony czarny pieprz

cool and minty
Zupa koperkowa z ryżem basmati 152

możemy zrobić czystą, zaprawioną śmietaną, ale tez zaprawioną również mąką. Do wyboru... Jeśli robimy ją zimową porą i nie mamy świeżego koperku, zupę możemy z powodzeniem przygotować z mrożonego, będzie równie smaczna! Składniki: - 600 ml bulionu drobiowego ugotowanego wcześniej na udkach z kurczaka z warzywami - duży pęczek kopru, czym więcej tym lepiej - 100 śmietanki 30% - 3 łyżki śmietany 18% - sól

Życie zaczyna się w kuchni
Zupa szparagowa 158

hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki; 0,5 kg skrzydełek z kurczaka 3 pęczki białych szparagów 2 pęczki zielonego koperku plaster selera 5 marchewek 2-3 kulki ziela angielskiego 1 liść laurowy ok.3l wody Kawałek zielonej części pora Śmietanka 30% Mlekovita Sól lub   vegetta, świeżo mielony czarny pieprz do smaku opcjonalnie 2 łyżki

W garach u Gosi
Potrawka z kurczaka z zielonym groszkiem. 364

Pora obiadowa więc dziś już raczej nie przygotujecie tego dania, mimo iż jest bardzo szybkie! ale jutro to już koniecznie! Zapraszam!   Składniki; 1 duży filet z kurczaka ( może być też z indyka) 2 szkl. zielonego groszku (może być mrożony) 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżka pasty ajvar kilka suszonych pomidorów z oleju 1 łyżka śmietany

Radość kipiąca uśmiechem.
Minestrone verde – wiosenna włoska zielona zupa jarzynowa 195

warzywa lekko przeźroczyste.   Zalewamy całość dwoma litrami domowego rosołu albo dwoma litrami wody do których dodajemy kostki bulionowe. Całość dokładnie mieszamy, zmniejszamy gaz do malutkiego i wsypujemy lubczyk, pora, fasolkę i szparagi. Gotujemy zupę pod przykryciem na malutkim ogniu, do momentu gdy fasolka będzie już prawie miękka. W tym momencie w garnku lądują różyczki brokułu, cukinia, groszek(...)mała cukinia 250g ½ małego selera 150g 1 pietruszka 60-80g 1 marchewka 150g 1 średni por 200g fasolki zielonej lub masłowej 250g brokułu 100g zielonego groszku (najlepiej- mrożony) 4 łodygi selera naciowego 150g 1 gałązka lubczyku 3 kostki bulionowe – bulion z kurczaka, warzywna, cielęca lub 2 litry domowego rosołu 5 łyżek oliwy z oliwek 2 litry wody 3 pełne

Karo in the Kitchen
Bulion warzywny. 169

Jeśli macie ochotę na bulion drobiowo-warzywny wystarczy do podanych proporcji dodać niedużą pierś z kurczaka.  Składniki na bulion warzywny: łyżeczka oleju rzepakowego 1 średnia cebula 1,2 litra wody 1 pietruszka 1 średni seler lub pół dużego 4 marchewki 1 por (biała część) 1 gałązka lubczyku 4-5 gałązek selera z nacią (lub 2-3 gałązki selera naciowego

Rozpustne gotowanie
Zupa z dyni, ciecierzycy i quinoa 148

choć słońce wygoniło ją na biegun północny, dla zmarzniętych polecam zupę... Składniki: 2-3 skrzydełka z kurczaka 2 marchewki szklanka ugotowanej ciecierzycy ok. 150 g dyni, np. Hokaido 3 łodygi selera naciowego selera 1 mała papryczka chili 2-3 ząbki czosnku 1/2 pora posiekana natka pietruszki 2/3 szklanki komosy ryżowej (quinoa) tymianek, mielony kminek, słodka papryka sól i pieprz

Czerwień i błękit
Kokardki na obiad 144

piórka, marchewkę w talarki ,por w półtalarki. Pieczarki w paski. Na rozgrzana patelnie wrzucam cebule i pieczarki ,posypuję solą aby cebula i pieczarki puściły soki. Następnie wrzucam marchewkę i por. Dolewam 1/2 szklanki bulionu ,można dodać wodę .Zmniejszam ogień i duszę przez ok 10 minut . Od czasu do czasu mieszam . w tym czasie umytą pierś kurczaka oprószam solą i pieprzem

Eli Gotowanie
Po maminemu - najlepszy rosół świata 257

kość wołowa 2 średnie marchewki 3 pietruszki, najlepiej z kawałkiem natki mały kawałeczek korzenia selera nieduży por nieduża gałązka natki selera mała gałązka lubczyku ok. 10 ziaren kardamonu, ziela angielskiego i czarnego pieprzu 1 cebula w łupinie sól Mięso płuczemy. Jeśli kupiliśmy kurczaka lub kurę w całości, należy ją poćwiartować. Wołowinę zaś pozostawiamy w takim stanie, jak jest. Następnie poćwiartowany

Kuchenna Kontrrewolucya

Proponowane wyszukiwania