kurczak po meksykańsku - 656 przepisów (strona:27/44)

Chilli con carne z dynią i kalafiorem 97

warzywa, innym razem wzbogacając sos o odrobinę czerwonego wina. W każdej wersji wychodzi super. Jeśli lubicie dania kuchni meksykańskiej zapraszam Was także do przepisów na: – tacos ze stekiem – przepis na guacamole – tacos z wieprzowiną – burrito z burczakiem – quesadilla z kurczakiem – fajitas z kurczaka – tacos z polędwicą – nachos supreme czyli nachos z chilli con carne Przygotowanie : ok 30 minut Składniki

nietylkopasta.pl
Środa: Błyskawiczny kurczak w sosie słodko-kwaśnym 111

sosie słodko-kwaśnym Kto nie zamawiał u „Chińczyka” kurczaka w sosie słodko-kwaśnym? Każdy. Aromatyczny sos na bazie cukru i octu ryżowego jest fundamentem azjatyckiej kuchni. W tym daniu zamiast cukru jest miód, a dla podkręcenia smaku występie sos sriracha – ostry jak brzytwa, ale nie tak piekący jak sosy meksykańskie, ponieważ ostrość chili równoważy w nim dodatek cukru

Niedzielny kucharz
Środa: Błyskawiczny kurczak w sosie słodko-kwaśnym 125

Liczba porcji : 2 Kto nie zamawiał u „Chińczyka” kurczaka w sosie słodko-kwaśnym? Każdy. Aromatyczny sos na bazie cukru i octu ryżowego jest fundamentem azjatyckiej kuchni. W tym daniu zamiast cukru jest miód, a dla podkręcenia smaku występie sos sriracha – ostry jak brzytwa, ale nie tak piekący jak sosy meksykańskie, ponieważ ostrość chili równoważy w nim dodatek cukru

Niedzielny kucharz
Sałatka makaronowa po meksykańsku 21962

Lubię makaron, ale staram się wybierać tylko ten najwyższej jakości. Chociaż teraz nie jest on wskazany w mojej diecie, często przygotowuje dania na jego bazie dla

Ze smakiem i z pasją
Meksykańskie pierogi empanadas 325

same. Sprawdzą się na każdej imprezie lub jako danie obiadowe. Ja przygotowałam je w dwóch wersjach z nadzieniem z brokuła i mięsnym, ale nie z wołowiny a delikatniejszym, z kurczaka. Zapraszam! Przepisów na ciasto na empanadas jest wiele. Nie chciałam jedynie kruchych empanadas, bo wiedziałam, że będą musiały poleżeć u nas kilka dni, a ciasto czasem lubi wyschnąć(...)pobrudzeniu palców czy ubrania. Drukuj Meksykańskie pierogi empanadas window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Ciasto 250 g mąki pszennej 200 g serka kanapkowego 200 g masła szczypta soli Jajko do smarowania czarnuszka do posypania Farsz brokułowy 1/2 brokuła 1/2 opakowania fety sól, pieprz, 2 ząbki czosnku Farsz mięsny 1 podwójny filet z kurczaka 1 kartonik pokrojonych pomidorów 1 cebula 1 puszka

Mieszam w Garnku
Quesadilla z kurczakiem, papryką, cebulą i serem 149

Quesadilla to tradycyjne danie kuchni meksykańskiej. Bardzo szybkie w wykonaniu jeśli użyjemy gotowych tortilli, ale również bardzo efektowne!  4 placki tortilli 200g sera mozzarella 2 filety z kurczaka 1 papryka 1 czerwona cebula  sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany olej 1. Kurczaka i paprykę kroimy w kostkę, cebulę w piórka. Podsmażamy na rozgrzanym oleju do zarumienienia

Szefowa kuchni
SAKIEWKI Z SERC WIEPRZOWYCH Z CZARNĄ FASOLĄ 151

puszki czarnej fasoli ( jak nie macie to može  być czerwona ) 20 dag.serc wieprzowych lub z kurczaka ( wersja bardziej dietetyczna )  2 łyżki oleju kokosowego 1 czerwona cebula 10 dag.startego żółtego sera 2 ząbki czosnku sól i pieprz przyprawa meksykańska Szczypiorek **************************************** 1 . Ciasto na naleśniki zmiksować i odstawić na 15 minut.Smażyć na złoty kolor z obu stron

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zupa meksykańska z kurczakiem, kukurydzą i batatem 180

Zupa meksykańska ma zazwyczaj czerwony od pomidorów kolor a w składzie paprykę i fasolę. Ja proponuję ją w innym wydaniu:).  2 filety z kurczaka  1 puszka kukurydzy 2 marchewki  1 średniej wielkości batat 1/2 selera 1 por  2 cebule  sól, pieprz 1 łyżeczka kurkumy po szczypcie: oregano, bazylii, tymianku, słodkiej papryki, ostrej papryki

Szefowa kuchni
Quesadillas z guacamole 147

Świetne danie meksykańskie z odświeżającym guacamole, które jak zostanie można wykorzystać do posmarowania grzanek. Składniki: 6 tortilli 400 gram sera żółtego 3 filety z kurczaka 2 łyżki świeżo posiekanej kolendry 4 łyżki oliwy  ketchup czosnek sól, świeżo zmielony pieprz, papryka ostra mielona, mieszanka ziołowa Wykonanie: Piersi z kurczaka przyprawiamy przyprawami odstawiamy na 10 minut. Rozgrzewamy oliwę wrzucamy kurczaka

kgwjanczewo
Warzywa po meksykańsku z ryżem 61

Warzywa po meksykańsku z ryżem to jeden z tych obiadów, który ratuje mnie w te dni, kiedy nie mam totalnie na nic czasu. Do przygotowania tego dania wykorzystuję mieszankę mrożonych warzyw meksykańskich, co znacznie przyspiesza gotowanie i szykowanie obiadu. Pamiętajcie, że warzywa mrożone są również bardzo wartościowe i warto z nich korzystać, tym bardziej, że często ułatwiają nam życie(...)takich warzyw, bo zwykle zawierają one zbyt dużo soli. Zdecydowanie lepiej i zdrowiej jest doprawić danie według swoich upodobań. Warzywa po meksykańsku z ryżem – składniki (2 porcje): 1 woreczek brązowego ryżu, mieszanka mrożonych warzyw meksykańskich, 500g, 1 łyżka oliwy z oliwek, 1/3 łyżki masła klarowanego, 1/2 łyżeczki suszonej papryki i curry, szczypta soli i pieprzu, 2 łyżki nasion sezamu

Natka Pietruszki
15 PRZEPISÓW NA SAŁATKI IDEALNE NA SYLWESTRA LUB KARNAWAŁ 299

tuńczykiem ( przepis tutaj ) Sałatka gyros ( przepis tutaj ) Sałatka warstwowa ze śledziem i buraczkami ( przepis tutaj ) Sałatka z gotowanym kurczakiem ( przepis tutaj ) Sałatka z zupek chińskich ( przepis tutaj ) Sałatka ryżowa na słodko ( przepis tutaj ) Sałatka z tuńczykiem ( przepis tutaj ) Sałatka a'la meksykańska ( przepis tutaj ) Sałatka z tortellini ( przepis tutaj

Zrób to smacznie
Testowanie produktów marki Prymat 167

skład paczki weszło między innymi: 1.dipy serowy (do chipsów i nachosów) barbecue (do grill) czosnkowy (do mięs) meksykański (do mięs) 2.sosy sałatkowe francuski czosnkowy grecki do mizerii koperkowo-ziołowy 3. marynaty w płynie grillowa pikantna klasyczna 4. panierki do kurczaka do kotletów 5. zioła oregano rozmaryn cząber zioła prowansalskie koperek bazylia gorczyca biała czosnek granulowany 6. Oraz: nuggetsy klasyczne nuggetsy

IMPRESJA SMAKU
Sałatka z kurczakiem i czerwoną fasolą 464

Dzisiaj zapraszam na smaczną sałatkę z kurczakiem i czerwoną fasolą. Regularne jedzenie fasoli obniża ryzyko wystąpienia problemów z sercem. Potwierdzono, że fasola obniża poziom całkowitego cholesterolu i jego szkodliwej frakcji – LDL. Warto wzbogacić swoją dietę o potrawy z fasoli, ma ona bowiem właściwości neutralizujące skrobię, zapobiegając jej rozkładowi w organizmie. Fasola zawiera oligosacharydy, które stanowią doskonałą pożywkę dla jelitowej flory(...)ilości wartościowych białek. Ważne źródło białka roślinnego. Fasola czerwona jest doskonałym składnikiem do potraw meksykańskich, zup i sałatek. Większość dostępnej fasoli w puszkach jest przyprawiona – niestety solą, pieprzem, cukrem i octem – dlatego szukajcie dobrze i czytajcie skład dodatków wymienionych na etykiecie. Składniki: 2 filety z kurczaka 0,5 główki sałaty lodowej świeża papryka czerwona puszka kukurydzy puszka fasoli czerwonej

Smaczne Potrawy
Zupa z czerwonej soczewicy i pomidorów 90

chłodne dni. Na zdrowie Zobacz też: Krupnik z grzybami Krem z warzyw korzeniowych i papryki Zupa meksykańska Zupa ogórkowa Przepis na zupę z czerwonej soczewicy i pomidorów Drukuj przepis Porcji: 6 Czas gotowania: 2 godziny Składniki nóżka i skrzydełko z kurczaka marchewka pietruszka kawałek selera kawałek pora liść laurowy 2 ziela angielskie puszka krojonych pomidorów łyżeczka ostrej papryki 2 łyżeczki

Kuchnia Bazylii
Wytrawna tarta meksykańska 71

Pomysł na rewelacyjny obiad dla całej rodzinki? Wytrawna tarta meksykańska! Pyszna i prosta w przygotowaniu. Sprawdzi się także jako danie imprezowe, goście będą zachwyceni. Jest to danie bezmięsne idealne także dla wegetarian. Do jej przygotowania użyłam gotowej mieszanki mrożonych warzyw meksykańskich. Wiem, że nadal panuje błędna opinia, że warzywa mrożone nie są tak wartościowe jak świeże. Oczywiście muszę ją obalić(...)rewelacyjną tartę meksykańską. Prawda, że wygląda obłędnie pysznie? Wytrawna tarta meksykańska – składniki (forma o średnicy 28cm): Spód tarty: 250g mąki orkiszowej jasnej, 1 żółtko, 120g zimnego masła, 2 łyżki zimnej wody, szczypta soli, dodatkowo: odrobina masła do wysmarowania formy i około 2 łyżki kaszy mannej do wysypania formy. Farsz: 500g mieszanki mrożonych warzyw meksykańskich, łyżka koncentratu pomidorowego, 1 łyżka

Natka Pietruszki