kurczak pieczony - 10104 przepisów (strona:344/674)

Młode ziemniaczki z piekarnika 153

Rozgrzej piekarnik do 180 ° C. Wymieszaj w misce, sok z cytrusów i skórkę, oliwę z oliwek, bulion z kurczaka, musztardę, pokruszony rozmaryn i sól pieprz. Włóż ziemniaki na blachę, polej je sosem i wymieszaj dłońmi, aby sos był wszędzie. Podczas pieczenia od czasu do czasu potrząśnij blachą, aby nie przylepiły się ziemniaki i jeśli to konieczne, dodaj ciepłą wrzącą wodę

RITA food channel
Szparagi w boczku z żółtym serem 212

Szparagi w boczku z żółtym serem to świetne danie na romantyczną kolację. Nie wymaga od nas wielkich umiejętności kulinarnych i co ważne przygotujemy je maksymalnie w

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PODUDZIA PIECZONE W MARYNACIE Z MUSZTARDĄ 149

oleju, czubata łyżeczka ostrej musztardy, łyżka syropu z agawy lub płynnego miodu, łyżeczka soli, łyżeczka ziół prowansalskich. Przygotowanie: Kurczaka myję i osuszam. Składniki marynaty łączę, dokładnie nacieram mięso. Odkładam do lodówki, najlepiej na całą noc. Mięso przekładam do woreczka do pieczenia wraz z marynatą. Piekę przez godzinę w 180 stopniach, następnie rozcinam woreczek i piekę kolejne 30 minut do momentu

JejKuchnia
Empanadas z kurczakiem i panamskie wakacje 177

słodką paprykę i kumin - wszystko razem podsmażyć przez około 20 sekund, cały czas mieszając. Dodać pokrojoną pierś z kurczaka, przyprawić solą i wszystko razem udusić do miękkości. Na końcu dodać kukurydzę i  wymieszać. Odstawić do wystudzenia. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta francuskiego szklanką wycinać kółka lub nożem wykrawać kwadraty. Nakładać farsz, składać na pół i zlepiać brzegi

Codzienna kuchnia niecodzienna
25 NAJLEPSZYCH PRZEPISÓW NA DYNIĘ 152

SZPINAKOWE Z DYNIOWĄ ZUPĄ! SPAGHETTI IDEALNE NALEŚNIKI GRYCZANE Z SOSEM DYNIOWYM I GRILLOWANĄ KUKURYDZĄ. PYCHA! SAŁATKA Z DYNIĄ PIECZONĄ! TARTA Z DYNIĄ I ŁOSOSIEM! KOPYTKA Z DYNI! DYNIOWO- TWAROGOWE KLUSECZKI Z KORZENNYM SOSEM! BROWNIE Z DYNI DWUKOLOROWE! NAJSMACZNIEJSZE! GRYCZANE NALEŚNIKI. KURCZAK Z CUKINIĄ W SOSIE DYNIOWYM! ZUPA KREM Z DYNI Z GRZANKAMI! LASAGNE Z BAKŁAŻANEM I SOSEM Z DYNI

SMYKWKUCHNI
Przepis #10 Klopsiki w sosie pieczarkowym 164

sól, pieprz, papryka wędzona, czosnek, pieprz ziołowy Wykonanie Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy do mięsa z kurczaka. Przyprawiamy do smaku. Z tak powstałej masy lepimy klopsy oraz delikatnie obtaczamy je w mące. Piekarnik rogrzewamy do 180 stopni i pieczemy w nim klopsiki około 15-20 minut. W tym czasie pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Soli

Health-Fit-Life
Makaron zapiekany pod beszamelem z kurczakiem, szparagami i szpinakiem 143

minuty. Pierś kurczaka kroję w kostkę. Szpinak myję. W misce mieszam ugotowany makaron, podsmażone szparagi, szpinak i pierś kurczaka. Całość solidnie doprawiam solą, pieprzem i bazylią. Składniki przekładam do naczynia żaroodpornego i umieszczam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zapiekankę piekę przez 35- 40 minut. Podaję od razu.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Zapiekanka porowo ryżowa 153

zgodnie z instrukcją opakowania. Naczynie do zapiekania smaruję oliwą, wykładam na dno ryż, na nim układam piersi z kurczaka, na nie por, i kawałki pokrojone pomidorów suszonych. Naczynie wstawiam do nagrzanego piekarnika  na 30 minut temp 190 stopni. W trakcie pieczenia można przykryć zapiekankę folią aluminiową. Po wyjęciu z piekarnika polewam na wierzchu oliwą od pomidorów suszonych, posypuję natką

wesoła kuchnia
Nóżki kurczaka w musztardzie i boczku 209

wkładamy do lodówki na kilka godzin do zamarynowania. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Każdą nóżkę kurczaka owijamy plastrem boczku, spinamy wykałaczką. Układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy winem, na wierzchu kładziemy drugą gałązkę rozmarynu i wkładamy do piekarnika. Pieczemy 60 minut, od czasu do czasu polewając powstającym sosem. Podajemy z ziemniakami/ryżem i/lub ulubioną surówką, posypane szczypiorkiem. Smacznego

My Culinary Art
Pieczone, nadziewane ziemniaczki. 217

myjemy i kroimy na pół. Wydrążamy część środka, robiąc miejsce na farsz. Do ziemniaków wkładamy przygotowany filet z kurczaka i kostki papryki, przykrywamy plastrem boczku i plastrem żółtego sera. Wkładamy do lekko nagrzanego piekarnika, nastawiamy temp. na 180 stopni i pieczemy do momentu, aż ziemniaki będą miękkie, a nadzienie się przypiecze - ok. 40 minut.  Podajemy z sosem zrobionym

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Pieczeń 149

Pieczeń z mielonego mięsa, z kolorowym wzorkiem, do podania na gorąco i na zimno.     Składniki: -1 kg łopatki wieprzowej - filet z piersi kurczaka -marchew -cebula -ząbek czosnku -2 czerstwe bułki -2 jajka -bułka tarta -sól, pieprz naturalny i ziołowy -majeranek -czosnek niedźwiedzi -słodka papryka -2 łyżki zimnej wody Filet kroimy na plastry a plastry na paski. Paski przyprawiamy

Maminek kulinarny
Francuskie sakiewki ze szpinakiem 111

kwadratów.  Każdy kwadrat delikatnie rozciągamy w rękach i nakładamy łyżkę szpinaku, łyżeczkę ketchupu, kilka kawałków kurczaka oraz sera pleśniowego.  Z tak przygotowanego farszu na cieście francuskiego składamy kopertkę - sakiewkę, mocno dociskając środek i brzegi, aby ciasto podczas pieczenia nie rozkleiło się. Na koniec rozbijamy widelcem dwa żółtka i smarujemy pędzelkiem każdą sakiewkę z góry - dzięki temu nasze sakiewki

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
SZASZŁYKI Z PIERSI KURCZAKA 136

centymetrowe plastry. Nadziewam na patyczki do szaszłyków, smaruję oliwą i  smażę na grillowej patelni. Piersi z kurczaka można podawać z sosem typu tzatziki: jogurt grecki,kiszony ogórek,czosnek,koperek,ser feta,pieprz. Składniki miksujemy. Sos idealnie pasuje do pieczonych mięs a także ryb. Smacznego

potrawyregionalne
KRUPNIK 135

obiad. Najbardziej znana polska zupa. Zdrowa kasza i warzywa w zupełności wystarczą. Oczywiście jak najbardziej można dodać skrzydełka kurczaka, żołądki czy żeberka. Zupa staje się wtedy bardziej treściwa. Ja postanowiłam tym razem przygotować ją bez mięsa, wykorzystałam natomiast galaretkę z pieczeni. Powiem,że smakowała wyśmienicie. Idealnie rozgrzewa i syci.Polecam!   Składniki: 2 litry wody 1 marchew 1 pietruszka kawałek

potrawyregionalne
Strucla szpinakowa z kurczakiem w cieście francuskim 141

jest słony więc nadaje już smaku. Mieszamy i chwilę smażymy ok 5-10. Mieszamy z podsmażonym kurczakiem. Płat ciasta francuskiego dzielimy na dwie części. Rozkładamy na całości farsz . Zwijamy i zlepiamy boki. Farszu powinno wystarczyć na cztery strucle. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok. 180  stopni ok 40 min. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne

W kuchennym oknie Ewy

Proponowane wyszukiwania