kurczak pieczony - 10104 przepisów (strona:345/674)

SKRZYDEŁKA PIECZONE W MARYNACIE Z MUSZTARDĄ 209

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT (+ 12 GODZIN MARYNOWANIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki podstawowe: 10 skrzydełek z kurczaka. Składniki marynaty: 4 łyżeczki ostrej musztardy, łyżka syropu trzcinowego (lub klonowego, ewentualnie miodu), 10 ml sosu sojowego, czubata łyżeczka majeranku, 1-2 suszone papryczki chili peperoncini lub 1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu cayenne. Przygotowanie: Z mięsa(...)odcinam najcieńsze końcówki, myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Składniki marynaty dokładnie łączę, nacieram mięso, odkładam do lodówki (najlepiej na całą noc). Mięso przekładam do woreczka do pieczenia wraz z marynatą. Piekę w 200 stopniach (z termoobiegiem) przez 40 minut. Następnie rozcinam woreczek i piekę jeszcze 10-15 minut do momentu zarumienienia się mięsa

JejKuchnia
Kurczak "wszystko w jednym" 208

włączyłam piekarnik. Jednak musiałam, bo na obiedzie miałam córkę z mężem i moją malutką wnusię. No dobra już nie taka mała, bo ma 16 miesięcy. Składniki: 8 podudzi z kurczaka 1/2 pęczka natki pietruszki 8 pomidorów koktajlowych 4 kromki z bagietki starta skórka z jednej cytryny 100 g masła 3 łyżki posiekanych zielonych oliwek 2 łyżki soku z cytryny sól(...)posiekaną natką pietruszki i solą i rozetrzeć na udkach. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 30-40 minut, a następnie dodać pomidory i pokrojoną w kawałki bagietkę  Zapiekać ponownie około 10 minut. Mięso musi być upieczone, a bagietka przyrumieniona. Po wyjęciu z piekarnika posypać oliwkami. kurczak wszystko w jednym

O kuchni z uczuciem
Udka pieczone w marynacie ketchupowej. 170

przygotowane mięso nadaje się na niedzielny obiad ale nie tylko, koniecznie musicie spróbować. Zapraszam! Składniki; 5 udek z kurczaka 1 szklanka ketchupu 1 łyżeczka soli, pieprz do oprószenia, pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki 3 łyżki oleju Przygotowanie; Udka myjemy , osuszamy a następnie nacieramy solą, pieprzem i papryką. Przekładamy do naczynia. W małej miseczce mieszamy ketchup z olejem. Zalewamy nim mięso(...)czasie udka jeszcze raz obtaczamy w marynacie i przekładamy do formy do zapiekania. Podlewamy wodą, tak aby dno było nią pokryte. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy około 1 godz. Co jakiś czas udka polewamy powstałym sosem. Jeśli wyparuje , mięso co jakiś czas podlewamy wodą.   Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Pasztet drobiowy z żurawiną 152

pasztetu, smakują wtedy najlepiej. Trzeba jednak uważać, by pasztet nie wyszedł suchy, nie piec go zbyt długo, do masy warto dodać trochę wywaru z gotowania mięsa. Polecam!     Pasztet drobiowy z żurawiną   Składniki na 2 formy 11 x 11cm:   2 udka z kurczaka 400g piersi z indyka 250g wątróbki drobiowej pęczek włoszczyzny 2 kajzerki 2 cebule(...)być sucha, powinna być kleista. Na końcu dodajemy żurawnię i mieszamy. Masę odstawiamy na 30 minut do przegryzienia. Następnie przekładamy do foremek wysmarowanych smalcem i obsypanych bułką tartą. Pieczemy około 60 minut w 180 stopniach. Pasztet możemy przykryć folią aluminiową w pierwszej fazie pieczenia, by nie wysychał, folię zdejmujemy 15 minut przed końcem pieczenia. Po upieczeniu pasztet odstawiamy

Smak mojej kuchni
Nadziewana dynia makaronowa / Stuffed spaghetti squash 545

Scroll down for recipe in English Nadziewana dynia makaronowa (4 porcje) Składniki na pieczoną dynię: 2 małe dynie makaronowe, przekrojone wzdłuż na pół i z usuniętymi pestkami 1 łyżka oleju sól i pieprz do smaku Składniki na mięsny sos: 450 g mięsa mielonego (np. z kurczaka, wieprzowe lub wołowe) 1 łyżka oleju 1 cebula, pokrojona w kostkę 2 ząbki(...)dużo sera) Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 200 oC. Wysmaruj wewnętrzne strony dyni olejem i dokładnie dopraw solą i pieprzem. Włóż do piekarnika skórą do góry i piecz do miękkości, około 30 minut. W międzyczasie do dużej patelni włóż mięso i smaż przez około 8-10 minut, po czym wyjmij z patelni i odstaw. Na tej samej patelni

karmelowy
Kurczak na sałacie, czyli obiad w upalny dzień 804

warzywa i owoce. Do tej pory jeszcze mi się chciało wykorzystywać je do gotowania i pieczenia, ale teraz zarządzam strajk. Najlepsze jedzenie na taki upał? Zielone, surowe i ekspresowe :) Taka jest moja dzisiejsza propozycja. Kusi kolorem i lekkością sezonowych warzyw w towarzystwie aromatycznego kurczaka. Uwodzi aromatem oliwy z oliwek z cytrusową nutką, która całości nadaje ciekawego charakteru. Po prostu zestaw

Ratunku obiad
Zapiekanka gyros 848

Sałatki gyros robię dosyć często ale po raz pierwszy zrobiłam zapiekankę. Muszę wam powiedzieć, że jest rewelacyjna. Więc szczerze wam ją polecam. Składniki: 200 g ryżu

Ala piecze i gotuje
Surówka wiosenna z polędwicą z kurczaka 193

Nadeszła długo oczekiwana przez wszystkich wiosna. Czas pomyśleć o lekkich daniach i zadbać o naszą kondycję i figurę. Ja proponuję pyszną i zdrową sałatkę warzywną z

Ala piecze i gotuje
Udko z kurczaka w panierce kokosowej z zielonym groszkiem 158

Składniki: 3 uda z kurczaka 2 ząbki czosnku 1 limonka 2 łyżka sosu sojowego 100 ml czerwonego wina 4 łyżki wiórek kokosowych 3 łyżki mąki 2

kgwjanczewo
Pieczone udka z miodem 173

Kolejny pomysł na szybki i smaczny obiad. Pieczone udka z dodatkiem ulubionych przypraw i miodu, który nadaje charakterystycznego smaczku i powoduje, że skórka bardzo fajnie się rumieni. Robi się je bardzo szybko, wystarczy włożyć zamarynowane udka do naczynia bądź rękawa i zapiec. 4 udka z kurczaka miód, np. gryczany 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki gorczycy(...)udka. Włożyć do lodówki, najlepiej na noc. Rano wyjąć mięso z lodówki, polać obficie miodem i włożyć jeszcze na godzinę lub dwie do lodówki. W naczyniu żaroodpornym ułożyć udka, piec ok. godziny - półtorej w 180 stopniach. Pięknie wypieczone udka z rumianą skórką Dodatek miodu sprawia, że skórka jest fajnie podpieczona i rumiana U nas z ziemniakami i sałatką z buraczków

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami w szynce parmeńskiej 185

masła Faszerowana pierś z kurczaka – przepis Piersi z kurczaka nacinamy wzdłuż tworząc kieszonkę. Uważajmy aby nie przekroić piersi do końca. Suszone pomidory kroimy w paseczki. Ser pleśniowy kroimy w drobną kosteczkę. Piersi faszerujemy pomidorami i serem. Następnie zawijamy je w szynkę parmeńską i układamy w naczyniu do zapiekania. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 180 st. C. Tagliatelle(...)gałką muszkatołową. Całość dusimy kilka minut, zdejmujemy z ognia i dodajemy śmietanę, mieszamy. Dodajemy ugotowany i odcedzony makaron. Na talerzu układamy odrobinę tagliatelle ze szpinakiem i upieczoną pierś z kurczaka. Smacznego! Post Pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami w szynce parmeńskiej pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekanka z makaronem i jarmużem w sosie beszamelowym 229

dość, że są bardzo smaczne to ich przygotowanie zajmuje o wiele mniej pracy. Dzisiaj mam dla Was świetną propozycję obiadową na zapiekankę z makaronem, kurczakiem i jarmużem. Całość zapieczona w sosie beszamelowym z dodatkiem pesto. Danie smakuje przepysznie, szczerze polecam Ja swoją zapiekankę przygotowałam w  garnku żeliwnym od  Staub(...)Garnek nadaje się nie tylko do pieczenia w piekarniku, ale również we wszelkiego rodzaju kuchenkach (także indukcyjnych). Zapiekanka z makaronem i jarmużem w sosie beszamelowym Drukuj przepis Ilość porcji: 4 Czas gotowania: 60 min Składniki -400 g makaronu -400 g mięsa z kurczaka, mielonego -150 g jarmużu -2 marchewki -1 duża cebula -sól, pieprz, zioła

Marta Gotuje
Pasztet z kurczaka i suszonych pomidorów 156

Pasztet drobiowy z gotowanego mięsa nie wymaga pieczenia. Nawet bez tego jest gęsty, pysznie kremowy, wprost doskonały. Ja bardzo lubiłam małe paszteciki, z tego co pamiętam najbardziej odpowiadał mi pasztet pomidorowy , ale nigdy wcześniej nie przyszło mi do głowy, że jego zrobienie z prostych składników może być tak łatwe. Pasztet z kurczaka i suszonych pomidorów posmakował nam wszystkim

MamaOskarka
Kuskus z kurczakiem, daktylami i płatkami migdałowymi 118

Kuskus zalewamy wrzątkiem. mięso z pieczonych pałeczek rozgrzewamy na patelni, dolewamy śmietanę, dodajemy kurkumę, posiekane daktyle i płatki migdałowe (odkładamy 2 łyżki płatków i prażymy je na suchej patelni), kuskus, mieszamy. wykładamy na talerz, posypujemy uprażonymi płatkami migdałowymi, dekorujemy tymiankiem (opcjonalnie), skrapiamy cytryną i konsumujemy ;) Można też zrobić wersję wege bez kurczaka albo zastąpić pałeczki piersią lub innym rodzajem

Gocha gotuje!
Pasztet domowy 413

większą kostkę.Przełożyć do garnka zalać zimną wodą.Dodać oczyszczone warzywa oraz przyprawy.Gotować na wolnym ogniu około 1,5 h .Mięso razem z przyprawami i warzywami wyjąć,ćwiartkę kurczaka obrać z kości.Wątróbkę drobiową lekko podgotować.Zimne mięso razem z przyprawami i warzywami,wątróbkę i grzyby zmielić dwukrotnie w maszynce do mięsa.Dodać dodatkowe przyprawy do smaku,dosolić.Dodać(...)szklankę rosołu z gotowanego mięsa.Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę.Mięso wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia.Włożyć do nagrzanego piekarnika na 170 st i piec 1 godzinę.Forma

Ala piecze i gotuje