godzinę w chłodnym miejscu. 3. Wszystkie składniki przelewamy do naczynia. Na wierzch wykładamy pokrojoną w paski szynkę. 4. Pieczemy pod przykryciem około 30 minut w 200 stopniach. Podajemy z rzeżuchą i natką pietruszki. Smacznego! Kategoria: Dania główne , Przepisy Tagged: jogurt , kurczak , na szybko , seler naciowy , szynka
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyZapraszam dzisiaj na pyszne mięsko nadziewane suszonymi pomidorami i mozzarellą, pieczone w sosie pomidorowym.Pyszne mięciutki wprost rozpływa się w ustach . Zapraszam do wypróbowania:) Składniki: 5 ładnych pojedynczych piersi z kurczaka 1 słoiczek suszonych pomidorów w oleju 2 duże kulki mozzarelli sól, pieprz, szczypta chili do smaku 1 łyżka suszonej bazylii 1 łyżka przyprawy węgierskiej PLENUS 1 gałązka(...)pomidorami.Kieszonkę spinamy wykałaczką. Blaszkę smarujemy dość grubo masłem, układamy w niej piersi i zalewamy przecierem pomidorowym. Między kawałki mięsa można włożyć świeże gałązki rozmarynu, tymianu, bazylii. Pieczemy w temperaturze 175/180 stopni około 35/40 minut. Mięso jest gotowe gdy po włożeniu widelczyka zaczyna delikatnie odchodzić. Żeby mięso się zbytnio nie przypaliło można pod koniec pieczenia przykryć je folią aluminiową. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilikaczki z jabłkami według Okrasy pieczona kaczka z kaszą gryczaną i jabłkami pierś z kaczki w winie i żurawinie Dlaczego warto jeść kacze mięso? Jeden z mitów mówi, że mięso kacze jest bardzo tłuste i w związku z tym szkodliwe dla naszego organizmu. Faktycznie mięso kaczki ma więcej kalorii, niż to z kurczaka czy indyka. 100 g zawiera(...)Przygotowuje się je w podobny sposób, jak to robimy z dziczyzną. Kaczy drób można piec, smażyć, gotować i dusić. Przepyszna jest krótko smażona wraz ze skórą kacza pierś. Do wykwintnych dań należy kaczka w galarecie i galantyna z jej mięsa, natomiast pieczona jest jednak jednym z popularniejszych dań serwowanych w najlepszych polskich restauracjach
Kulinarne przygody Gatityoraz szpinak. Mieszamy przyprawiamy do smaku. Mięso mielone rozkładamy w kształcie prostokąta grubości 1 cm, przykrywamy mięsem z kurczaka, Z kiełbasy zdejmujemy osłonkę, kładziemy na brzegu rolady. Całość delikatnie zwijamy w rulon i polewamy oliwą. Zawijamy roladę w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku około 1 godz w 180 C. Po upieczeniu roladę kroimy w plastry. Można p oda wać
kgwjanczewobrukselką i topinamburem Sałatka z fasolką szparagową, kolorową marchewką i piernikowym dressingiem Sałatka z pieczonych buraków i czerwonych pomarańczy Sałatka ze świeżym ananasem i winogronami Sałatka z paluszkami surimi i czosnkiem Sałatka z krewetkami i różowym sosem Sałatka ze świeżym ananasem i kurczakiem Sałatka z białej fasoli Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 1 puszka białej fasoli 1/2 czerwonej
Kulinarne przygody Gatitybrukselką i topinamburem Sałatka z fasolką szparagową, kolorową marchewką i piernikowym dressingiem Sałatka z pieczonych buraków i czerwonych pomarańczy Sałatka ze świeżym ananasem i winogronami Sałatka z paluszkami surimi i czosnkiem Sałatka z krewetkami i różowym sosem Sałatka ze świeżym ananasem i kurczakiem Warzywna sałatka w makaronowych muszelkach Warzywna sałatka w makaronowych muszelkach Czas przygotowania: 30 minut Składniki
Kulinarne przygody Gatitybrukselką i topinamburem Sałatka z fasolką szparagową, kolorową marchewką i piernikowym dressingiem Sałatka z pieczonych buraków i czerwonych pomarańczy Sałatka ze świeżym ananasem i winogronami Sałatka z paluszkami surimi i czosnkiem Sałatka z krewetkami i różowym sosem Sałatka ze świeżym ananasem i kurczakiem Ryżowa sałatka z ananasem i kukurydzą Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1,5 szklani ryżu
Kulinarne przygody Gatitybrukselką i topinamburem Sałatka z fasolką szparagową, kolorową marchewką i piernikowym dressingiem Sałatka z pieczonych buraków i czerwonych pomarańczy Sałatka ze świeżym ananasem i winogronami Sałatka z paluszkami surimi i czosnkiem Sałatka z krewetkami i różowym sosem Sałatka ze świeżym ananasem i kurczakiem Sałatka z kukurydzą i ananasem Sałatka z kukurydzą i ananasem Czas przygotowania: 20 minut Składniki
Kulinarne przygody Gatitybrukselką i topinamburem Sałatka z fasolką szparagową, kolorową marchewką i piernikowym dressingiem Sałatka z pieczonych buraków i czerwonych pomarańczy Sałatka ze świeżym ananasem i winogronami Sałatka z paluszkami surimi i czosnkiem Sałatka z krewetkami i różowym sosem Sałatka ze świeżym ananasem i kurczakiem Makaronowa sałatka z szynka i żółtym serem Makaronowa sałatka z szynka i żółtym serem Czas przygotowania
Kulinarne przygody Gatitybrukselką i topinamburem Sałatka z fasolką szparagową, kolorową marchewką i piernikowym dressingiem Sałatka z pieczonych buraków i czerwonych pomarańczy Sałatka ze świeżym ananasem i winogronami Sałatka z paluszkami surimi i czosnkiem Sałatka z krewetkami i różowym sosem Sałatka ze świeżym ananasem i kurczakiem Sałatka makaronowa z brokułem i papryką Sałatka makaronowa z brokułem i papryką Czas przygotowania
Kulinarne przygody Gatitybrukselką i topinamburem Sałatka z fasolką szparagową, kolorową marchewką i piernikowym dressingiem Sałatka z pieczonych buraków i czerwonych pomarańczy Sałatka ze świeżym ananasem i winogronami Sałatka z paluszkami surimi i czosnkiem Sałatka z krewetkami i różowym sosem Sałatka ze świeżym ananasem i kurczakiem Sałatka makaronowa z brokułem i kukurydzą Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 szklanka suchego makaronu risini
Kulinarne przygody Gatityczasu do czasu i dziś postanowiłam wypróbować w konkretnym daniu. Według mnie kiełbasa świetnie pasuje do pieczonych ziemniaków, więc zadbałam o takie zestawienie. Dla ewentualnego złagodzenia smaku podałam z wiosennym jogurtowym sosem-sałatką . Składniki : Roladki podwójna pierś kurczaka (na 4 roladki) czubryca czerwona kiełbasa węgierska (ok. 10 cm) marynowana papryka cebula sól Piersi przekroić na 4 części. Rozbić tłuczkiem
Weekendy w domu i ogrodzieWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 3 większe piersi z kurczaka (pojedyncze), sól, pieprz, szklanka mleka, jajko, 1/2 szklanki mąki, po łyżeczce słodkiej i ostrej papryki, opakowanie płatków kukurydzianych, 4 łyżki oleju. Przygotowanie: Filety kroję na kawałki (około 2,5 cm.), oprószam solą i pieprzem(...)oraz przyprawy - sól, pieprz i paprykę. Mieszam, aż masa będzie jednolita. Wkładam filety mieszam. Mięso wyjmuję po jednym kawałku, obtaczam w płatkach i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, na koniec skrapiam oliwą. Piekę w 200 stopniach przez 15 minut
JejKuchnianacieramy porządnie marynatą i zostawiamy w niej. Odstawiamy do lodówki na 24h, raz po raz przekręcamy. Po tym czasie wykładamy kurczaka do brytfanki, zalewamy pozostałą marynatą wraz z cebulką, dodajemy paseczki papryki oraz ząbki czosnku (obrane). Pieczemy około godzinki w 180 stopniach góra/dół. Smacznego! Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares
Latosiowydomgranatem Sałatka z kurczakiem curry i granatem Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i ogórkiem Carpaccio z buraków z serem pleśniowym Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i winogronami Sałatka z fasolką szparagową Sałatka z zielonym kuskus i mozzarellą Sałatka z pieczonych buraków z fetą Młode ziemniaki w sosie jogurtowo-czosnkowym Sałatka szwajcarska Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 200 g żółtego sera
Kulinarne przygody Gatity