kurczak pieczony - 10104 przepisów (strona:180/674)

Pieczona pierś z indyka z musztardowym sosem 336

Polecam prosty i smaczny sos musztardowy do pieczonego indyka. Dawno się przekonałam, że musztarda świetnie pasuje do drobiu. Kurczęce udka pieczone w musztardzie czy pierś z kurczaka w winnym sosie musztardowym to nasze domowe hity. Musztardę lubię bardziej niż ketchup, a ostra gruboziarniasta moim zdaniem jest najlepsza. Robiąc musztardowy sos dodaję również świeżo uprażonej gorczycy aby jeszcze badziej(...)jedynie z piersi indyka, szybciej, a i ryzyko mnniejsze, że mięso będzie suche. Pieczona pierś z indyka Składniki: 8 porcji 1 kg piersi z indyka 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka suszonego rozmarynu sól i czarny pieprz do smaku Sos musztardowy 500 ml bulionu z kurczaka 250 ml śmietanki 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 2 łyżki ostrej musztardy

codojedzenia
Indyk w " lisiej skórze". 224

Udziec,  który kupiłem miał dużo mięsa, a skóry do zawinięcia trochę mało. Dodałem skórę  z kurczaka i starczyło. Składniki. 1,2 kg udziec indyka 1 skóra z kurczaka 2 białe kiełbasy 1 jajko 1 kromka chleb tostowy 10 dag ser mozzarella 1 pęczek pietruszki 50 ml winiak przyprawa Kucharek pieprz zioła prowansalskie majeranek 1 łyżka miód płynny(...)olej do smażenia Wykonanie. Udziec z indyka. Wytrybować kość. Rozłożyć  skórą do dołu, na foli w której będziemy udziec piec. Używam do tego rozciętego worka do pieczenia. Podłożyć dodatkowo skórę z kurczaka. Ściąć nadmiar mięsa i rozłożyć, tak, żeby całość tworzyła prostokąt o równej grubości. Posypać przyprawą do potraw Kucharek i pieprzem. Oprószyć ziołami prowansalskimi. Skropić winiakiem. Białą kiełbasę

Kulinarny karnet Christophera
paprykowe udka kurczaka z piekarnika... 145

nakryć pokrywą, wstawić do piekarnika nagrzanego na 220C, grzanie góra/dół, pod przykryciem udka piec 40 minut. Następnie zdjąć pokrywę, zmniejszyć na 150C i na termoobiegu z 10 minut, podawać na ciepło lub na zimno - udka kurczaka w dużej ilości papryk, czosnku, pieczone w brytfannie w piekarniku są smacznym, prostym daniem na ciepło i na zimno........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
WIELKANOCNA GALANTYNA LAST MINUTE 170

boczku - to co lubicie 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 ząbki czosnku suszone oregano sól i pieprz mielone chilli wędzona papryka folia do pieczenia mrożone maliny pistacje niesolone + garść do serwowania konfitura jagodowa lub mrożone jagody Do dzieła: Kurczaka trzeba wyluzować (wyjąć kości) - jeśli nie wiecie jak się do tego zabrać, dajcie znać, nakręcę dla Was filmik - a następnie wyciąć połowę(...)najmniej farszu uciekło ze środka. W razie potrzeby złapcie skórę wykałaczkami, jak przy zrazach. Nie martwcie się, na tym etapie kurczak wygląda mało apetycznie i niczym nie przypomina galantynki :D Roladę zawińcie ciasno w folę do pieczenia, tak jak cukierka. To jest ten moment, kiedy nadajemy roladzie jej właściwy kształt, a więc ściśnijcie folię mocno i zawiążcie końce w supeł

Spektrum Smaku
Podudzia kurczaka po pekińsku 184

tylko tych pieczonych.  Całego możemy dowolnie nadziewać a udka piec w różnych marynatach. Te podudzia są wyraziste w smaku słodko-pikantne syrop klonowy i świeżo wyciśnięta pomarańcza dodała im niebanalnego smaku. Bardzo szybko i bardzo prosto. Wszystkie produkty do przygotowania tego przepisu znajdziecie w sklepie Kuchnie Świata Polecam!   SKŁADNIKI: 10-12 sztuk podudzi kurczaka Marynata: 2 łyżki(...)obtaczamy w marynacie. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki a najlepiej na całą noc aby mięso naszło przyprawami. Mięso wykładamy na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego ,polewamy resztą marynaty, pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180*c przez około 50-55 minut –aż mięso nabierze złoto-brązowego koloru. Podajemy z gotowanymi ziemniakami. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Sakiewki z ciasta francuskiego z kurczakiem i brokułami 213

piersi z kurczaka mozzarella mini (kulki) 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 ząbki czosnku suszona bazylia Knorr przyprawa do mięs sól pieprz oliwa z oliwek dodatki: pieczone ziemniaki ( przepis tutaj ) wykonanie: Pokrojonego drobno kurczaka, najlepiej dzień wcześniej, marynujemy w oliwie z oliwek, dodając 2 ząbki czosnku, przyprawę knorr do mięs, suszoną bazylię, sól i pieprz, a następnie gotujemy na parze(...)kwadraty. Na każdym mniejszym kwadracie układamy po trochu kurczaka, brokuł i kulkę mozzarelli, a całość przykrywamy większym kwadratem i łączymy ze sobą ich boki, by powstała rzeczona sakiewka. Tak uformowane sakiewki pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok. 17 min. Polecamy serwować z pieczonymi ziemniakami i dodatkową porcją brokułów na talerzu. Jeśli zdecydujecie się podać sakiewki

Ania i Marcin gotują
Udka Tandori , pyszny kurczak 130

Udka Tandori , pyszny kurczak Udka Tandori , są po prostu genialne . Oczywiście nie mam oryginalnego , pieca tandori , ale mój europejski piekarnik też dał radę Przyprawa Tandori nie jest już rzadkością i bez problemu zakupicie ją choćby na allegro . Ten przepis nie jest skomplikowany i nie zawiera wielu składników , ale uwierzcie na słowo i zdjęcie , jest mega pyszny Polecam szczególnie tym ,którzy(...)moja rodzinka , uwielbiają kuchnię indyjską , jej wyrazisty smak i aromat Ta potrawa to kwintesencja tej kuchni , pyszna i aromatyczna Składniki na 3 osoby : 3 udka kurczaka , tak zwane L 3 łyżki przyprawy tandori 3 łyżki jogurtu , gęstego 3 łyżki miodu 3 łyżeczki czosnku 3 łyżki oleju sól do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Udka kurczaka płukamy pod zimną bieżąca woda , osuszamy

Ogrodnik w podróży
Pierś z kurczaka nadziewana czerwoną cebulą z żurawiną 238

delikatnie tak aby nie dać za dużo nakładamy naszą czerwoną cebulę. Pierś zamykamy wykałaczkami i owijamy plasterkami boczku.  Na patelni rozgrzewamy Ramę i obsmażamy pierś z kurczaka, przekładamy do piekarnika i pieczemy pierś przez 15 minut. W międzyczasie gotujemy makaron al’dente.  Na talerzu układamy makaron na nim pokrojoną w plasterki i obok dokładamy cebulę z żurawiną

Kuchnia na wzgórzu
Chrupiące ciasto piwne do kurczaka, lub ryby. 327

kaczkę w chrupiącej panierce. Przepis znaleźliśmy dość szybko, i jak to zwykle bywa tej najprostszy jest najlepszy. Przepis Składniki: 250 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia małe piwo ( 0,3 l) kurczak, lub ryba około 2 litrów oleju sól, pieprz Olej potrzebny nam jest do frytkownicy, ewentualnie możemy rozgrzać go w garnku, ponieważ nasze mięsko musi się smażyć

KasiaiKrzysiu.pl
Rolada z piersi kurczaka ze szpinakiem w majonezie 167

Rolada z piersi kurczaka ze szpinakiem w majonezie to pyszny pomysł na obiad dla rodziny czy gości. Mięso z piersi kurczaka nie jest łatwym do pieczenia, ponieważ łatwo je wysuszyć. To w jaki sposób je przygotowałam spowodowało, że mięso było soczyste i nie suche! To była rewelacja w smaku i w konsystencji. Niby tak proste … Czytaj dalej Rolada

Pieprzyć z Fantazją
Jak przyrządzić kolację z resztek? 186

można przygotować wcześniej i bez problemu podgrzać. Poza tym tartę można przyrządzić resztek warzyw jak tarta ziemniaczana lub quiche z dynią i feta . Tarta z resztkami kurczaka to najczęściej przeze mnie pieczona tarta mięsna. Sałatka makaronowa Niezawodnym daniem na kolację z resztek jest sałatka makaronowa. Makaron to kolejne resztki, które najczęściej mi zostają po obiedzie. Są to małe porcje(...)makaronu, zatem idealne na sałatkę z warzywami, kurczakiem, tuńczykiem czy feta. Zaletą sałatki makaronowej jest to, że makaron ma różne kształty, można więc ją komponować z różnymi składnikami. Osobiście lubię makaron krótki i nieco grubszy, taki który łatwo miesza się z pesto lub wchłania dressing. Sałatka makaronowa to idealne danie na kolację o każdej porze roku, ale wiadomo, że smaczne

codojedzenia
Pałki z kurczaka w sosie z pieczarkami i kukurydzą 165

Pałki z kurczaka nie muszą być tylko pieczone. Możecie przygotować je w pysznym sosie curry z dodatkiem pieczarek i kukurydzy a wszystko otulone mleczkiem kokosowym. Takie pałki można podać z makaronem lub ryżem. Danie jest szybkie i łatwe w przygotowaniu. Pałki z kurczaka w sosie z pieczarkami i kukurydzą Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Zapiekane kotleciki z kurczaka z marchewką i cebulą 260

smaczne kotleciki. W oryginale nie było cebuli, którą dodałam do marchewki i tym sposobem danie uzyskało nieco inny smak! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 podwójny filet z piersi z kurczaka 2 marchwie 1 nieduża cebula sól, pieprz, słodka papryka w proszku 2 czubate łyżki majonezu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błonek. Podzielić na mniejsze kotleciki(...)tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać, pokroić w niedużą kostkę. Przełożyć do marchwi. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.  3. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Poukładać na niej kotleciki z kurczaka i każdy z nich przykryć porcją marchwi z cebulą. Tak przygotowane mięso wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. i piec około 30-35 minut do momentu

Danka Pichci
Kurczak z ryżem 254

Potrawy z kurczaka są bardzo lubiane. Nic dziwnego, mięso to jest lekkostrawne, niskokaloryczne i dietetyczne. Przyrządza się go szybko, nadaje się do gotowania, duszenia, pieczenia, smażenia, zapiekania oraz nadziewania. Dzisiaj prezentuje kurczaka w połączeniu z ryżem i warzywami. Jest to danie delikatne, ale można nadać mu pikanterii dodając papryczkę chili w postaci świeżej lub sproszkowanej. Ja ją pominęłam ze względu(...)teraz dosypmy szczyptę chili.  Wsypujemy garść suszonych warzyw. Lekko mieszamy wszystkie  składniki.  Odłożone ćwiartki kurczaka wkładamy do garnka z ryżem, skórką do góry. Przykrywamy i wstawiamy do gorącego piekarnika na 40-45 minut. Po 30 minutach odkrywamy garnek i pieczemy dalej do zrumienienia się mięsa.  Potrawę można podawać jako samodzielne danie lub z dowolną surówką

Kulinarne przemyslenia
Pieczony kurczak z rozmarynem 149

ząbków  czosnku Sól,pieprz  Oliwa i 2 łyżki  smalcu Mix  warzywny który  dodajemy 20 min przed końcem  pieczenia(seler czosnek,rozmaryn,pietruszka nać,groszek,marchew,kalafior Sposób: Myjemy i Marynujemy kurczaka w wodzie z  obranym czosnkiem i łyżeczka  soli Pozostawiamy na noc w marynacie Następnie  Mieszamy majeranek  paprykę,tymianek cząber(...)posypujemy naszego  kurczaka z dwóch stron Wcześniej smarujemy go oliwa i na wierzch  kładziemy smalec I polewamy blaszke Pieczemy około 1.5 godziny w 200°C po 40 min zmniejszamy i też zależy jakiego mamy kurczaka jeśli jest większy potrzebujemy więcej czasu Od czasu do czasu podlewając  tłuszczem dzięki  temu nie będzie  suchy 20 minut przed

Viola cooks with passion

Proponowane wyszukiwania