żeby było zdrowo. Więc najczęściej (choć nie zawsze) są to surowe warzywa i dodatki. W zależności od wersji mogą to być kawałki kurczaka, krewetki, jakieś wegańskie falafle, albo soczewica, często też w zestawie znajdziemy ryż, makaron, albo właśnie quinoę. Miska, którą przygotowałam z pewnością da na długo uczucie sytości, surowe warzywa zawierają sporo błonnika i witamin, grzyby dostarczają
Quinoa Raz!sposób podania przystawki, ponieważ trochę inaczej sobie to wyobrażałam, ale w smaku była naprawdę interesująca. Polecam! Filé de frango à parmegiana - Filet z kurczaka zapiekany z szynką długodojrzewającą, mozzarellą, parmezanem i sosem pomidorowym, podawany z ryżem i farofą. Mój faworyt bez dwóch zdań (nie licząc lemoniady!). Filet dobrze doprawiony, soczysty. Szynka obłędna. Ilość serów (moja miłość parmezan) powalająca. Ciekawy dodatek
Karola gotujewylewam na patelnię. Doprowadzam do wrzenia, dodaję parmezan, sól i pieprz. Na końcu dodaję pęczek posiekanej pietruszki. Gotowym sosem zalewam przygotowanego wcześniej kurczaka. Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni. Piekę godzinę bez przykrycia. Podałam z ryżem, ale świetnie będzie pasowała także kasza ziemniaki, czy nawet makaron. Smacznego
Cook&Loveczosnku oraz ... bardzo soczysta. Dlaczego? Bo całą noc marynowałam je w oliwie i przyprawach z dodatkiem soku z cytryny. Polecam do ziemniaczków, frytek, ryżu, różnych kasz z dodatkiem surówek lub marchewki. Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka 4 ząbki czosnku oliwa z oliwek 2 łyżki soku z cytryny przyprawy wedle uznania: suszona natka pietruszki, majeranek, papryka słodka, lubczyk, sól, pieprz
Zasmakuj KuchniKurczak w aksamitnym, aromatycznym sosie Składniki 1 pojedynczy filet z kurczaka 1/2 niedużego kalafiora 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka mleczka kokosowego 2-3 łyżki
czarrna od kuchniPyszne danie, smaki super się ze sobą łączą. Można podać to danie z ziemniakami, makaronem lub ryżem. Zdjąć skórę z pałek, wyciąć kości. Lekko rozbić, doprawić
Kuchnia PokoleńNauczyłam się jeść curry w Anglii, teraz to naprawdę lubię. To danie jest pycha i bardzo szybko się je robi. Czosnek i cebulę obrać i drobno
Kuchnia PokoleńSkładniki: makaron 200 gram/kolorowy, pierś z kurczaka 1 podwójna, pieczarki 10 średnie, por 1 średni, olej rzepakowy 6 łyżek, serek śmietankowy 125 gram, ser żółty 150
W Mojej Kuchni LubięKurczak po baskijsku czyli danie z kuchni hiszpańskiej. To szybka potrawa jednogarnkowa, a zarazem bardzo smaczna. Mięso można podawać z ugotowanym ryżem lub pieczywem. Jeśli lubicie kiełbasę chorizo to możecie dodać pokrojoną w plasterki pod koniec gotowania. Ja podaję Wam wersję bez tej kiełbasy. Polecam na pyszny obiadek z kurczakiem w roli głównej. Składniki: 8 podudzi
O kuchni z uczuciemsłowo to oznacza też sposób marynowania mięsa. Można spotkać bulgogi nie tylko z wołowiny (ale to jest zdecydowanie najsmaczniejsze!) ale i z kurczaka czy wieprzowiny (schabu). W niektórych rejonach Korei podaje się je z ryżem, w innych – z ryżowym makaronem. W jeszcze innych – i to opcja bez węglowodanów – z liśćmi zielonej sałaty, do których wkłada się bulgogi, zawija i zjada
Karo in the Kitchentaka sałatka będzie idealna aby podać ją na stół. Możecie ją przygotować wtedy, kiedy zostanie Wam trochę pieczonego kurczaka. Składniki: 2 udka z kurczaka 1/2 puszki ananasa 1/2 szklanki rodzynek 1/2 puszki kukurydzy 1 torebka ryżu ząbek czosnku 2-3 łyżki majonezu słodka i ostra papryka sól i pieprz łyżka oleju Mięso natrzeć papryką, solą i pieprzem, tak aby było
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniazłoto. Ściągnąć z patelni mięso, dodać sos, ser ( kilka plasterków zostawić o dekoracji dania ) i śmietankę, całość zagotować. Tak przygotowanym sosem polać kurczaka, dodać kilka cienkich plasterków sera na górę dania. Można podawać z ryżem, makaronem oraz posypać całe danie koperkiem
Magiczne Życie Martyminut. Po tym czasie dodajemy rodzynki i wino wszystko smażymy jeszcze ok 10 minut, aż wino nam wyparuje i dodajemy miód. Kurczaka jeszcze dusimy pod przykryciem ok 10 minut. Ja podaje go z ryżem :) a Wy możecie jeść go z czym chcecie. Smacznego
Niezły Młynekserkiem, szynką szwajcarską, szpinakiem i pomidorem Kotlety ziemniaczane ze szpinakiem i fetą Curry z ciecierzycy i kalafiora z pure dyniowym, ryż jaśminowy Makaron noodle z masłem orzechowym, marchewką i brokułem Pierś z kurczaka pieczona z karmelizowaną cebulką i camembertem, kasza bulgur i brokuły A na koniec mały słodki akcent.. Omlet cukiniowo-kokosowy z ricottą
More food, love and dreams