ewentualnie chilli. Chili dodać tylko w przypadku, jeśli proszek curry jest mało pikantny. Wszystko zagotować, sos powinien zacząć lekko gęstnieć. Pulpeciki najlepiej podawać z ryżem, posypane posiekanym szczypiorkiem. Zobacz również: curry z indykiem i kurczakiem
Kuchcik gotujeSałatka doskonała na każdą imprezę. My bardzo ją lubimy i naszym znajomym też bardzo posmakowała. 2 filety z kurczaka przyprawa gyros 2 łyżki oleju op. makaronu w kształcie ryżu 2 pory puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli sól, pieprz mały słoik majonezu Filety umyć, osuszyć i pokroić w niedużą kostkę. Oprószyć gyrosem i usmażyć. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku
Smakołyki AsiKremowa zupa z brokuła Szybka, bardzo smaczna i dietetyczna zupa – krem z brokuła. Można ją podać z grzankami, groszkiem ptysiowym, a także z ryżem lub z makaronem. Polecam! Składniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 brokuł (można też użyć brokuła mrożonego) 1 niewielka marchewka 1 mały korzeń pietruszki kawałek selera pół niedużego pora 1 litr wody 1 ząbek
Blog z ApetytemSkładnik: 1 filet z kurczaka ok. 1/2 kg dyni 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1 puszka mleczka kokosowego 2 cebule kawałek imbiru, około 5 cm
czarrna od kuchniIndiach i Pakistanie. Ciasto na samosas składa się z mąki, wody, tłuszczu i soli. Na nadzienie najlepiej nadają się resztki z obiadu: ziemniaki lub ryż z dodatkiem warzyw, ale można też dodać mielone mięso, kurczaka, jaja lub ser. Można też przygotować samosas ze słodkim nadzieniem. Dzisiejsze
dolcevitainmykitchenSkładniki: 1 filet z kurczaka 1/2 cukinii 250 g boczniaków 1 cebula 1 puszka mleka kokosowego 1 łyżka przyprawy garama masala 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki
czarrna od kuchniPieczone żeberka w sosie ketchupowym – to idealna propozycja obiadowa. Co prawda potrzeba jest chwili na przygotowanie tego dania głównie ze względu na czas pieczenia, ale
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!sprawdza. Dania jednogarnkowe są zawsze mile widziane w naszych kuchniach, bo co tu dużo mówić prawie same się robią!. Składniki: - 60 dag mięsa z kurczaka, może być filet lub mięso z udźca - 30 dag ryżu do sushi, ew. pariboiled - 1 czerwona papryka - 3 ząbki czosnku - 1 puszka białej fasoli - 1 puszka kukurydzy - 1 duży pomidor - 1 i 1/2 litra
Apetyczna babeczkaSkładniki: 1 filet z kurczaka 1/2 brokuła 20 dkg pieczarek 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili garść suszonych liści bazylii 1 łyżeczka czerwonej
czarrna od kuchniWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 1 torebka kaszy gryczanej, średniej wielkości cukinia, nieduża papryka
JejKuchniaSkładniki: 1 filet z kurczaka 1 szklanka odgotowanych grzybów leśnych, u mnie kurki, podgrzybki, maślaki 1 cebula 200 ml śmietany 30% 1/2 szklanki białego wina czubryca
czarrna od kuchnifoli spożywczej. To fajna alternatywa dla tradycyjnych roladek. Do tego są szybkie, zdrowe i bardzo smaczne. Moje roladki podałam z brązowym ryżem i surówką z kapusty Składniki: 2 podwójne filety z kurczaka 1 cukinia słodka mielona papryka suszona bazylia sól, pieprz dodatkowo folia spożywcza Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, przekroić na pół ( by powstało 8 kotletów). Każdy rozbić
magiczna kuchnia Kasipomarańczy 1/3 szklanki wody + 1/3 szklanki wody 300g dużych krewetek (ja użyłam czerwonych Argentyńskich, ale można zastąpić je innym rodzajem lub kurczakiem) sól do smaku Dodatkowo: listki bazylii opiekane pieczywo/ ugotowany ryż Sposób przyrządzenia: 1. Bakłażana i obie cebule pokrój w kostkę i wrzuć na rozgrzany olej na patelni - podsmażaj do momentu, aż bakłażan zmięknie. 2. Na patelnię dodaj
Kuchnia w Słońcu Skąpanapłaska łyżka posiekanego świeżego imbiru Około 250 ml siekanych pomidorów z puszki Około 1/2 szklanki słodkiej śmietanki Cytryna lub limonka Ewentualne dodatki jak ryż, makaron, tortille. Nasze danie jest wegetariańskie, ale możecie dodać kurczaka. Czerwoną cebulę, papryczki chili, kolendrę, czosnek, imbir- siekamy drobniutko. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy delikatnie wszystkie posiekane produkty (około
Piekarz-Kucharz-Garkotłukprzygotowania potrzebujemy (ok 4 porcji): 1 średniej wielkości cukinię 2 małe czerwone cebule 400 g pieczarek 1 średniego bakłażana sól, pieprz ok 200 g kurczaka 600 ml bulionu warzywnego (2 kubki) ok 200 g ryżu (1 kubek) świeżą pietruszkę (trochę, do dekoracji i dla smaku) Bakłażana kroimy w kostkę, solimy – przenosimy do miski, solimy i odstawiamy
Szybko Tanio Smacznie