Składniki: 300 g makaronu penne (rurki) ok. 150 g pikantnego salami pół puszki kukurydzy 250 g pieczarek 1 czerwona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku pikantna przyprawa do kurczaka (najlepiej z ostrą papryką) sól i pieprz, suszony czosnek, zioła śródziemnomorskie (do pizzy, spaghetti) 1,5 szklanki mleka 2/3 szklanki słodkiej śmietanki olej do smażenia 1 łyżka masła 2 płaskie łyżki
Czerwień i błękitObiad dla wielbicieli ostrych smaków. Pierś z kurczaka w sosie paprykowo-pomidorowym z chili podany z ryżem. Czas przygotowania i ilość porcji 30 minut, 4 porcje. Produkty pierś z kurczaka, 1 czerwona papryka, 1 papryczka chili, 1 gruszka, 1 cebula, puszka pomidorów krojonych, świeża pietruszka, olej kokosowy, pieprz, sól, rozmaryn, słodka papryka, chili Przygotowanie Kurczaka pokrój w kostkę i usmaż
Fit&Fast Kitchenobiadu, jak również pyszna samodzielna przekąska. Bardzo polecam! Składniki na pieczarki smażone w panierce: 350 g małych pieczarek mąka 1 jajko 1/3 łyżeczka soli spora szczypta przyprawy do kurczaka szczypta papryki ostrej lub pieprzu bułka tarta olej do smażenia Pieczarki myjemy, wycieramy do sucha, oprószamy mąką. Olej przelewamy do niewielkiego garnka o grubym dnie (na wysokość
Rozpustne gotowanieprzykryciem w temperaturze 200 C, grzanie góra/dół z 40 minut, następnie zdjąć wieczko, obrócić mięso i bez przykrycia na termoobiegu w 170 C 10-15 minut kurczak jest aromatyczny, ostry, soczysty...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięmojej niemocy, więc nie są czasochłonne, ani trudne, a jakie smaczne! Składniki: udka z kurczaka świeżo zmielona sól (u mnie himalajska) świeżo zmielony pieprz czarny dowolna przyprawa do kurczaka (ja użyłam ostrej mieszanki w młynku Kamis) Marynata: 2 łyżki sosu Worcester (Worcestershire) 2 łyżki miodu (użyłam akacjowego ) 2- 3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju 3-4 ząbki czosnku przeciśniętego
Blondynka GotujeJako inspirację polecam dania pomidorowe, które przygotowałam w ramach współpracy z marką Cirio: moussakę , kurczaka a la Stroganow , chorwackie kotleciki , pikantną zupę pomidorową i kurczaka zapiekanego w ostrym sosie
Kulinarne InspiracjeSkładniki: Pierś z kurczaka Złocista przyprawa do kurczaka Słodka i ostra papryka w proszku Przygotowanie: Pierś oczyścić dokładnie i pokroić tak jak lubimy najbardziej J Obsypać pierś przyprawami i odstawić do lodówki na godzinę. Następnie smażymy pierś bez tłuszczu na małym ogniu
The Sweet Damselnaszukałam się trochę tego idealnego przepisu, Tom Kha Gai jest wbrew pozorom bardzo prosta w wykonaniu. I ostrzegam: tylko dla miłośników bardzo ostrych smaków! ;) Tom Kha Gai - tajska ostra zupa z kurczakiem • 0,5 l wywaru z warzyw (można zastąpić z kostki rosołowej ;> ) • 100 g grzybów słomianych (lub pieczarek, najlepiej ciemnych i małych, ale białe też mogą być) • 150g
Kuchnia Prezydentowejniezbyt cienkie, ukośne plasterki. Mieszamy, robimy sos łącząc ze sobą wszystkie składniki, pamiętając o dodaniu olejów na końcu. Sałatką polewamy dopiero 5 minut przed podaniem. idealne do ostrych curry lub kurczaka czy wołowiny na wszystkie azjatyckie i indyjskie sposoby
Kuchnia PrezydentowejSłodko ostre mięsko z ziarenkami sezamu i chrupiącą skórką. Zamiast ostrej papryki w proszku można dodać posiekaną świeżą papryczkę chili. Ja raczej nie przepadam za ostrościami
Kuchenne zapiski Edytysmacznym posiłkiem, którego prawie nie musiałam doprawiać. No i ten zapach pozostający w kuchni jeszcze długo po gotowaniu. Rewelacja. Potrzebne nam: - słoiczek sosu curry zielone - pojedyncza pierś z kurczaka - pół papryczki ostrej - szalotka - sól do smaku - mięta otarta suszona - 3/4 szklanki ryżu - łyżka octu jabłkowego - 2 łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie: Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gotowy mieszamy
W poszukiwaniu inspiracjifiletów z kurczaka 2 średnie cebule 2 jajka 1 łyżka maggi 3 łyżeczki przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka ostrej papryki 4 łyżki skrobi kukurydzianej lub mąki ziemniaczanej sól, pieprz Mięso i cebulę kroimy w drobną kostkę. Mięso doprawiamy, dodajemy jajka i skrobię. Mieszamy i wkładamy na godzinę do lodówki. Następnie kładziemy łyżką na rozgrzaną patelnię i formujemy placki. Smażymy
Humanistka w kuchnicenię, więc postanowiłam zrobić pełnowartościową zupę, która znakomicie rozgrzewa i syci na długo. :) Składniki: 4 średnie marchewki 1/2 pietruszki kawałek selera 2 małe ziemniaki 1 skrzydełko z kurczaka pieprz papryka ostra mielona jarzynka liść laurowy 2 ziela angielskie 1,5l wody kiełki rzodkiewki Sposób przygotowania: Wszystkie warzywa obieramy, myjemy i kroimy w mniejsze kawałki. Skrzydełko myjemy
Truskawkowa FiestaUdka kurczaka to już taka standardowa potrawa. Wystarczy jednak go trochę urozmaić i już mamy nowe smaczne danie.SKŁADNIKI:6 udek kurczaka2 łyżki ostrego ketchupu1 łyżeczka ziół do drobiu1 łyżka olejuWYKONANIE Udka płuczemy, wycieramy ręcznikiem papierowym. Układamy w misce wlewamy ketchup, wsypujemy zioła- mieszamy. Zostawiamy na ok 1 godzinę.Na patelni rozgrzewamy olej. Wkładamy mięso, wlewamy marynatę
W kuchennym oknie Ewyprzygotowalam szaszlyki na hawajska nute, proste i smaczne. Bardzo soczyste miesko z dodatkiem slodkawego ananasa i stopionego sera, ktory doskonale komponuje sie z cala potrawa.skladniki: 300g piersi z kurczaka 2 lyzki ostrej papryki w proszku 1 lyzka curry 1 zabek czosnku 2 lyzki oliwy z oliwek 4 plastry ananasa z puszki okolo 80g sera gouda sol, pieprz maslo do smazenia
Przysmaki Karolkimrożonych owoców morza1 cebula2 ząbki czosnku3 pomidory1/2 papryki czerwonej1/2 szklanki mrożonego groszkuok. 1,5 l bulionu drobiowego3 łyżki oliwykilka nitek szafranu1 łyżeczka słodkiej czerwonej paprykiszczypta ostrej czerwonej paprykisól, pieprz PrzygotowanieDo kurczaka dosypujemy przyprawy: pół łyżeczki słodkiej czerwonej papryki, szczyptę ostrej, sól i pieprz do smaku. Wlewamy łyżkę oliwy, mieszamy i odstawiamy na co najmniej 20 minut do zamarynowania(...)siekamy. Pomidory kroimy w drobną kostkę. Mrożone owoce morza i krewetki płuczemy w zimnej lub letniej wodzie (tak by się porozdzielały).Rozgrzewamy patelnię i smażymy na niej podudzia z kurczaka aż zarumienią się z każdej strony. Zdejmujemy z patelni i odkładamy na później. Następnie wlewamy na nią łyżkę oliwy i smażymy cebulę i czosnek aż się delikatnie zeszklą, a następnie
Zakręcony WidelecPodstawą dobrej enchiladas jest właśnie sos, który dodaje się do farszu ale i w nim zapieka danie. Warto więc zadać sobie trochę trudu i przygotować smaczny, ostry sos. Enchiladas z kurczakiem Składniki: na 4 porcje 8 tortilla 500 g mielonego z kurczaka 3 ziemniaki 1 łyżeczka nasion rzymskiego kminu, uprażone i zgniecione w moździerzu ½ łyżeczki pieprzu 1 łyżka oleju(...)sosu, tutaj przepis 100 g utartego ostrego sera, u mnie ser z ostrą papryką 1 łyżka natki pietruszki do posypania tłuszcz do wysmarowania formy lub papier do pieczenia Ugotuj chili sos. Obierz ziemniaki i pokrój w małą kostkę. Usmaż ziemniaki na oleju. Posól. Usmaż mielone mięso z kurczaka. Dodaj ziemniaki i przyprawy, połowę sosu i wymieszaj nadzienie. Ułóż nadzienie
codojedzeniapojedyncze piersi z kurczaka 1 mango 2 łyzki masła klarowanego 2 łyżeczki curry 1 łyżeczka kurkumy 1 puszka mleka kokosowego (400 g) 1/4 łyżeczki płatków ostrej papryki 2 ząbki czosnku Piersi z kurczaka pokroić w kostkę. Do miseczki wsypać curry,sól, pieprz i kurkumę. Wszystko wymieszać, a następnie wymieszać z mięsem. Na patelni rozgrzać masło klarowane i lekko zrumienić(...)kurczaka z każdej strony. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, płatki ostrej papryki i zalać wszystko mlekiem kokosowym. Mango pokroić w kostkę i dodać do mięsa, Dusić wszystko jeszcze około 5-6 minut na wolnym ogniu. kurczak z mango
O kuchni z uczuciemStripsy to kawałki kurczaka, które podaje znana nam wszystkim sieciowa restauracja. Doskonale smakują z towarzystwie frytek i sosu czosnkowego. Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka sól pieprz papryka słodka papryka ostra 1 jajko 1/4 łyżeczki soli 1/2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mleka olej do smażenia dodatkowa mąka ok 1/2 szkl. Sos: 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu(...)rozmiażdżone ząbki czosnku szczypta soli szczypta pieprzu Filet z kurczaka myjemy, osuszamy. Kroimy na paseczki. Umieszczamy filet z kurczaka w misce, dodajemy sól, pieprz, paprykę czerwoną słodką i ostrą. Według uznania. Mieszamy mięso by zostało pokryte przyprawami. W drugiej misce umieszczamy mąkę (1/2 szkl), mleko, jajko, szczyptę soli, pieprzu. Mieszamy. Powinno wyjść gęste ciasto. Zalewamy ciastem kurczaka i dokładnie
MojaQchnia.pltemperaturze, aby bardziej się „zwęglił”. Mojego kurczaka piekłam w piecyku elektrycznym, ale przypuszczam, że z piekarnika z funkcją rożna wyjdzie podobnie. Składniki: kurczak (około 1,3 kg) łyżka słodkiej papryki łyżeczka ostrej papryki łyżka musztardy(...)sarepskiej łyżeczka tymianku łyżeczka majeranku 3 ząbki posiekanego czosnku sól i pieprz nitka/sznurek do związania kurczaka listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_content='kurczak (około 1,3 kg) łyżka słodkiej papryki łyżeczka ostrej papryki łyżka musztardy sarepskiej łyżeczka tymianku łyżeczka majeranku 3 ząbki posiekanego czosnku sól i pieprz nitka/sznurek do związania kurczaka'; document.write(" "); Krok 1 Kurczaka moczymy
Kuchnia BazyliiSkładniki: 2 średnie cukinie 2 czerwone papryki puszka pomidorów krojonych duża cebula pierś z kurczaka 3 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz 2 szklanki bulionu bazylia, majeranek, papryka ostra lubczyk świeży Przygotowanie: Kurczaka drobno kroimy razem z cebulą solimy i podsmażamy lekko. Paprykę i cukinię kroimy w kosteczki. Wkładamy warzywa do garnka, zalewamy bulionem i dodajemy gałązkę lubczyyku. Gotujemy
ChilliJemy