hawajska. Warto zamknąć w niej aromat lata, soczystość świeżego ananasa i cieszyć się jej smakiem, kiedy nam tylko najdzie ochota. Składniki: pół ananasa świeżego pojedyńcza pierś z kurczaka sól, pieprz, ostra papryka pół puszki kukurydzy 10 dag żółtego sera w kawałku 2 łyżki majonezu natka pietruszki ew. dodatkowo czerwona papryka Wykonanie: * Połówkę ananasa wydrążamy, zostawiając miseczkę. Przyda się(...)tego bardzo ostry nóż, np Victorinox . #MyVictorinox . Tnie jak brzytwa, jest niezawodny. Wydrążony miąższ kroimy w kostkę. *Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy solą, pieprzem i papryką, smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni. *Do miseczki wkładamy ananasa, kurczaka, osączona kukurydzę, ser pokrojony w kostkę. Dodajemy majonez, przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Posypujemy zieleniną. Jeśli lubimy sałatkę
Z Majeczką w kuchniOstra zupa z kurczakiem, mango i papryczką Komodo Dragon 2017-08-04 16:06:42 Porcje 4 Ta potrawa jest dużym wyzwaniem nawet dla osób lubiących na prawdę ostre klimaty. Do przygotowania tej zupy użyłam bardzo ostrej papryczki Komodo Dragon. Papryczki te są hodowane przez Salvatore Genovese, plantatora z Bedfordshire. W skali Scovilla, służącej do oznaczania ostrości potraw osiąga wynik(...)ostra nie jest. Ten wyjątkowo smak diabelskiej papryki świetnie łagodzi mleko kokosowe, słodkie mango i makaron ryżowy. Całość tworzy na prawdę wyjątkowo fantastyczny smak. Drukuj Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 25 min Czas przygotowania 30 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 25 min Czas przygotowania 30 min Ingredients 500 ml buliony drobiowego 200 g filetów z kurczaka
Wędrówki po kuchnisosie z coca-coli :) Przepis znalazłam na stronie Shabby Eat i byłam bardzo pozytywnie zaskoczona efektem. Zapraszam do pieczenia! Składniki: 8 nóżek (bez udek) z kurczaka 2 ząbki czosnku sól, pieprz, ostra papryka oliwa z oliwek Sos: szklanka coca-coli 4 łyżki ketchupu 2 łyżki cukru trzcinowego Dodatki: sezam szczypiorek CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Nóżki(...)myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Czosnek przeciskamy przez praskę. Kurczaka nacieramy solą, pieprzem, czosnkiem i ostrą papryką. Obsmażamy na rozgrzanej oliwie ze wszystkich stron na złoty kolor. Przekładamy do naczynia żaroodpornego wraz z tłuszczem. 2. Składniki na sos umieszczamy w rondelku, podgrzewamy kilka minut do rozpuszczenia cukru. Polewamy kurczaka i wkładamy do piekarnika na 40 minut rozgrzanego do 210 stopni
My Culinary ArtAromatyczny kurczak o słodko ostrym posmaku z zieloną sezonową fasolką szparagową i zdrowym żytnim makaronem. Po prostu rewelacja! 500 g filetu z kurczaka Przyprawa do kurczaka 300 g zielonej fasolki szparagowej 1 łyżeczka przyprawy garam masala Skworcu (klik) 3 łyżki śmietany 18% 250 g makaronu żytniego (rurki) Fabijańscy (klik) Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę
VioletoweKucharzenieZazwyczaj owoce wykorzystuję do ciast i deserów czy przetworów. Czasem jednak lubię zaskoczyć bliskich łącząc owoce z mięsem. Tak jak w tym przypadku. Kruche, delikatnie mięso z kurczaka, kwaskowe porzeczki i szczypta ostrej papryki. Całość nie jest smażona, lecz pieczona bez dodatku tłuszczu!! Zatem jedzmy bez wyrzutów sumienia;):) Składniki:1/2 kg filetu z piersi kurczaka, cebula, 100 g czerwonych porzeczek
Z miłości do słodkościcebuli, 1 pęczek natki pietruszki, 100 ml oleju, 1/2 łyżki papryki ostrej mielonej, 1/2 łyżki przyprawy uniwersalnej, oliwa do smażenia, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Udka z kurczaka myję i osuszam. Ostrym nożem trybuję udka, usuwając wszystkie kości. 2. Cebulę kroję w piórka i szklę na oliwie. Na każdy płat mięsa kładę porcję cebuli oraz porwaną na mniejsze kawałki natkę
Tradycyjna kuchnia Kasismaczny obiad, białkowo-tłuszczowy. Składniki: 2 małe piersi z kurczaka 5/6 plastrów boczku 1/2 kulki mozzarelli 6-8 plastrów salami Ketchup Bazylia Oregano Sól himalajska Papryka słodka Papryka ostra Wykałaczki Przygotowanie: Kurczaka rozbijamy tłuczkiem. Na środku układamy mozzarellę i salami. Ketchup mieszamy z przyprawami. Nakładamy sos. Pod kurczakiem układamy boczek na krzyż. Całość zawijamy i łączymy przy
Czarnawisienkazwykła bułka tarta do tego przepisu się nie nadaje, potrzebne nam lekkie i większe okruszki bułki. Startą bułkę mieszamy z mąką pszenną i kukurydzianą, słodką albo ostrą papryką i wybraną przyprawą do kurczaka (jeśli przyprawa nie ma w składzie soli, panierkę dosalamy). Wyjmujemy blachę z piekarnika, wykładamy papierem do pieczenia i spryskujemy tłuszczem. Rozgrzewamy piekarnik do 200⁰C z termoobiegiem(...)pikantna mieszanka kreolska ) *jeśli przyprawa jest bez soli, marynatę przed włożeniem mięsa należy posolić do smaku PANIERKA DO KURCZAKA 1,5 łyżki ulubionej mieszanki przypraw do kurczaka* 2 łyżki słodkiej lub ostrej papryki w proszku ½ szklanki mąki kukurydzianej ½ szklanki mąki pszennej 120g czerstwej pszennej bułki olej rzepakowy albo ryżowy w butelce z atomizerem *jeśli przyprawa jest bez soli, panierkę należy
Karo in the KitchenMakaron penne w pikantnym sosie z passaty, jeżeli jesteście miłośnikami ostrych dań, serdecznie zapraszam was do wypróbowania tego przepisu. Potrzebujemy: 2 małe piersi z kurczaka 250 g makaronu penne olej lub oliwę z oliwek 1 ostrą papryczkę 2 ząbki czosnku 450 g - 500 g passaty odrobinę startego żółtego sera natkę pietruszki sól i pieprz Makaron gotuję według przepisu
Kolejny blog o gotowaniupiersi z kurczaka 1 pomarańcza 4 łyżki pestek dyni 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka ostrej papryki sól sos musztardowo - miodowy ( tu przepis ) Pierś kurczaka myjemy i nacieramy ziołami prowansalskimi, ostrą papryką oraz solą. Wstawiamy do lodówki. Najlepiej będzie, kiedy pierś zamarynuje się kilka godzin wcześniej, aby dobrze przeszła przyprawami. Tak przygotowane mięso pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym
My Chcemy Jeśćproste w przygotowaniu danie obiadowe. Sos jest niezwykle kremowy dzięki topionemu serkowi oraz ziołowemu serowi camembert. Idealnie smakuje z kaszą gryczaną! 250 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do gyrosa Ostra czerwona papryka Suszona natka pietruszki 1 biała cebula 10 pieczarek 70 g serka topionego Gouda 5 plastrów sera camembert z ziołami 2 łyżki śmietany 18% 3/4 szklanki wody(...)Sól Pieprz Natka pietruszki do posypania 100 g kaszy gryczanej Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka kroimy w mniejsze kawałki. Doprawiamy przyprawą do gyrosa, ostrą czerwoną papryką i suszoną natką pietruszki. Cebulę kroimy w kosteczkę. Szklimy ją na rozgrzanej patelni. Gdy zmięknie dodajemy mięso oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Dusimy do zmniejszenia objętości pieczarek. Dolewamy wodę i śmietanę
VioletoweKucharzenieposiekanego, wędzonego boczku 3-4 pomidory suszone (bez zalewy) 1/2 pęczka zielonych szparagów 1 ząbek czosnku 100 ml śmietany 30% masło klarowane do smażenia kurkuma sól, pieprz ostra papryka Piersi z kurczaka umyć, osuszyć. Każdy kawałek przeciąć na 2 części. Przygotowane mięso przyprawić solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Wstawić do lodówki na około 1-2 godziny. Czosnek obrać i bardzo
Ugotowaćpierś z kurczaka 400 ml śmietany (18%) 2 jajka 1 ząbek czosnku 40 g startego parmezanu 1/2 łyżeczki cząbru 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/4 łyżeczki ostrej papryki sól pieprz Wykonanie: Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w mniejsze kawałki . Oprószyć solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką . Na patelni rozgrzać masło i usmażyć kurczaka, aż będzie rumiany z każdej
O kuchni z uczuciemNaleśniki na bogato na specjalną okazję. Składniki: Naleśnik 6 szt. Papryka ostra mielona do smaku Składniki na farsz; Filet z kurczaka pojedynczy 1 szt. Papryka świeża czerwona 1 szt. Cukinia młoda 1 szt. Papryczka chili 1/3 szt. Kurkuma 1 łyżeczka ]oregano 1 łyżeczka Oliwa z oliwek 2 łyżki Mąka kukurydziana 1 łyżka Składniki na sos: Czosnek 1 ząbek Papryczka(...)smaku Sól i pieprz do smaku Oregano do smaku Ser żółty 15 dag (twardy) Świeża bazylia Przygotowanie naleśników: Naleśniki usmażyć według przepisu z dodatkiem papryki mielonej ostrej do smaku. Przygotowanie farszu: Kurczaka, warzywa dokładnie opłukać, pokroić w drobną kostkę. Papryczkę chili bardzo drobno posiekać. Kurczaka oprószyć mąką kukurydziana i podsmażyć przez chwilę na rozgrzanej oliwie. Następnie dodać pokrojone warzywa
Tradycyjna Kuchnia