kurczak na ostro - 4112 przepisów (strona:27/275)

Sałatka z zupek chińskich 305

kusi! Mam dalej przekonywać..? :) Składniki (tak naprawdę nie trzeba się ich sztywno trzymać, ja podaję swoją wersję - udoskonaloną): 2 zupki chińskie o dowolnym smaku (najlepsze moim zdaniem są ostre firmy Vifon "Kurczak curry" - czerwone opakowanie) 1 pierś kurczaka 0,5 l bulionu warzywnego lub drobiowego 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1 duża łyżki oliwy(...)lodówce, lepiej zrezygnujmy z pora)  4-5 małych ogórków konserwowych (lub 2-3 duże) 1 łyżka sosu sojowego czarny pieprz  1/2 łyżeczki płatków chili lub ostrej papryki w proszku lub 1/2 posiekanej czerwonej papryczki chili 2 łyżki siekanej natki pietruszki (użyłam mrożonej) 4 duże łyżki majonezu (u mnie Hellmans Babuni - jest nieco kwaśniejszy niż inne) 1 mały jogurt

Kuchnia Prezydentowej
Pieczone pałki z kurczaka w sosie pomidorowym 142

sosem powodują, że danie jest rewelacyjne. Idealnie pasuje podane z ryżem. :)   Pieczone pałki z kurczaka w sosie pomidorowym Składniki: 5 pałek z kurczaka 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 cebule 2 ząbki czosnku duży słoiczek koncentratu pomidorowego 1 łyżka pikantnego ketchupu sól, pieprz Sposób wykonania: Pałeczki z kurczaka obsypujemy przyprawami

Smaki Natalii
Kurczak w sosie słodko kwaśnym 138

kurczaka 250 g 8 plastrów ananasa z puszki 80 g cebuli 2 łyżeczki curry 4 papryki (2 żółte i 2 czerwone) sól pieprz zioła prowansalskie słodka papryka ostra papryka Pokroić kurczaka w średniej wielkości kostkę i marynować we wszystkich przyprawach. Pokroić cebulę w małą kostkę i podsmażyć na patelni. Wrzucić na patelnię kurczaka i podsmażyć. Paprykę pokroić w półsłupki

Karola gotuje
Pita z kurczakiem i kurkami 160

kurczaka - duża garść kurek - kilka garści mixu sałat - szklanka kukurydzy - kilka łyżek jogurtu naturalnego - 6 pit - olej rzepakowy - sól, pieprz do smaku, przyprawy: tymianek, bazylia, papryka słodka, ostra, czosnek granulowany Kurczaka pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany olej, dodać przyprawy. Podsmażać kilka minut. Dodać umyte kurki. Zmniejszyć gaz, mieszać. Poddusić przez ok. 10 minut, co chwilę mieszając. Dodać jogurt naturalny

Corner With Recipes
Kurczak w cieście jogurtowo-paprykowym 187

jest bardzo soczyste i kruche, a ciasto lekko chrupiące, delikatne i pyszne. Polecam!   Składniki: 1 filet z kurczaka 150g gęstego jogurtu naturalnego 1 jajko przyprawa do kurczaka papryka mielona – ostra i słodka sól i pieprz 1 szklanka mąki pszennej olej do smażenia     *** Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę o grubości ok. 2 cm i obsypujemy przyprawą

Blog z Apetytem
Kurczak glazurowany w miodzie z kaszą jaglaną, migdałami i suszonymi pomidorami 197

Kiedy zarówno piątkową, jak i sobotnią noc kończycie o 6 nad ranem, poniedziałkowe starcie z rzeczywistością będzie bolesne. Żeby zwiększyć swoje szanse, zadbajcie o dobre źródło energii. Kurczak w słodko-ostrym rozgrzewającym sosie, węglowodany z kaszy oraz magnez i witaminy z grupy B w migdałach mogą Wam trochę pomóc. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka w wolnego wybiegu 4 łyżki

GRUBY WAŁEK
Kurczak w aksamitnym sosie z brzoskwiniami 223

Kawałki piersi z kurczaka w słodko – ostrym sosie na bazie serka mascarpone, który sprawia, że sos jest zawiesisty i idealnie kremowy. Odpowiedni dobór przypraw sprawia, że danie ma orientalny smak. Słodki dzięki brzoskwiniom, a ostry dzięki chilli. Sypiemy jej tyle, ile nasze kubki smakowe w stanie są znieść :) Chociaż u mnie była to zaledwie szczypta, ze względu na dzieci

https:KKuchniaMniam
Kurczak w panierce jak z KFC 198

Ciekawi jesteście jak to zrobić? Poniżej odpowiedź na pytanie:)  Salaterka pochodzi z kolekcji Agawa Platin- Porcelana Bogucice . Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka  sól  pieprz  3 łyżeczki słodkiej papryki  2 łyżeczki ostrej papryki 5 ząbków czosnku 1,5 szklanki mąki pszennej  200 ml mleka 2 jajka mąka do panierowania olej pojemnik Wykonanie: Pierś(...)kurczaka oczyścić z błon, pokroić w większą kostkę. Pokrojone mięso przełożyć do miseczki, dodać sól, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek, słodką i ostrą paprykę, wszystko razem wymieszać, wstawić do lodówki na około godzinę. W osobnej miseczce zrobić ciasto naleśnikowe. Mąkę przesiać przez sitko, dodać chłodne mleko, szczyptę soli i jaja, wymieszać na gładką masę. Następnie mięso wyłożyć z lodówki

Krakowskie smaki Ani
Fileciki z cebulką 352

Pikantne i świetne połączenie filecików z kurczaka z białą cebulą w keczupowym sosie. Nam bardzo smakowało!  1 podwójny filet z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa Ostra czerwona papryka 3 białe cebule Sól Pieprz Słodka czerwona papryka 2 łyżki pikantnego keczupu Olej do smażenia Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w paski około 3 cm. Doprawiamy przyprawą do mięsa

VioletoweKucharzenie
Domowy burger z kurczakiem i mozzarellą 380

powodzeniem zastąpić nią świeże listki szpinaku. Składniki: (4 porcje) 2 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu 2 pojedyncze piersi z kurczaka 100 g sera mozzarella w kulce garść świeżego szpinaku lub rukoli 4 łyżki(...)ulubionej musztardy 4 bułki śniadaniowe fitness (pszenno-żytnie z siemieniem lnianym i słonecznikiem)   Przygotowanie: Przygotować marynatę do kurczaka: Olej lub oliwę wymieszać ze słodką i ostrą papryką, rozmarynem i solą. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić z włókien. Przekroić wzdłuż na pół. Natrzeć marynatą i schować do lodówki na minimum 20 minut. Na rozgrzanej patelni grillowej ułożyć piersi

Moja Delicja
Potrawka drobiowa z warzywami na ostro 149

piri ( dosłownie szczypta odrobinę bo jest diabelnie ostra) cukinia 200 g papryka czerwona 1 szt sól prowansalska do smaku  Dodatkowo: udka z kurczaka 5 szt sól papryka czerwona słodka szczypta papryka czerwona ostra szczypta pieprz biały mielony szczypta  makaron spaghetti Międzybrodzki 350 g Wykonanie sosu: Paprykę myjemy i kroimy w paseczki. cukinie myjemy i kroimy w paseczki(...)przykryciem ( koło 30 minut) Zalewamy bulionem ( dodałam rosół z poprzedniego dnia) tak 1.1/2 litra Dodajemy sól i pieprz oraz papryczkę piri piri ( będzie ostro). Sos mamy gotowy po 1 godzinie . Przygotowanie mięska: Udka z kurczaka myjemy i wycinamy kości. Mięsko kroimy drobno, doprawiamy papryką słodką i ostrą . Dodajemy sól i pieprz. Smażymy na oleju pod przykryciem ( mięsko ma być

Różowa kuchnia
KASZA KUSKUS Z WARZYWAMI I KURCZAKIEM  220

cebula -marchew -piers z kurczaka -2 lyzki koncentratu pomidorowego -1 kopiata lyzka maki pszennej -oliwa z oliwek lub olej Przyprawy: -sol, pieprz, ziele angielskie, lisc laurowy, przyprawa do kurczaka, slodka i ostra papryka SPOSOB PRZYGOTOWANIA: Warzywa myjemy, kroimy , podsmazamy około 10 minut, podlewamy woda, dodajemy ziele ang. I lisc laurowy, dusimy do miękkości. Dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy , opruszamy maka, doprawiamy

PychaDania
Kurczak z papryką 309

papryki 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 duża cebula 1 łyżka mąki 2 łyżki masła klarowanego 2 łyżki sosu sojowego 1,5 szklanki wody sól pieprz papryka słodka papryka ostra Pierś z kurczaka pokroić w paseczki. Oprószyć solą, pieprzem i mąką. Wszystko dokładnie wymieszać. W rondlu rozgrzać masło i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Nie rumienić.  Dodać mięso i obsmażyć

O kuchni z uczuciem
Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem 249

czosnku  2 łyżeczki cząbru  1 łyżeczka suszonego oregano  2 szczypty ostrej papryki  3 łyżki oleju sól  Przygotowanie:  Podudzia z kurczaka myjemy, zdejmujemy skórę, osuszamy. Z oleju, cząbru, oregano, ostrej papryki i soli przygotowujemy marynatę, do której wkładamy plasterki czosnku i pałki kurczaka. Marynujemy w lodówce kilka godzin.  Po wyjęciu z lodówki kurczaka przekładamy

Moja smaczna kuchnia
Rolada pasztetowa z kaszą jaglaną, szpinakiem i boczkiem 244

kajzerka 1/2 szkl. kaszy jaglanej 200 g mozzarelli ok 50-70 g świeżego szpinaku baby kilka plasterków boczku gałka muszkatołowa tymianek kolendra czosnek granulowany Galeo olej sól, pieprz Kurczaka myjemy, kroimy ostrym nożem na mniejsze porcje. Skrzydełka, udka, piersi oraz korpus przekładamy do większego garnka. Zalewamy 2 l zimnej wody. Gotujemy na niewielkim ogniu. Wybieramy część tworzącej się szumowiny. Marchewkę

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania