śmietaną. Doprowadzić do wrzenia, a następnie dodać suszone pomidory. Przykryć patelnię pokrywą i dusić na wolnym ogniu około 5 min. Wyjąć mięso na talerz. Do sosu na patelni dodać natkę pietruszki, sól, pieprz i gotować do zgęstnienia. Gorącym sosem polewamy pierś z kurczaka. Możemy podawać z ryżem, kaszą lub ziemniakami
O kuchni z uczuciemmniejsze kawałki.Dodajemy do cebuli przyprawy- zostawiamy na ok 2 min. Dodajemy kurczaka I rosól. Miksujemy mleko z mąką. Wlewamy do garnka.Zmniejszamy gaz I dusimy ok 20-25 min. Na koniec dolewamy śmietanę. Zamykamy pokrywkę I dusimy jeszcze ok 15 min. I gotowe. W międzyczasie szykujemy ryż.Posypujemy pietruszką. Smacznego
Smaki Edytymniejsze kawałki. Dodajemy do cebuli przyprawy- zostawiamy na ok 2 min. Dodajemy kurczaka I rosól. Miksujemy mleko z mąką. Wlewamy do garnka.Zmniejszamy gaz I dusimy ok 20-25 min. Na koniec dolewamy śmietanę. Zamykamy pokrywkę I dusimy jeszcze ok 15 min. I gotowe. W międzyczasie szykujemy ryż.Posypujemy pietruszką.Zapewniam że potrawa ma nieziemski smak I na długo pozostanie
Smaki EdytySposób przygotowania: Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją wskazaną na opakowaniu z dodatkiem curry i soli pierś z kurczaka kroimy w cienkie paski, cebulę w kostkę, ząbek czosnku rozduszamy kurczaka obtaczamy w curry i pieprzu i wstawiamy na 30 minut do lodówki rozgrzewamy głęboką patelnię teflonową i na łyżce oliwy z oliwek podsmażamy kurczaka, cebulę i czosnek kiedy kurczak jest już podsmażony(...)wszystkich stron dodajemy mieszankę chińską, mieszamy przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż warzywa się rozmrożą w tym czasie w misce mieszamy: sok z ananasa, ocet balsamiczny, miód i skrobię ziemniaczaną tę mieszankę wlewamy na patelnię i dodajemy przecier pomidorowy, kawałki ananasa mieszamy wszystko, aż sos zgęstnieje próbujemy i doprawiamy wg. smaku podajemy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćMożecie użyć też wcześniej duszonej lub pieczonej piersi, jednak trzeba będzie ją dokładniej posiekać. Cukiniowe mielone to idealny pomysł dla tych, którym znudził się tradycyjny sposób przygotowania kotletów. Są lekkie i pyszne - idealnie wkomponują się do lunchboxa w towarzystwie ryżu i sałatki. Musicie wypróbować! Składniki : na ok. 6 kotlecików duża, ugotowana pierś z kurczaka 1/2 cukinii
Kuchnia Ellienieskomplikowane. Wymaga poświęcenia nieco czasu i pracy, ale efekt jest tego wart :) Składniki: - podwójny filet z kurczaka - 2 bakłażany - plasterki koziego sera (tyle ile wyjdzie nam roladek) - pęczek szczypiorku (cieniutkiego) - puszka pomidorów - mała cebula - 4 ząbki czosnku - zioła prowansalskie - bazylia - sól, pieprz - ryż do podania - oliwa Filety dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. pokroić w poprzek na kawałki. Natrzeć połową posiekanego(...)drugą połowę czosnku, dodać pomidory z puszki i dusić pod przykryciem ok. 10 minut, pod koniec gotowania zdjąć pokrywkę, aby nadmiar wody mógł odparować. Dodać sól, pieprz, zioła prowansalskie i bazylię do smaku. Gdy sos odrobinę ostygnie zblendować go na gładko i wylać do naczynia żaroodpornego. Każdy kawałek kurczaka owinąć w plasterek sera koziego, następnie w plaster bakłażana
Cook&Lovemieszamy. Odstawiamy na 15 minut. 2. Na gorącą patelnie wlewamy olej, wrzucamy kurczaka z cała marynatą i smażymy aż mięso się zetnie. Dodajemy mieszankę warzyw chińskich, kukurydzę i dusimy przez kilkanaście minut by warzywa była al’dente. 3. Na koniec dodajemy słodki sos chilli. Podajemy z ryżem lub makaronem sojowym. Gotową porcję posypujemy prażonymi nasionami. Gotowe! Smacznego
Mama z miastapodsmażonego kurczaka dodać pokrojoną cebulę, plasterki pieczarek i paseczki papryki i dusić razem, na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Następnie wlać na patelnię z kurczakiem i warzywami śmietankę i zagotować. Zdjąć z ognia. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z ziemniakami, kaszą lub ryżem, posypany drobno posiekaną natką pietrszuki. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Do gulaszu można dodać pokrojoną
Gospodyni Miejskadalsze 3 min. Mieszamy od czasu do czasu. Do pieczarek dodajemy kurczaka- mieszamy gotując około 5 min, po tym czasie dodajemy curry, pieprz I pomidory z puszki. " dusimy" na średnim ogniu około 10 min. Doprawiamy do smaku solą I gotowe :)Proste I szybkie- do tego ryż. Smacznego
Smaki Edytymocnym ogniu, aż przyprawy zaczną pachnieć, ale nie dłużej niż 1-2 minuty. 3. Dodajemy kurczaka z marynatą, cały czas mieszając smażymy dalej nie zmniejszając ognia przez 3-do 5-u minut. Dodajemy pomidory, cukier i zmniejszamy ogień na mały. Przykrywamy i dusimy przez(...)minut, od czasu do czasu mieszając. Jeśli macie kurczaka w większych porcjach (z kośćmi), trzeba dusić nieco dłużej, ok. 30-40 minut. 4. Na koniec dodajemy cukier i szczyptę soli. Podajemy w szerokich, małych miseczkach, na wierzch nakładamy po łyżce jogurtu i obficie posypujemy świeżą kolendrą; w osobnym naczyniu serwujemy ryż basmati i raitę
Kuchnia Prezydentowejsię połączyły i danie zyskało tylko na smaku. Porcja dla 3-4 osób. SKŁADNIKI 450 g mrożonej mieszanki chińskiej 1 czerwona papryka 2 piersi z kurczaka 1 puszka ananasa ryż (ilość torebek według uznania) przyprawy: sól, pieprz biały, papryka słodka, kurkuma oliwa do smażenia SKŁADNIKI DO SOSU 1 puszka pomidorów 1 mała cebula 2 łyżki mąki (np. Wrocławskiej) sól, pieprz(...)patelnię. Piersi z kurczaka umyć , pokroić w kostkę , przełożyć na talerz i dobrze przyprawić solą, pieprzem, papryką i kurkumą. Wrzucić na patelnię i smażyć jakiś czas na wolnym ogniu razem z papryką. Dodać mieszankę chińską, pokrojony w kostkę ananas , dusić pod przykryciem mieszając od czasu do czasu. W międzyczasie zagotować wodę i wrzucić ryż. Sos: Do blendera wlać pomidory
Passions hobbies lifeduszę razem pod przykryciem ok. 5 minut, dodaję przecier i cukier, duszę razem kolejne 5 minut, do zmięknięcia cukinii. Po tym czasie dodaję pokrojoną paprykę, zostawiam potrawę na małym ogniu na jeszcze ok. 5 minut. I gotowe :). Ja takiego kurczaka podaję z zieloną soczewicą lub brązowym ryżem, ale wybór dodatków jest zupełnie dowolny :). [EDIT] Danie miało być z soczewicą
Kuchnia w szuwarachkosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej. Szklimy cebulę, po czym dodajemy kurczaka. Delikatnie przesmażamy. Dokładamy pieczarki i marchewkę. Podlewamy wodą. Doprawiamy solą, pieprzem i Vegetą. Na końcu dodajemy posiekaną natkę pietruszki i koperek. Dokładnie całość mieszamy i dusimy na wolnym ogniu około 20 minut. Podajemy z ryżem lub ziemniaczkami
VioletoweKucharzeniepełna smaków" Składniki: 1/2 opakowania "warzywa na patelnie orientalne" 1 pierś z kurczaka 3/4 szklanki ryżu 2 łyżki przyprawy do chińszczyzny 8 arkuszy papieru ryżowego sól tłuszcz do smażenia Mięso pokroić na drobną kostkę, wymieszać z połową przyprawy i usmażyć. Warzywa wrzucić na tłuszcz, posypać przyprawą i dusić pod przykryciem do miękkości. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Każdy arkusz papieru
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniazielona, pomarańczowa, wg uznania) 2 cebule 50 dkg mięsa mielonego z kurczaka 20 dkg pieczarek 10 dkg sera żółtego 1 torebka ryżu 4 łyżki oleju Puszka kukurydzy konserwowej 6 łyżek słonecznika z firmy Piątnica http://piatnica.net/ Sól Pieprz Oregano Wykonanie: Cebulę oraz umyte pieczarki drobno kroimy. Następnie dusimy na patelni z niewielką ilością oleju oraz soli i pieprzu. Ryż gotujemy
Podróż w kulinaria