Piątek! Jaki wspaniały dzień. Słońce świeci jak zwariowane choć wciąż zimno, ale co tam już bliżej wiosny niż zimy. Dla
codojedzeniawielki arkusz ciasta. Kopczyk mąki, kilka jajek, parę kropel oliwy. Wszystko razem zawinięte w dłonie. Masaż, dotyk, czułość. Kilka chwil zgarniętych w całość. Ciepło dłoni odciśnięte w kulce ciasta. Szczęście łaskocze już powieki i rozsiada się w kącikach ust. Zaczynam zbierać myśli, jak przed pisaniem listu. Chcę być gotowa. Za chwilę spod wałka wyjdzie cieniutkie(...)zalane były pomidory bazylia i czosnek z zalewy Ugotowany i odsączony makaron przełożyć do miski. Zalać oliwą z suszonych pomidorów. Dodać drobno pokrojone suszone pomidory oraz listki bazylii i płatki czosnku - zawsze dodaje je do oliwy, którą zalewam suszone pomidory. Wymieszać, przełożyć na talerz i zjadać z apetytem;) Jeśli lubicie prace ręczne, polecam Wam także bardzo domowe orecchiette - przepis
KUCHARNIApostanowiłem się ustosunkować i wpisać go jedną z trzech kategorii. NAJLEPSZE ZDJĘCIE Pierwszym zgłoszeniem, które chciałbym nagrodzić jest Michał Frąckowiak ze swoją interpretacją Spaghetti z cukinii z sosem tahini, płatkami chili i orzechami włoskimi . Uważam, że zdjęcie zrobione potrawie przez Michała zasługuje na publikację w najlepszych magazynach kulinarnych. Minimalizm i dynamika, którą uchwycił Michał, prezentując, to proste danie jest według(...)jaglanych włości nie uśpić się rozmarzona.Tak więc serce kołacze i jestem urzeczona! Danie wyglądało tradycyjnie a tu w treści na języku wyprawia figle atrakcyjnie! Niby to złoto -umajona kulka słoneczna jagły, poprzez sos pieczarkowy który zwiódł mnie w tajemnicy alkowy poprzez sądzę sos sojowy. Jestem pełna zatem, tajemniczego rozlubowania i poszukiwania w kubkach smakowych tych nie znanych
Food Square