wódki różnią się między sobą smakiem. I nie mówię o wódkach smakowych, ale o wódkach czystych. Znawca bez problemu rozróżni wódkę z ziemniaków, od tej z żyta, pszenicy czy kukurydzy. Różnią się smakiem wódki z młodych ziemniaków, w zależności od rocznika. Mieliśmy możliwość obejrzeć ziemniaki in vitro - do banku in vitro wprowadzane są rośliny zdrowe tj. wolne od wirusów oraz
królestwo garówKonsumentów produktami z wartością dodaną, Grupa Drosed zaproponowała nowość na rynku – KURCZAKA KUKURYDZIANEGO, który jest innowacją na rynku świeżego drobiu: Jest karmiony paszą wolną od GMO , na bazie polskiej kukurydzy z dodatkiem innych zbóż, co wpływa na: wyróżniającą, lekko złocistą barwę skóry i mięsa wyjątkowy, delikatnie słodkawy smak mięsa. Ma dostęp do naturalnego światła i możliwość zwiększonej aktywności ruchowej. Jest
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwystarczy też zwykły szczypiorek do dekoracji i domowej roboty grzanki z chleba . Smacznego! Polecam też inne moje przepisy na zupy-kremy: Zupę kurkową z ziemniakami, zupę krem z kukurydzy , pyszną zupę ze świeżych pomidorów ., krem z dyni z dodatkiem sera, zupę krem z rukoli , oraz zupę krem z zielonego groszku . Składniki: 1 duża cukinia 1 łyżka oleju cebula czosnek
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSałatka z kaszy gryczanej z bobem Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą i klementynką Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą, oliwkami i czerwoną cebulą Sałatka z kaszy gryczanej z kukurydzą i kalafiorem Sałatka z kaszy gryczanej ze szpinakiem i jajkiem sadzonym Sałatka z kaszy gryczanej z cieciorką i ogórkiem konserwowym Sałatka z kaszy jaglanej z ziołowym dressingiem Sałatka z kaszy
Moja smaczna kuchniaSkładniki: 3/4 szkl kaszy bulgur 20 dkg szynki 1/2 pora 1-2 ogórki kiszone 4 pomidory po 2-3 łyżki kukurydzy i czerwonej fasoli 3-4 łyżki majonezu Fanex 1 łyżeczka musztardy sól, … Czytaj dalej Sałatka z kaszą bulgur
czarrna od kuchnizalewy.Ziemniaki obieramy,myjemy,kroimy na plasterki.Seler obieramy,ścieramy na tarce.Masło topimy w rondelku.Wkładamy cebulę,czosnek,ziemniaka i seler,smażymy kilka minut.Wlewamy bulion i gotujemy 10min.Dodajemy mleko,fasolę,kukurydzę i gotujemy jeszcze 10 min.Przyprawiamy solą i pieprzem
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiWarinat I: 1. Salami 2.mozzarella 3.kukurydza 4. chili 5.pieczarki 6. Papryka słodka czerwona 7. cebula 8. czosnek Wariant II - 1. Tuńczyk 2.pieczarki 3. kukurydza 4. mozzarella 5. szynka 6. cebula Sos pomidorowy: 1. 1 puszka pomidorów krojonych 2. 1 łyżeczka oregano i bazylii 3. 2 łyżki koncentratu pomidorowego 4. sól i pieprz
vaniliowoczekoladowatakże bardzo ciekawy dodatek w postaci kiełków pszenicy. 4) Płatki kukurydziane czyli w 100% czyste cornflakes'y. Nie zawierają żadnych zbędnych dodatków i składają się z trzech składników: kukurydzy, słodu jęczmiennego i soli morskiej. Niezwykle chrupiące i delikatne. Supermarketowe wersje mogą się schować. 5) Naturgran® Bio Rohkost-Mahlzeit czyli "surowy posiłek organiczny" to niepoddane obróbce termicznej pełnoziarniste, ekologiczne
Poranek na słodkozasmakuje dorosłym i dzieciom. Powyżej podałam propozycje na słodko, ale możecie także posmarować naleśnik pastą z suszonych pomidorów lub pesto, położyć na niej ulubioną wędlinę i kilka dodatków jak kukurydza czy prażona cebulka, zawinąć, posypać serem i zapiec. Wystarczy polać je ketchupem i zajadać ze smakiem. :) Przepisy: Naleśniki z mascarpone i owocami Naleśniki zapiekane w sosie serowym
Cooking Monsterzasmakuje dorosłym i dzieciom. Powyżej podałam propozycje na słodko, ale możecie także posmarować naleśnik pastą z suszonych pomidorów lub pesto, położyć na niej ulubioną wędlinę i kilka dodatków jak kukurydza czy prażona cebulka, zawinąć, posypać serem i zapiec. Wystarczy polać je ketchupem i zajadać ze smakiem. :) Przepisy: Naleśniki z mascarpone i owocami Naleśniki zapiekane w sosie serowym
Cooking Monsterjasny sos sojowy do smaku kilka kropli oleju sezamowego Stałe składniki zupy: 100 g makaronu konjac 60 g tofu 1 łyżka mąki do panierowania tofu (użyłam ryżowej) 2 łyżki kukurydzy z puszki 1/2 kapusty pok choi (można zastąpić kapustą pekińską, szpinakiem) 1 łyżka wodorostów wakame 1/2 małej papryczki chili szczypiorek 1/2 łyżeczki czarnego lub białego sezamu Przygotowanie: Bulion zagotować
Codziennik Kuchennysię z przepisem :) Przepis: Składniki : 6 tortilli 1200 g mrożonych warzyw 2 x 600 g w moim przypadku był to miks warzywny z marchewką, brokułem, papryką kukurydzą i groszkiem. 100 g startego żółtego sera lub mozzarelli. 500 ml mleka 3 łyżki mąki 3 łyżki masła 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 1 łyżeczka oregano
Mój pomysł nafasolką szparagową Zupa jarzynowa Zupa jarzynowa z brukselką i fasolką szparagową Zupa jarzynowa z brukselką, fasolką szparagową i kalafiorem Zupa jarzynowa z białą kapustą i groszkiem Zupa krem z kukurydzy z czarnuszką Zupa z żółtą fasolką szparagową
Moja smaczna kuchniaodstawiamy do ostygnięcia i kroimy w drobną kosteczkę. Paprykę myjemy, pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w kosteczkę. Ogórki konserwowe kroimy w kosteczkę i odsączamy na sitku. Szczypiorek drobno siekamy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do miski i mieszamy z 2 łyżkami majonezu. Prawda, że prosto i szybko ?:) A czy Wy macie jakieś swoje przepisy na sałatki z tuńczykiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!osobowości, 1000 pomysłów, jedna Lubella!” mam dla Was przepis na szybkie letnio-jesienne danie, czyli kolorowy makaron z cheddarem i dynią. Podany z salsą z ogórków, papryki, kukurydzy i truskawek :) Ciepłe danie ze świeżymi składnikami z pewnością zadowoli podniebienie największych głodomorków, lubiących zjeść zdrowo i kolorowo. Ahh i […] Artykuł Makaron z dynią, cheddarem i świeżymi warzywami pochodzi
Mienta blog