Polecam sałatkę jajeczną z marynowanymi grzbami leśnymi 1 słoik marynowanych grzybów (420g po odsączeniu z zalewy) 10 jajek ugotowanych na twardo 1 puszka kukurydzy -odsączona 1 duży
Ugotujmy Cośupartego może nawet zastąpić spód do pizzy:) Bez drożdży. Domowy fast food. Z jakim farszem ? To zależy, co masz w lodówce. My jadamy najczęściej z kapustą - pekińską lub czerwoną, kukurydzą, mięskiem i ogórkami kiszonymi. Do tego sos czosnkowy lub ketchup. Przygotowanie samego ciasta łącznie z jego uformowaniem i smażeniem zajmuje do 40 minut. Przygotowanie farszu zależy od ilości składników. Ciasto
apetytnapieczeniejarmużu, ale nie zaszkodzi przecież przypomnieć. Kupne przekąski kuszą nas na każdym kroku, więc warto znać jak najwięcej domowych, prostych zamienników. My uwielbiamy domowy popcorn, taki przygotowywany z ziaren kukurydzy i samodzielnie dobranych przypraw, a nie ten gotowy do mikrofalówki. Świetne są też chipsy z marchewki, buraka, jabłka, lecz one wymagają sporo czasu, aby odpowiednio się wysuszyły. Chipsy z jarmużu
two broke sistersŁyżki Majonezu Kieleckiego 3 Łyżki Ketchupu Pikantnego Pieprz, Sól - Tylko Do Smak u SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Kurczaka umyć, pokroić w kostkę, posypać wegetą, usmażyć. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć wsypać do miski. Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach. Przygotować Sos z podanych składników. Całość wymieszać oraz doprawić
Gotowanie PatkiMarchewkowo-porowa surówka obiadowa - smak i prostota 3. Sałatka z musztardowo-jogurtowym dresingiem i chrupiącymi ziarenkami 4. Surówka z kalarepy 5. Kolorowa surówka obiadowa z kukurydzą 6. Prosta i zdrowa surówka obiadowa - idealna do młodych ziemniaczków 7. Prosta i zdrowa surówka obiadowa z sałaty rzymskiej przyprawiona cytrynowym pieprzem 8. Surówka obiadowa z kapusty włoskiej
Słodkie okruszkidania jednak jak dla mnie jednym z hitów dostępnych na Narutowicza 13 jest falafel - usmażone kuleczki/kotleciki z przyprawionej ciecierzycy podane w chrupiącej, cieniuteńkiej bułce z surówką (biała kapusta, koperek, kukurydza i chyba por...). Wszystko polane sosem sezamowo-czosnkowym (tahini). Po prostu lekka propozycja wegetariańskiego fast-food'u. Do tego można zamówić sok ze świeżych owoców i posiłek za dychacza gotowy
Right Behind The KitchenSMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Sałatka ma bardzo delikatny smak. Osobom lubiącym wyraziste smaki może wydawać się mdła - można wówczas dodać drobno pokrojone ogórki kiszone. Groszek w sałatce można zastąpić kukurydzą konserwową, a szczypiorek - koperkiem. Dla nadania sałatce koloru można dodać drobno pokrojoną, czerwoną paprykę i/lub jajka ugotowane na twardo. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni Miejskaczęści kurczaka i odstawiłam na chwilę aż przeszły smakami, a następnie usmażyłam aż pysznie się oblepiły i zarumieniły. Można je podawać z ziemniakami i gotowaną kukurydzą. Smacznego
potrawyregionalnezrobiłam. Duże ziemniaki umyłam i podgotowałam w całości. Farsz można przygotować w zależności od gustów za każdym razem inny. Dzisiaj proponuję: Posiekaną białą kapustę,marchewkę,starte jabłko, kukurydzę i pokrojonego wędzonego kurczaka. Dodałam majonez, jogurt grecki,sól,pieprz. Wszystko wymieszałam i odstawiłam na pół godziny żeby składniki przeszły smakiem i kapusta zmiękła. W międzyczasie włożyłam do miseczki łyżkę
potrawyregionalneniej pokrojoną natkę pietruszki. Pokroiłam drobno: czerwoną paprykę, ogórek kiszony i zielony, czarne oliwki,suszone pomidory i kapary. Dodałam wszystkie składniki do miski z kaszą kuskus, wsypałam puszkę kukurydzy i dwie puszki tuńczyka. Doprawiłam solą, pieprzem i wlałam około 4 łyżek oliwy z oliwek. Oczywiście można wedle uznania zamiast oliwy dodać majonez. Smacznego
potrawyregionalnechrzanu,śmietany, bryndzy z dodatkiem koperku. Plastry szynki zwinęłam w rożki, nałożyłam do niej sos i szparagi. Półmisek wypełniłam jeszcze ćwiartkami jajek, brokuł,pokrojoną marchewką i marynowanymi kukurydzami. Zalałam wszystko galaretką. Spróbujcie! Smacznego
potrawyregionalnepieprz szczypta soli Żółty ser starłam na tarce o grubych oczkach. Ananasa pokroiłam na małe kawałeczki. Odsączyłam go z nadmiaru soku. Czosnek starłam na drobnej tarce. Możecie dosypać kukurydzę konserwową. Dodałam majonez i jogurt. Doprawiłam szczyptą soli i pieprzu. Wymieszałam i odstawiłam do lodówki, aby smaki się połączyły. Szybka a naprawdę o ciekawym ostro-słodkim smaku sałatka. Smacznego
potrawyregionalnetubylczych języków komosa nosi nazwę kin-ła - matka zbóż. Komosa ryżowa uprawiana jest od co najmniej 5000 lat. Była podstawowym pokarmem Inków na obszarach górskich, gdzie zastępowała kukurydzę. Po okresie zapomnienia wraca do łask z powodu niezwykłych wartości odżywczych, leczniczych i kosmetycznych. Organizacja Narodów Zjednoczonych ogłosiła rok 2013 Międzynarodowym Rokiem Quinoi
potrawyregionalneSzybka i pożywna sałatka, jedna z ulubionych mojego męża. Składniki: słoik mieszanki sałatkowej (groszek, kukurydza, marchewka) 3 ogórki kiszone 1 duża pierś z kurczaka 2 szklanki makaronu świderki czerwona papryka 1/2 cebuli 5 łyżek majonezu 1 mały kubek jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku szczypta chili sól pieprz łyżka oleju Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić solą i pieprzem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamąki 10 g drożdży świeżych 90 ml letniej wody 1/3 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki cukru 3 łyżeczki oleju na nadzienie: kilka plastrów mortadeli lub szynki 3 łyżki kukurydzy 1 kulka mozarelli 1 cebula kilka leśnych grzybów (ewentualnie pieczarek) 1 mały pomidor kilka plasterków kiełbasy 1/3 czerwonej papryki jajko szczypiorek 2 łyżki oleju na sos: 5 łyżek ketchupu
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia