panierce. Zdrowa miska Składniki: 4 porcje 600 g fileta z dorsza 150 g orzechów laskowych, grubo zmielonych 1 jajko sól i pieprz do smaku 1 brokuł 1 mała puszka kukurydzy 100 g mieszanej sałaty 1 mała puszka ciecierzycy ½ łyżeczki kajeńskiego pieprzu 1 łyżka oliwy 2 marchewki 1 łyżka czarnego sezamu sól i pieprz do smaku tłuszcz do smażenia Dressing
codojedzeniaoraz musztardą. Pomysł na tę sałatkę ziemniaczaną z groszkiem zrodził się w mojej głowie kiedy zobaczyłam w szafce cztery puszki groszku konserwowego. Zazwyczaj kiedy jestem na zakupach kupuję albo kukurydzę albo groszek albo mleko kokosowe albo cokolwiek innego co jest w puszce. Niestety w domu dopiero stwierdzam, iż niepotrzebnie tę daną puszkę wzięłam bo mam już całkiem sporą kolekcję
mecooksdużej misie, do filmu, wspólnych zabaw, jak i ten na kilka sposobów, z dodatkami, okazjonalnie, na raz;) Producent o popcornie “Popularny na całym świecie popcorn to ziarna prażonej kukurydzy. Dzięki HELIO przygotowanie tej smacznej przekąski jest wyjątkowo łatwe i szybkie – wystarczy z foliowego opakowania HELIO wyciągnąć papierową torebkę i włożyć do mikrofalówki na 2–4 minuty (zależnie
Zasmakuj Kuchnikuskus, szpinakiem i oliwkami Naleśniki kukurydziane z rukolą, serem i oliwkami Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Soczewica w pomidorach Sałatka z kaszy kuskus z kukurydzą, fetą i oliwkami Sałatka z kaszą pęczak Placuszki bananowe bez mąki i jajek Cukinia faszerowana kuskusem z suszonymi pomidorami Focaccia z czarnymi oliwkami i oregano Focaccia z cukinią, pomidorem
Moja smaczna kuchniaDROŻDŻY Czas przygotowania 30 minut Z podanych składników wyszły 4 małe pizze 50 g mąki z ciecierzycy 30 g mąki gryczanej pełnoziarnistej Łyżka oleju/oliwy Gorąca woda Dodatki - pieczarki, papryka, kukurydza, oliwki, pomidorki koktajlowe, rukola, feta Oregano, bazylia Mąki połączyć Dodać olej i malutkimi porcjami dodawać gorącą wodę, aż do uzyskania zwartego ciasta, odpowiedniego do uformowania pizzerinek Z kawałków ciasta formujemy
HealthyCreationsmocno serowe kulki z winogronową niespodzianką, obtoczone płatkami kukurydzianymi i podane z plastrem świeżego ogórka to świetny pomysł na podanie płatków kukurydzianych w nowatorskiej odsłonie. Chrupiące płatki ze złocistej kukurydzy są źródłem fosforu i nie zawierają sztucznych barwników. Składniki: 150g płatków kukurydzianych klasycznych 20 dużych kulek jasnego winogrona 300g serka śmietankowego 100g serka pleśniowego 1 pęczek szczypiorku 2 łyżeczki jogurtu
Szalona Kuchnia Ewelinyoliwie. Dodać przecier pomidorowy, lekko jeszcze zarumienić. Dodać pokrojone suszone pomidory, wrzucić warzywa i dusić do miękkości. Doprawić solą, pieprzem i ziołami. Ja użyłam mieszankę włoską z cukinią, kukurydzą, brokułem, marchewką i fasolką (ale to najlepiej wedle uznania i preferencji smakowych). Tortille położyć na patelni, na niej ułożyć 4 plastry sera, warzywa i ponownie 4 plastry sera na wierzch. Przykryć
Tradycyjna Kuchniachcemy wziąć odpowiedzialność za własne życie i zdrowie. Do zbóż wiechlinowatych zaliczamy: pszenicę (w tym stare odmiany-orkisz, samopsza, płaskurka), żyto, ryż, owies, jęczmień, sorgo, proso (kasza jaglana), kukurydza. Składniki na średniej wielkości tortownicę : Biszkopt: 1 1/4 szklanki mąki kasztanowej, 3/4 szklanki mąki kokosowej, 200 ml wody, 150 ml dżemu wiśniowego (u mnie domowy bez cukru
Jeść, by żyć w zdrowiuDoprawiamy do smaku solą i pieprzem, odstawiamy do schodzenia ( smaki się przegryzą ). Podajemy ze świeżym pokrojonym w plastry awokado na ciepłych proziakach. Smacznego! Ps. świetnym dodatkiem będzie również grillowana kukurydza! WPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ DR GAJA Więcej informacji o olejach marki Dr Gaja znajdziecie na www.drgaja.pl oraz na facebooku marki : TUTAJ #drgaja #propharma Ps. pamiętajcie, że olejów
Ostra na Słodkolokalni kucharze zaczęli używać etykiety „jedyna i oryginalna” – każda będzie oryginalna, bo każdy robi ją odrobinę inaczej – ale pamiętajcie, że absolutnie nie wolno do pan bagnat używać majonezu, ogórków, kukurydzy i jakichkolwiek sałat! Pierwotnie szykowana była z samymi sardelami (anchois) – były one znacznie tańsze niż tuńczyk. Dzisiaj to tuńczyk jest tańszą rybą, a anchois (albo tapenadę przygotowaną z oliwek
Karo in the Kitchenpamiętać przygotowując kurczaka. Kurczaka pokroiłam w średniej wielkości kostkę. Można oczywiście zamarynować w taki sposób całe piersi. Użyłam czerwonej papryki ale śmiało można dodać także inne warzywa, takie jak kukurydza czy cukinia. Lubisz kurczaka? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Pieczone podudzia z kurczaka. The post Kurczak na dwa sposoby appeared first on MeCooks
mecooksJAJKIEM W KOSZULCE Czas przygotowania 30-40 minut Z podanych składników przygotowałam 2 porcje 200g brązowego ryżu 300-400ml passaty pomidorowej Kilka oliwek Opcjonalnie papryka, czerwona cebula, kukurydza, inne warzywa Jajko Przyprawy: oregano, bazylia, słodka papryka, sól, pieprz Ryż wsypać do garnka i zalać passatą pomidorową Jeśli passata nie przykryje ryżu w całości dolać więcej lub dopełnić wodą
HealthyCreationsnatką pietruszki Sałatka z fasoli i ciecierzycy Sałatka Cezar z kurczakiem Sałatka z buraczków z kremowym kozim serkiem i czarnuszką Sałatka z mozzarella i bazyliowym pesto Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i czarnymi oliwkami Surówka Coleslaw z czarnuszką Pomidorowa sałatka ze szpinakiem, młodą kapustą i oliwkami Ogórki małosolne z koperkiem Sałatka z kaszy bulgur z groszkiem i ciecierzycą
Moja smaczna kuchniaBakłażan Papryczka chili Gruszki Mango Jarmuż Wiśnie Szparagi Jagody Winogrona Papaja Śliwki Seler naciowy Zielony groszek mrożony Mandarynki Pomidory Cebula Maliny Papryka Kapusta Marchewka Ziemniaki Ananas Dynia Awokado Pomarańcze Kukurydza Cukinia Fasolka szparagowa Banany Dymka Arbuz Pieczarki Bataty Brokuły Kolejność na każdej z list nie jest przypadkowa, na szczycie znajdują się produkty o najwyższej zawartości pestycydów a na dole
Gotuj Się Kto Może