kubki smakowe. Seler konserwowy idealnie współgra z ananasem dodając sałatce winnego smaku,a papryka i por uzupełnia ten smak. słoik selera konserwowego 5 plastrów ananasa z puszki 3 łyżki kukurydzy 1/2 czerwonej papryki kawałek pora (10 cm) 10 g żółtego sera 1 łyżka posiekanego szczypiorku 3 łyżki majonezu sól świeżo mielony pieprz Seler odsączyć z zalewy,pociąć na krótsze
Kolorowa kuchnia Elkiwarstwowa, tylko wymieszana...bo można i tak zrobić. 2 piersi z kurczaka kapusta pekińska (mała główka) 2-3 ogórki konserwowe 1 ogórek zielony 1-2 papryki 1 puszka kukurydzy 1 duża cebula fioletowa przyprawa Gyros ketc hup, majonez Pierś z kurczaka pokroić w kostkę lub paseczki, posypać przyprawą Gyros i usmażyć na gorącym oleju.Kapustę poszatkować, paprykę , cebulę i ogórki
Moje domowe kucharzenieczyli ogólne określenie w kuchni indyjskiej na warzywa strączkowe i na potrawy z ich użyciem. Ja do swojego curry dodałam kukurydzę i ciecierzycę, efekt wyszedł znakomity, polecam. Potrawa z książki Jamiego Olivera "Gotuj sprytnie jak Jamie". Jak napisał Jamie: Jeśli dobrze ugotujesz tą potrawę i doprawisz ją szczyptą miłości, otrzymasz pyszną, niezwykle tanią potrawę. Zaczynamy gotować
Moje Małe CzarowanieCzas na kolejną odsłonę (kultowej już i chętnie czytanej) surówki z pora. Dziś zaproponuję w wersji z kukurydzą i papryką. Idealna do obiadu - do mięs czy grilla. Do tego najlepiej dodać młode ziemniaki (w całości) z masełkiem i koperkiem. PYCHA! Czytaj więcej
Ana Mari's worldZupa meksykańska jest bardzo treściwa i sycąca. Zawiera dużą ilość mięsa, kukurydzę, czerwoną fasolę i soję. Mieszanka ziół, czosnek oraz cebula nadają potrawie silny aromatyczny zapach. Czytaj więcej
Przepisy Kulinarneoliwy 1 cebula 2 ząbki czosnku 6 marchewek 1 puszka pomidorów 1 łyżeczka kurkumy 1 puszka mleczka kokosowego (400 ml)* sól, pieprz ok. 1 szklanka wody Salsa: 1/2 puszki kukurydzy natka pietruszki 1 łyżka oliwy sól, pieprz sok z 1/2 limonki W garnku rozgrzać olej kokosowy, dodać posiekaną cebulę i czosnek. Dosypać kurkumę. Smażyć kilka minut. Dodać pokrojoną marchewkę oraz
Moja Galeria Smakuwyglōndo, to pod tym tekstym bydzie łod niego zdjyńcie (po lewyj strōnie). Smakuje jak anyżek i do takich słodkich sałatkōw je bardzo dobry. Co potrza? 2 jabka puszka kukurydzy 1 fenkuł 1 boryj [4] 5-6 łodygōw zelera naciowego Tyn zeler to jest super sprawa: fajnie chrupie, dobrze smakuje i do tego moł bardzo mało kaloriōw. Kilo
Chop w kuchnipamiętam, zanim nią zostałam, również ich nie jadałam.. Za to przekonałam się do ich wegańskiej wersji ! SKŁADNIKI: 2 wegańskie parówki sojowe kawałek papryki duży pomidor 2 łyżki kukurydzy 1/2 cebuli przyprawy: suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, papryka słodka mielona, majeranek, czosnek niedźwiedzi, płatki chili WYKONANIE: warzywa kroimy w kostkę, umieszczamy na patelni podlanej wodą i chwilę dusimy
healthy dreamsZapraszamy na zapiekankę pieczarkową z kaszy perłowej z mielonym mięsem i kukurydzą, na którą przepis pochodzi z książki „Kipi kasza” Pawła Łukasika
Kuchenne Wariacjeurozmaiciłam czerwonym ryżem i czosnkową cebulą. Można podawać ją w dwóch wersjach z majonezem lub bez. Składniki 2 torebki czerwonego ryżu ( 200 g ) 2 puszki tuńczyka 1 mała puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle 2 ogórki … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatylistopadowe wieczory nie siedzieć na d pustą mi seczką ... Ciekawe połączeni e smakowe, chętnych zapraszam do testów;) Sałatka z fetą i ananasem Składniki: puszka ananasa puszka kukurydzy słoik papryki marynowanej 4 ogórki kiszone 4 jajka ser feta majonez pieprz sól kilka kropel octu Przygotowanie: Ananasa kroimy na drobne kawałeczki, paprykę również. Ogórki obieramy i drobno kroimy
Lawendowe Niebopekińska. Polecam wybrać ser, który nie będzie bardzo słony, aby nie zdominował innych składników :) Składników: garść sałaty roszponki 1/4 cebuli bazylia do posypania pieprz kilka zielonych oliwek 3 łyżki kukurydzy z puszki 2 łyżeczki oliwy kawałek sera feta lub sera typu bałkańskiego 1/2 pomidora Warzywa i ser pokroić w kostkę. Wymieszać, polać oliwą i doprawić. Smacznego
Chocolate Muffin Blogsól, pieprz do smaku, wymieszać. Uformować małe klopsiki, odłożyć na bok. W garnuszku rozgrzać olej, podsmażyć cebulkę z czosnkiem na złoty kolor. Wlać puszkę pomidorów, wodę,wywar, dodać odcedzoną kukurydzę i fasolkę, posiekaną papryczkę chilli. Doprowadzić do wrzenia, wrzucić klopsy, zmniejszyć gaz. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować 10-15 minut. Jeśli lubicie bardziej ostro można dodać o jedną
Kuchnia PokoleńCharquican to chilijski gulasz przygotowywany z mielonej wołowiny, dyni, ziemniaków i kukurydzy. Pierwotnie używano do niego suszonego mięsa z lamy. Ja zrobiłam go na bazie wieprzowiny z dodatkiem sadzonego jajka. … Czytaj dalej Charquican- tradycyjna chilijska potrawa
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty