tylu składników, robi się ją szybko. Dobrze jest sos podawać oddzielnie i dopiero na talerzu dozować dowolną jego ilość. Składniki: różyczki średniej wielkości brokuła mała puszka (210 ml) kukurydzy kilka ogórków z zalewy musztardowej (lub korniszony, ogórki kiszone , konserwowe ) 1 słoik selera konserwowego 200 g żółtego sera twardego mały pęczek rzodkiewek Sos: słoiczek sosu czosnkowego 1 ząbek czosnku śmietana
Kuchnia u KrysiSałatkę przygotowałam na śniadanie wielkanocne. Jest szybka w przygotowaniu i lekka. W salaterce układamy kolejno: odsączony z zalewy seler w nitkach odsączoną puszkę kukurydzy rozsmarowaną warstwę majonezu – ok. ½ średniej wielkości słoik starty na grubej tarce ser żółty – ok. 150 g (Gouda, Edamski, Złoty Mazur pokrojony w paseczki i sparzony por sól i pieprz 2 odsączone
Czerwień i błękitprostu możemy jej nie zapiekać ;) Składniki na 3-4 osoby: 2 torebki ryżu 1/2 marchewki 1/2 korzenia pietruszki 2 łyżki pokrojonego selera naciowego 1 mała pierś 1/2 małej puszki kukurydzy lub np. mieszanki meksykańskiej 1/4 drzewka brokułowego 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 kulka mozzarelli 4-5 łyżek śmietanki 30 % do smaku sól, pieprz, domowe warzywko <--Klik
Gotowanie...to proste !składniki: 6 jajek 250 ml wywaru z warzyw lub rosołu ok. 100 g szynki, dowolnej drobiowej, wieprzowej… pokrojonej w kostkę 1/2 puszki kukurydzy z groszkiem Jamar 1/2 czerwonej papryki, pokrojonej w kostkę natka pietruszki 2 łyżki żelatyny ok. 70 ml wody, zimnej wykonanie: Jajka dokładnie myjemy. Osuszamy. Przy pomocy np. szpiczastego noża delikatnie robimy mały otwór, takiej wielkości
Domowy Smak JedzeniaWARZYWAMI Czas przygotowania 5 min + 20 minut pieczenia Z podanych składników wyszło 8 babeczek 2 jajka Pół małego jogurtu naturalnego (90g) Łyżka mąki owsianej Warzywa - papryka, zielony groszek, kukurydza, bób, pomidorki (mogą być również oliwki, cebula, kawałki brokuła/kalafiora, kawałki sera lub wędlin) Przyprawy - sól, pieprz, zioła prowansalskie Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy Przyprawiamy do smaku Masę nakładamy
HealthyCreationspółplasterki 4 ogórki kiszone, pokrojone w kostkę (obrać, jeżeli mają twardą skórkę) 1 jabłko, obrane, pokrojone w kostkę 1 mała puszka zielonego groszku, osączonego z zalewy 1 mała puszka kukurydzy, osączona z zalewy 1 słoik majonezu (ok. 300g) 3 łyżki gęstej śmietany 18% 3 łyżeczki musztardy sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę dokładnie myjemy
Moja Książka Kucharskasuszonymi pomidorami znajdziecie tutaj . Do przygotowania porcji dla 4 osób będziemy potrzebować: - 1 woreczek ryżu (u mnie kolorowy) - 1 puszkę tuńczyka w sosie własnym - 1 słoik mieszanki marchwi, kukurydzy i groszku - 1 słoik czarnych oliwek (200 g/ 75 g po odsączeniu) - sok z połowy cytryny - 2 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżeczkę pieprzu cytrynowego - sól i pieprz czarny
Bez Cebulibidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: filet z kurczaka 5 liści selera naciowego 200 g żółtego sera pół puszki ananasa pół puszki kukurydzy majonez sól, pieprz, papryka słodka 2-3 łyżki oleju Z oleju i przypraw przygotować marynatę. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę średniej wielkości, przełożyć do marynaty, dokładnie wymieszać i odstawić
kulinarnyswiatdomiżeby spokojnie zjeść. PRZEPIS OMLET Z WARZYWAMI Czas przygotowania 5 minut + 10-15 minut na patelni Składniki na jedną porcję 2 jajka Dodatki: oliwki, papryka, jarmuż/szpinak, pomidor, kukurydza, groszek, bób, cebula itp. Łyżka mąki gryczanej Przyprawy: oregano, papryka, sól, pieprz Warzywa pokroić w drobną kostkę Jajka wymieszać dokładnie z warzywami oraz mąką Doprawić Masę wylać na rozgrzaną patelnię
HealthyCreationsryżową, czerwoną kapustą i dodatkami. Całość wyszła świetna! Sałatka idealna do lunch boxa, je się oczami, polecam! SKŁADNIKI: - 2- 3 plastry pieczonego indyka lub kurczaka (przepis TUTAJ ) - 2 łyżki kukurydzy konserwowej - 1/3 ogórka zielonego pokrojonego w słupki - 4 łyżki ugotowanej białej komosy ryżowej - 1/2 brzoskwini konserwowej - czerwona cebula piórka - poszatkowana czerwona kapusta około 3-4 łyżki - oliwa z oliwek - natka
SMYKWKUCHNItruskawkowego! Ciekawym miejscem jest także kantyna na u-boocie, który jest główną kryjówką naszego bohatera. Mamy tam nietypowe maszyny z podgrzewanymi daniami, widocznymi przez szyby – m.in. kolby kukurydzy, pieczone udka kurczaka czy pancakes. Co więcej, w pewnym momencie fabuły za sterami kuchni na statku staje Polka, Anna Wolańska – w jednym z jej monologów słyszymy, że wspomina o kulinarnych
Nerds Kitchenzapakować do pracy rzucam kilka pomysłów :) Pierwszy ( na zdjęciu powyżej) składa się z buraczanych kotletów jaglanych, gotowanego brokuła oraz prostej sałatki z kapusty pekińskiej z dodatkiem pomidora, czerwonej cebuli, kukurydzy i szczypiorku z dodatkiem sosu vinaigrette. Drugi pomysł na lunchboxa to sałatka z tortellini i suszonymi pomidorami w towarzystwie grzanek z ciemnego pieczywa. Trzeci pomysł to pyszna sałatka z gruszką
Czerwona Porzeczkaraczyć sie pysznym jedzeniem. Składaniki: - 1 op. makaronu 400 g (ja użyłam kolorowy ze szpinakiem i bazylią) - 2 serki topione kremowe - mrożone warzywa (brokuł, marchew, fasolka,kukurydza ) - pół szkl. śmietany 18% - przyprawy : bazylia, sól czosnkowa, sól ziołowa - 1 szkl. wody ( im więcej wody tym sos będzie bardziej rzadszy) Należy ugotować makaron w osolonej wodzie. Warzywa sparować
Różne smaki w kuchniDomownik przywiózł z Portugalii taki wynalazek, jak łubin. Był zakonserwowany w słoiku w solonej wodzie. Wygląda trochę jak przerośnięta kukurydza, ale w smaku i konsystencji bardziej przypomina ciecierzycę, albo soczewicę. Fajnie sprawdza się do sałatek, myślę, że da się też z niego zdobić coś w rodzaju hummus. U mnie dzisiaj w sałatce z czarną quinoą i podsmażonym boczkiem
Quinoa Raz!przepis na grzanki z krewetkami . Jeżeli macie taką możliwość, kupcie do sałatki prawdziwego śledzia Matias, który jest delikatny w smaku oraz bardzo kruchy. Zobacz też: Sałatka ze śledziem, kukurydzą, jabłkiem i porem Tatar śledziowy Filet rybny pieczony w piekarniku Przepis na sałatkę śledziową z marynowaną cebulką i jabłkiem Drukuj przepis Porcji: 10 bagietek Czas gotowania: 3 godziny Składniki 4 filety
Kuchnia Bazylii