Mięso po chińsku, czyli wyraziste smaki w połączeniu ze słodkimi dodatkami, ja uwielbiamy.Tutaj nasza lekka modyfikacja ;) Składniki 800 g karkówki 2 ząbki czosnku 2 łyżki
R'n'G KitchenPyszne sajgonki na cieplejsze dni. Szybkie w wykonaniu, smaczne, pełne kolorów i znikają zdecydowanie za szybko. Zróbcie sobie dużo bo będą smakowały. Polecam gorąco. Sajgonki w
Moje Małe CzarowanieTofu to taki ser sojowy otrzymywany w procesie koagulacji mleka sojowego. Według legendy wynaleziony w Chinach. Tofu nie ma smaku i dlatego przyjmuje smak jaki mu
Moje Małe CzarowaniePyszna zupa ostro - kwaśna na moim stole wylądowała i szybko została zjedzona bo pyszna Ci ona. Polecam gorąco, zupa pożywna i bardzo aromatyczna. Zupa ostro - kwaśna
Moje Małe CzarowanieLubię Spring Rolls za to, że są takie lekkie a zarazem smaczne i za to, że można kombinować z ich smakiem i za każdym razem uzyskać
Mango PapajaChar siu bao to chińskie bułeczki na parze, najczęściej nadziewane... Artykuł CHAR SIU BAO Z GRZYBAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Chińskie pierożki wonton z wieprzowiną cieszą się na moim blogu największym zainteresowaniem. Tym razem przygotowałam pierożki wonton z krewetkami. Nadzienie …
My Blueberry CornerMacie ochotę na pyszną kaczkę? Taką aromatyczną, pełną smaków, chrupiąca i z azjatyckim pazurem? Jeśli tak to polecam kaczkę prawie po kantońsku. Trudno w domu dokładnie
Bernika - moj kulinarny pamietnikPrzesmaczne, mega aromatyczne połączenie smaków, zapachów i kolorów. Składniki 350 g polędwiczki wieprzowej 2 jajka 1 łyżka wódki 4 łyżki maki kukurydzianej 1 średnia cebula
R'n'G KitchenI kolejne pyszności prosto z Tajlandii. Tym razem zapraszam Was na cielęcinę – niezwykle delikatne i przepyszne mięso. W połączeniu z fantastycznym słodkim sosem pieprzowym i
Ostra na SłodkoPiersi z kaczki, obłędnie chrupiące, mięciutkie i smaczne! Wyszły mi idealne, chociaż z kaczką mam wiele przygód, i za nim nauczyłam się ją przyrządzać troszkę mi
SMYKWKUCHNIDzisiej po chałpach 1 to sie jy 2 przeważnie yno kury i świnie, niyrołz 3 ftojś sie narychtuje 4 hańdyka 5 , a przeca 6 we sklepach
Chop w kuchniMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Kolor, świeżość i smak to główne atuty tego dania. Imbirowe polędwiczki z ryżowym makaronem i warzywami to kombinacja wielu smaków …
My Blueberry CornerPyszne i banalnie proste danie. Wystarczy wcześniej wszystko przygotować. Pokroić warzywa i mięso, a makaron ugotować. Potem to już z górki Usmażyć w woku lub dużej
Oryginalny smakI znów zabieram Was do Tajlandii! ( taki, tak, wiem, że to lubicie! ). Mam dla Was przepis na swoją ulubioną zupę tajską – TOM KHA KAI. Niesamowicie
Ostra na Słodko