Pieczona kaczka po kantońsku

Pieczona kaczka po kantońsku

Pieczona kaczka po kantońsku

Przepis na : obiad

Macie ochotę na pyszną kaczkę? Taką aromatyczną, pełną smaków, chrupiąca i z azjatyckim pazurem? Jeśli tak to polecam kaczkę prawie po kantońsku. Trudno w domu dokładnie odwzorować oryginalną recepturę, ale ta jest bardzo zbliżona i na pewno wam zasmakuje. Znalazłam ją tutaj i postanowiłam wykonać w domu. Co prawda nie miałam chińskiego wina do gotowania (Shaoxing), ale spokojnie możecie użyć jego zamiennika czyli albo wytrawnej sherry albo połączenia wódki i słodkiego wina. W każdym razie kaczka wyszła py... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.