kruche z jabłkami - 2217 przepisów (strona:49/148)

Szarlotka z pianką 210

szarlotka z pianką , pyszna rozpływająca się w ustach.   Składniki : 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru pudru 3 żółtka 300 g masła 1,5 kg jabłek 6 białek 1,5 szklanki cukru Spód kruchego ciasta: Zagniatamy mąkę, cukier puder, 200 g masła i żółtka. Ciasto wyrabiamy i wkładamy do lodówki  na 30 minut.  Po wyjęciu ciasto wykładamy

Pyszności Słodkości
Szarlotka z pianką 174

jest szarlotka z pianką, pyszna rozpływająca się w ustach. Składniki: 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru pudru 3 żółtka 300 g masła 1,5 kg jabłek 6 białek 1,5 szklanki cukru Spód kruchego ciasta: Zagniatamy mąkę, cukier puder, 200 g masła i żółtka. Ciasto wyrabiamy i wkładamy do lodówki na 30 minut. Po wyjęciu ciasto wykładamy na posmarowaną

Salonik smaków
Ciasto z jabłkami z kratką 163

roku jabłonie uginają się od owoców. Dojrzałe, soczyste, pełne smaku. Zrobiłam z nich szarlotkę na kruchym cieście z kratką. Na stole prezentuje się wspaniale. Składniki: 6 jabłek opakowanie cukru z cynamonem lub łyżeczka mielonego cynamonu szczypta mielonego anyżu gwiazdkowego 1 łyżka miodu kardamon mielony 1/2 łyżeczki Ciasto: 500 gram mąki orkiszowej lub krupczatki kostka zimnego masła 3 łyżki cukru(...)mielonej wanilii  Z podanych składników zagnieść ciasto (ja umieszczam składniki w malakserze, dzięki czemu ciasto jest bardziej kruche, bo masło nie ogrzewa się od rąk, potem i chwilę zagniatam w kulę, zawijam w folię). Schłodzić w lodówce 30 minut. Jabłka obrać i pokroić w dość duża kostkę. Wymieszać z przyprawami ( cukrem z cynamonem, kardamonem i anyżem). Można polać

AZgotuj!
Ciasteczka-pierożki z jabłkami + film 89

Smaczne, kruche, delikatne, bardzo łatwe w przygotowaniu, takie właśnie są ciasteczka - pierożki z jabłkami, moja rodzina się nimi po prostu zajada. Będą świetną przekąską do kawy lub herbaty dla niespodziewanych gości.           składniki na około 30 ciasteczek 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru pudru opakowanie cukru waniliowego szczypta soli 150g(...)dodajemy miękkie masło. Wszystkie składniki siekamy nożem aby dobrze połączyły się z masłem a następnie dłonią zagniatamy kruche ciasto, gdy ciasto będzie zbyt wilgotne możemy dodać odrobinę mąki. Wyrobione ciasto wstawiamy na 30 minut do lodówki. Obrane ze skórki jabłka kroimy na małe kawałeczki . Na stolnicy posypanej mąką rozwałkowujemy schłodzone ciasto na placek o grubości około

Smakowite Dania
Szarlotka – pierwsze jabłka i pyszne ciacho 146

nasiona, dodaj do masła. Następnie dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sól, cukier i zarób ciasto. Włóż do lodówki na 30 minut. Przekrój jabłka na pół, wydrąż gniazdka i obierz ze skórki. Wyjmij kruche ciasto z lodówki, podziel na pół i rozwałkuj na dwa placki. Pierwszym plackiem wyklej dno i boki formy wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie ułóż

codojedzenia
Szarlotka kolorowa 153

Popularna, krucha szarlotka z kolorowym nadzieniem, z dodatkiem brzoskwiń i malin. Ciasto: 4 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru pudru 375 g margaryny 6 żółtek 2 łyżki gęstej śmietany Nadzienie: 1 kg jabłek 4 duże, dojrzałe brzoskwinie kilkanaście malin 6 białek 1 szklanka cukru 1 duże opakowanie(...)budyniu śmietankowego  2 łyżki oleju Dodatkowo: cukier puder do posypania               Z podanych składników zagnieść szybko kruche ciasto, zawinąć w folię i umieścić na godzinę w lodówce.  Jabłka i brzoskwinie obrać, pokroić w kostkę, wymieszać.  Formę (25x34) wyłożyć papierem do pieczenia. Połowę ciasta rozwałkować, ułożyć na dnie blaszki. Wstawić

Praktyczna pl
Szarlotka z budyniem: bez glutenu i mleka 301

Szarlotka bezglutenowa na zamówienie mojej mamy dla....glutenowych gości. Bez mleka, drożdży czyli idealne dla alergików. Jabłka zanurzone w budyniu, z dodatkiem delikatnego kruchego ciasta... Rewelacja! Mąkami  możecie manerwować - ważne by wymieszać kilka rodzajów bezglutenowych mąk. Glutenowcy jedynie co wyczuli to kokosowy posmak ciasta. Tutaj olej kokosowy można zastąpić masłem lub bezmleczną margaryną. I następnym razem tak zrobię(...)mąki kukurydzianej  50 g skrobi kukurydzianej  50 g mąki ziemniaczanej  1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia  150 g cukru   masa jabłkowo-budyniowa:   6 jabłek  1 litr mleka ryżowego  80 g cukru  2 budynie śmietankowe  bułka tarta  Wszystkie składniki na ciasto umieść w misce i zagniataj gładkie, elastyczne ciasto

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowy sufletowy jabłecznik z budyniową chmurką 186

kremowym budyniem waniliowym.  Zdecydowanie polecam.  Składniki :  Na spód kruchy:  200 g mąki gryczanej Melivt / z orzechów laskowych 110 g masła 80 g cukru pudru  1 żółtko 1 łyżka kwaśnej śmietany 12% szczypta soli  Na masę jabłkowo-migdałową: 400 g jabłek (ok. 5-6 sztuk) 1 kwaśne zielone jabłko  1 płaska łyżeczka cynamonu(...)dojrzałe kiwi  maczek mango Declecta czekoladowa posypka Delecta karmel Delecta  Wykonanie :  1. Składniki na kruchy spód wymieszać i zagnieść jednolitą masę. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na min. 30 minut.  2. Jabłka obrać i usunąć gniazda nasienne pokroić na ósemki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić sokiem z cytryny i piec przez

vaniliowoczekoladowa
NIEBO W GĘBIE 176

kostka masła 1 kieliszek wódki DODATKOWO: herbata do nasączenia polewa czekoladowa WYKONANIE CIASTO : z podanych składników zagniatamy kruche kruche ciasto, dzielimy na 3 części, każdą część pieczemy ok.20-25 min. w 180 stopniach. Po upieczeniu ciasta nasączamy herbatą. MASA JABŁKOWA: Jabłka obieramy, kroimy w kosteczkę, zasypujemy cukrem, dusimy w rondlu ok. 15 minut, następnie dodajemy galaretki, zagotowujemy. Gorącą masą przekładamy

słodki bratek
SZARLOTKI W KOSZYCZKU 162

krem :  ***************************** 3 łyżki cukru 3 żółtka cukier waniliowy po łyżce mąki pszennej i kukurydzianej 3/8 litra mleka 1/8 kremówki  2 duże jabłka Rodzynki Cynamon Alkohol 50 ml. Miód wrzosowy Borówki ******************************* Przygotować ciasto kruche z przygotowanych produktów.Wylepić nim 12 foremek na babeczki, piec 15 minut w 220 stopniach. Robimy krem - żółtka utrzeć , wsypać mąkę Zagotować mleko

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Krucha szarlotka pod pierzynką 214

Składniki potrzebne na kruchą szarlotkę z zapiekaną pianą Krucha szarlotka pod pierzynką 4 – 5 dużych kwaśnych jabłek (najlepsze będą reneta szara lub złota, antonówki) 40 dag mąki 4 jajka 10 dag cukru pudru + 2 łyżki 25 dag masła Cukier waniliowy lub esencja waniliowa Szczypta soli Z zimnego masła, mąki, cukru pudru i żółtek zarobić kruche ciasto. Masło nożem posiekać

Korniszonki
Klasyczna szarlotka na kruchym cieście 216

kruchym cieście - najlepsza na ciepło z lodami waniliowymi, chociaż mój mąż woli zimną prosto z lodówki :) Przepis wydrukujcie i zachowajcie dla potomnych, bo jest fenomenalny! :) Składniki (na formę o wym. 28x24 cm): Ciasto: pół kg mąki 6 łyżek cukru  szczypta soli 250 g zimnego masła 2 jajka 2 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego Nadzienie z jabłek

Domowa Cookierenka Agi
Czekoladowa Zefiryna wg Siostry Anastazji 190

cukru 2 cukry waniliowe 1 słowik marmolady śmietana 1/2l śmietany kremówki 3 łyżeczki żelatyny cukier puder do smaku Wykonanie: Z podanych składników na ciasto zagnieść kruche, wyłożyć na dno i spód blaszki. Obrane jabłka pokroić na połówki, wydrążyć nasiona i ułożyć na cieście puste luki uzupełniając marmoladą. Ugotować budyń i jeszcze ciepłym zalać jabłka. Piec ok 70 minut

Pychotkaaa
Sernik z makiem i jabłkami 174

jabłkowa 1 kg jabłek 15 dag cukru pół paczki cynamonu Wierzch ciasta: 1/2 szklanki maku sypkiego ok szklanki wiórek kokosowych WYKONANIE Zagnieść ciasto kruche z podanych składników. Wstawić do lodówki w celu schłodzenia. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce a następnie  podgrzać w garnku z cukrem i cynamonem. Blaszkę o wymiarach 25 cm/36 cm wyłożyć papierem

W kuchennym oknie Ewy
Szarlotka na cynamonowym spodzie 208

zainspiruje do stworzenia szarlotki na cynamonowym spodzie. Jak dla mnie, smak obłędny. Zamiast kruchego, klasycznego spodu przygotowałam pół kruchy, który uważam za bardziej w tym wypadku odpowiedni. Częstujcie się!"Kruchy spód:145 g masła430 g mąki2 łyżki ekstraktu cynamonowego3 jajka5 łyżek cukru1/2 łyżeczki proszku do pieczeniałyżka wiórków kokosowychKruszonka50 g cukru60 g mąki50 g masłaMasa owocowa:1,5 kg jabłek2 łyżki(...)stolnicy aby się nie ociepliło i wykładamy nim dużą formę (spod i boki). Przed pieczeniem dziurkujemy patyczkiem ciasto. Pieczemy około 15 minut.Gdy ciasto wyjmiemy z piekarnika, wykładamy na niego jabłka wymieszane z cukrem i cynamonem. Wierzch posypujemy wcześniej przygotowaną kruszonką. Pieczemy około 35 minut - ciasto powinno nabrać złotego koloru.Smacznego

Słodkie Przyjemności

Proponowane wyszukiwania