Połowa wakacji już za nami, strasznie szybko też czas leci. Na szczęście albo i nie, wyjazd mamy jeszcze przed nami więc mam nadzieje, że słoneczna pogoda
ciastkarnia na kruchym spodzieKolejne kilka tygodni spędzę w Polsce, niestety widzę, że tutaj jesień pełną parą. Czytałam dzisiaj artykuł, że w tym roku w Polsce zima ma być bardzo
ciastkarnia na kruchym spodzieJesień już w pełni na drzewach liści brak a w zapasach na zimę pełno jabłek. Co z tym zrobić? Nic prostszego niż szarlotkę. Najlepsze jesienne ciasto
ciastkarnia na kruchym spodzieMyślę, że stwierdzenie o dzisiejszej pogodzie "pada" a nawet "leje" jest zdecydowanie nieadekwatne. Niewiarygodna ilość deszczu jaka spadła (plus grad i burza) dzisiaj to podobno nic
ciastkarnia na kruchym spodzieNie ma świąt bez piernika a zimy bez ciepłej czekolady i pierniczków do chrupania. Takie jest moje zdanie i tego trzymam się od kilku lat. Pierniczki
ciastkarnia na kruchym spodzieNadszedł czas pakowania się. Trochę odpoczynku i spędzenia czasu z przyjaciółmi na pewno się przyda. Zobaczymy jaką aurą przywita nas Polska. Tym czasem ostatni raz w
ciastkarnia na kruchym spodzieDługo zastanawiałam się czy zrobić to ciasto. Wygląda ono co prawda efektownie ale patrząc na przepis miałam wrażenie, że jest strasznie słodkie. Bardzo lubię słodycze
ciastkarnia na kruchym spodzieFaworki jadłam kilka razy w życiu jako dziecko. Czasami udawało mi się dostać je od babci, zazwyczaj jednak na tłusty czwartek mam rozbiła nam oponki, ewentualnie
ciastkarnia na kruchym spodziewylewamy na podpieczony spód i wkładamy do piekarnika na 50 minut. Po 15 minutach pieczenia gdy wierzch będzie twardy, wyciągamy ciasto z piekarnika i trzemy na wierzch pozostałą część ciasta kruchego. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodziePogoda piękna za oknem w Polsce tra długi weekend majowy a u mnie zwykły weekend. Pogoda jest świetna, szkoda, że to już ostatni dzień słońca a
ciastkarnia na kruchym spodzieInspiracja przepisami mojej babci trwa nada. Tym razem chciałam wam pokazać przepis na ciasteczka, które zawsze robią furorę w domu. Znikają bardzo szybko i zawsze kojarzą
ciastkarnia na kruchym spodzieNa zewnątrz upał jak nie wiem więc wszystkie metody ochłodzenia wskazane. Dzisiaj postanowiłam wykorzystać ostatnie zapasy truskawek i borówek i zrobić tarteletki. O ile z borówkami
ciastkarnia na kruchym spodzieMoją wielką pasją jest pieczenie i mam bardzo dużo radości z odkrywania coraz to nowszych przepisów i technik cukierniczych. Moją drugą pasują są podróże
ciastkarnia na kruchym spodzieodczuwam, między słoikami, które zapełniają moją spiżarnię pojawiają się również słodkości i orzechy. A dzisiaj u nas bardzo słodko - robimy tartę orzechową - w sam raz dla kulinarnych debiutantów. Kruche ciasto nie może się nie udać! A orzechy i miód to niebo w gębie. składniki na ciasto: 2 szklanki mąki 2 łyżki cukru szczypta soli 1/2 kostki miękkiego
Niezły MłynekSrata-tata czyli tarta stracciatella :) Zapraszam na tartę z białej czekolady i mleka skondensowanego z wiórkami czekolady mlecznej i gorzkiej. Przepis na tę tartę znalazłam
My Culinary Art