przepisy na kruche ciasto - 16491 przepisów (strona:302/1100)

Ciasto z malinami i budyniową pianką na kruchym spodzie 71

Ciasto z malinami i budyniową pianką na kruchym spodzie – Pyszne ciasto z malinami i delikatną waniliową pianką, rozpływającą się w ustach! Poza sezonem można maliny zastąpić dowolnymi owocami lub użyć po prostu mrożonych malin :) Inspiracja po The post Ciasto z malinami i budyniową pianką na kruchym spodzie appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sernik z brzoskwiniami i kruszonką 337

sprawa brzoskwiń. Przyznaję się od razu, że poczyniłam pewne zmiany: użyłam serka z wiaderka i dodałam jedno jajko więcej do masy. Sernik z brzoskwiniami i kruszonką Składniki na kruche ciasto: 300 g mąki pszennej 200 g mąki krupczatki( u mnie semolina) 250 g zimnego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g cukru pudru 4 żółtka 1 jajko cukier(...)przez około 10-15 minut. Na podpieczony spód wylewamy masę serową. Na masie układamy pokrojone w kawalki brzoskwinie. Następnie równo wykładamy ubitą pianę. Na górę ścieramy na tarce zamrożone kruche ciasto. Pieczemy około 50 min w temperaturze 180ºC. Chłodzimy przez noc w lodówce. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem

Mia Cucina Sofieta
BABECZKI ananasowe z morelami 146

Kruche babeczki z kremem, owocami i galaretką! Znane połączenie, które zawsze smakuje wyśmienicie. Bardzo dobrym rozwiązaniem jest krem budyniowy na bazie syropu z ananasa. Babeczki najlepsze są schłodzone. Zapraszam Cię do zapoznania się z przepisem Składniki: Ciasto: 20 dag mąki pszennej 3 łyżki cukru 10 dag masła 2 żółtka Budyń: syrop z jednej puszki ananasa VERA (około 250 ml syropu

Via Gusto
Kruche babeczki z kajmakiem i budyniem 106

ówkowej kilkanaście orzeszków ziemnych niesolonych) 1,5szkl. mleka 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 łyżeczka mąki pszennej tortowej 2 łyżki cukru 100g miękkiego masła Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto kruche umieściłam w misce i zagniotłam z nich dość szybko jednolite ciasto. W razie potrzeby można podsypać odrobiną mąki żeby się nie kleiło. Ciasto owinęłam folią spożywczą i schłodziłam(...)lodówce przez około godzinę. Po tym czasie ciasto wyjęłam i rozwałkowałam na placek o grubości kilku milimetrów. Z ciasta wycinałam szklanką kółka i wylepiałam nimi foremki do babeczek. Ciasto po wylepieniu nakłuwałam widelcem. Tak przygotowane foremki z babeczkami ustawiłam na blaszce i wstawiłam do piekarnika. Piekłam je ok. 15 minut w temp. 180 stopni bez termoobiegu. Po upieczeniu babeczki wyjęłam

Waniliowe Improwizacje
Tarta z borówkami 149

TARTA Z BORÓWKAMI prosty deser,idealny do niedzielnej kawki,borówki miałam mrożone,ale i tak wyszło pysznie,delikatny środek ,kruche brzegi-połączenie doskonałe-polecam SKŁADNIKI: Składniki na ciasto: 260 g mąki pszennej (1 1/2 szklanki) 150 g zimnego posiekanego masła (3/4 kostki) 30 g cukru pudru (3 łyżki) 1 jajko szczypta soli Składniki na masę budyniową(...)jajka 420 g gęstego jogurtu naturalnego ( u mnie Bakoma) 1 łyżka cukru waniliowego 110 g cukru 2 łyżki mąki pszennej szczypta soli oraz 300 g borówek amerykańskich PRZYGOTOWANIE: KRUCHE CIASTO: Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy resztę składników i szybko zagniatamy. Wkładamy do lodówki na 30 minut. Formę na tartę o średnicy 31 cm natłuszczamy i posypujemy tartą bułką, wykładamy ciastem

Swojskie jedzonko
Jak mrozić ciasta 310

MROZIĆ Mrozić można praktycznie wszystkie ciasta: drożdżowe, babeczki, bułeczki, serniki, kruche, szarlotkę, biszkoptowe, ciasteczka nawet torty, ciasta z kremem i ciasta z bitą śmietaną. Mrozić można również surowe ciasta: drożdżowe, kruche, francuskie, półfrancuskie. JAKICH CIAST NIE MOŻNA MROZIĆ Nie mrozimy ciast z galaretką, ciast bezowych, makaroników. Artykuł Jak mrozić ciasta pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Tarta "Mleczna Śliwka" 165

pomysłu. I muszę przyznać, że się nie zawiodłam! Jest niesamowite, krem niezbyt słodki, mleczny z delikatną nutą budyniu, ale wcale nie budyniowy, a do tego śliwki i pyszny kruchy spód. Ciasto pięknie się kroi, dzięki czemu również fantastycznie wygląda na talerzu, u nas zniknęło w ciągu jednego dnia! W oryginale do ciasta dodane były migdały ale ja z nich zrezygnowałam

Słodka Kraina Wypieków
Owocowa chmurka 123

borówka, jagoda, jeżyna) 3 przeźroczyste galaretki Przygotowanie: Składniki na ciasto zagniatamy, następie zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na pół godziny. Po tym czasie wyjmujemy ciasto z lodówki, podsypujemy blat, wykładamy ciasto i wałkujemy na wielkość blachy. Do ciasta przygotowujemy blachę o wymiarach 23x33 cm. Dno blachy wyłożone ciastem nakłuwamy widelcem. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni(...)Studzimy. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody i schłodzone łączymy z owocami. Jeżeli mamy owoce mrożone, należy ten etap wykonać w momencie gdy nasze kruche ciasto będzie już zimne. Galaretki po dodaniu mrożonych owoców ekspresowo zastygają. Owoce wylewamy na upieczone ciasto. Składniki na krem ubijamy jak na klasyczną masę. W moim mikserze wkładam wszystkie składniki razem. Wykładamy na zastygnięte galaretki

Życie zaczyna się w kuchni
Proste ciasto z brzoskwiniami 240

też. Są pyszne! Dzisiaj upiekłam kolejną blaszkę ciasta z owocami, która szybko zniknęła. Uwielbiam wypiekać dla rodziny! Ciasto z brzoskwiniami Składniki: prostokątna forma 25 cm x 35 cm Kruche ciasto 80 g masła, zimnego 80 g cukru 180 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¼ łyżeczki soli 1 jajko Nadzienie 400 g masy marcepanowej, 60% migdałów 3 łyżki mąki

codojedzenia
DEKORACYJNE RÓŻE Z CIASTA / MARCEPANU 120

Dekoracyjne kwiaty sprawdzą się idealnie, jako dekoracja tortów czy kruchych ciast. Do ich wykonania można użyć kruchego ciasta lub marcepanu. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
SZARLOTKA I SERNIK W JEDNYM! PRZEPIS NA PYSZNE CIASTO! 141

sernik, a może znowu szarlotka? Zobaczyłam co mam w lodówce i tak powstał pomysł na sernik na kruchym spodzie z duszonymi antonówkami z cynamonem i wanilią. I co ja będę się rozpisywać, wyszło mega, pyszne, lekko wilgotne, bardzo jesienne ciasto. Lubię eksperymentować(...)kuchni i lubię kiedy te eksperymenty tak mi się udają. Polecam Wam to ciacho, bo jest proste, dość tanie i po prostu bardzo smaczne! SKŁADNIKI (na dużą tortownicę) CIASTO KRUCHE: - 100 g masła lub margaryny - 205 g mąki pszennej typ 480 - 2 łyżki cukru pudru - 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 duże jajka - ewentualnie łyżka śmietany W/w składniki zagnieć

SMYKWKUCHNI
Truskawkowa chmurka z kremem z mascarpone i wafelków 132

malin nie miałam. Za to wszystko inne, plus wafelki i owszem Pozostawało zakasać rękawy i brać się do roboty, aby powitać strudzonego po pracy męża, z całkiem zacnym ciastem. Ciacho pachnie latem, dzięki warstwie galaretki z owocami. Jeśli nie macie owoców, nic straconego. Sama galaretka i tak zrobi swoje. W przepisie zrobiłam kilka modyfikacji. Do bezy nie dodałam migdałów. Ogólnie(...)siebie, że czasem mogą wychodzić mdłe. Ja, żeby temu zapobiec, lubię stosować różne dodatki do kremu, teraz padło właśnie na wafelki. Całe opisane bogactwo, wspiera się na pysznej warstwie kruchego ciasta. Tak pysznej, że mąż prosił mnie potem o upieczenie najzwyklejszych ciastek kruchych. Co do kremu, to pamiętajcie, zbyt długie ubijanie śmietanki, może spowodować jej „przebicie” i krem

Mieszam w Garnku
Tarta czekoladowo-orzechowa z gruszkami ( wypieki bez cukru) 198

musem i zatopione w niej gruszki to świetny poprawiacz humoru na zimowe dni. Ciasto w całości przygotowałam z dodatkiem ksylitolu, w zastępstwie potępianego cukru. Ksylitol świetnie sprawda się w kruchych ciastach. Tarta idealna dla wszystkich - liczących kalorie, unikających cukru ze względów zdrowotnych. A jednak życie może być słodkie! Składniki na ciasto: 200 g mąki orkiszowej jasnej 50 g mielonych orzechów

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pleśniak z makiem i kokosem 187

Pleśniak jest znany przede wszystkim jako ciasto z jabłkami lub innymi owocami.  Tym razem trochę odmieniony pleśniak z makiem. Ciasto: 1/2 kg mąki pszennej 250 g margaryny 5 żółtek 5 łyżek cukru pudru 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka gęstej śmietany 1 duże opakowani cukru waniliowego Dodatkowo: 5 białek 3/4 szklanki cukru 1 puszka gotowej masy makowej(...)400g) 200 g kokosu Na polewę: 1/2 kostki masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżki kakao 5 łyżek wody              Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, podzielić na trzy części. Dwie z nich włożyć do zamrażarki. Jedną część rozwałkować, umieścić w blaszce (24x36 ) wyłożonej papierem do pieczenia.  Na pierwszej warstwie ciasta rozłożyć masę makową

Praktyczna pl
Jogurtowe ciasto z rabarbarem łyżką mieszane 73

Wszelkie ciasta z rabarbarem to miłość, no i może jeszcze rabarbarowy kompot z kostkami lodu. Dojrzałe łodyżki rabarbaru o apetycznym intensywnie czerwonym i różowym odcieniu przyjemnie miękną i rozpadają się pod wpływem wysokiej temperatury, jednocześnie zachowując swój kolor. Słodkie ciasta z kwasowanym rabarbarem są orzeźwiające i mają swoją charakterystyczną świeżość. Rabarbar pasuje to ciast drożdżowych i drożdżówek, ciasta kruchego, ucieranego

ProstePesto.pl

Proponowane wyszukiwania