Mazurek, który wyglądem przypomina przepiórcze jajko. Przepyszna masa, chrupiący spód i migdały. Co nam trzeba? 100g mąki krupczatki 100g mąki pszennej 100g masła 1 żółtko 100g cukru pudru czubata łyżka śmietany 18% szczypta soli na masę: 100g mleka w proszku 100g cukru trzcinowego 100g masła 50ml wody łyżka kakao na plamki przepiórcze: śmietana 36% – 100ml tabliczka deserowej czekolady płatki migdałowe do zdobienia Robimy! Mąki mieszamy ze sobą. Masło posiekać z mąkami, solą i cukrem pudrem. Dodać żółtk... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat