kruche ciastka - 4086 przepisów (strona:44/273)

Kruche gwiazdki piernikowe 130

Kruche gwiazdki piernikowe to propozycja doskonała dla wszystkich, którzy wolą pierniczki cienkie i chrupiące. Te gwiazdki są delikatne, bardzo smaczne i szybkie Z jednej porcji wyjdzie

Słodki sentyment
Kruche babeczki migdałowo-morelowe (wg przedwojennej receptury) 151

Kruche babeczki makaronikowe Ciasto kruche 100 g masła o temperaturze pokojowej 2 żółtka 200 g mąki 3 łyżki cukru lub wg uznania szczypta soli Migdałowa masa

Gotujemy i jemy
Babeczki z kremem budyniowym 142

Kruche babeczki z nadzieniem budyniowym - dobre na każdą okazję  Babeczki z kremem budyniowym nauczyłam się piec jeszcze będąc dzieckiem, oczywiście od najlepszej nauczycielki, jaką mogłam

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kruche babeczki makowo-pomarańczowe 140

Kruche ciasto, masa makowa z pomarańczami i delikatna aromatyczna śmietanka pomarańczowa to alternatywa dla świątecznego makowca. Łatwiej, szybciej, ale równie smacznie. Niestety dość często się zdarza

Bon appetit mon amie
Polvorones -ciastka hiszpańskie 173

Polvo czyli pył. Kruche, chrupiące ciastka posypane cynamonowym pyłem. Doskonałe w smaku. Cieszą się one popularnością w Ameryce Łacińskiej i Hiszpanii. Wypiekane są najczęściej w czasie świąt Bożego Narodzenia. Polecam Wam również te słodkości do herbatki czy kawy. Więcej przepisów na różnego rodzaju ciastka znajdziecie na moim blogu. Składniki 220 g masła 3/4 szklanki cukru pudru 2 jajka

O kuchni z uczuciem
kruche ciasteczka z galaretka porzeczkową 158

składniki: 300 g mąki orkiszowej lub pszennej 100 g cukru pudru 3 żółtka, ugotowane 100 g margaryny 100 g masła dodatkowo: galaretka porzeczkowa ( przepis tutaj ) lub

Domowy Smak Jedzenia
Kruche rogaliki z dżemem z dyni 198

Kruche rogaliki z dżemem z dyni to pyszna słodka przekąska w jesienne dni. Przepis na rogaliki znam już od dłuższego

KuchniaWeDwoje.pl
KRUCHE AMONIACZKI 326

Ostatnio wiele frajzdy sprawia mi pieczenie ciasteczek. Chciałam zabierać się za robienie pierniczków, ale podczas przygotowywania składników znalazłam przepis na odwrocie opakowania, na te właśnie ciasteczka

kuchniabellissima.wordpress.com
ciasteczka orzeszki 3779

duże i trzeba lepić mniejsze.  Jeśli po upieczeniu ciasta będzie za dużo po bokach orzeszka to trzeba je obciąć póki jest jeszcze ciepłe, wystudzone ciastka będą bardzo kruche.  Lepiej zdejmować ciastka z wypukłej strony niż wydłubywać z otworków. Jeśli masa orzechowa jest gładka, bez kawałków orzechów to dekorować możemy szprycą.  Składniki na około 60 ciasteczek

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kruche ciasteczka przekładane marmoladą 184

Kruche ciasteczka przekładane pyszną marmoladą deserową. Kakaowa wkładka daje nam nie tylko lepszy efekt wizualny, ale również niepowtarzalny smak:) Składniki: Na ok 40 ciasteczek: 3,5

Kuchnia w czekoladzie
Tartaletki z nektarynkami 182

Kruche ciasto: 2,5 szklanki mąki kostka margaryny 0,5 szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie: nektarynki, pokrojone na

Atlas Smaków
Kruche, maślane ciasteczka z goją i orzechami 250

Bardzo kruche, bardzo smaczne, bardzo aromatyczne i do tego bardzo zdrowe. Polecam serdecznie wszystkim na dietach przeróżnych bo to że macie dietę nie oznacza że nie

Moje Małe Czarowanie
Ciasteczka Jacobsiki 191

Kruche, pulchne ciasteczka z kawową nutą w pudrowej mgiełce w sam raz do filiżanki kawy.    Na około 15 ciasteczek: 1 i 1/2 szklanki mąki

Jadło i czytadło
Stefanka na herbatnikach bez pieczenia 788

manną i budyniem. Stefanka lub miodownik jak ktoś woli to kruche placki przełożone masą mleczną. Czasem są to kruche placki z miodem, to stefanka pieczona. I stefanka  bez pieczenia czyli kruche herbatniki z taką samą masą jak pieczona. Kiedyś pokusiłam się i zrobiłam miodownik bez pieczenia. Użyłam ciastek miodowych, a reszta jak w tradycyjnej stefance. Pomysł na ciasto(...)Połowę kaszy manny wylewamy na herbatniki, układamy drugą warstwę ciastek. Rozprowadzamy resztę masy mlecznej i ponownie ciastka ostatnia warstwa.  I stefanka na herbatnikach bez pieczenia gotowa. Odstawiamy aby zeszła największa para. Po około 20 minutach zawijamy stefankę w folię i czekamy aż ostygnie a ciastka zmiękną. Jeśli to ma być szybka stefanka bez pieczenia, możemy podawać

Dieta moja pasja
Ciastka dino wykopaliska 106

BĘDZIE POTRZEBNE DO PRZYGOTOWANIA CIASTEK? masło - powinno być miękkie, w temperaturze pokojowej, żeby dało się utrzeć; cukier puder trzcinowy - nie jest zbyt popularny w sklepach, ale można go zastąpić zmielonym w młynku drobnym cukrem trzcinowym lub zwykłym cukrem puderm (to może odrobinę wpłynąć na smak); żółtko - sprawi, że ciastka będą bardziej kruche; mąka - może być pszenna lub orkiszowa(...)Dobrze sprawdzi się także krupcztka. kakao - najlepiej użyć czarnego, ale ekstra ciemne też będzie ok. JAK PRZYGOTOWAĆ CIASTKA? Jest to ciasto kruche, jednak przygotowuje się je z miękkiego masła i w sumie to jest najważniejsza rzecz, o której trzeba pamiętać. Następnie dodajemy pozostałe składniki i (jak zwykle przy cieście kruchym) zawijamy w folię i chłodzimy w lodówce. Jeżeli

Pełny talerz