wizualnie nadaje mu uroku. Obowiązkowa pozycja dla fanów owoców leśnych (zamiast jagód można do masy serowej użyć także malin) oraz nietypowych serników. Spód na sernik: ok. 280 g kruchych ciastek lub herbatników w czekoladzie ok. 100 g miękkiego masła Sernik jagodowy (składniki w temp. pokojowej): 2 i 1/3 szklanki jagód 1 kg białego sera 3-krotnie mielonego* 3/4 szklanki
Poezja smakuzawsze wychodzi,nawet wtedy, gdy odważę się na małą modyfikację. ULUBIONY SERNIK Z SOSEM TRUSKAWKOWYM. /z babcinego przepisu; nieco zmodyfikowany;/ na spód: 2 opakowania czekoladowych herbatników lub jakichś kruchych ciastek 90g masła na sernik: 1,2 kg białego półtłustego sera 4 jajka szklanka cukru 2 opakowania budyniu waniliowego 3/4 szklanki oleju 1 niepełna szklanka mleka do podania
W kuchni Karmel-itkimusi być jednorodny i monotonny. Minęły już te czasy, kiedy jeśli sernik to z rodzynkami lub brzoskwiniami. Ja dziś proponuję sernik kokosowy - pyszny ! Spód:250 g kruchych ciastek ( herbatników ) 80 g wiórek kokosowych100 g masłaMasa serowa:1 kg sera twarogowego w wiadereczku1 i 1/3 szkl. cukru150 ml mleczka kokosowego1 laska wanilii5 jaj4 pełne łyżki mąki ziemniaczanejWierzch
kolorowotorcikoworazem zrobiłam sernik cytrynowo-pomarańczowy na kakaowym spodzie.Do serniczka idealnie pasują macerowane truskawki - sezon już niedługo, więc trzeba gromadzić przepisy z truskawkami :D Spód:180 g krakersów150 g kruchych ciastek ( ja użyłam domowych ) 200 g masła3 łyżki cukru pudru1 czubata łyżka kakao Masa serowa:1 kg sera twarogowego w wiadereczku1 i 1/2 szkl. cukru100 g masłaotarta
kolorowotorcikowokącika domowego cukiernika: Tak, moja siostra znów się wzięła za pieczenie. Oto efekty. Ciastka kruche, dobre, to że robiła je już dwa razy w ciągu tygodnia mówi samo za siebie ;) Składniki: 2 ½ szklanki maki pszennej czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 kostka masła cukier wanilinowy 3/4 szklanki cukru pudru 1 jajko szczypta soli tabliczka czekolady orzechy laskowe
Pasja Smakutakiej bułki słodkiej to 1,70. I była to ta sama piekarnia a właściwie sklep firmowy w Żarach przy ulicy Katowickiej. Tam często zaglądamy, bo mają pyszne kruche ciastka do herbaty. Musicie wybaczyć niestety, że jest to zdublowana piekarnia
Magiczne Życie MartyDzisiaj Tłusty Czwartek a ja zamiast pączków (te już były w niedzielę - tutaj przepis :)) zrobiłam przepyszne rożki serowe z lukrem. Jest to rewelacyjny przepis na kruche ciastka z nadzieniem jabłkowym. Zawiera tylko trzy składniki: mąka, ser i masło w proporcji 1:1:1. Pamiętam te ciastka jeszcze z okresu szkoły podstawowej. Zabierałam je wtedy na swoje drugie śniadanie
coolinarnastrefa.blogspot.comKruche ciasteczka świąteczne Kruche ciasteczka świąteczne to łatwe w przygotowaniu, tradycyjne ciasteczka maślane na święta Bożego Narodzenia i nie tylko. Zobaczcie, jak przygotować kruche ciasteczka świąteczne na poniższym filmie : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Aby nasze domowe ciasteczka udały się idealnie, warto pamiętać o kilku sprawach. Ciasto kruche musi być dobrze schłodzone - wtedy da się(...)blachy - należy poczekać kilka minut, by ostygły. Wtedy stwardnieją i da się je bez problemu przełożyć. Kruche ciasteczka maślane smakują najlepiej, gdy użyjemy do ich wypieku mąki krupczatki - wtedy są niezwykle kruche, delikatne, wręcz rozpływają się w ustach. Jeśli wolicie twardsze ciastka, można wykorzystać zwykłą mąkę pszenną. Wałkowane i wycinane foremkami ciastka świąteczne są idealne do dekoracji
Lekcje w kuchniKruche, rozpływające się w ustach ciastka, z lekko cytrynową nutą. Dodatkowym ich plusem jest fakt iż wbrew pozorom wymagają mało pracy. Nie musimy używa wałka, ani stolnicy, więc sprzątania po nich jest bardzo mało. Zgniatanie ciasta przy pomocy zwykłego ręcznego miksera - dla mnie bosko! Razem z konfiturami ETERNO wyszedł mi niesamowity smak. Jaka konfitura? Skoro ciasta są lekko cytrynowe
Blondynka Gotujebyło czego dzielić :D Postanowiłam, że dodam ją do ciasteczek z maszynki i nawet moja druga córka, która nie przepada za chałwą, zajadała się ciasteczkami, aż miło :) Ciastka wyszły bardzo kruche i delikatne. Polecam Składniki: 7 żółtek 1/2 szklanki cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 300 gram masła lub margaryny 1/2 kg maki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Ciasteczkowy PotwórChłodzenie 2 godz. Kalorie 280 kcal Tartaletki bez pieczenia na ciasteczkowym spodzie, z musem owoców leśnych i dekoracją z bitej śmietanki. Tartaletki z owocami lasu. Składniki: KRUCHY SPÓD 200 g ciastek owsianych 30 g masła 30 g kajmaku MUS Z OWOCÓW LEŚNYCH 100 g truskawek 50 g malin 50 g jeżyn 50 g jagód leśnych lub borówki amerykańskiej(...)wody 50 ml mleka kokosowego DEKORACJA 100 ml śmietanki kremówki 30 % 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki żelatyny spożywczej uniwersalnej świeże owoce (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: KRUCHY SPÓD Ciastka owsiane, masło i kajmak zblenduj na gadką masę. Przed zastygnięciem masa będzie miała konsystencję mokrego piasku. Wyłóż na spód foremek do tartaletek i wygładź powierzchnię. Wstaw do lodówki
ProstePesto.plKruche, smaczne, aromatyczne, idealne do filiżanki dobrej herbaty ;-) SKŁADNIKI: - 2,5 szklanki mąki - 200 gram masła - 2/3 szklanki cukru brązowego - 2 żółtka - 1 mały kubeczek jogurtu
WielopokoleniowoPojawiło się już to ciasto na blogu jako Kruche ciasto ze śliwkami i cytrynową pianką tym razem zmieniłam kolor kisielu na czerwony. Ciasto pięknie się prezentuje
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaskładniki: 280 g mąki orkiszowej 100 g masła, schłodzonego 10 g drożdży 120 ml śmietany 1 jajko dodatkowo: ok. 2 łyżeczki cukru kryształu ok.2 łyżeczki cukru
Domowy Smak JedzeniaDziś przepis na najlepsze pod słońcem, ekstra kruche i bardzo maślane ciasteczka! Ciasto kruche, z którego je wykonałam, jest właściwie uniwersalne i będzie również świetną bazą do wielkanocnych mazurków, kruchych babeczek lub tart na słodko. A od tych ciasteczek, zapewniam, nie będziecie mogli się oderwać. Tutaj w wersji z domowymi konfiturami: pomarańczową, morelową oraz powidłami węgierkowymi. Do tego migdały(...)części wykrojonych ciastek za pomocą mniejszej foremki o tym samym kształcie wycinamy środek. Następnie takie ciastko z dziurką kładziemy równo na pełnych ciastkach ułożonych już na papierze. Jeśli, tak jak ja, nie macie mniejszych foremek, to możecie użyć małego kieliszka lub zakrętki od butelki. Sprawdzają się równie dobrze. Ścinki z powrotem zagniatamy, wałkujemy i wycinamy ciastka. Pieczemy
Analiza Smaku