Do zrobienia tego deseru wykorzystałam białka które zostają mi po pieczeniu ciasta kruchego albo drożdżowego. Jagody miałam zawekowane w słoikach bez cukru. Są to jagody w
wesoła kuchniaKarnawał trwa, więc jeśli jeszcze nie przygotowaliście róży to serdecznie polecam. Delikatne, kruche ciasto, obficie posypane cukrem pudrem. Swoim wyglądem przypominają róże stąd też ich nazwa
Zrób to smacznieMalinowa chmurka Znane i lubiane ciasto na kruchym spodzie, z malinami, kremem śmietankowym i chrupiącą bezą. Bardzo efektowne i przepyszne. Polecam na szczególne okazje, efekt wow
Blog z ApetytemNajlepszy przepis na kruche babeczki. Są naprawdę delikatne i pyszne. Biała czekolada i chałwa – czy można chcieć większej słodyczy? Uwielbiam takie połączenie! Babeczki (16 szt): 1
VioletoweKucharzenieDelikatne i kruche, rozpływają się w ustach. Lubię bezy odkąd tylko pamiętam. To mój kuchenny pewniak – wychodzą mi zawsze, nawet robione tak zwaną miarką „na oko
Karo in the KitchenTarta z kremem z białej czekolady z owocami to kwintesencja lata. Kruchy spód, d elikatny jak obłoczek krem z serka mascarpone i śmietany oraz białej czekolady
Moja kraina smakówNutella pie – to coś dla tych, co uwielbiają ciasteczka Oreo i Nutellę :) Ciasto to również przypadnie do gustu tym, co nie mają piekarnika, gdyż jest
Kulinarne PrzebojeKokosowo rabarbarowe ciasto z pianką i migdałami. Ciasto jest bezglutenowe i bardzo kruche za sprawą mąki kokosowej. W smaku czujemy kokos i pyszny rabarbar. Podobne ciasto
wesoła kuchniaDelikatne, słoneczne mazurki z pianką z suszonych moreli, na kruchym cieście z mąki pełnoziarnistej. To świeża, lekka alternatywa dla ich ciężkich, przesłodzonych sklepowych odpowiedników. Podstawą
Upiecz sobie babeczkęJestem pewna, że doskonale znacie te ciasteczka ;). Popularne orzeszki z ciasta półkruchego pieczone w opiekaczu lub w specjalnych foremkach (u mnie ten drugi sposób, gdyż nie
Nastoletnie WypiekanieCroissanty , francuskie rogaliki o maślanym smaku i kruchej, ale miękkiej strukturze, chodziły za mną od bardzo, bardzo dawna. Idealne do kawy latte, czy szklanki ciepłego
Poezja Smaków - blog kulinarnyBardzo dobre ciasteczka, lekko chrupiące. Polecam Przygotowanie ciasta – ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym, solą tak długo aż cukier się rozpuści. Dodać zmielone migdały
Kuchnia PokoleńMałe słodkości idealnie sprawdzą się do każdej kawy. Ciasto jest idealnie kruche i delikatne, a krem bardzo kakaowy. Ciasto: 470 g mąki pszennej 250 g
VioletoweKucharzenieJuż po pierwszym pieczeniu tych ciastek, zyskały one miano naszych ulubionych :) Kruche, pachnące, pełne pysznych niespodzianek. Świetne do kawy i do herbaty, polecam :) 1,5
Mienta blogKruche mini szarlotki z jabłkowym musem, z korzennym akcentem cynamonu i goździków. Łatwe w przygotowaniu i bardzo aromatyczne. Składniki na 5-6 sztuk:
Apetyczna babeczkaJak niedziela no to najwyższy czas aby zrobić coś pysznego do popołudniowej kawy. Na odmianę od wszystkich ciast i ciasteczek postanowiłam zrobić deser. Za oknami zima
ciastkarnia na kruchym spodzieCiastka na Boże Narodzenie to nie tylko pierniki. Dziś mam dla Was propozycję na kruche, maślane ciastka z dodatkiem przyprawy do piernika. Jednak w przepisie tym nie ma jajek. Szybko się je przygotowuje, wystarczy chwila na ich upieczenie. Przechowywać je można w szczelnie zamkniętym pudełku nawet 3-4 tygodnie. U nas już pierwsze świąteczne wypieki gotowe. Hmmm tylko czy wytrwają(...)zamrażalnika na 30 minut. Po tym czasie ciasto podzielić na 2 części. Matę silikonową bądź stolnicę podsypać delikatnie mąką. Ciasto rozwałkować na grubość około 4-5 mm. Foremkami wycinać ciasteczka. Ciastka przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 170'C, piec ciastka około 15 minut (do czasu aż brzegi ciastek zaczną się delikatnie rumienić
Zrób to smacznieDomowy jabłecznik to wspomnienie lat beztroskich. Szybkie, proste ciasto, które można przygotować na każde święto i wtedy gdy niezapowiedzianie zjada się goście. Smak, zapach zawsze przypomina
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!czekoladę w środku... Sama rozkosz! 😊 Po ostudzeniu robią się lekko kruche na zewnątrz, ale w środku przypominają brownie. Intensywnie czekoladowe, odpowiednio słodkie, okrągłe i duże, i tak sobie myślę, że ich wielkość jest... odpowiednia, aby się nacieszyć ich smakiem, nasycić, ale nie przesłodzić! Oczywiście nie są to oryginalne amerykańskie ciasteczka, ale zrobione w tym stylu- na oryginalne przyjdzie czas innym
Kraina Miodem Płynąca