kruche ciasteczka z cukrem - 3596 przepisów (strona:44/240)

Maślane rogaliki z twarożkiem 138

temperatury 180’C (z termoobiegiem) i pieczemy przez około 10 minut – do zrumienienia *** *** Po upieczeniu rogaliki posypujemy cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: KRUCHE ROGALIKI Z CIASTA SEROWEGO PRZEPIS TUTAJ SZYBKIE ROGALIKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ ROGALIKI TRZYSKŁADNIKOWE PRZEPIS TUTAJ MAŚLANE CIASTECZKA KWIATKI PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA PRZEPIS TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE

Blog z Apetytem
Czekoladowe pierożki pieczone z musem jabłkowym. 152

kruche ciasteczka jakie ostatnio robiłam.Bardzo czekoladowe, wypełnione po brzegi musem jabłkowym. Jako ,że nie przepadam za papkami jabłkowymi zawsze jabłka na mus ścieram na tartce o grubych oczkach .Ciasteczka troszkę mi popękały w trakcie zlepiania,ale to wina za dużej ilości nadzienia.Smakują wyśmienicie!. Składniki: 240 g mąki pszennej 140 g masła,chłodne szczypta soli 3 łyżki cukru pudru(...)cytryny, co zapobiegnie brązowieniu musu.Ja lubię kwaskowaty mus,jeśli lubicie słodkie proszę dodać cukier . Po przestygnięciu musu z lodówki wyjmujemy ciasto , dzielimy na mniejsze porcje ,rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką kółka ,podobnie jak na klasyczne pierogi i nakładamy na środek mus jabłkowy,następnie dokładnie zlepiamy brzegi. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach przez około

Ladylaura.
Rogaliki drożdżowe z czekoladą 194

temperatury 180’C (z termoobiegiem) i pieczemy przez około 10 minut – do zrumienienia *** *** Po upieczeniu rogaliki możemy posypać cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: KRUCHE ROGALIKI Z CIASTA SEROWEGO PRZEPIS TUTAJ SZYBKIE ROGALIKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ ROGALIKI TRZYSKŁADNIKOWE PRZEPIS TUTAJ MAŚLANE CIASTECZKA KWIATKI PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA PRZEPIS TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem
Cytrynowe ciasteczka kukurydziane 97

Bardzo cytrynowe ciasteczka z dodatkiem mąki kukurydzianej rozpływają się w ustach:) Są kruche, odpowiednio słodkie i bardzo cytrynowe. Polecam:) Potrzebujemy: 100g mąki pszennej 150g mąki kukurydzianej 2 żółtka 1 cytryna 120g cukru trzcinowego 150g masła 1 łyżka budyniu waniliowego (proszek) szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mąkę przesiewamy, z cytryny wyciskamy sok i ścieramy skórkę. Z wszystkich składników szybko(...)zagniatamy ciasto i wstawiamy je na 30 min do lodówki. Ciasto wałkujemy na grubość 2 mm wycinamy dowolnymi foremkami kształty ciasteczek. Pieczemy 12-15 min w temp. 180 stopni. Smacznego

WYSPA SZCZĘSLIWA
Makowiec Japoński Na Maku Mielonym 172

bardzo wilgotny za sprawą jabłek, a brak ciasta, zrekompensował dodatek ciasteczek kruchych na górze ;) Składniki na blaszkę 23 x 23 cm 250 g maku mielonego 3/4 szkl wody 3 jabłka 4 i 1/2 łyżki kaszy manny 4 jajka 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g masła 3/4 szkl cukru bakalie (orzechy, rodzynki, skórka pomarańczowa ) Na ciasteczka: 50 g masła

Gotowanie...to proste !
Tartaletki cytrynowe. 154

przepisu  lub gotowe lemon curd - przepis tutaj maliny masło cukier puder Wykonanie: Formę do muffinek wysmarować masłem. Z ciasto kruchego rozwałkowanego do grubości 3 mm wyciąć kółka. Ułożyć w formie muffinkowej i piec około 10 - 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni. Po ostudzeniu wyjąć ciasteczka z formy i wypełnić lemon curdem. Wyrównać powierzchnię nożem. Ułożyć

zadanie-gotowanie
Kruche ciasteczka z orzechami i czekoladą 262

Kruche kakaowe ciasteczka napakowane pysznymi dodatkami. Gorzka czekolada, różne orzechy, żurawina…czego chcieć więcej? Kubka kawy i chwili dla siebie :) Przepis inspirowany przepisem na ciasteczka czekoladowe z książki „Cukiernia Lidla”. Na 14 sztuk: 170 g mąki pszennej 100 g cukru trzcinowego 25 g surowego kakao łyżeczka sody 140 g miękkiego masła jajko 50 g orzechów włoskich(...)nagrzewamy do 180 stopni. Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy mąkę z sodą, kakao oraz jajko. Dokładnie mieszamy po czym dodajemy żurawinę, czekoladę i grubo posiekane orzechy. Ponownie mieszamy i formujemy okrągłe lekko spłaszczone ciasteczka. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 18 minut. Studzimy na kratce. Smacznego :)   Artykuł Kruche ciasteczka z orzechami i czekoladą pochodzi

Mienta blog
Ciasteczkowy potwór czyli ciasteczka z kminkiem 165

byłam przekonana tylko mi będzie smakować, i jak to w życiu bywa pomyliłam się. Te kruche ciasteczka smakują wszystkim, są słodko słonawe, kruche z kminkiem! Z herbatą po prostu rewelacja. Składniki na około 12 sztuk: łyżeczka nasion kminku 100 g cukru 20 ml mleka roślinnego (2 łyżki) 160 g mąki pszennej, z czego 60 to może być pełnoziarnista pół łyżeczki(...)grubą sól) 100 g oleju roślinnego (u mnie był to rafinowany kokosowy) Przygotowanie: Jeżeli używasz oleju kokosowego to doprowadź go do płynnej konsystencji i zblenduj na puszysta masę z cukrem. W dużej misce połącz wszystkie składniki. Ciasto ma konsystencję plastycznej gliny i łatwo się formuje. Formuj z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego i rozpłaszcz. Do odciśnięcia wzoru użyłam foremek

greenscarf
Ciasteczka imbirowo-cynamonowe 340

Składniki na ciasteczka: 50 g drożdży 3 szklanki mąki 2 żółtka 1/4 szklanki cukru 1/4 szklanki mleka 125 g margaryny Palma z Kruszwicy 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka mielonego cynamonu Z pokruszonych drożdży, 1 łyżeczki cukru, 1 łyżeczki mąki i letniego mleka robimy rozczyn. Odstawiamy do wyrośnięcia na około 15-20 minut. Żółtka ubijamy z cukrem mikserem. Mąkę wymieszaną(...)ciasto kruche. Odstawiamy pod przykryciem na 30 minut, by odpoczęło w temperaturze pokojowej. Po tym czasie dzielimy ciasto na 4 porcje, wałkujemy każdą z nich na grubość 5 mm i za pomocą foremki wycinamy ciasteczka. Pieczemy je około 10 - 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Piekarnik nie musi być wcześniej nagrzany. Składniki na lukier: cukier puder woda Upieczone

Przysmaki Karolki
Kruche ciastka z cukrem 109

Kruche, waniliowe ciastka z cukrem na wierzchu. Bezproblemowe. Zagniecione ciasto na początku jest miękkie, ale nie klejące, przyjemne do wyrabiania. Po schłodzeniu tężeje, więc nie należy przetrzymywać go w lodówce zbyt długo, bo zrobi się twarde i trudno będzie je rozwałkować. Gotowe ciasteczkakruche i delikatne. Moje dzieci je uwielbiają. Czytaj dalej

Arabeska waniliowa
Ciasteczka walentynkowe. 150

napiszę :) Tak więc, nie mogłam się powstrzymać i musiałam zrobić coś z walentynkowym akcentem :) Znowu padło na ciasteczka :) Delikatne, kruche, tym razem przełożone marmoladą. Część zostawiłam bez przełożenia, żeby było urozmaicenie. Składniki: 2 szklanki maki pszennej 1/2 szklanki cukru pudru 1 kostka masła ( 200 g.) 1 żółtko 1 jajko Dodatkowo: marmolada owocowa Wykonanie: Mąkę i cukier wysypać na stolnicę. Dodać

Agusiowe smakołyki
Chrupiące ciastka orzechowe 165

ciastka są rewelacyjne. Więcej przepisów na różnego rodzaju ciastka znajdziecie na moim blogu. Szczególnie polecam chrupiące owsiane ciasteczka  , a także   trójkąty kruche ciastka Składniki: 1/2 szklanki posiekanych orzechów (dałam włoskie i nerkowce) 220 g masła 3/4 szklanki brązowego cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki kukurydzianej 1/4 łyżeczki soli szczypta zmielonych goźdżików szczypta gałki muszkatołowej Masło

O kuchni z uczuciem
KRUCHE, BEZCUKROWE MAZURKI NA SPODZIE Z MĄKI PEŁNOZIARNISTEJ WYPEŁNIONE CZEKOLADĄ I PIANKĄ Z SUSZONYCH MORELI 170

Delikatne, słoneczne mazurki z pianką z suszonych moreli, na kruchym cieście z mąki pełnoziarnistej. To świeża, lekka alternatywa dla ich ciężkich, przesłodzonych  sklepowych odpowiedników. Podstawą

Upiecz sobie babeczkę
Mazurek orzechowy z kremem z kaszy manny 345

Bardzo jestem zadowolona z efektu. Ciasto kruche jak pokruszone ciasteczka, krem pyszny a beza mój faworyt Wszystko razem pasuje świetnie. Wykonanie ciasta kruchego – do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder, żółtka. Masło pokroić na małe kawałki. Zagnieść szybko ciasto na gładką masę. Możecie użyć miksera i nastawić na pulsacyjne wyrabianie ciasta. Thermomix wyrabianie ciasta do naczynia miksującego

Kuchnia Pokoleń
Ciasteczka korzenne 160

Pyszne kruche ciasteczka korzenne. Chrupiące i rozpływające się w ustach, o mocnym aromacie i smaku korzennym. Składniki: 150 g masła 100 g cukru pudru 1 jajko 2 łyżeczki miodu 2 łyżki przyprawy piernikowej lub korzennej 1/2 łyżeczki cynamonu 250 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Zaczynamy od wymieszania ze sobą wszystkich składników suchych – mąkę

AleTorcik