Efektowne ciasteczka dla dzieci na każdą okazję. Duże cynamonowe guziki skuszą niejednego amatora kruchych słodkości. Składniki ok. 2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl cukru pudru 1 jajko 3/4 kostki margaryny 1 łyżka kakao 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli 1. Mąkę mieszamy z cukrem pudrem, kakao, cynamonem i solą. Przesypujemy na stolnicę. Robimy dołek, do którego wbijamy jajko i ścieramy(...)Dobrze schłodzone wałkujemy na grubość 4 mm. Wycinamy kółka foremką lub szklanką i średnicy 8 cm. Drugą, 5-ciocentymetrową jedynie dociskamy aby powstało wgłębienie. Słomką robimy dwie dziurki. 3. Ciasteczka pieczemy około 10 minut w 200 º C. Studzimy. Smacznego! Kategoria: Ciasteczka , Przepisy Tagged: Ciasteczka , cynamon , dla dzieci , kakao , kinderbal
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatymnie połączenie idealne, zwłaszcza na „leniwe” weekendowe popołudnia. Spróbujcie. Domowy budyń czekoladowy z bananami i włoskim ciasteczkiem Domowy budyń czekoladowy z bananami i włoskim ciasteczkiem 2016-05-08 19:23:16 Write a review Save Recipe Print 53 calories(...)pół np. z gorzką) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 60 g cukru pudru 35 g dobrego kakao 2 łyżki gorącej wody 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 żółtka jaj klasy M* 2-3 łyżeczki płatków migdałowych Pozostałe składniki deseru 1/2 średniego banana 1/2 łyżeczki wiórków kokosowych 2-3 kruche ciasteczka Barilla Mulino Bianco Campagnole ze sklepu SmakiPołudnia24.pl Przygotowanie W garnku
Słodkie okruszkinajprostszych, a jedyną ich dekoracją jest gruba warstwa cukru pudru. Ciasteczka adwentowe (Adventsplätzchen) pieczone są podczas adwentu, często dodatkowo ręcznie malowane i dekorowane. Bardzo często stają się później upominkiem dla znajomych i rodziny. Nie są to pierniczki (Lebkuchen) jakie mamy w zwyczaju przygotowywać w Polsce. Ciasteczka adwentowe to ciastka kruche. Składniki na ca. 50 sztuk: 190 g mąki orkiszowej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!chrupiącym spodem Sernik jest aksamitny, wilgotny, kremowy, aromatyczny ze świetnie chrupiącym spodem. Łatwy w przygotowaniu. Przepis autorski. Składniki na spód: 100 gr orzechów 50 gr masła 50 gr kruchych ciasteczek Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Wszystko składniki zmielić, ale tak aby były widoczne kawałki orzechów, wyłożyć spód tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia (18-20 cm). Schować do zamrażarki(...)chrupiącym spodem Sernik dyniowy z bezową pianką i chrupiącym spodem listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='Składniki na spód: 100 gr orzechów 50 gr masła 50 gr kruchych ciasteczek Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Wszystko składniki zmielić, ale tak aby były widoczne kawałki orzechów, wyłożyć spód tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia (18-20 cm). Schować
moj przepis nasmakuje. :) Nie jest to niskokaloryczna przekąska, ale jakże smaczna. Lubię do bloku prócz popularnych herbatników, dodawać także kruche ciasteczka, orzeszki ziemne (niesolone) oraz żurawinę. Z takimi dodatkami smakuje bosko. :) Bardzo polecam. Blok czekoladowyPRZEPISSkładniki 500 g mleka w proszku 1 1/4 szkl. cukru 250 g margaryny (użyłam Kasi maślany smak) 6-7 łyżeczek kakao (najlepsze wedlowskie) 0,5 szklanki
coolinarnastrefa.blogspot.comKochani jeszcze zdążycie jutro upiec pyszne kruche ciasteczka na świąteczny stół. Ciasteczka wyszły pyszne, maślane rozpływające się w ustach. Ciasteczka maślane Składniki · 200g masła · 125 g cukru pudru · 400 g mąki krupczatki · 1 aromat waniliowy · 2 żółta ·