kremy na tort - 1000 przepisów (strona:22/67)

TORT Z OWOCAMI I MASCARPONE 640

Zdolności zdobniczych co prawda nie posiadam, ale tort dla każego w dniu jego urodzin w moim domu być musi. Taki przygotowałam dla mojego męża w dniu jego urodzin. Pyszny torcik nasączony aromatyczną herbatą ze sklepu RICHMONT  , przełożony bitą śmietaną i mascarpone, palce lizać!   Składniki: na biszkopt: 6 jajek 15 łyżek mąki 15 łyżek cukru 1 łyżeczka proszku(...)ciemym blatem, znow nasączamy, wykładamy krem, dociskamy z góry jasnym ostatnim blatem.Pozostałą masą, smarujemy wierzch tortu. Boki za pomocą szprycy ozdabiamy stawiając kleksiki za pomocą kremów przyrządzonych wg instrukcji na opakowaniu .Wierzch tortu tez ozdabiamy kleksikami oraz owocami . Do Nasączenia tortu użyłam herbatę Richmont:   Świetnie nadaje się do nasączania ponieważ posiada intensywny ciekawy smak, który fajnie aromatyzuje też

Z Majeczką w kuchni
Tort migdałowo-cytrusowy 216

masy i przykryć drugim blatem uprzednio nasączonym syropem mandarynkowym.Włożyć do lodówki do schłodzenia, a w tym czasie przygotować drugą porcję masy z serka mascarpone.Wyjąć tort z lodówki, zdjąć obręcz i przygotowanym kremem posmarować wierzch i boki tortu.Dowolnie udekorować

Mix smaku
Tort Monster High 133

swoje urodziny mama zrobi jej tort z lalką Monster High. Co zrobić, jak mus to mus. Byle Werka była zadowolona. Powiem Wam, że mimo, że strasznie ich nie lubię tort wyszedł mi całkiem, całkiem. Przede wszystkim dzięki prażynce i masie cukrowej marki Callebaut , z którymi miałam przyjemność pracować. Biszkopt Składniki : 5 dużych jaj szklanka cukru szklanka mąki pszennej 3 łyżki(...)Krój na blaty dopiero po przestudzeniu. Co do kremów: Pierwszy to prażynka Callebout  wymieszana z czekoladą mleczną, druga to bita śmietana. Pod masę cukrową położyłam klasyczny maślany krem. Przed podaniem tort zawsze najlepiej schłodzić. Pamiętajcie tylko, że śmietana 30-36% musi być bardzo dobrze schłodzona do ubijania. Pamiętajcie tez, żeby nie ubijać jej zbyt długo, bo zrobi się

Wielki apetyt
Na urodzinach musi byc tort 171

kupnym ciescie. Ucieszyla sie za to z rozanych dekoracji w kolorze rozowym. I jak na mala dame przystalo cale nasze przyjecie bylo w tym wlasnie kolorze :-)Tort migdalowy z kremem o smaku nutellibiszkopt 4 jajka 150g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 150g maki 1 lyzeczka proszku do pieczenia 100g mielonych migdalow wykonanie:Jajka ubijamy z cukrem, cukrem waniliowym(...)nakladamy kolejna warstwe ciasta. Pozostala mase dzielimy na 2 czesci i jedna z nich nakladamy na druga warstwe biszkoptu. Na gore kladziemy ostatni blat ciasta, sciagamy obrecz i caly tort (gora i boki) smakujemy ostatnia czescia masy. Dekorujemy wedlug uznania.Ciasto schladzamy przez godzine.Smacznego

Przysmaki Karolki
Tort migdałowy amaretti 210

zacznie gęstnieć zdejmij z kuchni. Przykryj i odstaw do ostudzenia. Utrzyj masło. Do puszystego masła zacznij dodawać po łyżce budyniu. Dodaj również likier stale miksując krem. Na koniec wsyp pokruszone ciastka i zmiksuj. Montowanie tortu. Posmaruj pierwszy placek morelowym dżemem, a następnie grubą warstwą kremu.. Przykryj kolejnym plackiem i powtórz procedurę. Przykryj ostatnim plackiem i posmaruj wierzch i boki(...)torta resztą kremu. Oprósz torta zmiksowanymi ciastkami amaretti. Udekoruj całymi ciasteczkami amaretti. Tort migdałowy jest inspirowany przepisem z blogu “moje wypieki”. Wysokość tortu wynosi 9 cm. Tort swobodnie można pokroić na 10 porcji. The post Tort migdałowy amaretti appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Tort POKOCHAJ OLEJ RZEPAKOWY. 151

dań, łatwy do odsączenia, smaczny i bardzo zdrowy!                                 Składniki i wykonanie poszczególnych elementów tortu:   Biszkopt jasny: ·         5 jajek ·         1 szklanka cukru(...)wody Wykonanie: Mikserem ucieramy masło na puch, stopniowo dodajemy cukier puder. Na końcu dodajemy wodę. Krem jest gotowy, kiedy jest gładki i będzie się łatwo rozprowadzał. Tak przygotowanym kremem smarujemy cały tort i wstawiamy go do lodówki na kilka godzin. Dodatkowo: ·         masa cukrowa kolorowa (barwniki do koloryzacji białej) ok półtora kg. Wykonanie

Malinowe Pocałunki
Tort z pijaną wiśnią i czekoladą. 174

Wiem, że dekoracja tortu jest naprawdę bardzo wymowna. Jednakże postanowiłam się z Wami podzielić zdjęciem  i przepisem. Tort wykonałam specjalnie na konkurs.  Liczę, że organizatorom, jak również i Wam się spodoba.  Jest to moja pierwsza zabawa z masą cukrową.  Ale dokładnie ile jej mi poszło nie pytajcie ;).  Miałam ponad 1 kg a znikała(...)delikatnie nasączamy. Mikserem ucieramy masło na puch, stopniowo dodajemy cukier puder. Na końcu dodajemy wodę. Krem jest gotowy, kiedy jest gładki i będzie się łatwo rozprowadzał. Tak przygotowanym kremem smarujemy cały tort i wstawiamy go do lodówki na kilka godzin. Następnie dekorujemy go rozwałkowaną masą cukrową. Dolepiamy kolejne dekoracje. Gotowe. Życzę smacznego

Malinowe Pocałunki
Torcik dyniowy z ananasem i kremem jogurtowym 155

sobą, gdybym dorzuciła tylko do środka ciasta kawałki tego owocu, chciałam by ciasto było obłędne. A co robi większe wrażenie niż tort? ;) Choć to raczej mini torcik, bo ciasto nie wyrosło bardzo wysokie, uważam, że 1 warstwa kremu w zupełności wystarczy. Placek jest aromatyczny, z piernikową nutą i dodatkiem banana, co zapewnia mu jeszcze większą wilgotność i naturalną słodycz (można(...)spływał po bokach. Przykrywam go drugą częścią ciasta. Na wierzchu powoli i delikatnie rozprowadzam pozostały krem, zaczynając od środka i delikatnie wykonując okrężne ruchy łyżką, by krem delikatnie osiadł na bokach tortu. Na rozgrzaną patelnię wrzucam ok. 30 g pestek dyni i podprażam je, do uzyskania złotawego koloru. Studzę je i wykładam na wierzch tortu - gotowe! Tort wstawiam do lodówki

Cooking Monster
Jak nie zmarnować jedzenia podczas Świąt? 262

pyszne kruche paszteciki ! 11. Zamrażamy ciasta świąteczne na Sylwestra Mało osób wie, że większość ciast idealnie nadaje się do mrożenia. A w szczególności serniki,ciasta drożdżowe, babki, torty, ciasta z kremami. Nie polecam mrozić bezy i ciast z galaretką. W Święta zawsze mamy nadmiar ciast, więc zamiast zmarnować i wyrzucić najlepiej zamrozić (w odpowiednim momencie, gdy są jeszcze świeże

Tradycyjna Kuchnia
“Strączki” – recenzja 137

Zwłaszcza takie cuda jak szaszłyki z kiełbaski i bobu. Niesamowite są dla mnie bezy z wody odsączonej z puszki cieciorki, to czysta alchemia! Przepięknie wygląda też zielony, groszkowy tort urodzinowy z kremem. Co bym ugotowała ze “Strączków”? Wspaniale wygląda spaghetti z soczewicą i sosem pomidorowo-marchewkowym, naleśniki z zielonej soczewicy, pankejki z cieciorki, quesadilla i tortille, sloppy joe z czarną

Ugotowane pozamiatane
Szybki mus czekoladowy bez jajek 260

więc za mus czekoladowy na jajkach zabiorę się dopiero za jakiś czas. :) Świeżo przygotowany mus jest miękki, bardzo delikatny. Długo schładzany jest zaś twardawy i sprawdzi się jako krem do lekkiego tortu. Co do smaku: można gorzką czekoladę zastąpić w części lub w całości mleczną, jednak zrezygnuj wtedy z dodatku cukru. Składniki: 100 g gorzkiej czekolady - min. 60% kakao

Anioszek w kuchni
Ciasto ze szpinakiem 214

patyczkiem, czy ciasto jest już gotowe – czasem godzina to za dużo, zależy od piekarnika. Tak przygotowane ciasto możemy jeść jak babkę. Możemy użyć go również zamiast biszkoptu przygotowując tort, dodać ulubiony krem i owoce, czy wykorzystać przy robieniu ciasta z galaretką. Czego dusza zapragnie! Smacznego

MarcinChef
tort z kremem cappuccino 112

Polecam tort kakaowy z kremem cappuccino

Ugotujmy Coś
Torcik serowy z truskawkami 178

Jeszcze jedna propozycja na ciasto z owocami. Tort biszkoptowy, przełożony kremem z serka mascarpone i truskawkami. W sam raz na początek lata. Biszkopt upieczony wg dowolnego przepisu z 6 -8 jajek. 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie ciastek Regionalnych lub podobnych truskawki pół tabliczki czekolady deserowej lub gorzkiej 2 łyżki soku

Praktyczna pl
Tort orzechowy z kremem truflowym 114

Święta Bożego Narodzenia. Pewnie dlatego dla mnie mają one smak i zapach czekolady. Nie może więc zabraknąć na naszym świątecznym stole czekoladowego akcentu. W tym roku będzie to tort orzechowy z kremem truflowym. Czytaj więcej

Wiem co jem
Tatowa nalewka wiśniowa 193

Nalewka najlepiej smakuje po roku czasu, pije się ją o temp. 8- 10 ºC. Wiśnie, oczywiście uprzednio wydrylowane zawsze wykorzystuję do ciast, szczególnie dobrze smakują we wszelakich tortach z czekoladowymi kremami, bardzo prosto można je wykorzystać również do tarty, wykładamy wiśnie na spód, zasypujemy cukrem, zalewamy galaretką i mamy proste ciasto z dodatkiem alkoholu

Kuchenne aromaty
Wigilia w królestwie garów 136

font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} piernik z marcepanem i powidłami     tort makowy tort makowy z kremem śliwkowym szarlotka     katarzynki Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

królestwo garów
Tort makowo - migdałowy z kremem advocat 184

mieszając, aż do uzyskania gęstego budyniu. Masę budyniową studzimy. Serek mascarpone ubijamy na puszystą masę, po czym małymi porcjami dodajemy budyń. Biszkopt makowy przekrawamy na trzy części, przekładamy kremem advokat. Wierzch tortu dekorujemy według własnego uznania. Tort umieszczamy w chłodnym miejscu najlepiej na całą noc , aby masa stężała. Smacznego

kgwjanczewo
406. 169

względnie na lenistwie, tak więc dzisiaj witam dzień wśród książek. :(A za oknem słońce, .. no nic może pouczę się wieczorem? xd :P No i wstawaim zdjęcie obiecanego tortu...biszkopty przełożone kremem bananowym/ kajmakowym posypane orzeszkami ziemnymi i czekoladą

More food, love and dreams

Proponowane wyszukiwania