krem - 19817 przepisów (strona:878/1322)

Tarta jabłkowa- Rose 171

jest nam potrzebna). Forma ceramiczna za to jest zdecydowanie ładniejsza, możemy w niej od razu podać potrawę na stół, i kroić na porcje w naczyniu.   Pora na krem. Zagotujcie 500ml mleka z masłem, cukrem i nasionami wanilii. W pozostałych 200ml rozmieszajcie dokładnie 2 budynie, mielony cynamon i startą gałkę. Wlejcie rozmieszany proszek budyniowy na gotujące mleko i stale mieszając

Karo in the Kitchen
Panna cotta- z sosem kawowym 214

wodą różaną, cynamonem i wanilią, zagęszczoną mąką kukurydzianą lub pszenną. Francja to crème brûlée – mieszanka żółtek jaj i słodkiej śmietanki z wanilią, zapieczona pod cukrową skorupką. Hiszpanie mają swój krem kataloński – prawie jak crème brûlée, tylko przygotowany na samym mleku, z dodatkiem mąki ziemniaczanej, aromatyzowany skórką cytrynową i cynamonem.   Włosi nie mają jak widać monopolu na desery ze śmietanki

Karo in the Kitchen
Kawa na mleku z nerkowców – wegańska kawa bez rafinowanego cukru 249

sojowym.   *Używam blendera Philips, model HR2096, Pro Blend 6. Jest pierońsko mocny, świetnie kruszy lód, idealnie robi smoothies. Daje sobie radę z zamrożonymi owocami, szybko robi zupy-kremy. Szybko i wygodnie się myje. Pojemność dzbana to 2l. Zakup własny, nie dostałam go do testów ani do reklamy, po prostu uwielbiam blendery Philips. Wcześniej korzystałam przez 3 lata z modelu

Karo in the Kitchen
Garden party w domu – zaczarowany ogród w sercu miasta 181

tylko spotkanie”. Tort to naked cake zbudowany z czterech warstw dwóch rodzajów ciasta – ucieranego ciasta na herbacie Earl Grey i biszkopta genueńskiego , nasączonych ponczem herbaciano-cytrynowo-rumowym, przełożony kremem śmietankowym i waniliowym ze świeżymi owocami.   Naked cake to takie ‘uczciwe gotowanie’ – wszyscy widzą co zrobiłeś i co jedzą, nie ma słodkiej cukrowej masy, wymyślnych polew czy miliona ozdób

Karo in the Kitchen
Naleśniki z ciasta parzonego – na maślance 284

wygodnie. Ewentualnie poczekać jak ciasto ostygnie, wstawić je do lodówki a smażeniem zająć się nawet na drugi dzień, na przykład szykując naleśniki na śniadanie. Tym razem naleśniki zjedliśmy z kremem kasztanowym, polane słodką śmietanką i sosem karmelowym oraz ze świeżymi owocami. Tak, ten obiad to była czysta rozpusta! ;) W smażeniu pomogła mi patelnia do zadań specjalnych – przeznaczona do smażenia naleśników

Karo in the Kitchen
Biszkopt – wszystko co chcieliście wiedzieć ale nie mieliście kogo zapytać 413

grudki, do pieczenia biszkoptu otwórzcie kolejne opakowanie. Przygotowanie formy Biszkopt do przekładanych tortów najwygodniej piec w tortownicach z odpinaną obręczą. Jeśli Wasze ciasto ma być bazą rolady, podkładem pod krem lub inną słodką masę, np. jabłka i galaretkę, pieczcie go w kwadratowej lub prostokątnej formie.   Dno formy wykładamy papierem do pieczenia. Ja formy do swoich ciast nie smaruję masłem

Karo in the Kitchen
Marchewkowe smoothie – zastrzyk witaminowy dla zdrowej skóry 248

Używam blendera Philips, aktualnie jest to model HR2096, Pro Blend 6. Jest pierońsko mocny, świetnie kruszy lód, idealnie robi smoothies. Daje sobie radę z zamrożonymi owocami, szybko robi zupy-kremy. Szybko i wygodnie się myje. Pojemność dzbana to 2l. Zakup własny, nie dostałam go do testów ani do reklamy, po prostu uwielbiam blendery Philips. Wcześniej korzystałam przez 3 lata

Karo in the Kitchen
Biszkopt z galaretką, pianką i ananasem 199

Lekkie ciasto dla odmiany od tych z kremami. Jako pierwsza wersja z ananasem. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu Pianka: 400 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 1 galaretka agrestowa Dodatkowo: 2 galaretki malinowe puszka plastrów ananasa Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek

Na Ciasteczkowych Papierach
Biszkopt z galaretką, pianką i brzoskwiniami 161

Lekkie ciasto dla odmiany od tych z kremami. Tym razem wersja z brzoskwiniami. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu Pianka: 400 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 1 galaretka cytrynowa Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe puszka brzoskwiń Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek

Na Ciasteczkowych Papierach
Tarta z gruszką i cukinią! 225

Krucha tarta z cukinią i gruszką z obłędnym kremem na bazie serka mascarpone! Przepyszna propozycja! ZAPRASZAM! SKŁADNIKI: NA CIASTO: -170 g mąki -80 g masła - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia  - 1 jajko - przyprawa suszone pomidory z ziołami i czosnkiem - sól Z w/w składników zagnieść szybko ciasto, schłodzić w lodówce przez 30 minut.  NA TARTĘ: - 1 dojrzała gruszka

SMYKWKUCHNI
Krem fasolowo-cebulowy 152

liście laurowe. Do wywaru dorzucamy fasolę i cebulę z czosnkiem. Całość gotujemy około 30 minut. Zupę miksujemy blenderem, dodajemy sok z połowy cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Gotowy krem posypujemy startym na tarce zółtym serem

Pobite gary Barbary
Ciasto żurawinowe z mascarpone 165

posiekaną tabliczkę czekolady (10 dag). Całość mieszamy. Tortownicę o średnicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Przygotowujemy krem. Serek miksujemy z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Masę wykładamy na wystudzone ciasto. Wierzch posypujemy żurawiną i płatkami migdałowymi. Całość polewamy polewą przygotowaną z połowy tabliczki czekolady wymieszanej

Pobite gary Barbary
Krem z cukinii z fetą 172

zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut. Całość miksujemy przy pomocy blendera. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, sok z cytryny. Gotujemy jeszcze ok. 10 minut. Zabielamy śmietaną. Krem podajemy z pokrojoną w kostkę fetą

Pobite gary Barbary
Urodzinowy tort wieloowocowy 212

Mój kolejny tort ale pierwszy piętrowy. Teraz w sezonie letnim najlepiej smakują takie z owocami. Nie są takie ciężkie jak torty z kremami, za którymi osobiście nie przepadam. Ten tort upiekłam na 18 urodziny dla córki znajomej. Biszkopt, bita śmietana i mnóstwo owoców to pyszna propozycja na letni tort. Mam nadzieję, że jak na pierwszy piętrowy torcik to wyszło nieźle

Ewa w kuchni
8 szybkich WEGAŃSKICH ciast z owocami, Nieracjonalny mężczyzna 472

Mój ulubiony rodzaj ciast. Smacznego! 1.  biszkopt z kremem czekoladowym i malinami / sponge cake with chocolate mousse and raspberries 2.  kruche ciasto z truskawkami  (bezglutenowe)/ pie with strawberries  (gluten-free) 3. ciasto z gruszkami  (drobno pokrojonymi)/ cake with pears  (cut into small pieces) 4. ciasto z gruszkami (połówkami)/ cake with pears (halves) 5. czekoladowa

Qlinarnie i Qlinarnie

Proponowane wyszukiwania