krem - 19817 przepisów (strona:876/1322)

BEZY Z KREMEM LIMONKOWYM 202

mamy ku temu możliwości. Któż nie lubi babcinych wypieków, najlepszych na świecie czy dziadkowych opowieści o jego dzieciństwie?     Uczcijmy więc chwilę przy kawie pyszną bezą z kremem limonkowym. Niebotycznie słodka, a zarazem przyjemnie orzeźwiająca. Najlepsza!     Cały przepis znajdziecie pod tym linkiem: http://karmel-itka.pl/bezy-z-kremem-limonkowym-dla-dziadka-i-babci/ .     Pozdrawiam

W kuchni Karmel-itki
Czekoladowe foremki 105

Chrupiące i delikatne czekoladowe foremki, które są bardzo łatwe do zrobienia. Przyjemnie pękają przy pierwszym kęsie, napełnienie ulubionym kremem, smakują rewelacyjnie. Przygotować można je wcześniej, później wystarczy przechowywać je w lodówce. W następnym wpisie pokażę Wam swój pomysł na ich wypełnienie. Takim deserem można szybko i skutecznie poprawić sobie humor po ciężkim i intensywnym dniu. U nas ostatnio mnóstwo takich

Domowa cukiernia Ewy
Zupa krem z jarmużu i ciecierzycy z chili 133

warzywo. Podsuwam kolejny pomysł na wykorzystanie jarmużu do przygotowania pysznego obiadu. Bardzo zimowa, rozgrzewająca i syta zupa, tym razem w roli zagęszczacza ulubiona przez wielu ciecierzyca. Przepis na podobny krem, ale zagęszczany ziemniakami znajdziesz tutaj . Na wiele innych smacznych dań z jarmużem zapraszam  tu . Składniki: 250-300 g jarmużu bez grubych łodyżek świeżego lub mrożonego 1 cebula 1 ząbek

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Cieszmy się zdrowym podjadaniem z Bakeo 136

skrzynce pocztowej. Dlatego takie paczuszki od Bakeo sprawdzą się również jako prezent. W mojej paczce znalazły się 4 wyjątkowe przekąski: Silnia - baton migdałowy (44 g) z orzechami nerkowca. Krem Sułtański - mieszanka (48 g): figi suszone, migdały, daktyle suszone. Alfa & Omega - mieszanka (50 g): morele suszone, żurawina suszona, pestki dyni. Owocowy Romans - mieszanka (42 g): morele suszone, wiśnie suszone, jabłko

Słodkie okruszki
Kremowa zupa fasolowa z pikantnymi pieczarkami 144

Zimą chętniej jemy gęstsze i treściwsze zupy. Rozgrzewają nas i sycą, co jest bardzo ważne przy takiej pogodzie. Dzisiaj zapraszam na zupę krem z fasoli. Bez mięsa, na maśle i słodkiej śmietanie. Smakuje delikatnie i idealnie komponuje się z pikantnym dodatkiem, jakim są pieczarki usmażone na maśle z dodatkiem papryczki chili. Naprawdę jest to idealna zupa na zimę. Składniki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto Milky Way 190

szklanki cukru 20g cukru waniliowego 2 szklanki mleka w proszku Przygotowanie: Biszkopt: Jajka wbić do miski, wsypać cukier. Ubijać mikserem na najwyższych obrotach ok. 10minut. Do jajecznego kremu stopniowo dosypujemy mąkę, kakao, i proszek do pieczenia. Dokładnie i delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto przelać do formy, wyrównać powierzchnię. Piec 1 180'C przez 35-40 minut. Upieczony biszkopt dobrze ostudzić

Tagebuch po polsku
Zupa warzywna z nutą pomarańczy . 172

Gotując nieśmiertelny wywar na pomidorówkę dla moje córki dzielę go na dwie części i z drugiej przygotowuję zupę dla siebie.Tak powstała zupa krem z warzyw z wywaru i pomarańczą .Prażone na suchej patelni orzechy i troszkę jogurtu na wierzch i zupa jak malowana.Przepyszna . Składniki: 5 marchewek 4 pietruszki 2 białe rzodkwie ,u mnie są zawsze w zestawie

Ladylaura.
TORT URODZINOWY Z BUDYNIEM - Thermomix TM5 204

mąkę i sól, wymieszać 4 s/obr. 3 . Zdjąć motylek i dokładnie wymieszać kopystką. Masę przelać do natłuszczonej tortownicy (22 cm średnicy). Piec w temperaturze 180*c przez 25 minut. KREM BUDYNIOWY 3 opakowania budyniu waniliowego 4 szklanki mleka 1 tabliczka białej czekolady Jedną szklankę mleka zagotować z białą czekoladą, mieszać aż do jej całkowitego rozpuszczenia. Dodać wymieszane budynie

ClauditteMissCooking
Gorąca czekolada. Z chilli 136

spełnienie.  Absolutne. Przepis znalazłam u  Angie  i nie mogłam się powstrzymać, żeby go nie wypróbować. Od siebie dolałam nieco więcej mleka - w oryginale czekolada bardziej przypomina krem do wyjadania łyżeczką niż napój. Nie mówię, że nie była pyszna... Ale jak już udało się umościć w najwygodniejszym miejscu na kanapie, a tu nagle okazuje się, że łyżeczki brak

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto snickers 177

uzyskania gładkiej konsystencji. Powinno dać je się łatwo rozsmarować na biszkopcie. Pierwszy spód biszkoptowy wkładamy do blaszki (tej samej, w której był pieczony) i nakrapiamy kawą rozpuszczalną. Smarujemy biszkopt kremem z masła orzechowego, nakładamy bitą śmietanę i wyrównujemy szpatułką. Ciasto przykrywamy drugim spodem biszkoptowym. Jeśli masa krówkowa (kajmak) jest za gęsta, żeby posmarować nią ciasto można podgrzać ją nieco, żeby

Ciastkozercy
MARENGI Z BITĄ ŚMIETANĄ MIĘTOWĄ 118

rozgrzanego piekarnika i piec ok.50 minut w 110-120 stopni.Odstawić do wystygnięcia. Śmietanę ubić z cukrem pudrem , barwnikiem na sztywną masę.Dolać likier miętowy , wymieszać.Ciastka przekładać KREMEM i podawać z kawą.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Lane faworki, inaczej wężowe chrusty. 1376

wystarczy nalać go na wysokość 3 cm. Dolać resztkę spirytusu. Olej bardzo dobrze rozgrzać, tak jak na frytki (temp. 180 stopni).  Chrusty wlewać na olej np. szprycą do kremów, rękawem cukierniczym, butelką z "dziubkiem". Można także posłużyć się woreczkiem foliowym. Posypać cukrem pudrem! I cieszyć się smakiem, smacznego! :) Obserwuj bloga przez FB oraz Instagram

Poezja Smaków - blog kulinarny
Pączki ze słodkim nadzieniem 116

nutella) Drożdże, łyżkę cukru pudru i łyżkę mąki mieszamy ze szklanką ciepłego mleka. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Żółtka i jajko ucieramy z pozostałym cukrem aż otrzymamy puszysty krem. Do naczynia z mąką wlewamy wyrośnięte drożdże, dodajemy ubite jajka, spirytus u wyrabiamy ciasto. Po ty tym czasie (10-12 minut) wlewamy roztopione, ciepłe masło, oliwę, pozostałe ciepłe mleko

Szybko Tanio Smacznie
Ciasto przekładane masą budyniową 165

Ciasto 150 g margaryny 150 g cukru 1 szkl.mąki 4 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki mleka 1 szkl.płatków migdałowych Krem 0,5 litra mleka  0,5 szkl. cukru 1 cukier wanilinowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 kostka masła Margarynę utrzeć z cukrem dodając 1 jajko

Moje domowe kucharzenie
Francuskie rurki z bitą śmietaną i owocami 171

blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 15-20 minut w 180 stopniach. Po lekkim ostudzeniu rurki zdjąć z foremek i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Nadziać kremem (za pomocą szprycy lub rękawa cukierniczego). Warto zaopatrzyć się w gotowe foremki do rurek (dla wygody). Można je również zrobić samemu. Polecam z pustej rurki po folii aluminiowej lub foli

Di gotuje