krem - 19817 przepisów (strona:875/1322)

ŚWIDERKI SEROWE Z CZARNUSZKĄ 197

Proste świderki z ciasta francuskiego będą doskonałym (i rozkosznie chrupiącym) dodatkiem do kremowych zup, np. do kremu paprykowo-pomidorowego z bazyliową śmietaną . Świderki też nadadzą się wieczór przy piwie :). Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku

Przepisy Aleksandry
KREM POMIDOROWO-PAPRYKOWY Z BAZYLIOWĄ ŚMIETANĄ I MOZZARELLĄ 242

przykrością zauważyłam, że dni stają się krótsze, więc powolutku żegnamy lato i świeże warzywa :(. Idealną zupą na początek września jest krem paprykowo-pomidorowy, który nastroi nas optymistycznie i jest pełen witamin i kolorów :). Danie podałam z serowymi świderkami z czarnuszką . Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij

Przepisy Aleksandry
Czekoladowy budyń z kaszy jaglanej . 291

Gotujemy na małym ogniu około 12 minut ,kasza może się rozgotować . Do gorącej kaszy dodajemy czekoladę pokrojoną na mniejsze kawałki , pół szklanki ciepłego mleka i miksujemy blenderem na gładki krem . Jeśli macie ochotę możecie budyń posłodzić ,dla nas był idealny bez dosładzania .Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami . Jeśli będzie za gęsty można dodać więcej mleka

Ladylaura.
Tarta cytrynowa. 261

musiałam przykryć swoją tartę. Upieczoną tartę ostudzić, posypać cukrem pudrem. Jeżeli zostanie śmietana kremówka i nie ma do czego jej zużyć można ją ubić i podawać razem z tartą ( krem nakładać bezpośrednio przed podaniem ciasta). Mi zostało troszkę masy cytrynowej, ponieważ z jednej strony ukruszyło mi się ciasto i nie mogłam jej całej wlać do środka. Zastanawiałam się co mogę

W kuchni u Moniki
Tiramisu. 236

większą). Biszkopty zanurzać w kawie z amaretto - zanurzyć i od razu wyjąć. Biszkopty szybko nasiąkają i gdy się je przetrzyma rozpadną się. Wyłożyć na dno miseczki. Na biszkopty dodać krem, posypać kakao. Tak zrobić dwie, trzy warstwy - w zależności od wielkości miseczek. Tak przygotowany deser włożyć do lodówki na kilka godzin. Smacznego

W kuchni u Moniki
Zupa z czerwoną soczewicą. 255

chwilkę na patelni (można na tej samej co były duszone warzywa) przecier pomidorowy. Dodać do zupy, zamieszać i ściągnąć z ognia po zagotowaniu. Zupa jest gotowa. Osoby lubiące zupy krem mogą sobie na koniec zblenderować.     Smacznego

W kuchni u Moniki
Rurki z bitą śmietaną. 239

dłuższego czasu chodziło za mną zrobienie rurek z kremem. Jednak ciągle powstrzymywało mnie brak foremek, które są potrzebne do ich upieczenia. Dziś postanowiłam, że zrobię sobie takie foremki sama i zrobiłam :) Dlatego też moje rurki są duższe i być może grubsze od tych pieczonych na kupionych foremkach. Przepis nie mój, skorzystałam z przepisu z bloga Moje Wypieki  klinknij

W kuchni u Moniki
Ciasto z lodówki zwane Rocky Road Fridge Cake 217

chcesz mieć ciasto bardziej zbite użyj jej więcej.  Składniki: 300g czekolady mlecznej do gotowania, 125g masła niesolonego, 200g herbatników, 180g mini pianek marshmallows, 5ml aromatu waniliowego (do ciast, kremów i ponczu). Przygotowanie: Czekoladę i masło pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do naczynia odpowiedniego do rozpuszczania czekolady na parze wodnej. W garnuszku zagotować wodę, zmniejszyć temperaturę i położyć naczynie

W kuchni u Moniki
Kruche babeczki z budyniem i owocami 181

Babeczki pachnące latem! :-) Lekkie, bez ciężkiego kremu, za to z delikatnym budyniem i letnimi owocami. Jakiś czas temu znalazłam przepis na idealne według mnie kruche ciasto, które nie odkształca się i nie wybrzusza. Wykorzystałam je i w tym przepisie. Żadnej filozofii w tych babeczkach nie ma a smak jest grzechu wart. :-) Kruche babeczki: 2 szklanki  mąki pszennej 1 szklanka

Szefowa kuchni
Tarteletki z jabłkową kaszą manną 143

laskę cynamonu, a mleko zagotowujemy z 2 łyżkami cukru. Do gotującego się dodajemy kaszę oraz starte duże jabłko. Mieszamy do momentu zagotowania.   5. Podpieczone ciasto wyciągamy, nakładamy ugotowany krem z kaszy manny i układamy na wierzch pokrojone na małe cząstki jabłka. Posypujemy delikatnie cynamonem i wstawiamy ponownie do piekarnika na ok 20 minut. Smacznego! Efekt końcowy

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto kokosowo- kawowe 192

Kiedy zastanawiamy się do czego wykorzystać niezużyte białka, możemy skorzystać z bardzo prostego przepisu na ten oto placek do kawy. Składniki: Na blachę 24x36cm: Biszkopt kakaowy

Kuchnia w czekoladzie
Wafel z galaretką 180

rozpuszczonej masy dodać galaretkę, wymieszać.  3. Na końcu do powstałej masy dolewamy szklankę kwaśnej śmietany. Zdejmujemy z ognia i mieszamy jeszcze około minutę. Studzimy i jak krem zacznie gęstnieć- smarujemy wafla.  Efekt końcowy

Kuchnia w czekoladzie
Deser Zakochańców 192

jeszcze gorącą) warstwę herbatników. Jedną truskawkę przekrawamy na pół i koniec moczymy w czekoladzie, pozostawiamy do zastygnięcia. Pozostałe mleko ubijamy wraz ze Śnieżką na puch, dodajemy lody, miksujemy. Przygotowanym kremem przykrywamy warstwę czekolady, na niej układamy pokrojone w większe kawałki kolejne 2 truskawki. Przykrywamy kolejną warstwą pokruszonych herbatników, zalewamy pozostałą czekoladą i posypujemy, ale już tylko do dekoracji herbatnikami. Dekorujemy

Kuchnia w czekoladzie
Lody truskawkowo-jogurtowe z kawałkami owoców 148

Sezon na truskawki w pełni, więc postanowiłam skorzystać i wypróbować mój nowy sprzęt, jakim jest maszynka do lodów. Tym bardziej że pozostało mi troszkę kremu do tarty. Nigdy nie jadłam u kogoś domowych lodów, więc nie wiem czy są lepsze czy gorsze, ale moje były smaczne i szybko się rozeszły :) Składniki: Na 6 porcji: 100ml śmietanki 36% 1 serek mascarpone

Kuchnia w czekoladzie
Racuchy drożdżowe z truskawkami 195

tego jak je chcemy podać:) Możemy: Ćwiartki truskawek poukładać na talerzu lub zrobić sos truskawkowy: 200g truskawek 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki jogurtu naturalnego miksujemy na gładki krem. Możemy również ćwiartki truskawek wbić w jedną stronę (tą niepieczoną) racucha, a następnie smażyć je obrócone na małym ogniu. Smażenie: Racuchy nakładamy łyżką na gorący tłuszcz, smażymy na małym ogniu

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania