krem - 19817 przepisów (strona:698/1322)

FALE DUNAJU 115

oleju,  szklanka cukru,  cukier waniliowy, 2 łyżki kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczenia,  500 g wiśni Krem: 2 jajka, 250 g margaryny, szklanka cukru,  cukier waniliowy.   Kakao do dekoracji(...)Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia (lub wysmarować tłuszczem). Na spód wylewamy jasne ciasto, następnie ciasto ciemne. Na wierzchu układamy wiśnie. Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku około 45 minut Krem Jajka miksować z cukrem i cukrem waniliowym na parze wodnej do czasu aż masa jajeczna potroi swoją objętości (około 15 minut). Tak powstałą masę najlepiej przelać do innego naczynia aby cokolwiek

RAROSSA
Mrożony krem czekoladowo-kokosowy 194

mamy je w puszce, radzę dzień przed użyciem schować puszkę do lodówki dnem do góry. Następnego dnia po wyjęciu go z lodówki, odwracamy ponownie puszkę i otwieramy ją. Cały krem powinien zgromadzić się przy wieczku i powinno go być dość dużo. Wykładamy go do miski, do której wsypujemy także kakao, wlewamy aromat śmietankowy i słodzimy syropem z agawy/cukrem lub innym(...)syropu z agawy). Całość dokładnie mieszamy. Możemy posłużyć się mikserem, ale łyżka lub widelec też dadzą radę! ;) Po wymieszaniu dodajemy bakalie i pokrojone, małe kawałki gorzkiej czekolady. Mieszamy ponownie. Krem przekładamy do odpowiednich naczyń i chowamy do lodówki lub zamrażalnika. Gdzie i na jak długo - to zależy od nas i od tego, czy chcemy by było baaaardzo zimne, czy tylko

Weganizm infantylny
Krem z pora i kulkami mięsnymi 362

Lubię zupy kremowe, staram się je robić z każdego warzywa jakie tylko jest. Naprawdę wychodzi z wszystkiego. Dzisiaj przepis na krem porowy, który otrzymałam od kolegi, wersja oryginalna bardzo dobra, jednak ja go trochę  urozmaiciłam i dodam coś od siebie :)   Składniki : bulion ( ja używam ok 2 litrów) 4 duże pory  3 serki śmietankowe do zagęszczenia(...)przystawką parową, bulion gotuję w dolnym garnku, przyprawiam tak jak lubię, gotuję go z kulkami mięsnymi. Na przystawce parowej umieszczam pora, gotuję pod przykryciem ok 30 minut. Żeby konsystencja kremu była odpowiednia ugotowanego pora przekładam do innego naczynia i tam blęduję z niewielką ilością bulionu. Jak konsystencja jest już kremowa przelewam do garnka z kulkami. W tej samym naczyniu

Niezły Młynek
Ciasto miodowe 520

Składniki: * na ciasto: pół kg mąki pszennej 200 g masła 200 g cukru pudru 4 łyżki miodu 2 jajka 2 łyżki ciepłego mleka 1 łyżka sody oczyszczonej * na krem: litr mleka 400 g masła 2 łyżeczki cukru waniliowego 10 łyżek cukru 6 łyżek kaszy manny * na masę orzechową: pół szklanki cukru 300 g orzeszków ziemnych 125 g masła 4 łyżki(...)gładką masę. Ciasto podzieliłam na trzy równe części, każdą z nich rozłożyłam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdy blat piekłam 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. * krem: Mleko zagotowałam z cukrem i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka dodałam kaszę manną i gotowałam na wolnym ogniu ok. 10 minut, często mieszając. Wystudziłam. Masło utarłam mikserem na puszystą

Kulinarny Pamiętnik
Budyniowiec z konfiturą 163

Składniki Biszkopt - 6 jajek - 1 szklanka cukru - 1 szklanka mąki - 1 łyżeczka  proszku do pieczenia Bita śmietana - ½ l śmietanki 36% - 3 łyżki cukru pudru Krem budyniowy - opakowanie budyniu śmietankowego - 2 szklanki mleka - 3 łyżki cukru -  20 dag masła - laska wanilii - słoiczek konfitury jagodowej Wykonanie Przygotować biszkopt – białka ubijać na sztywno, wsypując porcjami cukier. Nie przerywając ubijania, dodawać kolejno(...)Ciasto wlać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20 – 25 minut w 170 o C. Wystudzić i przekroić na pół. Przygotować bitą śmietanę – śmietankę ubić z cukrem. Przygotować krem budyniowy – laskę wanilii przekroić wzdłuż na pół. Nożem zeskrobać nasionka. Do kubeczka wlać 150 ml mleka. Wsypać budyń i cukier, dodać rdzeń wanilii. Mieszać aż składniki się rozpuszczą. Resztę mleka

Świat Smaku
Ciasto Orzechowe z Kremem Waniliowo Miodowym 153

byłam ciekawa smaku, zwłaszcza, że ciasto jest drożdżowe, a to, coś co przecież lubię. Ciasto po wyrośnięciu polewamy sosem miodowym z prażonymi orzechami. Wkładamy do piekarnika, a następnie przekładamy kremem waniliowo-miodowym. Jest drożdżowo, miodowo, orzechowo… Jest pysznie. W smaku lekko przypomina drożdżówkę z budyniem. Mamy wakacyjnego gościa, moją siostrę, a ona jest krytycznym testerem wszelakich smaków. To ciasto(...)Zdejmujemy z ognia i polewamy wyrośnięte w formie ciasto. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i pieczemy około 25 minut. Studzimy a następnie kroimy wzdłuż, uzyskując 2 blaty. Krem waniliowo-miodowy: 500 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego 3 łyżki miodu 100 g masła W 200 ml mleka mieszamy budyń waniliowy i miód. 300 ml mleka wlewamy do garnka

Made By Mom And Son
Króliczy tort z malinami 177

około 35-40 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na 3 części. Poncz: 1/2 szklanki soku z malin,  1/4 szklanki wody. Sok zmieszać z wodą. Odstawić.  Krem maślany: 600 ml mleka,  200g masła,  100g margaryny,  2 żółtka,  1 czubata łyżka mąki pszennej,  2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, szklanka cukru,  laska wanilii(...)masa zgęstnieje jak budyń. Całkowicie ostudzić. Miękkie masło utrzeć z miękką margaryną na puszystą masę (około 10 minut). Dodawać po łyżce budyniu. pierwszy blat ciasta nasączyć ponczem, rozsmarować trochę kremu, powtykać połowę malin i posypać połową pokruszonej bezy. Przykryć drugim blatem ciasta, powtórzyć czynność. Przykryć ostatnim blatem ciasta, wierzch oraz boki dokładnie posmarować kremem. Masa plastyczna: 1kg cukru pudru

Z miłości do słodkości
Kruche tartelki z kremem waniliowym i brzoskwiniami 209

Słońce w dalszym ciągu całkiem konkretnie przygrzewa, więc chłodny, waniliowy krem w połączeniu ze świeżymi owocami to niezły pomysł na deser. Delikatnie, kruche ciasto jest doskonałym wyborem na upały, bo jego lekkość sprawia, że nie będziemy się czuć ociężali po konsumpcji ;) Kruche ciasto: 160 g mąki 50 g cukru pudru 75 g masła jajko szczypta soli Krem waniliowy(...)Mascarpone ubijamy na najwyższych obrotach z cukrem pudrem. Dodajemy ziarenka z jednej laski wanilii (jeśli jest zbyt sucha można ją namoczyć przez 30 minut we wrzątku), miksujemy jeszcze chwilę. Krem przekładamy do środka babeczek i wyrównujemy powierzchnię, na której układamy pokrojone w plasterki brzoskwinie. Całość przykrywamy tężejącą galaretką, którą rozrabiamy z połową zalecanej na opakowaniu wody. Wrzucamy do lodówki

sama złodycz
Sałatka z rukolą i serem feta 369

Prosta i pyszna sałatka z rukoli, warzyw i sera feta z dodatkiem słodkiego kremu balsamicznego. Składniki na 2 porcje: rukola 2 pomidory garść czarnych oliwek 200 g sera feta oliwa z oliwek sok z cytryny krem balsamiczny sól, pieprz Pomidory pokroić na mniejsze kawałki, oliwki na połówki, a fetę w kostkę. Rukolę umyć i osuszyć, ułożyć na głębokich talerzach, dodać(...)pomidora i oliwki, a na końcu fetę. Całość skropić oliwą i sokiem z cytryny, doprawić i udekorować kremem balsamicznym

wyzwania kuchenne
1556. Rogale drożdżowe z "zamrażarki" 184

miałam ani czasu, ani białego maku...więc zrobiłam inne...ważne , aby były smaczne...Chociaż córka prosiła o takie same rogale ..ja jednak zrobiłam inne ..ale z kremem czekoladowo-orzechowym..pomysł na rogale z zamrażarki..[ takich jeszcze wcześniej nie robiłam ] podpatrzyłam tutaj ..no i z całego przepisu nie skorzystałam...bo dałam krem czekoladowy i posypałam tylko cukrem pudrem,,ale mimo(...)już takie robił ?? 75 dkg  mąki pszennej 1 kostka masła lub margaryny 2 jaja 2 żółtka 1/2 szkl.cukru  5 dkg drożdży 1/2 szkl.mleka Dowolne nadzienie u mnie krem czekoladowy Z mleka cukru i drożdży zrobić rozczyn .Po wyrośnięciu dodać jaja, mąkę i roztopiony tłuszcz. Wyrobić ciasto , przełożyć do torebki i włożyć na godzinę do zamrażarki. Następnie ciasto rozwałkować

Moje domowe kucharzenie
Ciasto marchewkowe light 229

piernika 1/3 szklanki oleju rzepakowego 2 jajka 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich 5 plastrów odsączonych ananasów z puszki lub świeżych 1 szklanka startej marchewki (około 3-4 marchewki) Krem: 200 g serka Philadelphia light lub serka śmietankowego Twój Smak w wersji light z Pątnicy   3 łyżki miękkiego masła 1/3 szklanki słodziku (można dodać więcej) 1 łyżeczka ekstraktu lub aromatu(...)pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Przelewamy ciasto i pieczemy w temperaturze przez 40 - 45 minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto wyciągamy z piekarnika i studzimy. Przygotowujemy krem. Masło ucieramy mikserem na puszystą masę. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy na gładką masę. Na wierzchu wystudzonego ciasta rozsmarowujemy krem. Dowolnie dekorujemy

Mania Gotowania
Ciasto drożdżowe z serem i kremem budyniowym 205

udaję. Tym razem postanowiłam zamienić owocowe nadzienie na coś nowego J Wyszło naprawdę smaczne. Jeśli lubicie drożdżówki z serem i budyniem to polecam!!   Ciasto drożdżowe z serem i kremem budyniowym     Składniki: Ciasto: 450 g mąki + 50 g do podsypania (używam specjalnej mąki do ciast drożdżowych z Lubelli) 7 g drożdży instant lub 40 g świeżych

Mania Gotowania
Cupcakes potrójnie kokosowe ala pinacolada na Halloween 175

jeśli macie kokosowy wystarczy użyć kokosowego i pominąć dodawanie aromatów) mleko (trochę mniej niż połowa podanego na opakowaniu budyniu) 4 łyżki wiórków kokosowych 1 kieliszek likieru kokosowego aromat kokosowy Krem: 1/3 szklanki cukru pudru 1/3 kostki masła o temperaturze pokojowej 3-4 łyżki serka mascarpone 2 łyżki wiórków kokosowych ekstrakt lub aromat kokosowy barwnik zielony Dodatkowo: ½ gorzkiej czekolady cukierki(...)ciasto kładziemy łyżkę budyniu i dopełniamy papilotkę ciastem, tak aby przykryło budyń. Pieczemy 20-25   minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Gotowe babeczki studzimy. W międzyczasie przygotowujemy krem. Masło ubijamy na puch, następnie dodajemy cukier i dalej miksujemy do powstanie gładkiej masy. Dodajemy po łyżce serka mascarpone, cały czas miksując. Na końcu dodajemy wiórki, aromat oraz barwnik. Wszystko

Mania Gotowania
Cupcakes różane z białą czekoladą 148

Jedno z lepszych połączeń - róża i biała czekolada. Pasują do siebie idealnie. Babeczki są bardzo mięciutkie i długo pozostają świeże. Jak dla mnie wyjątkowe. Idealnie pasuje do nich krem z dodatkiem białej czekolady lub waniliowy. Polecam! Cupcakes różane z białą czekoladą Składniki na babeczki (około 12 sztuk): 3 jajka 1 żółtko 75 g cukru kilka kropel aromatu różanego(...)białej czekolady 50g masła 100 ml maślanki lub jogurtu 120 g mąki pszennej 60g mąki migdałowej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia duża szczypta soli 3 łyżki marmolady różanej Krem: 250g serka mascarpone 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego ½ szklanki cukru pudru (można dodać mniej) Nadzienie (opcjonalnie): marmolada różana Przygotowanie: Jajka, żółtko, cukier i wodę różaną ubijamy na gęstą, jasną pianę. Masło

Mania Gotowania

Proponowane wyszukiwania