krem - 19817 przepisów (strona:691/1322)

Krem z Dyni 130

pokrojoną w kostkę cebulę, dodać do niej dynię. Mieszając, trzymać kilka minut na ogniu, a następnie zalać bulionem. Gotować ok 20 min, aż dynia zmięknie. Zmiksować na gładki krem. Opcjonalnie przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z czosnkowymi grzankami. Smacznego

Gaździnka warzy
Pierwsze danie - Buraki 111

obrane i pokrojone w kostkę buraki. Wymieszać. Wszystko zalać bulionem. Gotować na małym ogniu ok 20-25 min. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i octem jabłkowym. Zmiksować na gładki krem. Podawać z łyżeczką śmietany lub jogurtu bądź grzankami.. Smacznego

Gaździnka warzy
KREM Z BIAŁEK 224

sztywna pianę, cały czas miksując wlewa ć powoli syrop na końcu doda ć sok z cytryny i miksowa ć jeszcze około 5 minut do momentu aż krem będzie sztywny. rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Zupa paprykowa 137

zupy z dużym dystansem. No ale jak to mówią, jak się nie ryzykuje to się nie ma. I całe szczęście, że się na nią odważyłam. Zupa a w zasadzie krem jest przepyszna, idealnie komponuje się domowymi grzankami ale myślę, że równie dobra była by z groszkiem ptysiowym. Jak lubicie paprykę to ta zupa jest na pewno dla Was. Polecam bardzo

Krakowskie smaki Ani
Ogórki w musztardzie 137

małych ogorków koper czosnek ziele angielskie liście laurowe Zalewa:  1 litr wody 3/4 szklanki octu 10 % 2 płaskie łyżki soli 250 ml cukru 5 łyżek musztardy (u mnie krem z gorczycy) Wykonanie: Wodę, ocet, sól i cukier zagotować, przestudzić zalewę i dodać 5 łyżek musztardy, dokładnie roztrzepać. Do słoika: Ogórki wymyć, odciąć "dupki" i obrać je ze skórki, następnie

Krakowskie smaki Ani
Tort Kraina Lodu- śmietankowy z kawałkami czekolady 248

razem tort Kraina Lodu z okazji urodzin 4 letniej Lilki;) Mam nadzieję, że solenizantce przypadł do gustu:) Różowe biszkopty przełożone kremem śmietankowym z dużą ilością czekolady;) Składniki biszkopt: 2 jajka 100 gramów cukru  55 gramów mąki pszennej  20 gramów mąki ziemniaczanej  odrobina barwnika Wykonanie:  Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywną pianę. Cały czas

Krakowskie smaki Ani
Zupa krem z brokuła 199

kurczaka i zalewamy wodą. Gotujemy ok. 20-25 minut (w zależności od miękkości warzyw). Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy i susz warzywny. Gotujemy jeszcze przez chwilę. Blendujemy na gęsty krem. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Tartalettki z jagodami i kremem waniliowym 156

napęcznieje. Składniki wkładamy do miski i miksujemy na gładką masę. Na koniec dodajemy żelatynę. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Środek tartaletek smarujemy warstwą czekolady, na nią wykładamy krem. Na wierzch układamy około 4 łyżek jagód. Wkładamy na pół godziny do lodówki. Smacznego

Humanistka w kuchni
869. Sernikowy krem jaglany. 154

sernikowy" krem jaglany*  z sosem owocowym (wiśnie, truskawki, maliny, borówki) Ferie kończę kolejną imprezę. Tym razem ze znajomymi D ^^ A teraz zmykam piec kolejną porcję muffin

More food, love and dreams
Zupa krem pomidorowo-dyniowa 154

Całość zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości warzyw. Kilka minut przed ugotowaniem zupy dodajemy koncentrat, pomidory z puszki i przyprawy. Gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Następnie wszystko miksujemy na gęsty krem. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Zupa krem z marchewki 204

warzywa będą stawać się miękkie dodajemy przyprawy i gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Po upływie czasu z zupy wyjmuje ziele angielskie, liść laurowy i skrzydełko. Całość miksujemy na gęsty krem. Do podania polecam kiełki rzodkiewki. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Kremowa zupa marchewkowa z kotlecikami 203

tylko dla nich ! Myślę, że zasmakuje każdemu ! Poniższy przepis jest na jedną porcję, ponieważ najlepiej  jeść ją  od razu po ugotowaniu (odgrzewana traci cenne witaminy).  Zupa krem z marchewki z kotlecikami gryczanymi Zupa: 200 g marchwi; 100 ml mleka 2%; woda; cynamon; gałka muszkatołowa. Kotleciki: 100 g kaszy gryczanej palonej; 200 g twarogu półtłustego; 1 jajo

Życie na widelcu
Krem z daktyli 161

Zdrowsza wersja kremu na kanapki lub np. naleśniki. Nie przepadam za daktylami, ale taka wersja mi odpowiada. Składniki: 250 g daktyki (bez pestek) 1/2 szklanki mleka 1.5% 3 łyzki odtłuszczonego kakao Wykonanie: Daktyle namoczyć w ciepłej wodzie na 4-5 godzin. Na drugi dzień odsączyć z wody i zmiksować blenderem razem z kakaem i mlekiem. Miksujemy tak długo aż zrobi

Moje pyszne gotowanie

Proponowane wyszukiwania