krem - 19817 przepisów (strona:275/1322)

Naleśniki kokosowe z kremem z chia i musem z brzoskwiń 150

dalej, wobec tego nie mogło zabraknąć moich ukochanych naleśników. Są bardzo proste, wiele nie różnią się w przygotowaniu od tych zwykłych, a są nieziemskie! Delikatnie kokosowe, z pysznym jogurtowym kremem z szałwią hiszpańską z kokosowym posmakiem, a do tego pyszny mus brzoskwiniowy i świeże owoce... nie może być lepiej. Wierzcie mi! :) Kokosowe nasiona chia: 3 łyżki nasion szałwii hiszpańskiej pół(...)zwykłe, więc nie martwcie się jeśli podczas smażenia nie nabiorą koloru. Układamy je na sobie i przykrywamy, by nie wyschły. Z tej ilości składników wychodzi ok. 10-11 naleśników. Krem jogurtowy: 200 g jogurtu greckiego 200 g śmietany kremówki (30% lub 36%) kokosowe nasiona chia 4 łyżki cukru pudru Do miski przekładamy jogurt oraz nasiąknięte mleczkiem kokosowym nasiona chia. Wszystko

Cooking Monster
Torcik Orbita 158

Składniki na jasny biszkopt 5 jajek 80 g mąki pszennej tortowej 90 g drobnego cukru                 Składniki na   krem maślano- budyniowy: 1 l mleka 2,5 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru 5 łyżek cukru 500 g masła o temperaturze pokojowej 5 łyżek cukru pudru             Składniki(...)koniec wsypałam mąkę i wymieszałam łopatką. Masę przelałam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia   i wstawiłam do piekarnika na 15 minut (należy piec do suchego patyczka).     Krem maślano-budyniowy: Z 1 litra mleka odlałam 1 szklankę,   wsypałam proszek budyniowy i cukier. Wymieszałam. Rondel z grubym dnem przepłukałam zimną wodą, wlałam resztę mleka i zagotowałam. Zdjęłam

Kuchnia u Krysi
Jubileuszowy tort z kremem kawowo-śmietankowym 188

cukru 1 łyżka cukru waniliowego 110 g mąki pszennej tortowej 2 łyżki kakao 2   łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki oleju rzepakowego     Składniki na krem kawowy: 750 ml mleka 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 2 opakowania budyniu śmietankowego 2 łyżki kawy cappuccino waniliowe 350 g masła 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego ¼ łyżeczki spirytusu(...)Składniki na krem śmietankowy: 500 ml zimnej śmietany kremówki   (30%) 2 łyżki cukru pudru sok z cytryny 1 łyżka żelatyny     Składniki na poncz: ¾ szklanki wody 1 łyżka cukru 1 łyżeczka spirytusu sok z połowy cytryny   Wykonanie biszkoptu: Do misy miksera wsypałam cukier i cukier waniliowy. Wbiłam całe jajka i zmiksowałam na bardzo puszysty krem. Miksowałam końcówką

Kuchnia u Krysi
Tiramisu bez jajek na spodzie czekoladowym 166

składniki umieścić w misie blendera. Miksować, aż masa będzie miała konsystencję mokrego piasku. Wyłożyć do keksówki z wyjmowanym dnem (najlepiej silikonowa + szklane dno). Umieścić w lodówce na czas przygotowania kremu. Krem: 250 ml śmietany 36 %  250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Składniki powinny być dobrze schłodzone. Śmietanę i ser ubić do otrzymania sztywnego kremu. Dodać cukier, krótko(...)mocnego naparu kawowego, schłodzonego (3-4 łyżeczki kawy) 3 łyżki likieru kawowego ciemne kakao do oprószenia Biszkopty maczać w naparze wymieszanym z alkoholem, układać wzdłuż formy. Przykryć kolejną 1/3 kremu. Postępować tak do wyczerpania składników. Wierzch deseru oprószyć ciemnym kakao. Schłodzić min 2 godziny. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Restauracja Abażur | Warszawa 182

pomysł. Po przywitaniu przez kelnera, zaczęliśmy przeglądać menu. Po dylematach i problemach z wyborem dań, na ratunek przyszła do nas właścicielka, która doradziła czego warto spróbować. Nasze menu: Aksamitny krem z buraka z kwaśną śmietaną – 16zł Nic dodać nic ująć – krem był przepyszny, odpowiednio słodki, kwaśny, aksamitny. To według nas must have, który trzeba zjeść w tej restauracji(...)musu, jednak właścicielka postanowiła zrobić nam niespodziankę i podała porcję do spróbowania. Powiem jedno: konsystencja musu powaliła mnie na kolana – każdy czekoladoholik musi spróbować tego deseru! Beza z kremem chantilly i owocami – 18 zł Największe zaskoczenie wieczoru: beza! Zazwyczaj bezy są dla mnie zbyt słodkie i twarde, także nigdy nie byłam pierwsza w ich zamawianiu. Tym razem zapewniono

Kuchnia Bazylii
Ciasto malinowe z polewą adwokatową 626

Smaczne ciasto z malinami, kremem śmietanowym i polewą adwokatową. Jest z nim trochę zachodu, ponieważ musimy przygotować sporo różnych warstw, ale ciasto prezentuje się bardzo apetycznie. Nie jest za słodkie, lekko cytrynowe, dobrze schłodzone, orzeźwia. Do jego przygotowania możemy zrobić biszkopt bez masła, jak na przykład w przepisie „ Biszkopt z musem truskawkowym ”, polecam…   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams(...)nasączenia: 1/4 szklanki wody 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru Malinowe nadzienie: 8-9 łyżeczek żelatyny – 25g 900g malin (mogą być mrożone) 100g cukru Krem: 4 łyżeczki żelatyny 300g śmietanki kremówki 36% 250g kwaśnej śmietany 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukru wanilinowego 16g 3-4 łyżki cukru pudru (proszę dosłodzić do smaku) Polewa

Mała Cukierenka
pocałunek cygana 465

pokazać to kolejna wariacja na temat znanego w mojej rodzinie od dawna i bardzo lubianego mazurka cygańskiego . Tym razem pyszne i wilgotne ciasto makowe przełożyłam galaretką ze śliwkami i kremem na bazie serka mascarpone. I jest mega-obłędnie-pyszne! Wygląda niebanalnie i roboty przy nim nie bardzo dużo, warto więc zachować ten przepis:) składniki: ciasto: 300 g gotowej masy makowej(...)puszki 250 g cukru 150 margaryny 6 jajek 3 łyki mąki ziemniaczanej 2 łyżki miodu 1 łyżka kakao 1 łyżka mielonej kawy 1 łyżeczka sody szczypta soli krem: 330 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru łyżka soku z cytryny warstwa śliwkowa: ok 500 g śliwek galaretka wiśniowa polewa: 1 jajko 100 g masła 3 łyżeczki

6niebo
Deser z kremem z serka mascarpone i czarną porzeczką 253

krem: 3 żółtka- jajka przed rozbiciem sparzone, 200 ml śmietany kremówki, 60 gram cukru, 500 gram serka mascarpone, 500 g czarnej porzeczki, spód orzechowo-czekoladowy: 90 g orzechów laskowych, 75 g cukru, 20 ml wody, 60 g czekolady deserowej, 50 g płatków kukurydzianych, cukier, 4 g żelatyny, Orzechy rozsypać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego(...)ogolić (odciąć końce z obu stron). Żółtka utrzeć z cukrem na kogel-mogel. Śmietanę ubić. Połączyć śmietanę z żółtkami i serkiem i delikatnie, dokładnie wymieszać. Porzeczkę delikatnie wymieszać z kremem – należy uważać aby nie rozgnieść jagód i nie zabarwić kremu. Na spód orzechowo - czekoladowy wyłożyć krem. Wstawić do lodówki na pół godziny. 100 g porzeczek wsypać do garnka, wlać

królestwo garów
Tarta z kremem waniliowym, owocami lata i galaretką z białego wina 176

woce lata utopione w orzeźwiającej galaretce o smaku białego wina na waniliowym kremie  pâtissière spowitym maślanym kruchym ciastem. Tutaj nie ma o czym się rozpisywać, bo ta tarta to deser, który wprost musi pojawić się o tej porze roku na stole. Wybierzcie na straganie swoje ulubione owoce i upieczcie ją jeszcze dziś! * SKŁADNIKI Kruche ciasto: 210 g mąki pszennej(...)zimnego masła 3 łyżki cukru pudru ¼ łyżeczki soli morskiej 1 żółtko 30 ml mleka Krem waniliowy : 4 żółtka 400 ml pełnego mleka 1 laska wanilii 25 g mąki pszennej 25 g mąki ziemniaczanej 70 g cukru 30 g masła w temperaturze pokojowej Galaretka z białego wina: 300 ml słodkiego białego wina 2 łyżki cukru 3 łyżeczki żelatyny Owoce: maliny jeżyny

Food Square
Rolada bezowa z jagodami 212

zrobiłam chodziła za mną bardzo długo aż w końcu zainspirowana programem kulinarnym i sezonem jagodowym postanowiłam połączyć moje ulubione smaki jak najszybciej. Deser jest obłędny w końcu beza plus krem śmietanowy i ulubiony owoc sezonowy to połączenie niebiańskie mmmm.. .Zapraszam... Skala smaku 10/10 - najlepsza beza na roladę nie musi być dobrze wysuszona wręcz tutaj może być wilgotna i miękka(...)nią kawałek papieru do pieczenia tak aby przykrywał cały placek. Następnie energicznie przełożyć na drugą stronę. Zdjąć blachę i nie ściągając papieru pozostawić do ostygnięcia. Składniki  na krem : 330 ml śmietany 30% 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 cytryna 1 szkl. jagód  jagód Przygotowanie : 1. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać mascarpone i cukier puder

Kubki smaku
Ombre tort jagodowo- malinowy! 188

MALINOWA: - 200 ml zmiksowanych malin - 1 opakowanie serka Arla Apetina naturalny - 4 łyżki śmietnay 36% - 3 łyżki cukru pudru - 10 g żelatyny w proszku - 50 ml gorącej wody 4. KREM ŚMIETANOWY - 400 ml śmietanki 36% - 2 łyżki cukru pudru - 5 g żelatyny w proszku - 1,5 łyżki gorącej wody ponadto: łyżka zmiksowanych jagód (do zabarwienia kremu) i łyżka zmiksowanych malin(...)zabarwienia kremu)  WYKONANIE : 1. BISZKOPT: - białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, dodaj cukier puder i ubijaj dalej na sztywno - żółtka połącz z octem, dodaj do piany z białek i delikatnie wymieszaj - mąkę połącz z proszkiem do pieczenia, przesypując przez sitko dodaj do masy - wylej masę do małej wysokiej tortownicy i upiecz biszkopt - temp 160 stopni C, czas

SMYKWKUCHNI
Tarta z brzoskwiniami i kremem migdałowym na cieście francuskim 247

Tarta z brzoskwiniami i kremem migdałowym na cieście francuskim Nie wystrasz się długim opisem przygotowywania tarty z brzoskwiniami i kremem migdałowym na cieście francuskim, bo jest ona naprawdę prosta. Starałam się opisać wszystko najjaśniej jak umiałam, by podpowiedzieć, jak ułatwić pracę. Tatrę przygotowywałam zarówno na większym cieście francuskim (tzw. XXL) i standardowym - i szczerze muszę przyznać, że zdecydowanie lepiej robi(...)brzoskwiniami pochodzi z najnowszego numeru BBC good food polska edycja (7-8 2016) z moimi małymi modyfikacjami. Zobacz również inne przepisy na ----> TARTY Tarta z brzoskwiniami i kremem migdałowym na cieście francuskim - przepis: Składniki: 2 płaty ciasta francuskiego (najlepiej XXL 375 g każdy, ale może być również standardowe 275 g) 100 g migdałów 100 g masła w temperaturze pokojowej

Moje Qulinaria
Miodownik z orzechami 238

łyżek cukru u mnie trzcinowy 200 g masła 2 duże wiejskie jaja 2 łyżki płynnego miodu leśnego u mnie  Skworcu 2 łyżeczki sody oczyszczonej rozpuszczonej w łyżce mleka Krem pół litry mleka 3.2% pół szklanki cukru 2 żółtka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 200 g masła Lukier z orzechami 350 g orzechów włoskich u mnie(...)wyłożyć na niego lukier orzechowy, szybko rozprowadzić, bo będzie nam zastygał. Rozprowadzamy gorący. I tak przygotowany wierzch ciasto + lukier pieczemy około 15 minut. Wyciągamy i odstawiamy do wystudzenia. Robimy krem. Składniki na krem mieszamy ze sobą, najlepiej mikserem i gotujemy budyń. Wychładzamy go zupełnie. Masło ubijamy na puch i dodajemy po trochę budyniu. Aż się skończy i powstanie masa gładka

Z Kuchni Do Kuchni
Pieczone brzoskwinie z kremem malinowym i jagodami 248

Brzoskwinie zapiekane w piekarniku podane z mocno owocowym kremem malinowym, świeżymi jagodami i posypką czekoladową. Smaczny deser z bogactwem sezonowych owoców. brzoskwinie ok 7 sztuk 1 łyżka masła 1 łyżka cukru brązowego 1 garść jagód płatki czekoladowe KREM MALINOWY: 200 g malin 1 łyżka soku cytrynowego 2 żółtka 3 łyżki cukru białego 250 g serka mascarpone 1 łyżeczka żelatyny(...)się wodą. Żółtka ucierać, aż będą puszyste i bardzo ciepłe. Najlepiej sprawdzając palcem, nie może parzyć. Do przestudzonej masy żółtkowej wlać mus malinowy, a następnie połączyć z mascarpone. Kiedy krem zgęstnieje, przełożyć do worka cukierniczego i wycisnąć rozetki na upieczonych i wystudzonych brzoskwiniach. W krem powciskać świeże jagody i posypać czekoladowymi płatkami do dekoracji. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Dania

https:KKuchniaMniam
CIASTO INSPIROWANE BATONIKIEM KINDER COUNTRY 422

wzór słynnego batonika Kinder Country - jak dla mnie świetnie go imituje - jest pyszne, mocno słodkie i baaaardzo uzależniające :))) Przepis znalazłam na stronie Mniammniam  i zmieniłam tylko sposób przygotowywania kremu, gdyż z wielu opinii tych, którzy ciasto już robili wynikało, że warzyła się dość często kremówka z białą czekoladą. Dlatego tez proponuję wieczór wcześniej roztopić czekoladę osobno w lekko podgrzanej(...)kremówce  i następnego dnia tylko krótko ubić - wtedy będziecie mieli pewność, że krem się nie zważy. A wracając do ciasta to pokochacie je, jeśli lubicie batonik Kinder Country. To ciasto w stylu Maxi King , które na Blogu jest niezwykle popularne. Ale jak dla mnie Kinder Country, choć przepyszne, nie detronizuje króla :DDD SKŁADNIKI : 150 g herbatników

Słodko-Słony Świat Ilony