krem - 19817 przepisów (strona:224/1322)

Ciasto kokosowo - cytrynowe 168

smaki :) Ciasto składa się z kruchego spodu, masy cytrynowej ( która kolorystycznie na cytrynową nie wygląda, ale zapewniam, że smak cytryny zaiste w niej występuje ;) ), warstwy herbatników oraz puszystego kremu kokosowego, na bazie śmietanki kokosowej, serka mascarpone i kremówki. Ciasto nie jest wysokie, ale wyższe też być nie powinno, tak jest naprawdę ok. To wypiek idealny na weekend - do kawki, herbatki(...)Masa cytrynowa: 300 ml wody 200 ml mleka 200 g cukru 16 g cukru wanilinowego 130 g masła sok wyciśnięty z 1,5 cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej, czubate Krem kokosowy: 1 puszka mleka kokosowego ( pojemność - 400 ml ), schłodzonego minimum 24 godziny wcześniej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 400 ml śmietany kremówki 30% lub 36%, schłodzonej około 5 łyżek cukru

Opowieści z piekarnika
Krem dyniowy z nutą piernikową 135

Krem dyniowy z dodatkiem startych pierniczków jest rewelacyjny na chłodne, deszczowe dni. Poniższa zupa-krem lekko rozgrzewa i mocno syci. Przed podaniem należy ją udekorować płatkami migdałowymi, które dodadzą do niej chrupkości. Poniższy przepis na zupę dyniową (danie wytrawne) wymyśliłam i przygotowałam na konkurs " Przepis na Kopernika! Piernikowy Konkurs Kulinarny "   (link do strony konkursowej:  konkurs.kopernik.com.pl ) , którego głównym(...)warzywnego. Pierniczki zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Do przygotowanej zupy dodać starte pierniczki i wsypać odrobinę cynamonu. Za pomocą blendera całość ze sobą zmiksować. Na sam koniec zupę-krem posmakować i ewentualnie mocniej doprawić. Płatki migdałowe podprażyć na suchej patelni. Przed podaniem, zupę-krem posypać płatkami migdałowymi i ewentualnie odrobiną startych pierników

Ugotować
Winogronowiec z kremem Monte 148

Proste w przygotowaniu ciasto z obłędnym kremem na bazie serków Monte. Do tego pyszne słodkie winogrona, kwaskowate porzeczki i ciasto do kawy jak znalazł. Rewelacyjną sprawą są nowe krystaliczne galaretki! Tortownica 22cm: Biszkopt: 3 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Krem Monte: 500 ml śmietany 30% 1,5 łyżki cukru pudru 4 serki Monte(...)Pieczemy około 20-25 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu zrzucamy na podłogę z wysokości 50 cm. Wstawiamy ponownie do piekarnika i studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Krem: Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Dodajemy serki Monte i miksujemy do połączenia składników. Wlewamy przestudzoną żelatynę i ponownie miksujemy. Krem wylewamy na biszkopt wyłożony

VioletoweKucharzenie
Beza Pavlova z kremem limonkowym 132

Jedyna w swoim rodzaju Beza Pavlova z owocami i kremem limonko-wym.  Składniki: Beza 6 białek 300 g drobnego cukru 1 łyżka stołowa soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem 400 ml kremówki 30% 250 g serka mascarpone 400 g owoców 1 łyżka cukru pudru 1 limonka Wykonanie: Białka ubijamy mikserem i pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier(...)pieczemy przez 80 - 90 minut. Po tym czasie nie wyciągamy bezy z piekarnika aż do całkowitego wystygnięcia. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i mascarpone. Kiedy będzie krem ubity miksujemy na najniższych obrotach i ciurkiem wlewamy sok z połowy limonki. Na bezę kładziemy krem i układamy owoce :) Pamiętajcie aby beza była całkowicie zimna :) Deser którego się bałam okazał się prosty

W Moim Magicznym Domu
Ciasto leśny mech 473

szklanki oleju -kilka kropelek aromatu śmietankowego -2 szklanki mąki pszennej -pół szklanki mąki ziemniaczanej -3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia -250 g świeżego szpinaku (lub 450 g mrożonego) Krem: -500 ml śmietany kremówki 30 % -250 g serka mascarpone -3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: -250 g malin -250 g borówki Przygotowanie --> Ciasto: --> Świeży szpinak umyć i bardzo dobrze odsączyć na sicie(...)wystudzenia. --> Po wystudzeniu ciasto wyjmujemy z tortownicy. Następnie odcinamy wierzch ciasta (około 1/3 ciasta). Odciętą część kruszymy w dłoniach na okruszki. Dolny blat ciasta przekładamy z powrotem do tortownicy. --> Krem: --> W misie miksera ubijamy śmietanę, gdy śmietana będzie gęstnieć dodajemy serek mascarpone i ubijamy na sztywny krem. Pod koniec dodajemy cukier puder. Do masy dodajemy maliny i borówki (trochę zostawiamy

Marta Gotuje
SŁONECZNIKOWIEC 590

zmodyfikowałam.   SKŁADNIKI Ciasto: blaszka o wymiarach 20x26 cm 4 jajka, 1 budyń czekoladowy, ½ szkl. cukru, 1 łyżka kakao, 2 czubate łyżki mąki, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 250 ml śmietanki kremówki, 200 g masy krówkowej, 2 płaskie łyżeczki żelatyny, ¼ szkl. wrzątku Słonecznik: 100 g słonecznika, 2 łyżki masła, 2 łyżki cukru   Polewa: 100 g gorzkiej czekolady(...)dodajemy cukier, następnie żółtka oraz pozostałe składniki, mieszamy delikatnie, wylewamy na blachę wyłożoną pergaminem. Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu przekrawamy na 2 placki, nasączamy herbatą. Krem: Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy masę krówkową. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy, Wystudzony słonecznik dodajemy do kremu, mieszamy. Na końcu dodajemy słonecznik. Słonecznik prażony: Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy słonecznik

słodki bratek
Zupa – krem z cukinii – idealny na upały 1875

mleko. Z radością patrzymy na kolorowe wystawy warzywne. Pełno tu pyszności na sałatki, surówki, zupy. Cukinia – w pierwotnym planie miały być placuszki. A co wyszło?   Zupa – krem z cukinii.     Robi się ją prosto i szybko.   Oto składniki: 1 średnia cukinia 1 kostka warzywna 1 cebula 1 ząbek czosnku 100 g serka topionego śmietankowego(...)wystygnie ucieramy warzywa za pomocą blendera.   Gotowe. Pysznie smakuje na chłodno, lub na ciepło. Posypana grzankami lub groszkiem ptysiowym syci i cieszy podniebienia aksamitnym smakiem. Taka zupa – krem ma jeszcze jedną zaletę. Nie trzeba stać godzinami przy kuchni.   Smacznego 🙂   […] Artykuł Zupa – krem z cukinii – idealny na upały pochodzi z serwisu Niunioki by Katarzyna

Niunioki
Karpatka 178

Obłędne ciasto, z najlepszym na świecie kremem! Smak dzieciństwa, znany chyba wszystkim :) To jedno z tych ciast, które zawsze znajdzie swoich amatorów, do którego smaku każdy chętnie wraca. Pięknie wygląda, wręcz urzekająco... Ostrzegam tylko, ciężko poprzestać na jednym kawałku ;) Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw(...)natłuścić. Rozsmarować w niej łyżką połowę ciasta. Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni, na złoty kolor. Wystudzić. Drugi placek upiec w ten sam sposób.  Krem budyniowo-maślany: 750 ml mleka 3,2% 300 g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru 3-4 łyżeczki cukru waniliowego 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 3 żółtka + cukier puder

Domowa cukiernia Ewy
Krem Ferrero Rocher 360

Kremu Ferrero Rocher chyba nikomu nie muszę polecać. Każdy już na pewno zna to idealne połączenie serka mascarpone z Nutellą, czekoladą i orzechami laskowymi! Jeśli jednak nie mieliście okazji na degustację tego kremu, to koniecznie sami zróbcie i przekonajcie się jak uzależniający jest ten smak :). Krem Ferrero Rocher polecam(...)ciast, deserów z owocami i tortów, np. Tort Rocher. Składniki: 500 g serka mascarpone, schłodzonego 300 g Więcej... Artykuł Krem Ferrero Rocher pochodzi z serwisu Słodki Pomysł

Słodki Pomysł
Krem kalafiorowy 142

Krem kalafiorowy to pomysł na szybką, smaczną, tanią i prostą do przygotowania zupę-krem. Przed podaniem należy ją posypać posiekanym koperkiem.  Składniki na 4 porcje: 1,5 l wody + 3 płaskie łyżeczki domowej wegety 1 duży kalafior 2 średniej wielkości ziemniaki 2 ząbki czosnku sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej odrobina kurkumy 1 łyżka masła klarowanego 2 łyżki śmietany(...)warzyw dodać cebulę wraz z czosnkiem. Na sam koniec wsypać przyprawy (sól, pieprz, kurkumę i gałkę muszkatołową). Gotować na średnim ogniu, aż do miękkości warzyw. Następnie zupę zmiksować na krem. Na sam koniec dodać śmietanę. Gotowy krem przelać do talerzy i posypać posiekanym koperkiem.  Od lewej strony: gotowanie różyczek kalafiora, ziemniaków i wygląd zupy przed zmiksowaniem

Ugotować
Pan brokuł z gorgonzolą 118

Ostatnio w moim domu królują kremowe zupy, blenduję przecieram wszystkie możliwe warzywa,  nie ma dnia bez głosu blendera wydobywającego się z kuchni. Testuje nowe pomysły, wczoraj był krem z fasolki szparagowej z orzeszkami ziemnymi a Dzisiaj przepis na bardzo szybki, pożywny i bardzo zdrowy krem brokułowy wzbogacony smakiem gorgonzoli. Będziesz potrzebować na ok 4 porcje brokuł - 2 szt cebula(...)brokuł będzie już dość miękki możesz dodać podsmażoną cebulę, seler i czosnek oraz ziemniaki. Dopraw wg upodobania. Gotuj ok 5 minut na małym ogniu. Zblenduj całość na gładki krem. W razie potrzeby przetrzyj przez sito. Etap IV - sos gorgonzola W rondlu rozpuść masło, dodaj starty czosnek chwilę podsmaż, dodaj gorgonzolę oraz śmietanę Etap V - Smakowanie Do miseczki wlej krem, polej

Wylizany Rondel
Ulubieńcy maja i czerwca 112

toffii i tych z kakao. Obydwa są przepyszne. Jeśli jeszcze nie próbowaliście to serdecznie polecam! Drugim ulubieńcem jest również produkt firmy Super Krówka. Tym razem mam Wam do polecenia krem kakaowo-orzechowy, który na pewno przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi czekolady. Idealny do smarowania na kanapki, do wafli czy do wyjadania łyżeczką w przypływie ochoty na coś słodkiego :). Kolejnym produktem(...)się kupić tylko jagodziankę, która jest pyszna  i niczym nie odbiega od tej tradycyjnej.  Polecam!  Kolejnym ulubieńcem jest wegańska wuzetka dostępna w warszawskim Lokalu Dela Krem. Kilka razy próbowałam ją kupić, ale za każdym razem akurat już jej nie było. Na szczęście udało mi się ją spróbować i było warto tak długo czekać. To ciastko jest

wegujemy
Krem Rafaello- do kanapek, ciast, deserów! 947

Przepyszny krem jak Rafaello! Tylko 3 składniki i dosłownie 5 minut roboty+ chłodzenie. Im dłużej krem jest w lodówce, tym robi się gęstszy. Do kanapek, ciast i deserów! Nie zaskoczę Was, jak napiszę, że jutrzejszy przepis oparty będzie właśnie na tym kremie... ;) Składniki: (na 1 słoiczek) 180 g mleczka kokosowego z puszki 100 g białej czekolady 80 g wiórek kokosowych(...)koniec wsypać wiórki kokosowe i ponownie wymieszać. Kokosową mieszankę po wystudzeniu przelać do słoiczka, szczelnie zamknąć i schować do lodówki na minimum 12 godzin. Po tym czasie pyszny krem Rafaello ma odpowiednią gęstość, jest świetny do kanapek, ciast i deserów! Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Biszkoptowa tarta z serkiem i truskawkami 180

już wiem, że moment znów będę tęsknić za truskawkami, ale na razie korzystam z całych sił. Gdyby tak można było się najeść nimi na zapas... Biszkoptowa tarta z serowym kremem smakuje jak marzenie - jest lekka i delikatna, a z truskawkami wręcz rozpływa się w buzi:) Składniki: biszkopt: 2 jajka 2 lekko kopiaste łyżki maki 2 łyżki cukru (dałam Polski Cukier(...)kilka kropli olejku cytrynowego masło + bułka tarta do formy krem: 250 twarogu śmietankowego 50ml mleka 200ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru sok z połowy cytryny ziarenka z laski wanilii świeże truskawki limoncello do nasączenia biszkoptu do dekoracji: siekane pistacje listki mięty Biszkopt: białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypać cukier. Dalej ubijając dodawać po jednym żółtku

Obiad gotowy
Tarta z rabarbarem gotowanym w waniliowym syropie cukrowym 259

tarta jest obłędna! Mocno czekoladowy spód, waniliowy krem i kwaśny rabarbar także muśnięty aromatem wanilii. Zakochacie się po pierwszym kęsie! SKŁADNIKI (podłużna blaszka do tarty) spód 150 g czekoladowych ciasteczek 75 g masła 2 łyżki cukru kryształ Diamant krem 500g serka mascarpone 1 łyżka domowego ekstraktu waniliowego 2 lyżki cukru pudru Diamant rabarbar 5-6 łodyg rabarbaru 500ml wody(...)naszej formy. Wrzucamy do wrzącego syropu i gotujemy 4-6 minut w zależności od grubości rabarbaru. Studzimy. Mascarpone ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Na schłodzony spód wykładamy krem, wyrównujemy. Na kremie układamy wystudzone kawałki rabarbaru. Można polać dodatkowo syropem. Smacznego! www.uczymyjakslodzic.pl

DefinicjaSmaku

Proponowane wyszukiwania