czubatych łyżek mąki ziemniaczanej 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia (opcjonalnie, jeśli np. nie jesteście pewni jajek lub piekarnika, a bardzo zależy Wam na efekcie) Do obu kremów: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 36% 4 łyżki cukru pudru 400 g mrożonych owoców leśnych 2 łyżki cukru 3 płaskie łyżeczki żelatyny Do kremu maślanego: 125 g masła(...)jest to konieczne, ale tort lepiej się wtedy trzyma.) Serek mascarpone, śmietankę i cukier puder umieszczamy w wysokim naczyniu i ubijamy na sztywno. Dodajemy przestygniętą żelatynę (dobrze, by wody nie było dużo, kilka łyżek), mieszamy i dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy owoce i łączymy z kremem. Zarówno krem śmietankowy, jak i ten z owocami wstawiamy do lodówki. Przygotowujemy
Ratunku obiadcukru* 150 g mielonych migdałów* 200 g mąki pszennej* 1 łyżeczka proszku do pieczenia* szczypta solikrem z serka mascarpone* 250 g serka mascarpone* 120- 130 g mleka skondensowanego słodzonego (może być w tubie dowolny smak)krem z gotowanej śmietany* 400 ml śmietany kremówki* 4 łyżki cukru* 2 i 1/2 łyżeczki żelatyny* 80 ml zimnej przegotowanej wodydo nasączenia* olejek migdałowy* zimna(...)odczekać chwilę i wyjąć z miski, zostawić na kratce do wystudzenia.Zimny biszkopt przekroić na 3 blaty.Nasączyć biszkopt wodą wymieszaną z olejkiem migdałowym. Można też dodać nieco alkoholu.Krem z serka mascarponeSerek wyjąć do pojemnika i utrzeć mikserem, następnie dodawać mleko skondensowane i dalej ucierać, aż do uzyskania puszystego kremu.Powstałym kremem przełożyć biszkopt.Krem z gotowanej śmietanyŻelatynę namoczyć ok. 1 godzinę
Mix smakuBISZKOPTY) 6 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej lub budyniu waniliowego szklanka cukru 4 łyżki likieru łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA KREM: 750ml. śmietany kremówki 36% dobrze schłodzonej 750g. serka mascarpone 1 i 1/2 szk. cukru pudru 200ml. likieru Baileys lub kawowego DODATKOWO: Cukrowe różyczki (opis jak zrobić cukrowe różyczki znajdziecie tutaj: Cukrowe Różyczki, krok(...)tego sprawdzonego triku. Śmiało upuście tortownicę z wyskości kolan- a gorące powietrze uwolni się i nie zaśsie biszkoptu do środka!] Odstawiamy do wystygnięcia, następnie delikatnie wyjmujemy z formy. KREM: Serek mascarpone, cukier puder oraz likier przekładamy do miski. Mieszamy za pomocą miksera, do momentu dokładnego połączenia się ze sobą składników. Do masy serkowo-likierowej, dodajemy śmietanę. Miksujemy całość, aż uzyskamy
Domowe TortyCzekoladowe babeczki z cytrynowym kremem z serka mascarpone- pyszny i prosty deserSKŁADNIKI Ciasto:300g mąki200g masła100g cukru2 żółtka2 łyżki kwaśnej śmietany4 łyżki naturalnego kakaosólKrem:250g serka mascarpone150g śmietany kremówki1/2 opakowania galaretki cytrynowej1 łyżka soku z cytrynyDo przystrojenia - ulubione owoce PRZYGOTOWANIE Ciasto:Mąkę siekamy z masłem i szczyptą soli.Dodajemy cukier, żółtka, śmietanę i kakao.Zagniatamy ciasto(...)Wylepiamy foremki ciastem- z tych proporcji wychodzi około15-16 babeczek standardowej wielkości. Nakłuwamy widelcem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 10-12 minut. Krem:Kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemymascarpone, galaretkę w proszku i sok z cytryny. Delikatnie mieszamy.Przestudzone ciastka napełniamy krememi przystrajamy ulubionymi owocami
Moje Kuchenne RewelacjeTiramisu to typowo włoski deser, które bazę stanowią biszkopty, nasączone mocną kawą i słodki krem na bazie serka mascarpone. W bardzo prosty i co najważniejsze szybki sposób możecie zrobić domowe tiramisu . Jedynym minusem tego ciasta jest to, że musi być schłodzone, wiec po przygotowaniu trzeba wstawić je na conajmniej 5-6 godzin do lodówki. Składniki biszkopty (ok. 30 sztuk) 500g
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kremu z serka mascarpone będą szybką i elegancką przekąską na przyjęcie, bez kremu z powodzeniem można zabrać je ze sobą na drogę na drugie śniadanie.Składniki na babeczki:100 g migdałów1 szklanka mąki0,5 szklanki cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia100 g masła (lub margaryny)2 jajka0,5 szklanki świeżego soku z pomarańczySkórka pomarańczowaSkładniki na krem z serka mascarponeMasło roztapiamy
Ciastkozercypostanowienie. Po prostu zabrałam się za nie wcześniej :) I są! Mam swoje wymarzone stadko! Podstawę stanowią delikatne waniliowe babeczki, wypełnione w środku kremem śmietanowym, a otacza je puszysty krem z serka mascarpone i śmietany kremówki oraz waniliowe pianki mini-marshmallows. Podsumowując śliczne i smaczne :) Składniki na babeczki: 1½ szklanki mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki cukru(...)miękkiego masła 2 jajka ½ szklanki mleka ½ łyżeczki pasty waniliowej lub ¾ łyżeczki aromatu waniliowego Krem: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki cukru Dodatkowo: 150 g marcepanu 150 g waniliowych pianek mini-marshmallows czarny barwnik spożywczy w płynie białe cukiereczki perełki Zaczynamy od upieczenia babeczek. Mąkę przesiać i wymieszać
Świat Ciastapowinni spróbować wielbiciele czekolady, szczególnie gorzkiej. Kakaowy biszkopt przełożony jest masą czekoladową na bazie mascarpone z kremem orzechowym i rozpuszczoną gorzką czekoladą. Od delikatnego kremu śmietankowego i bezy oddziela go, a właściwie łączy, warstwa wiśni w żelu i starta gorzka czekolada. Słodycz bezy i kremu śmietankowego przełamana jest goryczką kakao, dzięki czemu ciasto staje się wykwintne i ma wyjątkowy smak(...)tabliczka) Serek mascarpone zmiksować z kremem czekoladowym. Czekoladę połamać, włożyć do małej metalowej miski lub kubeczka, który umieścić w większym naczyniu z gorącą (wrzącą) wodą. Odczekać kilka minut aż czekolada nabierze temperatury i wymieszać. Ciepłą czekoladę wlewać cienkim strumieniem do kremu i wszystko razem dobrze zmiksować. Masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 36% 125 g serka mascarpone 3 łyżki
Trzeci talerzWilgotny piernik z dodatkiem herbaty. Przełożony niesamowitym kremem z serka mascarpone z daktylami. Krem niezwykle leciutki, mój mąż wyjadał go łyżkami mimo, że nie przepada za słodyczami. W środku kremu kawałki świeżych daktyli, podkreślające smak kremu. Nie wymaga dodatkowego dosładzania, chyba, że lubimy naprawdę słodkie smaki.. Na górze piernika czekoladowa polewa, która chroni ciasto również przed wyschnięciem. Przepis pochodzi(...)wysmarowanej tłuszczem w temp 180 stopni ok 20-25 min do suchego patyczka. Krem Z daktyli usuwamy pestki. Kroimy je na mniejsze kawałki. W misce ubijamy serek mascarpone. Dodajemy daktyle. Próbujemy, jeśli krem jest za gorzki, dodajemy łyżkę cukru pudru. Polewa Wszystkie składniki rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Upieczony piernik wyjmujemy z blaszki i czekamy aż wystygnie. Piernik kroimy
Mieszam w GarnkuNuttella Na krem bueno: 400 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki miodu 2 łyżki cukru 2 łyżki masła 2 szklanki mleka w proszku 150 g orzechów laskowych Na krem ciemny: 4-5 łyżek kremu do smarowania typu Nuttella 200 ml śmietanki 30 % 250 g serka mascarpone Na polewę czekoladową: 2 łyżki masła 100 g gorzkiej czekolady Przygotowanie(...)lodówce. Śmietankę ubić na sztywno, dodać resztę serka mascarpone, krótko zmiksować. Następnie dodać schłodzoną masę orzechową i zmiksować do połączenia składników. Krem nałożyć na warstwę herbatników. Masa może być nieco lejąca, ale w lodówce zgęstnieje. Ułożyć kolejną warstwę jasnych herbatników. Odłożyć do lodówki. Krem ciemny: Śmietankę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone i krem do smarowania i zmiksować do połączenia
My sweet a lifebezy: 4 białka kurzych jaj 220g cukru pudru 1 łyżka mąki krupczatki 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżeczki pomarańczowego pyłku [<- klik] szczypta soli Na krem: 250g serka mascarpone 1 łyżeczka sproszkowanego imbiru Do tego: 2 soczyste brzoskwinie Sposób przyrządzenia: Bezy: 1. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. 2. Do ubitych białek, miksując dodawaj cukier puder(...)piekarnika i natychmiast zmniejsz temperaturę do 110*C. 7. Susz bezy ok. 1,5h. 8. Po upłynięciu czasu suszenia pozwól im się wystudzić w otwartym uchylonym piekarniku. Krem: 1. Serek mascarpone dokładnie wymieszaj z imbirem. Wykończenie: 1. Na bezy wykładaj imbirowy krem. 2. Dekoruj pokrojonymi brzoskwiniami. Smacznego
Kuchnia w Słońcu Skąpanaekstraktu z wanilii garść ulubionych orzechów Składniki na krem: 200g śmietanki kremówki 100g mascarpone 4 łyżki masła orzechowego 20-30g cukru pudru jajka czekoladowe do ozdoby Wykonanie kremu: serek mascarpone oraz masło orzechowe ,mieszamy ze sobą, odstawiamy śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno razem z cukrem do masy z serka oraz masła orzechowego dodajemy ubitą śmietanę ,całość dokładnie mieszamy
Słodkie zapomnienieczekoladową. Odstawiamy do wystudzenia. Przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki (min 6 godz.). Następnego dnia umieszczamy w misce krem czekoladowy i serek mascarpone. Przy pomocy miksera (wolne obroty(...)mieszamy całość, aż uzyskamy gęsty krem. Odkładamy mikser. Dodajemy posiekane cukierki i orzeszki ziemne. Rózgą kuchenną lub szpatułką krótko i delikatnie mieszamy całość. Uwagi: Serek mascarpone i krem czekoladowy musi być schłodzony przed ubiciem. Ilość kremu z przepisu wystarczy na przełożenie 1 blatu biszkoptu o średnicy 20-21 cm . Jeśli masa wyjdzie
Słodki Pomysłczekoladową. Odstawiamy do wystudzenia. Przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki (min 6 godz.). Następnego dnia umieszczamy w misce krem czekoladowy i serek mascarpone. Przy pomocy miksera(...)wolne obroty) mieszamy całość, aż uzyskamy gęsty krem. Odkładamy mikser. Dodajemy posiekane cukierki, orzeszki ziemne. Rózgą kuchenną lub szpatułką krótko i delikatnie mieszamy całość. Uwagi: Serek mascarpone i krem czekoladowy musi być schłodzony przed ubiciem. Ilość kremu z przepisu wystarczy na przełożenie 1 blatu biszkoptu o średnicy 20-21 cm. Można dodać trochę
Słodki Pomysł