krem z serka mascarpone - 3678 przepisów (strona:3/246)

Tort bezowy z czekoladą i malinami 132

zapewniam, że zniknie w mgnieniu oka Składniki: Blaty bezowe: 6 białek 1 i 1/2 szklanki drobnego cukru 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej szczypta soli Krem: 250 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 30 % 2 łyżki cukru pudru około 500 g malin Przygotowanie: Blaty bezowe: Dwie blaszki wyłożyć papierem do pieczenia i narysować dwa koła o średnicy(...)przez 7-8 minut, potem temperaturę zmniejszyć do 140°C i piec przez 80-90 minut. Wyłączyć piekarnik i uchylić drzwiczki. Pozostawić, aż do ostygnięcia. Krem: Serek mascarpone zmiksować ze śmietaną kremówką i cukrem pudrem, do uzyskania gęstego kremu. Dodać około 3/4 malin i delikatnie wymieszać. Na jednym blacie bezowym rozprowadzić krem i przykryć drugim. Na wierzch rozłożyć resztę malin

Oryginalny smak
Mini pavlova z mango i marakują 128

Można użyć dowolnych, świeżych owoców. Polecam Składniki (na około 10 bez) : Bezy: 6 białek 1 i 1/2 szklanki drobnego cukru 2 łyżeczki soku z cytryny szczypta soli Krem: 250 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 30 % 1 – 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 duże dojrzałe mango 2 marakuje Przygotowanie: Bezy: Białka chwilę ubijać ze szczyptą soli. Stopniowo dodawać(...)żeby w środku pozostało małe wgłębienie. Piec w piekarniku nagrzanym do 110°C przez około 80 minut. Wyłączyć piekarnik i uchylić drzwiczki. Pozostawić na około 10 minut. Krem: Serek mascarpone zmiksować ze śmietaną kremówką i cukrem pudrem, do uzyskania gęstego kremu. Następnie wyłożyć na ostudzone bezy. Udekorować obranym i pokrojonym w kostkę mango i miąższem z marakui. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Oryginalny smak
Krem czekoladowy 304

tortów, ciast i deserów. Można go jeść łyżkami, dlatego na wszelki wypadek radzę zrobić trochę więcej kremu ;). Składniki: 180 ml śmietany kremówki 36% 120 g mlecznej czekolady, połamanej 25 g gorzkiej czekolady, połamanej 70 g serka mascarpone, schłodzonego W małym rondelku podgrzewamy kremówkę, aż będzie gorąca (nie doprowadzamy do wrzenia). Zdejmujemy z ognia(...)lodówki (min 6 godz.). Następnego dnia umieszczamy w misce krem czekoladowy i serek mascarpone. Przy pomocy miksera (wolne obroty) mieszamy całość, aż uzyskamy gęsty krem czekoladowy. Uwagi: Serek mascarponekrem czekoladowy musi być schłodzony przed ubiciem. Ilość kremu z tego przepisu wystarczy na przełożenie 1 blatu biszkoptu o średnicy

Słodki Pomysł
Ciasto Królowa nocy 468

Ciasto Królowa nocy to ciemny biszkopt i 2 kremy na bazie serka mascarpone – kajmakowy i czekoladowo-nugatowy. Takie tortowe ciasto ma szansę zabłysnąć na niejednym przyjęciu :) Składniki na blaszkę 25x35 cm: ·          8 jajek w temperaturze pokojowej (białka i żółtka osobno) ·          130 g drobnego cukru(...)łamiemy na kawałki, wrzucamy do małej metalowej miski i ustawiamy ją na garnku z lekko gotującą się wodą. W tym czasie w większej misce przez chwilę miksujemy serek mascarpone, po czym dodajemy krem nugatowy i wszystko razem jeszcze chwilę miksujemy. Kiedy czekolada się rozpuści, mieszamy ją, lekko przestudzamy, dodajemy do masy nugatowej i miksujemy. Biszkopt nasączamy pozostałą herbatą z cytryną

Trzeci talerz
Czekoladowe babeczki z kremem z nutelli i mascarpone 309

drugi dzień są nadal wilgotne i puszyste, idealne. Jeśli użyjecie mlecznej czekolady, będą bardziej śmietankowe, jeśli gorzkiej, wyraźniejsze w smaku. Całość wieńczy prosty, a jednak powalający krem z nutelli i serka mascarpone.  Bardzo polecam… (zmodyfikowany przepis ze forum cincin ) Czekoladowe babeczki z kremem z nutelli i mascarpone Składniki na 12 babeczek: 300 g mąki 2 płaskie łyżeczki proszku(...)muffinków i wkładamy je do formy muffinkowej. Pieczemy przez 25-30 minut w 180 stopniach. Upieczone babeczki wyjmujemy z formy i odstawiamy na kratkę do ostygnięcia.  Przygotowanie kremuSerek mascarpone wyjmujemy z lodówki 1 h przed przystąpieniem do pracy. Mikserem na szybkich obrotach przez chwilę (30 s) ubijamy serek i dodajemy nutellę. Mieszamy mikserem do połączenia się składnikow

Mia Cucina Sofieta
Czekoladowe wieżyczki z mascarpone i czerwoną porzeczką 114

przepisu... czekoladowe wieżyczki z mascarpone i czerwoną porzeczką. Ciekawy deser składający się z 3 cieniutkich płatków białej czekolady z delikatnym i puszystym za sprawą ubitego białka kremem na bazie serka mascarpone. Całość udekorowana czerwoną porzeczką i uwieńczona motylkiem z ciemnej gorzkiej czekolady. Takiego deseru nie znajdziecie nigdzie indziej... Polecam!     Składniki: (na 4 wieżyczki(...)podłożyć je pod folię. Powinniśmy otrzymać 12 identycznych kół o średnicy 8 cm.     Czekoladowe koła schłodzić w lodówce do całkowitego zastygnięcia białej czekolady.   Krem: Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem. W małym garnuszku zagotować troszkę czerwonej porzeczki, by puściła sok. 1-2 łyżki przestudzonego soku dodać do mascarpone i wymieszać, by serek delikatnie zabarwił się

Nastoletnie Wypiekanie
Boskie ciasto czekoladowe z kremem bananowym oraz polewą czekoladowo-orzechową 553

sody oczyszczonej 1 szklankę brązowego cukru trzcinowego demerara 1/3 szklanki białego cukru 3 kopiaste łyżki dobrej jakości kakao 3 jajka 3 kopiaste łyżki kwaśnej śmietany 18% Do kremu: 250 g serka mascarpone 4 dojrzałe banany ok. 4-6 płaskich łyżek cukru pudru (ilość w zależności od upodobań) ok. 1 łyżki soku z cytryny opcjonalnie: 1,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej(...)bardzo. Zostawiamy do całkowitego ostygnięcia. W tym czasie banany dokładnie rozgniatamy widelcem i skrapiamy sokiem z cytryny (moje mimo wszystko nieco zbrązowiały w kremie, nie mam pojęcia dlaczego). Serek mascarpone miksujemy z cukrem, dodajemy banany i jeszcze chwilę miksujemy. Krem jest dość luźny, jeśli chcemy, by był bardziej sztywny, dodajemy rozpuszczoną żelatynę, mieszamy i odstawiamy do lodówki. Polewa jest banalnie

Ratunku obiad
Mini pavlove z borówkami 177

Tort decquoise. Łasuchów zachęcam oczywiście do pieczenia. Składniki: 100 ml białek(zimnych) szczypta soli 150 g cukru 1 łyżka cukru brązowego  0,5 łyżeczki octu  Krem 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 30% 150 g dżemu z jagód leśnych Nasza Chata borówki amerykańskie Przygotowanie: Zimne białka ubić na sztywno z szczyptą soli. Cukier biały i brązowy(...)później zmniejszyć temperaturę na 90 st i suszyć przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika około 1,5 godziny. Piekarnik wyłączyć i zostawić bezy w piekarniku najlepiej przez całą noc. Krem: Serek mascarpone rozmieszać. Dodawać po łyżce dżemu i mieszać do momentu połączenia się składników. Zimną kremówkę ubić na sztywno, dodawać po łyżce do masy serowej i delikatnie mieszając połączyć składniki. Krem

Ala piecze i gotuje
Krem z likierem Baileys 277

Wyjątkowy krem dla wszystkich tych, którzy uwielbiają likier Baileys ! To właśnie jego smak dominuje w delikatnym kremie z dodatkiem serka mascarpone. Prosty do przygotowania i pyszny do spożywania ! SKŁADNIKI NA KREM(...)LIKIEREM BAILEYS: ( na 6 pucharków, lub do przełożenia i ozdobienia 1 tortu) 500 ml śmietany kremówki 500 g. serka mascarpone pół szklanki likieru szklanka cukru pudru Przygowowanie kremu : Do serka mascarpone dodajemy likier i dokładnie mieszamy mikserem, do momentu połączenia się składników w jednolitą masę. W oddzielnym, dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć, przerywamy miksowanie- dodajemy cukier

Domowe Torty
Torcik owocowy a'la kopiec kreta 115

pszennej, 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, 6 jajek, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 szklanki kakao. poncz: 1/2 szklanki ciepłej wody, sok z połowy cytryny, 3 łyżeczki cukru. krem: 250 g serka mascarpone, 300 ml kremówki, 2 łyżki cukru pudru, owoce: kiwi, winogrona, nektarynki. Przepis:     Mąkę pszenną przesiewamy z mąką ziemniaczaną i kakao. Oddzielamy białka od żółtek(...)żółtka i powoli mieszamy. Na koniec dodajemy mąki wraz z kakao i delikatnie mieszamy łopatką. Biszkopt przelewamy do tortownicy i pieczemy ok. 40 minut w 160 stopniach. Krem: serek mascarpone miksujemy ze schłodzoną kremówką. Ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Owoce kroimy w kosteczkę. Po ostudzeniu kroimy biszkopt na 3 blaty. Do pokrojenia biszkoptu użyłam

Aga w kuchni
Tort orzechowo krówkowy 2228

mąki tortowej 15 dag mielonych orzechów włoskich 15 dag cukru PONCZ: 3/4 szklanki przegotowanej wody 50 ml wódki o smaku orzecha laskowego sok z cytryny do smaku KREM: 50 dag serka mascarpone 25 dag masy kajmakowej z puszki 200 ml dobrze schłodzonej kremówki opakowanie zagęstnika do śmietany łyżeczka cukru z wanilią DODATKOWO: słoiczek 340 ml domowej konfitury z czarnej porzeczki(...)drobne pestki. Wszystkie składniki ponczu połączyć ze sobą. Posiekane orzechy wymieszać z płatkami migdałowymi. Ja orzechy wyłuskałam, uprażyłam na suchej patelni, otarłam ze skórki ściereczką i posiekałam. KREM: Serek mascarpone zmiksować z masą kajmakową. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem waniliowym i zagęstnikiem, następnie delikatnie wymieszać z masą serowo kajmakową. SKŁADANIE TORTU: Pierwszy blat nasączyć 1/3 ponczu, posmarować połową konfitury

Kuchenne zapiski Edyty
Kakaowe babeczki z czekoladowym kremem i karmelowymi śliwkami 158

szklanka mleka 2/3 drobnego szklanki cukru szczypta soli Karmelowe śliwki: 6 dużych śliwek, bez pestek, przekrojonych na pół 2 łyżki cukru, najlepiej demerara łyżeczka masła łyżka wody Krem: 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki mleka 70 g gorzkiej czekolady 3 łyżki cukru pudru Czekoladę połamać, włożyć do miseczki, wlać mleko i rozpuścić w kąpieli wodnej lub podgrzewając w kuchence mikrofalowej(...)bursztynowego. Dodajemy śliwki, delikatnie mieszając, aby karmel pokrył śliwki, pilnując, by nie zmiękły za bardzo i zachowały skórkę na swoim miejscu. Zdjąć z palnika i ostudzić. Przygotować krem. Serek mascarpone utrzeć z rozpuszczoną czekoladą i cukrem pudrem, nałożyć na ostudzone babeczki, na wierzchu każdej ułożyć ostudzoną połówkę karmelowej śliwki

Czerwień i błękit
Ciasto z kremem krówkowym 494

jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka miodu naturalnego (opcjonalnie) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 400 g masy krówkowej (kajmak) 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany 36% Dodatkowo: 50 - 80 g orzechów włoskich Jak zrobić ciasto z kremem krówkowym? Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodawać(...)zeskrobać powstałą ciemną skórkę. Ciasto mocniej się przypieka, gdy dodamy miodu. Ciasto w środku przełożyć kremem z mascarpone, a na wierzch wyłożyć krem z dodatkiem bitej śmietany i posypać pokrojonymi orzechami. Wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin. Krem: Serek mascarpone zmiksować, dodając stopniowo 200 g masy krówkowej. Krem rozsmarować na rozkrojonym placku i przykryć drugą jego częścią. Śmietanę

Kuchcik gotuje