kiwi. Pamiętam jak byłam młodsza to kiwi było zawsze atrakcją moich urodzinowych deserów, za którymi jednak nie przepadałam, bo była tam też galaretka. Dziś jednak ciasto bez galaretki, za to z pysznym kremem i jest jeszcze pianka! Przepis na to ciasto znalazłam na Bon Appetit Małgorzaty a biszkopt robiłam wedle Moich wypieków . Składniki biszkopt 5 jajek 3/4 szklanki maki pszennej
Pink Envelopeżadna zupa. Brokuł który był w lodówce, trzeba było dobrze wykorzystać. Zupa brokułowa jest bardzo łatwa w przygotowaniu. Nie zgodzimy się z opinią, że zupa krem jest nudna, mdła i bez wyrazu. W smaku jest naprawdę bardzo dobra. Składniki: - duży brokuł - 1 marchewka - 1 pietruszka - 3 ziemniaki - 3 cebule - 3 ząbki czosnku - pęczek koperku - 100 g kremowego serka topionego
Pan i Pani Smith w kuchnimieć szybki obiad na dni, kiedy nie chce się nic, a jeść trzeba ;). Wracając do przepisu, tym razem powstała tarta, po pierwsze z mąki pełnoziarnistej, po drugie bez zagniatania ręcznego, po trzecie krem powstał na bazie dyni. Na zdjęciu krem jeszcze nie do końca stężał, ale musiałam wykorzystać ostatnie momenty dziennego światła. Spróbujcie koniecznie tej nieklasycznej wersji tarty :) Składniki (forma
Corner With Recipeszrozumiecie jaka to tortura. Wszystko piękne, smakowite, kolorowe- jak wybrać to jedno? Na ciepło czy na zimno? Z kruchym, czy z biszkoptem, a może w serniku? Z kremem? Z bitą śmietaną? Z bezą? Jest wszystko, co tylko wpadnie na myśl. Ślinotok trwa, odwodnienie coraz poważniejsze, a im dalej w internet, tym trudniej wybrać. I nagle pojawia się zwrot- budyniowa pianka
les mirabellestego czasu mistrzynią w ich robieniu była moja Babcia, ale też dawno ich nie robiła, nie wiedzieć dlaczego. Najukochańsze? Ruskie, ale ogólnie mogłabym zajadać się nimi bez końca, tak samo, jak kremami z warzyw.Przedstawiam Wam moją propozycję na temat pierogów. Wegetariańskich. PIEROGI Z SOCZEWICĄ, BIAŁYM SEREM I MIĘTĄ. /własny farsz; ciasto - Moje Wypieki./ ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka
W kuchni Karmel-itkidrugą część ciasta. 3) Szpinakowe ciasto jest dość wilgotne i nie trzeba go później namaczać ale jeśli pieczemy je dzień wcześniej należy trzymać je we worku aby nie obeschły KREM JAGLANO-WANILIOWY Kaszę 3 razy przepłukać we wrzątku, następnie czynności powtórzyć z wodą ciepłą. Zagotować ją w napoju ryżowym, przykryć garnuszek i gotować do miękkości na małym ogniu (tak długo(...)odkryć i gdy odparuje oraz ostygnie blendowa na gładką masę wraz z śmietanką lub jogurtem. Szpinakowe ciasta wyrównać nożem jeśli za bardzo urosło. Na pierwszy spód bez pand nałożyć dżem truskawkowy, następnie krem jaglany oraz kolejne zielony blat, tym razem z pandkami :D W boki kremu wcisnąć truskaweczki i gotowe
Candy PandasPyszne, bardzo kremowe i baaaardzo słodkie ciasto bez pieczenia z masą budyniową, kajmakową i bitą śmietaną. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na krem: 500 ml mleka 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 całe jajko 2 żółtka 300 g masła 200 g cukru pudru Reszta składników: 600 g herbatników (po 200 g na warstwę
My Culinary Artodpowiednik. Kiedyś nie wyobrażałam sobie słodkiej zupy dyniowej, a teraz i owszem... Co prawda nadal nie preferuję zup dyniowych na mleku, ale wykombinowałam zupę bez niego. Z tej, którą miałam okazję degustować zapożyczyłam dodatki, krem dyniowy idealnie komponuje się bowiem z wędzonym twarogiem i szczypiorkiem. W wersji dla wegan polecam zamiast twarogu wędzone tofu lub po prostu tylko wędzoną słodką(...)serem i do tego szczypiorek...hmmm.. bajeczny smak. Jeszcze nigdy krem dyniowy nie smakował mi tak bardzo jak ten. I co dość istotne, przygotowuje się go błyskawicznie. Polecam osobiście dynię piżmową, super smak, dla mnie najlepsza z dotychczas używanych. Składniki: - ok.1kg dyni bez skóry (u mnie piżmowa) - ok.450g obranych ziemniaków - 1 cebula - 1-2 ząbki czosnku - ok.150g obranej marchwi
Smaczne ZdroweKruche ciasto z malinami i jeżynami w waniliowym kremie. Idelana na podwieczorek dla małego alergika - bez jajek i krowiego mleka. Kruche ciasto: 2 szklanki mąki 125 g schłodzonej margaryny, pokrojonej w kostki 1/4 szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 3 łyżki zimnej wody Krem: 250 ml mleka sojowego waniliowego 2 żółtka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki
Atlas SmakówWspominałam Wam ostatnio o blogowej rocznicy? Dwa dni temu razem z Warszawskimi Blogerami Kulinarnymi spotkaliśmy się by świętować Wielkanocne Jajeczko i przy okazji uczcić moje
Słodkie Przyjemnościtego chcecie czy nie :) Uwielbiam je, więc nie mogę odmówić sobie kolejnych słodkości z tymi owocami. Dziś częstuję Was pyszną jogurtową tartą z delikatnym kremem czekoladowym w środku. UWAGA! Można ją jeść bez opamiętania... ;) Składniki: Na tartę o średnicy 28cm Ciasto: 350g mąki tortowej 220g margaryny 125g cukru pudru 3 żółtka Krem I: 100ml śmietanki 36% 1 czekolada nadziewana Goplana
Kuchnia w czekoladzieLemon curd domowej roboty z tego przepisu możecie wykorzystać na wiele sposobów. Dzisiaj proponuję Cytrynowe Tiramisu z Lemon Curd. Świetny deser na lato. Składniki: (4-6
Moja Delicjatematyce jesiennej. Jeszcze pojawi się ich sporo w najbliższym czasie :) Ciasto marchewkowe z kremem Chlebek dyniowy z czekoladą Ciasto drożdżowe na miodzie z gruszkami Ciasto czekoladowe z gruszkami i whisky Cytrynowe ciasto ze śliwkami (bez miksera) - Wrześniowe Wyzwanie Blogerek Kruche ciasto ze śliwkami i budyniem oraz 2 urodziny(...)Najprostsza tarta z jabłkami Szybki jabłecznik Klasyczna szarlotka. Najlepsza Ciasto z gruszkami i kremem czekoladowym Torcik winogronowy z masą serowo - budyniową Ciasto ze śliwkami i bezą na serowym spodzie Ciasto z pigwą a'la szarlotka Babka jabłkowo - orzechowa Serowe spiralki z jabłkami
My simple kitchentowarzystwie jaglanego kremu była hitem soboty ;) _________________________________________________ Krem Warszawski śniadaniowy Skład: manna kokosowa BIO, orzech laskowy (nieprażony), olej kokosowy BIO, inulina, ksylitol, erytrytol, lecytyna słonecznikowa (bez GMO), kakao, karob, olej słonecznikowy (zimnotłoczony), sól himalajska. Smak: Krem pachnie intensywnie kokosem i kakao. W temperaturze pokojowej konsystencja jest lekko lejąca z malutkimi drobinkami, w lodówce mocno twardnieje i się kruszy (zasługa oleju
Candy PandasNie przepadam za takimi dniami jak ten. Człowiek czuje się ociężały, bez siły, nie ma energii na zrobienie czegokolwiek. Jest szaro, buro, z domu też nie
Be Fit Be Strongutworzyły się grudki. Roladę delikatnie rozwinąć. 3/4 masy rozprowadzić na cieście. Posypać migdałami (trochę zostawić do dekoracji). Ciasto zwinąc ponownie w roladę (tym razem bez ręcznika). Wierzch ciasta posmarować resztą kremu i posypać pozostałymi migdałami. Wstawić na minimum 3 godziny do lodówki, by masa stężała. Ciasto dodaję do akcji
My simple kitchenNiewiele znam osób, które zdecydowanie mówią, że nie lubią czekolady. Czekolada zarówno wzmacnia stan euforii, jak i działa uspokajająco. Jesienią jest idealną pocieszycielką, byleby nie przesadzić
bistro mama